Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mazraoui: 'Worden snel allerlei conclusies getrokken'

BartVeenstra, 14-11-2019 om 07:10, 10822 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui is blij dat hij weer volledig inzetbaar is voor Ajax. De rechtsback sloot door de Afrika Cup al later aan in Amsterdam en daarna raakte hij ook nog geblesseerd aan zijn bovenbeen. In de tussentijd liet een ander talent, Sergiño Dest, zich zien op 'zijn' positie. 'Dan kan het snel gaan in het voetbal', zegt Mazraoui in het Algemeen Dagblad.

'Andere spelers pakken hun kans en dan worden er ook al snel allerlei conclusies getrokken. Dat heeft me wel verbaasd. Dan las ik dat Sergiño Dest de concurrentiestrijd had gewonnen', vervolgt Mazraoui, die het daar niet mee eens is. 'Terwijl ik überhaupt nog helemaal niet aan een strijd was begonnen. Als je er even niet bent, vergeten mensen al snel wie je bent en wat je kan. Ach, zo gaat dat blijkbaar.'

Mazraoui heeft er door de opkomst van Dest een concurrent bij en beseft dat hij het daardoor nu zelf moet afdwingen bij Ajax. In de laatste drie duels koos trainer Erik ten Hag voor Mazraoui als basisspeler. 'Mijn seizoen is voor mijn gevoel nu pas echt begonnen. Ik wil de lijn van vorig jaar doortrekken, weer belangrijk zijn voor de ploeg en mooie momenten beleven. De wedstrijd tegen Chelsea was zeker lekker. Daar was ik echt aan toe', zegt de rechtsback, die aan alles merkt dat Ajax ook dit seizoen weer geschiedenis wil schrijven. 'En gelukkig maak ik daar nu ook zelf weer actief onderdeel van uit. Ik heb voor dit seizoen wel genoeg rust gehad.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Basuto
Dest en Mazraoui zijn allebei buitencategorie. Dest rechtsback en Mazraoui op plek van Veltman. Hoppa. 3 vliegen in 1 klap!
0 0
Dennis1964
Mazraoui heeft mijn voorkeur. Maar Dest moet regelmatig invallen en minuten maken voor zijn ontwikkeling. ook Gravenberg, Traore, Ekkelenkamp en Lang mogen van mij meer minuten maken.
0 0
JohnnyD
Ik was hem niet vergeten hoor. 1 van mijn helden van afgelopen seizoen en dit seizoen heb ik ook alweer genoeg gezien.
1 0
Cupmetgroteoren
Ik vind Dest en Mazraoui ongeveer gelijkwaardig. Verdedigend zijn ze redelijk aan elkaar gewaagd en aanvallend ook. Beiden zijn ze echter verdedigend kwetsbaar. Wil je op die plek een echte topper worden, dan moet je verdedigend gewoon je mannetje staan.
0 0
Ajax27
Mazraoui was gewoon al vanaf de 2e helft van het vorig seizoen iedere week iets minder in vorm met hier en daar positieve uitspattingen. Niet erg, kwam denk ik door vermoeidheid. Dit jaar trok ie die lijn echter gewoon door... dus ff de wake up call dat er zomaar een vervanger kan klaarstaan is wellicht goed voor m geweest. Oogt weer gretig en das mooi om te zien.
2 0
Web
Zo is het, hij heeft concurrentie nodig
1 0
Illegaal
Ik vind Mazraoui beter dan Dest, Dest heeft het voordeel dat hij snel is en hij kan ook aardig technisch voetballen maar dat kan Mazraoui ook.
De lengte van Mazraoui vind ik ook een voordeel en hij heeft vorig seizoen genoeg laten zien dat hij heel goed als rechtsback is
1 -1
DonQ
Heel leuk die lengte, maar goed koppen kan hij niet.
0 -1
RusselWestbrook
Goh, wat een verrassing. Illegaal die iemand beter vindt puur omdat ie langer is.
3 0
Dondy
Ik zie hier veel mensen zeggen dat Dest beter is in verdedigen dan Mazraoui maar ik heb juist het idee dat het andersom is
3 0
ETM
Uiteraard. Mazraoui is een stuk verder qua verdedigen. Heeft ook op het hoogste niveau veel ervaring opgedaan vorig seizoen.
Dest is zeker een mooi talent, maar zeker verdedigend gewoon nog erg kwetsbaar. Mazra is niet van het niveau Tagliafico, maar wordt wel beter. Aan de bal is Mazra meer een middenvelder en Dest meer een aanvaller. Dan heb je dus ook tactisch wat af te wegen. Voor alsnog is Mazra verder. Maar Dest heeft wapens. En is een mooie concurrent. Er bestaat momenteel geem twijfel bij mij over wie ik op zou stellen als Mazraoui in vorm is.
0 0
Web
Heel goed dat Mazraouii een sterke concurrent heeft, want hij is soms te laconiek en niet bij de les? Het lijkt wel dat het hem niets doet?
Maar wat was hij goed tegen Chelsea
1 0
Spuit11
Goed om te lezen dat de spelers niet schromen om de concurrentie strijd aan te gaan, des te beter dat is voor Ajax.

