Ten Hag: 'Promes heeft zo'n ontzettende eerzucht'

BartVeenstra, 11-11-2019 om 08:35, 22422 views, NRC |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is erg tevreden met de ontwikkeling die Quincy Promes sinds zijn komst bij Ajax doormaakt in Amsterdam. De buitenspeler begon het seizoen nog als bankzitter, maar knokte zich al snel in de basis en met doelpunten en assists was hij al vaak belangrijk.

'Ik kan nu achteraf heel makkelijk zeggen dat ik het geloof altijd al heb gehad', zegt Ten Hag tegenover het NRC. 'Quincy heeft zo’n ontzettende eerzucht en in de eindfase van het spel heeft-ie zo’n gave, het overzicht en vermogen om die goal te maken, of de beslissende bal te geven, of de voorassist. En hij is tactisch geslepen, rijp in alle opzichten van het spel. Maar ik hoop dat hij nog steeds op de weg naar boven zit. Er zit nog veel meer in.'

Promes kwam dit seizoen in achttien duels in actie voor Ajax. Daarin was hij elfmaal trefzeker en gaf hij vier keer een assist. Tegen FC Utrecht gaf hij de assist op de 2-0 van Dusan Tadić.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SemHurkmans
Test
0 0
WouterBerg83
Knap van Overmars dat hij Promes naar Ajax wist te halen. En ook nog voor een schijntje als transfersom. Hij heeft alle azijnpissers stil gekregen, draait moeiteloos mee en is regelmatig beslissend in wedstrijden. Heerlijke speler met een geweldige mentaliteit.
0 0
FreddyAX
Promes is een handige speler die na een gewen periode het goed doet en op het veld een band heeft met zijn medespelers.
Ik vind hem een echte sluipmoordenaar in de zestien, hij duikt bewust maar heel geslepen in de gaatjes die er vallen.
Het afmaken mag nog wel iets beter,hij scoort al veel maar dat rendement kan nog wel iets hoger.
De dansjes na het doelpunt spreken mij niet echt aan maar daar maak ik me niet druk om, ik hoop dat hij nog vaak danst.
1 0
Sterspeler
Hij leek mij eerst een bruikbare speler en had wel verwacht dat hij het meer dan aardig zou doen. Ik had niet verwacht dat hij een basisplaats zou pakken en zulke statistieken zou overleggen. Hij is nog beter dan verwacht in de kleine ruimte en lijkt daar alleen nog maar in te groeien. Ben erg blij met hem!
1 0
3*stars*3
18 duels en betrokken bij 15 goals, in zijn 1e maanden bij Ajax.
Heb bij hem ook gevoel dat er meer in zit.
Vooral iets meer rust in zijn spel zou beter zijn.
Soms is het toch nog wat te wild.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
18 duels bij 15 betrokken, geen idee wat er nog te verbeteren valt tenzij je messi heet.
Dit zijn zeer goede stats, aangezien iedereen bij ajax een goal en een assist kan maken, zie die cijfers maar te halen.
0 0
MaximilianRosse
Voor Ajax is Promes meer dan een prima speler. Heeft veel belangrijke goals gemaakt en heeft een hoog rendement. Wat dat betreft is hij een koopje gebleken voor die 15,7 mio.
1 0
EricAjax1
Ik mis ajaciedvooraltijd best wel bij artikelen over Promes... Heb niks meer om te lachen nu bij dit artikel
4 0
WouterBerg83
Wie?
0 0
soewares
Zoals sjakie altijd zegt: prommes kan het wel
1 0
Web
Miskoop van Ten Hag toch?
Ik heb het hier vaak langs zien komen
10 -6
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik heb altijd in hem geloofd.

I told you, i promes you more goals:)
1 0
Ajaxadept
Promes is weer één van de voorbeelden waarvan sommige voetbalkenners vanaf het begin riepen dat het een miskoop was en niets voor Ajax was! Zelfde geld voor Martinez. Martinez was gisteren misschien wel één van de betere Ajaxspelers op het veld. Moraal dus, oordeel niet (te) snel over een (mis)koop, maar gun een nieuwe aankoop eerst eens een aantal wedstrijden voordat je (ver)oordeeld!
4 -1
Ajax#1900
Lachwekkend idd die figuren die zomaar wat roepen zonder iemand de kans te geven.
2 -1
AnsB
Ik ben ontzettend blij dat mijn vertrouwen in Promes uit komt. Al moet ik erbij zeggen dat ik hem al volg sinds hij van The Eagles terugkeerde bij FC Twente. Bovendien heeft Promes ook zelf een rol gehad in de vele vooroordelen die over hem bestaan/bestonden.
Velen denken dat hij b.v. niet zo goed is in de kleine ruimte, of dat hij niet zo goed is in de combinatie. Of dat hij te weinig techniek heeft. Soms lijkt dat ook zo, als er weer een eenvoudige pass mislukt of een bal niet goed wordt aangenomen. Want dat soort slordigheden komen inderdaad ook vaak voor in zijn spel, vooral als hij zich óf te graag wil bewijzen (overconcentratie), óf juist te weinig geconcentreerd is.
Hij is inderdaad nog niet in topvorm, want dan is hij nauwelijks te bespelen, met zijn snelheid, passeervermogen (ja, kan hij ook!), goede basistechniek en scorend vermogen. En zijn goede positiespel uiteraard. Hij is heel vaak aanspeelbaar en weet waar de ruimte ligt of komt.
6 -4
Rentokill
Voor al onze info over Promes moeten we voortaan bij de kenner AnsB zijn.
1 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ans B heeft zeker kennis, lult bijna nooit onzin
1 -1
Schip
Het is inderdaad die effectiviteit die a la vdBeek is. En ook niet de 3 of 4-0, maar vaak openingsgoals of gelijkmakers. Voetballend zijn Ziyech, Blind en Tadic meer de dynamo's, maar die brengen misschien ook wel weer een stapje meer dan vorig jaar. Genoeg tijd om stappen te zetten voor Promes. Mag van mij ook nog iets balvaster en sterker in duels worden.
4 -2
MK77
Het leuke is dat Martinez, Nous en Tagliafico een beetje tussen die twee types in zitten die jij beschrijft. Dat zorgt voor fantastische dynamiek
1 -1
Luck76
Hij komt heel goed mee in het combinatiespel van Ziyech, Tadic en Neres. Een genot om te zien! Bij de 3-0 van gisteren deed hij ook uitstekend mee in de combinatie!
7 0
The
Klopt niks van dit stuk, want ik heb op AS gelezen dat het een miskoop van de buitencategorie is.
26 -5
AFCAMM
Ja, maar zie ook van wie dit komt. Ten Hag, de slechtste trainer die we ooit gehad hebben. Doet niks goed en praat raar.
11 -2