Ten Hag: 'Lag aan ons dat zij slecht speelden'

JesseTH, 10-11-2019 om 19:05, 6918 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is van mening dat het mindere spel van een ploeg als FC Utrecht volledig was te danken aan een goed spelend Ajax. De oefenmeester is namelijk onder de indruk van het team dat de opponent van zondag heeft staan, maar de Amsterdammers lieten hen nooit in de wedstrijd komen.

'Dat lag aan Ajax, want Ajax speelde wervelend en heel erg goed', reageert Ten Hag dan ook voor de camera van de NOS. 'Op een iets mindere dag zou Utrecht ook kans hebben, want Utrecht zit echt goed in elkaar. Wij hebben ze vandaag niet in hun spel laten komen. Het lag aan ons dat zij slecht speelden.'

Ondanks het bij vlagen flitsende spel van zijn ploeg, viel het de verslaggever van dienst op dat Ten Hag maar amper rustig in zijn trainersstoel zat. 'Dat is mijn stijl, de ploeg mede aansturen. Dat doen ze zelf ook, maar soms hebben ze daar wat hulp bij nodig. Zo doe ik het. Hoe anderen het doen, is aan hen.'

De trainer van Ajax hoopt dat de komende tegenstanders van Ajax allen zo kansloos zullen zijn als FC Utrecht, maar daar gaat hij zeker nog niet vanuit. 'We hebben de wedstrijd tegen RKC van een paar weken geleden nog in onze herinnering. Toen speelden wij niet goed en dan heeft iedere tegenstander kans. Het ligt aan onszelf. Als wij met deze houding spelen en deze kwaliteit op de mat leggen, dan hoop ik dat wij heel veel tegenstander onze wil opleggen.'

Ruimte voor kritiek

Ondanks het feit dat er enkel positiviteit uit de wedstrijd tegen FC Utrecht voortkwam, kan Ten Hag zich ook nog een momentje van zorgen voor de geest halen. 'Het voetbal bestaat altijd uit momenten. Ik heb de kans die Kerk mogelijk zou krijgen nog altijd voor ogen, omdat wij in de restverdediging niet goed anticipeerden op het eerste omschakelmoment als Maher versnelt. Dat moet je beter doen. Je moet scherp zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
7172AFCA7395
Hopen dat Bayern voor Tuchel gaat.
0 0
AnsB
Utrecht is natuurlijk ook een aansprekende tegenstander voor Ajax. En ik ben het geheel met TH eens dat de mindere wedstrijden die Ajax in de eredivisie speelde volkomen aan te wijten zijn aan de mindere instelling.
Maar juist deze mindere wedstrijden, plus de aansprekende tegenstander, hebben er voor gezorgd dat Ajax superscherp begon. En dan zal die ervaring met Chelsea ook nog wel als doping hebben gewerkt.

Een scherp Ajax is echt Europese top. Als iedereen zijn niveau haalt kan Ajax van elke ploeg winnen (helaas kan Ajax als die scherpte ontbreekt ook van heel veel ploegen verliezen, omdat ze zo aanvallend zijn ingesteld).
Ik vind het echt heel bijzonder dat Ajax ondanks het verlies van De Ligt en De Jong én de nog niet optimaal presterende vervangers (Alvarez en Marin) nu al zó goed staat te voetballen.
0 0
ajax4perez
Vandaag echt een grandioos Ajax gezien. Enige minpuntje vond ik Daley Blind...
hij is echt fantastisch als het om verdedigen aankomt maar als hij opbouwt gaf hij in de eerste helft echt 6 ( ja, heb ze geteld) hele slechte passes
0 -2
AlexIbarra
Op een gegeven moment dacht ik ook voor de derde keer Sjeeses Daley!

Het feit dat je het van hem niet verwacht is natuurlijk juist zijn kracht, maar een paar onnodige overtredingen en paar slechte passes is relatief veel voor Blind.
Toch geef ik hem een 7 want hij heeft ook erg veel goed gedaan.
0 0
Ansjo
Tja we hebben ook nog een tegenstander he. Die kunnen ook dingen goed doen. Ik vond het juist goed wat hij deed met zo direct naar voren hard inspelen. Het ging ook vaak goed.

Ik zou haast zeggen als Oranje tegen mindere tegenstanders moet om met Blind en van Dijk centraal te spelen. Heb je een link- en rechtspoot in het centrum. 1tje uit de categorie Willems, Haps, Wijndal, van Aanholt op linksback zetten.
0 0
3*stars*3
Die slechte passes vielen extra op omdat hij normaal gesproken, juist zuiver is in zijn passes.
Maar vandaag had hij ook gewoon weer aardig wat goede passes.
Daarnaast stond hij positioneel altijd goed om die snelle Kerk af te stoppen.