Mazraoui speelde goed tegen Chelsea, daarnaast kan Mazraoui het spel snel spelen. Voor mijn gevoel is het echt 50/50 wie er speelt, Dest en hij ontlopen elkaar gewoon niet veel.
3 0
Jariiii
Blij met hem, maar zo gaat dat toch gewoon? En hoe goed hij op zich ook is, wat mij betreft is Mazraoui geen zekerheidje zoals sommige andere dragende spelers dat wel zijn.
0 0
Marcao
Dát is de mentaliteit om een echte topper te worden. Als je sterker uit je dip komt, wordt je een grote. Het is en blijft een groot talent (doodzonde dat hij en Ziyech niet voor Oranje hebben gekozen...)
2 0
PDF
Twee goede wedstrijden gespeeld, maar Dest is gewoon een veel betere verdediger. Mazraoui heeft geluk dat Ziyech liever met hem speelt en dit duidelijk aan Ten Hag heeft gemaakt. Ik ben van mening dat meer snelheid met Dest op rechtsback cruciaal is in grote wedstrijden.
0 -5
Illegaal
Snelheid is ook wel cruciaal dat klopt en zeker tegen snelle aanvallers, maar in cruciale wedstrijden heb je ook vaak te maken met lengte en dus kopkracht bij de tegenstander en dan is Mazraoui weer beter en heb je aan Dest zo goed als niks.
0 0
Cruyffie
Voetbal gaat over snelheid en kracht, maar nog veel meer over spelinzicht en intelligentie. En in die laatste scoort Mazraoui beduidend hoger.
1 -1
Web
Dest is een stuk jonger ( snelheid en kracht )
Of Mazraoui intiligenter is dan Dest weet ik niet, kan ik niet zo maar over oordelen
0 0
Illegaal
Nee... snelheid en kracht en goed kunnen voetballen is waardevoller dan een heel technische speler.
En zeker als flankaanvaller of flankverdediger, een trage aanvaller hoe technisch hij ook is komt een snelle verdediger nauwelijks voorbij en zou hij hem per ongeluk toch eens voorbij komen dan is de snelle verdediger weer zo bij hem om hem alsnog de bal af te pakken, idem bij een trage maar technische verdediger want die wordt met gemak voorbij gelopen door een snelle goede aanvaller.

