Ziyech: 'Blij dat trainer niet veel heeft verschoven'

ThijsZwagerman, 10-11-2019 om 15:30, 27165 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Hakim Ziyech kijkt met genoegen terug op Ajax - FC Utrecht. De spelmaker vond het een ‘leuke’ wedstrijd en was blij dat trainer Erik ten Hag hem op het middenveld liet staan, in plaats van aan de rechterflank. 

‘Het was een leuke wedstrijd voor ons, waarin we plezier uitstraalden en goed voetbal speelden. Er spat zoveel plezier uit, dat ik de vermoeidheid niet eens voel. We staan met zijn allen op het veld en hebben vooral genoten’, opent Ziyech, die dus aangeeft dat hij zich na Chelsea-uit alweer helemaal fit voelde. De middenvelder meldt zich na dit weekend dan ook weer ‘gewoon’ bij de nationale ploeg van Marokko. ‘Ik ga gewoon spelen. Ik voel me goed en wil gewoon spelen.’

Ziyech zag verder dat zijn vriend en ploeggenoot Zakaria Labyad tegen FC Utrecht weer eens mocht starten. Dat vond hij mooi. ‘We weten natuurlijk de situatie van Zakaria en ik ben blij voor hem dat hij mocht starten en dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld. Ik denk dat iedereen dat voor hem is.’ Ziyech probeert Labyad ook in de tijd dat de laatstgenoemde niet speelt te helpen. ‘Ik probeer hem te motiveren en te laten weten dat zijn kans komt. Die kans kwam vandaag en ik denk dat hij wel heeft laten zien dat hij een uitstekende speler is’, zegt Ziyech tegen FOX Sports.

Doordat Labyad op de positie van David Neres speelde, kon Ziyech in de as van het veld blijven staan. De linkspoot vindt dat een goede keuze van Ten Hag. 'Ik was in ieder geval blij dat er niet heel veel pionnen werden verschoven. We zitten nu in een fase waarin we lekker aan elkaars positie gewend zijn en op die manier kunnen we ook lekker voetballen. Natuurlijk is het klote voor David dat het dan op zo’n moment gebeurt, maar ik ben blij dat de trainer niet heel veel heeft verschoven.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Ik denk dat iedere supporter blij was dat TH de succes formatie liet staan. Dus tegen Lille alleen extra nof Blind en Veltman vervangen door de spelers die ze daar voor gehaald hebben.
0 0
WZAWZDB14
Geweldenaar, al denk ii soms wel dat hij voor goal wat kracht moet inhouden bij zn schot, iets meer geplaatst schieten ipv hard. Veel ballen op goal gingen vandaag over.
Maar man man man, als hij zelfs dat inder de knie krijgt is hij niet meer te houden voor ajax, dus wat dat betreft: ga zo door!
2 0
Schip
Ziyech is in alles altijd een 10 geweest. Op rechts bij Bosz was het een vloek, centraal zag je gelijk zijn potentie. Toen hij ook nog als een beest ging werken, zeker tegen Lyon thuis was hij exceptioneel in omschakelingen en intercepties, was het gewoon af.

Goed dat hij nu weer terug is. Centraal kan hij openingen op beide kanten zoeken. En: beste voetballers moeten in de as. Als Neressie goed herstel en op tijd weer vorm vindt, wordt het een fijne 2e seizoenshelft.

Enkel achterin wordt echt lastig. Blind heeft meer body nodig naast zich in de CL. Misschien dat Alvarez het kan afdwingen. Maar die moet echt een tandje bijschakelen.
4 -1
31xAjax
Op 10 tegen de betere tegenstanders laat zijn techniek en overzicht hem in de steek, vandaar dat hij heel vaak naar links en rechts uitwijkt. Donny is veel beter op 10.....
2 -9
MisterAFCA
Heb je nog een account onder de naam Cupmetdegroteoren?
0 0
soewares
Hahah geen techniek en overzicht? Wat een grap
0 0
Web
Vandaar dat hij naar links en rechts uitwijkt
Jij snapt er werkelijk niets van, dat is nu net het sterke punt van dit Ajax, over het hele veld ruimtes maken, veel positie wisselen, waarom denk je dat de spelers van Utrecht het gevoel hadden dat ze in een grote rondo zaten
Heb je dat nu echt niet door?
4 0
Luck76
Wat heerlijk om Ziyech op het middenveld te zien. Het lijkt wel een speeltuin als je hem ziet spelen!
7 0
Joseph
Tegen Chelsea koos ten Hag voor Alvarez op het middenveld, hopelijk was dat vanwege het ondertal en speelt hij tegen Lille met Alvarez en Schuurs achterin. Donny naast Martinez en Ziyech ervoor is zoals het moeten zijn.
3 -2
Babangida83
Vanwege het ondertal en de ruimtes. Had je meer aan een fysiek sterke speler op die positie. Ik vond dat heel slim gedacht van Ten Hag.
0 0
31xAjax
Alvarez mag nooit meer op t middenveld maar Ziyech op 10 is ook vloeken in de kerk....
1 -15
Web
Ziyech op 10 is vloeken in de kerk
Echt man, maak je zelf niet zo belachelijk
Kijk nu alweer naar je volgend post uit
31 keer niets
4 0
waayop
heb je vanmiddag niet gekeken ofzo?
3 0