Overmars en VDS bleven ondanks veel buitenlandse interesse

BartVeenstra, 15-11-2019 om 17:25, 6150 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Er is de afgelopen tijd vanuit het buitenland heel veel vraag geweest naar de diensten van Marc Overmars en Edwin van der Sar. Om die reden hebben de bestuurders een retentiebonus gekregen in hun nieuwe contracten bij Ajax, iets waar enkele aandeelhouders hun vraagtekens bij zetten. Op de algemene aandeelhoudersvergadering is het hen nader toegelicht.

Overmars en Van der Sar zijn voor de club Ajax niet ingegaan op de buitenlandse interesse en dat terwijl er over de grens een veelvoud van het geld lonkte wat ze in Amsterdam verdienen. ‘Overmars en Van der Sar verdienen een standbeeld door hier te blijven’, werd er door Leen Meijaard, voorzitter van de Raad van Commissarissen, gesproken tijdens de vergadering.

De retentiebonus - ook wel blijfpremie genoemd - voor het tweetal vormt nog geen garantie dat ze ook in de toekomst bij Ajax zullen blijven, maar het geldt als een beloning voor de loyaliteit naar de club. Mochten Overmars en/of Van der Sar toch weggaan voor hun contract afloopt, dan dient dit terugbetaald te worden.

‘We zullen zien of ik vier jaar zal blijven’, sprak Van der Sar zelf. ‘Misschien gaat het straks een keer wat minder, je weet het nooit. De Champions League is voor mij een mooie dimensie. De club is nooit af voor mij. Ik ben er trots op dat ik de komende jaren nog vele mooie dingen met Ajax kan doen.’

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Oranje met 0-2 wint op bezoek bij Noord-Ierland? Zet in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
insectenverdelg
Eerste sinaal voor spelers om te blijven. Dat de directie zelf niet bij de de eerste interesse weg is.

Daarnaat wilde ze Ajax weer structureel in de Europese top zetten, en daarmee zijn ze op de goede weg. Rust in de directie is daar de basis voor.
1 0
Ginoajax1
En Rummenigge dus.
0 0
Ginoajax1
Bij Bayern zitten Hoeness en ook al jaren bij de club. Prima constructie.
0 0
AFC34
Laat ze nog maar jaren blijven, het is nog nooit zo rustig geweest rondom Ajax en we spelen prachtig voetbal met hele goede spelers waarvan er een paar gewoon in de top 5 zitten op hun positie. Dat ze af en toe een leuke bonus naar hun spaarrekening overmaken maakt me niet zoveel uit!
2 0
Bjorn
Ga zo door. De weg ingezet sinds 2018 heeft vele weer van Ajax doen genieten.
1 0
AFC34
Terwijl we in 2017 nog in de EL finale stonden!
1 0
Stroeve
Geweldenaars.
0 0
MK77
Zolang ik bewust Ajax volg (een jaar of 30) was er eigenlijk altijd wel gezeik of gerommel (de gouden jaren rond 95 uitgezonderd). Dat het bestuurlijk zo voortvarend gaat is echt een zegen
2 0
JSF
Tja, succes smaak naar meer en nodigt uit te blijven
0 0
ram
Echt ge-wel-dig hoe het de laatste tijd gaat bij Ajax!

Dit is daar een groot en belangrijk voorbeeld van, evenals het aanblijven van bepaalde spelers afgelopen zomer. Het zou mij ook niet verbazen als we komend seizoen wéér worden verrast door een aantal spelers die inzien dat ze ons helemaal niet hoeven te verlaten.
1 0
FrankBeton
Eerlijk is eerlijk, ik ben enorm kritisch op Van der Sar geweest toen hij werd aangesteld.

Maar ik moet bakzeil halen en hem complimenteren met zijn eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van AJAX.
2 0
ram
Ik had ook kritiek. En dat was ook terecht. Ik vond vooral het afscheid nemen van Bosz een gigantische blunder, om maar wat te noemen. En dat vind ik nog altijd trouwens. Maar het is passe.

En zoals je zegt: hij heeft zich ontwikkeld en doet het - voor zover wij kunnen inschatten - heel goed.
1 0