Ajax lanceert na volgend seizoen nieuw ticketing-systeem

BVeenstra, 15-11-2019 om 18:05, 22944 views, |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax lanceert een nieuw ticketing-systeem dat na volgend seizoen zijn intrede moet maken. Het betreft hierbij ook secundaire ticketing voor seizoenkaarthouders die een wedstrijd niet bij kunnen wonen. Daarnaast staan er voor de komende tijd uitbreidingen van de capaciteit van de Johan Cruijff ArenA op het programma.

Het is de bedoeling dat de seizoenkaarthouders hun ticket beschikbaar kunnen stellen voor anderen wanneer zij een wedstrijd van Ajax niet kunnen bezoeken. Dat kunnen zij doen door het onderling te regelen met bijvoorbeeld familie en vrienden, maar ook door hem te koop of als donatie aan te bieden.

Tevens is de club bezig met het genereren van meer plaatsen in het stadion. Zo wordt de commandokamer op de hoofdtribune omgebouwd tot tribune. Deze verbouwing moet al in de winter voltooid zijn. Ook in de hoeken van het stadion worden stoeltjes geplaatst. Er komen daar achthonderd tot duizend plaatsen bij, maar de hoeken gaan niet helemaal dicht. Er lopen immers vluchtroutes en er moet in geval van nood een ambulance naar binnen kunnen rijden. Tot slot moeten er in de zomer business seats bijkomen op de zesde verdieping van de ArenA.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Klopt niet helemaal. Er komen geen business seats op de zesde. Er komt een zesde verdieping met zalen waar zakenheren elkaar kunnen ontmoeten. Opheffen van huidige commandokamer is al een tijd geleden bekend gemaakt op de site van onze JC Arena.
Dichtbouwen hoeken is wél nieuws en prachtig nieuws.
0 0
AjaxDaniel
Lekker man, eindelijk de hoeken dicht. De hoeken zullen wel halverwege dichtgemaakt worden, zodat er aan de onderkant een doorloop is voor mensen en eventuele hulpdiensten.
0 0
Van Reenen
Dit even ter aanvulling op de door mij genoemde wachtlijst voor een seizoenskaart voor Ajax van 35.000 mensen..
In het artikel van Bart Veenstra d.d. 25-05-2019 staat uitgebreid beschreven dat deze wachtlijst de wereld is ingeslingerd door Ajax Live.
M.a.w. als deze lijst niet bestaat, zoals hier gesuggereerd wordt, wend je dan even tot Bart.
0 0
14AFCA14
Men kon aan het einde van vorig seizoen (en waarschijnlijk ook daarvoor) aangeven graag op de hoogte te worden gehouden van informatie omtrent de nieuwe kaartverkoop van seizoenskaarten. Waarschijnlijk hebben zo'n 35.000 mensen dit gedaan, en is daardoor het idee ontstaan van een wachtlijst. Dat is het dus niet helemaal, omdat het puur gaat om een lijst e-mailadressen die eventueel interesse hebben in een seizoenskaart - veel vrijblijvender dus. Neemt niet weg dat ik overigens wel denk dat een aanzienlijk deel ervan een seizoenskaart had aangeschaft dit jaar als dat mogelijk was geweest.
0 0
Hans Kraay Jr.
Top dit.

Ajax is echt overal aan het professionaliseren.
0 0
Mikee
Nu nog dat verkoopsysteem aanpassen, dan wordt het steeds beter!
0 0
Habalaski
Ik hoor vaker over een derde ring erboven op, hier onder wordt het ook al weer genoemd. Is dit daadwerkelijk mogelijk bovenop de huidige constructie of is het meer een wens dan een reëel idee?
0 0
waayop
De vraag is of de investering tegen de baten opweegt. Zeker als de hoeken dicht gaan is de JC Arena prima. Als het op een gegeven moment weeres wat minder gaat zit je met een lege derde ring.
0 0
BrandjeXL
Ja bouwtechnisch kan het. Maw de constructie is sterk genoeg om een derde erop te bouwen. Ach ben allang blijf dat de grootste doorn voor veel fans, de open hoeken, nu aangepakt worden en dus dicht gaan.
0 0
Habalaski
Oké interessant. Ben het met je eens dat de hoeken nu al een enorme vooruitgang is. Maar voor de toekomst misschien interessant om verder te kijken.
0 0
Van Reenen
Een stadion met 80.000 toeschouwers zal het helaas niet worden. Jammer voor een heel groot deel van de 30.000 supporters die op de wachtlijst staan voor een seizoenskaart.
Maar met dit nieuwe systeem zit het stadion vanaf volgend seizoen dus écht vol. En dat verdient Ajax ook.
1 -1
KleinMiljoen
Hoe komt iedereen aan die wachtlijst? Die bestaat niet
2 -1
Jelephi
Er is geen wachtlijst
3 -3
Ruff Rhythim
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/123022/35-duizend-fans-op-wachtlijst-voor-seizoenkaart