Misschien heb je het verkeerd verwoord.
Ipv Daley Blind als enige minpunt, zijn slechte passes als minpunt?
0 0
soewares
Maar hij gaf ook passjes die ik geen enkele topverdediger zie geven..
0 0
Amsteraaij
ongekend deze tijden. nu al 9 punten voorsprong op PSV. vorig jaar kampioen beker en halve finale cl. Dit jaar zou je zonder Uefa maffia vier wedstrijden uit vier gewonnen hebben in cl. Dit ajax is echt weer zo goed joh. alsof ik in de jaren 90 loop. misschien is dit nog wel knapper zo na het Bosman arrest. nl stond toen nog 5e ofzo op de coëfficiënten lijst. verschillen waren kleiner. bizar wat deze jongens incl Overmars en vd sar aan het doen zijn. hulde!
2 0
Ansjo
Tja AZ is gewoon de beste ploeg na AZ dit jaar. En ook een goed voetballende ploeg wat leuk is om naar te kijken. Als er dit jaar een exodus volgt bij Ajax dan zou ik toch echt bij AZ gaan shoppen. Stengs, Boadu, Wijndal als Ziyech, Nico vertrekken en waar Huntelaar waarschijnlijk toch gaat stoppen denk ik.
0 0
FC Scoorgasme
11 punten voorsprong zelfs
2 0
3*stars*3
Rest van de ED kan weer ff opgelucht adem halen want interlands komen eraan want Ajax zou nu weer toegroeien naar een bizarre vorm.
Tempo en voetballend kan rest van de ED gewoon niet mee met dit Ajax.
Voor Utrecht is Ajax pot van het jaar en Utrecht heeft gewoon een lastige ploeg.
Die kwamen echt wel om Ajax te laten struikelen maar kwamen er gewoon niet aan te pas.
Zoals vd Brom het zei, Ajax nam de CL vorm mee naar deze wedstrijd.
2 0
Robbie en de Kock
Het valt mij op dat hoe drukker de periode is voor Ajax hoe beter ze spelen. Telkens na een interland periode of erger nog een winterstop zakt het niveau en moeten ze er weer inkomen.
5 0
Labrador
Omdat ze dan in een ritme zitten.
2 0
AFC34
Precies, Jansen zei ook al dat het aan Ajax lag dat ze er niet aan te pas kwamen. Maar ik wil toch nog even over Martinez beginnen, wat is dat een wereldaankoop zeg. Of miskoop misschien wel aangezien je voor 7 miljoen een verdediger haalt die op het middenveld bijna Frenkie doet vergeten. Voetballend geweldig, aanvallend sterk (sterker dan Frenkie nog) en verdedigend helemaal prima. Zijn passie is ook niet normaal, met Nico #2 doe ik hem tekort. Met Lisandro #2 al helemaal maar dit is voor mij de aankoop van het jaar tot nu toe. En dat gezegd hebbende, ik ben ook heel erg tevreden over Promes maar Martinez is nu al onmisbaar.
6 0
3*stars*3
Ik ben echt een grote fan van die gozer.
Fel, sterk, slim, voetballend goed en hij scoort ook nog.
Kwam als CV/back maar ontwikkelde zich zo snel en ben blij dat hij rol op het middenveld zo invult.
Kwestie van tijd voordat hij met Tagliafico vliegtuig instapt, richting Argentijns elftal.
2 0
ajaxdordtt
Frenkie is wel een paar klassen beter hoor, maar inderdaad een topaankoop.
1 0
AFC34
Frenkie is goed in het tempo bepalen, ruimtes maken en bal vasthouden maar ik vind Martinez wel dwingender spelen dan Frenkie. Had overigens nooit verwacht dat ik na Frenkie nog zoiets zou zeggen hoor, ik ben een enorme fan van Frenkie maar Martinez is aanvallend meer aanwezig dan Frenkie, duikt ook vaker op in en rond de 16.
2 0
ajaxdordtt
Dat wel, maar Frenkie gaat 1 van de beste spelers ter wereld worden. Martinez kan een hele goede speler worden. Met Frenkie sta je nooit onder druk, je kan de bal altijd kwijt, en hij raakt hem vervolgens nooit kwijt. Sinds hij bij Oranje en Ajax speelt (speelde) werden er bizarre niveau's aangetikt.
3 0
AFC34
Frenkie is momenteel al 1 van de beste middenvelders imo, maar ik begin wedstrijd na wedstrijd te denken dat Martinez dat ook kan worden. Ik denk oprecht dat hij voor ons op dit moment ook onmisbaar is. Wat ook belangrijk is, is dat er een speler naast hem staat die complementair is aan de speelstijl van Martinez, Alvarez is dat niet terwijl ik denk dat Schone dat wel had kunnen zijn. Hij begint nu ook beter te spelen met Donny naast hem. Trouwens, Ajax tikt ook een bizar niveau aan met Martinez, en dat ligt niet alleen aan hem en lag dus ook niet alleen aan Frenkie.
2 0
SoAFCA
Frenkie naast Martinez bij Barca
0 -2
Lane 8
Dit is echt zo.. Utrecht deed echt zn best. Wim Janssen zei het ook na afloop, hij is nog nooit zo erg weggespeeld.
2 0
ajaxdordtt
Helemaal pijnlijk dat we nu weer naar die kut interlands moeten gaam gluren, nu we zo lekker spelen.
1 0
AFC34
Ach joh, zolang de boel blessurevrij blijft spelen we daarna direct weer zo. Ajax is zoals ze vandaag speelden de best voetballende ploeg in europa (en ja ik kijk ook naar City, Barca Liverpool en Bayern).
1 0