Pak bijv. Eiting maar als voorbeeld hij is erg technisch maar je hebt niet veel aan hem omdat hij te traag is en Eiting stelt ook nog eens niks voor in de lucht
0 -2
DonQ
Snelheid en kracht is waardevoller dan techniek? Gast besef je wel wat je opschrijft. Voetballers die over veel kracht en snelheid beschikken, maar niet kunnen voetballen halen nooit de wereldtop. Het zijn tenslotte maar simpele dravers die in paniek raken als ze onder druk worden gezet en überhaupt niet de oplossingen zien. Sorry maar dit vind ik echt een bizarre opmerking, zeker voor iemand die pretendeert ajacied te zijn...
1 0
trainerdv
Vind Mazraoui net iets beter in de ruimte en in het combinatiespel. Dest wel net iets beter in het pure verdedigen en opstomen. Als Basis zou ik dan ook voor Mazraoui kiezen, maar Dest is een héél heel lekkere back-up. Ook als Nico er niet is, kan er één van die twee gewoon op links.
0 0
Rentokill
Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik twijfelde of Mazraoui het zou redden. Maar terug op zn eigen plek (ipv als middenvelder) en in een lekker draaiend 11 tal is hij stappen verder dan Dest. Veel sterker.
4 -1
JariHeijden
Het zijn twee verschillende types. Allebei zijn aanvallend ingesteld. Maar Mazraoui is meer van de combinatie en Dest is meer van de dribbel. Die verschillen zijn erg interessant, want je hebt dus keuzes die je kunt gebruiken in verschillende wedstrijden. Zo wapen je je nog beter tegen verschillende tegenstanders.
3 0
Joseph
Mazraoui vergeet dan misschien dat hij begin dit seizoen ook wedstrijden speelde, en toen met een ongekende ongeïnteresseerdheid op het veld stond. Dat hebben wij allemaal kunnen zien.

Op dat moment had Dest de strijd absoluut gewonnen, maar gelukkig heeft Mazraoui zich herpakt en kan hij nu de concurrentiestrijd aangaan.
5 -4
RuffRhythim
Je zegt t zelf al: BEGIN van het seizoen.
Seizoen was net bezig, over welke "strijd" kan je dan al spreken?
0 -1
Mocrodammerr
als jij het écht goed had gezien, had je kunnen zien dat hij allesbehalve fit was. want ná die speelminuten begin van t seizoen, kreeg hij een terugslag. Beetje logisch verstand gebruiken is vaak teveel gevraagd hier. Men staarde zich blind op die pirouettes van Dest.. ooeehh wow wat een speler las je dan hahah. verdedigend was het niks
2 -1
Rentokill
Ja, en Neres oogde ook moe he? Ziyech was boos om een wissel en heeft een slechte band met ten Hag. Blind is ontevreden over zn contract, Dest heeft expres voor Amerika gekozen omdat hij niet overweg kan met ehhh... Veltman en vd Beek kijkt onnozel uit zn ogen omdat hij niet weet waar hij moet lopen....

Misschien moet je bij de telegraaf of de privé gaan solliciteren.
7 -3
AlexIbarra
Hij heeft wel een punt want de rust die Nous heeft werkt natuurlijk tegen hem wanneer hij steeds net te laat komt of slechte passes geeft.

Zelf had ik altijd het idee dat hij wat oververmoeid had en zichzelf zou herpakken (wat we nu nog niet met zekerheid kunnen zeggen na 2 goeie potjes) maar net als een Blind, Schone of Eiting heeft hij de schijn gauw tegen als hij niet alles goed doet.

Dan lijkt hij gewoon een dromer zonder superieure actie of traptechniek, die liever geen duels aangaat en verdedigend kwetsbaar is.
In vorm is hij een jongen die altijd beweegt, geen gekke dingen doet, steeds 2 meter voor zichzelf creeert om de juiste oplossing te kiezen, goed samenwerkt met Ziyech en als back een extra middenvelder is.

Het ligt dicht bij elkaar.
2 0
4xEC1
We mogen gewoon blij zijn dat er 2 hele goede rechtsbacks in de selectie lopen die perfect in het Ajax systeem passen. Broodnodig zo'n dubbele bezetting.
7 0
ajax4lifebaby
Hij heeft hier wel een punt las menig mens die hem schreef dat Dest gewonnen had. Terwijl hij zoveel mooie dingen heeft laten zien vorig jaar. Vond hem tegen Utrecht en Chelsea echt weergaloos spelen. Denk dat hij voorlopig basis staat.
2 0
Sterspeler
Grotendeels eens. Maar wat je bij Nous veel ziet (vnl vorig jaar) is dat hij van die momenten heeft dat hij staat te slapen waardoor je (bijna) een tegendoelpunt krijgt. Dest is een andere back in die zin en heeft wellicht minder techniek en overzicht (alhoewel dit nauwelijks scheelt), maar heeft niet dit soort zwakke momenten. Vorig seizoen wezen mensen Schone aan als "zwakke schakel", maar ik ben van mening dat Mazraoui toch echt de minste was van de basis.
1 -2