Dus die is even weggewerkt in een half jaar tijd?
0 0
Siemmie
Er is inderdaad geen wachtlijst, en ook niet geweest. Dit artikel klopt niet.
1 0
Koningtoto
Ik denk dat Ajax wacht tot de bouw van een nieuw stadion in rotterdam. Zodra ze daar beginnen aan een hok voor meer dan 60k mensen, kwakken ze er bij ons een derde ring op.
1 -1
JDR75
Denk je nu echt dat Ajax zich op dit moment bezighoudt met wat er in rdam gebeurt??
0 0
Redrum
Wat ze in Rotterdam ook gaan verzinnen, Ajax zal het altijd overtreffen. Dat heeft de geschiedenis toch wel heel duidelijk uitgewezen dacht ik zo. Feyenoord City is een leuk project, maar het gaat Feyenoord niet zoveel brengen als dat ze hopen. Een nieuw stadion is normaal gesproken alleen op zijn plaats als je in het huidige stadion uit je voegen barst. Daar is bij Feyenoord uiteraard bij lange na geen sprake van. Een tweede optie is dat je huidige stadion zo'n vervallen bouwval is dat je wel moet vernieuwen voordat de hele teringbende in mekaar stort. Daar lijkt nu bij Feyenoord sprake van te zijn. Het enige probleem is alleen dat ze al die extra plekken niet op kunnen vullen. Dan sta je dus vrij hard voor schut eigenlijk.
0 0
Koningtoto
Ze krijgen de kuip niet eens meer vol, zelfs Europees niet. Ik kan er ook met mijn verstand niet bij dat ze zulke aantallen willen in hun nieuwe stadion. En als het al door gaat, zijn ze slaaf van de investeerders, wat ze niet eens meer uit lijkt te maken. Maar geloof me, Ajax accepteert niet, dat ze het grootste stadion in Nederland krijgen. Het is een eitje om er een derde ring op te gooien bij ons, dus zodra de eerste paal daar de grond in gaat, gaat bij ons het dak omhoog.
1 0
waayop
Het gaat niet om de grootte van het stadion maar om het voetbal op de grasmat van dat stadion. Vooralsnog is iedereen bij Feyenoord de weg kwijt en het lijkt er niet op dat ze die binnenkort weer vinden.
0 0
Redrum
Feyenoord lijkt in al hun handelen vooral extreem wanhopig te zijn ja. Ze zijn nu ook al jarenlang het slaafje van de Vrienden van Feyenoord. Zelf hebben ze niks te vertellen en dat gaat met Feyenoord City alleen maar erger worden. Van enig realisme is al heel lang geen sprake meer in Rotterdam Zuid. In plaats van één stap terug zetten om er twee vooruit te zetten willen ze er nu in één keer 4 vooruit zetten. Alleen dan zonder enig fundament. Dan zak je dus volledig in het diepe.
0 0
BrandjeXL
Klopt plus dat er in Feyenoord City heel weinig groei zit voor Feyenoord. Ze krijgen geld van "Het stadion" om er in te spelen maar verder zijn er bizar weinig inkomsten voor ze. Die 25 miljoen die ze krijgen moet wel aan een aantal zware voorwaarden voldoen en als de inkomsten tegenvallen is Feyenoord de eerste die gekort wordt.
0 0
Koningtoto
Precies, wat is 25 miljoen in de voetbalwereld tegenwoordig? Met hun scoutingsapparaat helemaal niks. 5 keer Haps, je ziel ter grabbel gooien, dat is dus blijkbaar 25 miljoen waard.
0 0
KleinMiljoen
Jezus, eindelik
0 0
AFCA1095
zesde verdieping?
0 0
NUL20
ja, boven op de 5-de ;-)
1 0
Juichtoon
Op naar de 60.000 plaatsen!
0 0
EersteAanname
Goed nieuws!
0 0
Bjorn
Dat was hard nodig. Lege plekken moeten verleden tijd zijn.
2 0
TontoKarnaggel
Nou, nou, ze zitten niet stil daar, alleen maar prima, doorpakken nu je de wind mee heb en het gat slaan met de concurrentie. Stilstand is achteruitgang, vraag dat maar aan feyenoord....
3 0
Redrum
Er wordt wel echt goed doorgepakt nu inderdaad, dat geeft een hoop vertrouwen in de toekomst. Bij Feyenoord dachten ze de perfecte formule al te hebben en dus hoefde er niet gesleuteld te worden. Best een aparte redenatie als je bedenkt dat er alleen in Nederland al 2 clubs zijn die het aantoonbaar beter doen. Maar ja, simpelheid past ook perfect bij Feyenoord tenslotte.
0 0
Lane 8
Ambulance kan toch in 1 hoek naar binnen en de rest opvullen?
0 0
GrandMasterFlex
In geval van een calamiteit is het wenselijk meerdere in- en uitgangen te hebben.
2 0
Vertonghen
Begrijp niet zo goed waarom, meeste stadions zijn toch volledig afgesloten?
1 0
skinny hein
bij de meeste stadions worden geen evenementen gegeven .
0 0
Radie125
wordt het nog drukker op zuid h om binnen te komen moeten ze ook wat aan doen
0 0
Redrum
Mag misschien wel een extra ingang bij dan ja.
0 0
ram
Hier hadden we het hier laatst al over, haha. Mooi dat het snel komt. En wat veel 'constructienieuws' en contractnieuws vandaag. Allemaal superpositief!

Fijn om Ajacied te zijn!
0 0
Radie125
Werd tijd van die hoeken. Vraag is worden dat plekken korte of lange zijde. Denk korte omdat je op zuid h bv. daar kan staan.
0 0
JDR75
Ben ook benieuwd hoe ze de lange en korte zijde gaan scheiden... Ik hoop niet met doorzichtige wanden.
0 0
Habalaski
Zal in elkaar overlopen dan lijkt me. Net als op de tweede ring waar je ook nog een hoekcategorie hebt qua prijs.
0 0