Vd Sar: 'Niet van de beurs en nemen ArenA niet over'

BVeenstra, 16-11-2019 om 14:45, 15928 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax is geenszins van plan om op dit moment van de beurs te gaan of de Johan Cruijff ArenA over te nemen. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar vrijdagmiddag laten weten tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Tijdens 'het verslag van de directie' kwam Van der Sar van de directieleden als eerste aan het woord. In zijn verslag gaf hij daarbij het volgende aan: 'Nee, we gaan niet van de beurs', aldus de directeur. 'En nee, we hebben op dit moment geen interesse om de Johan Cruijff ArenA over te nemen.'

Wel is Ajax, zo geeft Van der Sar aan, met de gemeente in gesprek over gedeelde certificaten om zodoende een belang van het stadion over te nemen. Het gaat Ajax daarbij vooral om meer zeggenschap over wat er in het stadion gebeurt. 'We zijn constant met de Johan Cruijff ArenA in gesprek. Zo konden wij in de zomer - toen het veld na twee weken te slecht was om onze spelers belangrijke wedstrijden te laten spelen - de grasmat vervangen. Alles moet in het teken staan van het elftal om te presteren op het allerhoogste niveau.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VincentTest
Geen idee
0 0
ReinBurg
Ach ja die Van der Sar snapt t ook allemaal niet zo best. Met overname heb je volledige exploitatie-inkomsten. En van die aandelen af om de houders niet langer een stok achter de deur te laten zijn wanneer er grof geld kan worden door de beste spelers te verpatsen. We denken dat het goed gaat met Ajax maar het kan veel beter want op de lange termijn voorzie ik grote problemen. Over 5 jaar zeggen we met zijn allen....hadden we nou maar dit en dat. En Overmars en Sar zitten dan net als de aandeelhouders al hun bonussen uitgebreid te tellen.....en dan heb ik jullie i.i.g. gewaarschuwd (wat dán inmiddels niks meer waard zal blijken)!
0 0
Snellejapie
Een stadion kost natuurlijk niets in het onderhoud. Sar heeft helemaal gelijk, die kosten - die vaak hoger zijn dan de inkomsten - moet je delen.
0 0
Michelangelo
ajax heeft lang niet genoeg geld om de arena te kopen en van de beurs af te gaan. als je dat nu doet, dan ben je alle voordeel kwijt die je de afgelopen jaren hebt opgebouwd. ajax zal het een keer moeten gaan doen, maar we zijn nog lang niet op dat punt aangekomen.
0 0
JanTa
Van de Beurs gaan dat kost alleen maar geld en heeft alleen maar emotionele waarde en waarom de Arena overnemen? Ajax heeft als hoofdspeler van de Arena heel veel macht ondanks dat ze een minderheidsbelang hebben.
1 -1
TheTruth
Is idd ook niet nodig, als ze maar een goede grasmat kunnen blijven neerleggen.
0 -1
Schwalbino
Goedzo. Wil je de Arena exploiteren zul je toch weer een bedrijf in de armen moeten nemen die dat voor je uitvoert en zo'n bedrijf werkt niet voor niets. Ik geloof niet dat een dergelijke investering zoveel rendement oplevert.

Beursnotering is prima omdat de strakke regeltjes die daarbij horen een bepaalde waarborg zijn voor een professionele organisatie. De constructie is zodanig dat de vereniging de grootste aandeelhouder is en dus kan Ajax nooit zonder instemming van de vereniging over genomen worden.
3 0
soewares
Bayern Munchen bewijst het tegendeel
0 0
ReinBurg
Jij snapt het niet zo best.
0 0
Hollister
Begin volgend jaar heeft Ajax al 38% van de aandelen in haar bezit van de JC Arena. Over 10 jaar is dat zelfs 61%. Op zich i dat voor Ajax niet ze heel relevant, belangrijker is medezeggenschap .. die lag tot voor kort in zijn geheel bij een consortium. Daar is nu sinds kort verandering in gekomen, door inspanningen van de gemeente en Ajax. Ajax kan nu meer uit de marketing en sponsoring halen mbt de JC Arena... Over een jaar of 6 zal die inspraak nog verder worden aangescherpt is de verwachting.
Dan loopt geloof ik het 10 jarig contract af waarin die medezeggenschap is vastgelegd. Met 38 % van de aandelen zal dan Ajax meer recht van spreken hebben.
verstandig dat ze niet van de beurs gaan en niet volledig de JC Arena over willen nemen.
Wel zou het handig zijn stapsgewijs wat aandelen terug te kopen zodra die op de markt komen.
2 0
FrankBeton
Goed verhaal.

Maar waarom zou Ajax niet van de beurs willen en vooral waarom zou Ajax de JC Arena niet willen overnemen?

Ik zelf denk dat Ajax stiekem nadenkt over een nieuw, eigen stadion voor in de toekomst. Maar nu speculeer ik.
1 -1
waayop
Daar denkt Ajax totaal niet over na. Er is namelijk geen plek in Amsterdam voor een nieuw stadion. Een stadion in de buurt van Lelystad lijkt mij niks. En wat is er mis met onze Johan Cruyff Arena. Niks, die wordt zelfs steeds beter.
1 -1
Minsc
Omdat de Arena zonder de exploitatierechten niets oplevert.
1 0
FrankBeton
Ik vroeg het niet aan jou
0 -4
Rentokill
Wil je er voortaan dan bij zetten aan wie je het dan wel vraagt? Of beter: Doe dat rechtstreeks als je zo reageert.
0 0
Koningtoto
Even off topic, psv gaat ook naar Qatar en betaald daar tonnen voor. Nu met popcorn wachten op alle verontwaardigde berichten uit Nederland....
3 -1
Van Reenen
Even Off Topic reactie: Ajax ontvangt geen 700.000 euro. Ajax ontvangt 1 miljoen euro is gisteren op de radio verteld.
1 0
Danos
Nee als je er zelf voor betaald is het anders
0 0
JanTa
Was een maand geleden al bekend.
0 0
Koningtoto
Fijn dan. Wat een huichelaars dan in Nederland en hier.
3 -1
LangeTermijn
Maar ook mooi. Een absolute topclub in Nederland wordt natuurlijk kritischer bekeken dan tobclub psv.
1 0
ARUCAMBA
misschien is de ARENA al wel te oud of willen ze eerst kijken of ze wel bij de nieuwe opzet van het europees plan behoren en ze willen op dit moment alles in de spelers steken volgens mij.
0 0
Koningtoto
De Arena hoort bij de meest multifunctionele en mooie stadions in Europa, dus nee dat niet. De rest misschien wel.
1 -1
JohnnyD
Ik vind de Arena maar een grafbak. Door de Europese successen lees ik links en rechts dat de Arena dan eindelijk sfeer zou hebben gekregen. Nou, ik zet liever thuis de tv wat harder. Ik vond en vind het nog steeds helemaal niets.
0 -9
Michelangelo
gelukkig kom jij dan ook niet in het stadion. de arena is een geweldig stadion. mag amsterdam trost op zijn.
0 0
Babayaka
Je zit voor de tv waar maak je je druk om ?
2 0
Ferd
En dan drink je nog een lekker glaasje azijn met het volume op 10?
4 0
Danos
Nou ja ik had liever gezien dat ze geen dividend hadden uitgekeerd en dat zouden gebruiken om eventueel founders uit te kopen van de arena.
0 0
Koningtoto
Hier baal ik wel een beetje van. Met de Arena in bezit gaan alle inkomsten naar jou en kun je de begroting verder ophogen. Maar er zal vast een idee achter zitten.
0 0
Ferd
Met de arena in bezit zijn ook alle kosten voor Ajax
1 -1
Koningtoto
Echt? Dat had ik nou niet voorzien.
0 -2
Ferd
Blijkbaar niet. Want als je de kosten van de opbrengsten afhaalt hou je bijna niets over, terwijl je wel een berg risico neemt.
1 0
BrandjeXL
Kan zijn maar dan zal Ajax zelf ook evenementen moeten gaan organiseren. Plus dat alle kosten dan voor jezelf zijn. Meerdere grasmatten per jaar, de kosten van beveiliging bij wedstrijden en evenementen. Als je ziet dat de Arena nu amper winst maakt dan is dat echt geen vetpot. Tevens zou ik sowieso wachten tot na het EK. Alles kosten van de verbouwing draait Ajax niét voor op.
2 0
Mokum1012
Als die evenementen niet meer worden georganiseerd, dan zal je ook geen grasmatten meer hoeven te laten vervangen.
De JC Arena heeft echt een hele bizarre organisatie. Snap niet dat ze dat ooit zo hebben verzonnen. Ajax leent geld uit aan de JC Arena om te verbouwen. Las ergens 10 miljoen. Dat komt naast de bedragen die aandeelhouders zowiezo betalen. De Founders leggen zover ik weet niets bij, maar doen wel bijvoorbeeld de verbouwingen, de verlichting etc...
0 0
niquedegraaff
Ajax gaat die evenementen niet organiseren, dat doen de geïnteresseerden zelf. Ajax zal wel een dochter bedrijf opzetten die de taken van de arena dan zullen overnemen. Er veranderd op dat vlak niet zoveel.
0 0
3sterrenAjax1
er is logischerwijs een reden dat ajax niet de arena zelf wil uitbaten. kijk bv. eens in t jaarverslag van de arena. ze maken al jarenlang nauwelijks winst terwijl hun core business t organiseren van evenementen is. ajax zal t dan ‘erbij’ doen en opeens wel flinke winst maken?
2 0
Koningtoto
Het gaat niet om de winst pur sang, maar om de begroting. Als je break even draait met de Arena is het prima toch? De kaartverkoop kun je volledig aan je begroting toevoegen.
0 0
BrandjeXL
De kaarverkoop kan je niet volledig aan de begroting toevoegen.
0 0
Bjorn
Op termijn zie ik de Arena overnemen best gebeuren, maar dat begint met kleine stapjes waar ze nu mee bezig zijn.

Voor nu zijn de centjes ook elders nodig. Voor 2026 moet de nieuwe De Toekomst staan en als je nu aan wilt blijven haken bij de Europese top heb je een zakje geld nodig.
0 0
Koningtoto
Klopt, maar ik meen me te herinneren dat men dat plan voor de toekomst al klaar en 'betaald' hadden. Gereserveerd is me gisteren geleerd door iemand :p
0 0
EricAjax1
Misschien dat het op lange termijn een optie is. Als Ajax een x aantal jaar hoge inkomsten uit de CL en spelerstransfers haalt wordt het misschien reëel.
0 0