Ten Hag geniet van Ajax en looft Labyad

ThijsZwagerman, 10-11-2019 om 15:07, 10746 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft genoten van het spel dat Ajax zondagmiddag tegen FC Utrecht op de mat legde. De oefenmeester is vol lof over zijn ploeg en in het bijzonder over Zakaria Labyad. ‘Ik denk dat hij het uitstekend ingevuld heeft’.

In gesprek met FOX Sports vertelt Ten Hag hoe hij de wedstrijd heeft gezien. ‘Ik heb genoten van mijn ploeg en ik denk dat de fans ook genoten hebben. We hebben fantastisch voetbal gespeeld in de eerste helft.’ De trainer licht twee facetten van het Ajax-spel specifiek uit. ‘De druk die we uitvoerden was heel goed. Ik denk dat FC Utrecht geen moment in het spel kwam. Aan de bal hebben we het spel op de juiste momenten versneld en we hebben geweldige goals gemaakt. Heel veel facetten waren vandaag uitstekend verzorgd.’

Vervolgens gaat Ten Hag in op de rol van Labyad. De aanvaller mocht starten als vervanger van David Neres en deed dat naar behoren, zo vindt ook Ten Hag. ‘Ik vind dat hij het heel erg goed heeft gedaan en ik ben erg tevreden over hoe hij zijn rol heeft ingevuld. In de pressing speelt hij een belangrijke rol. Samen met het team koos hij daarin uitstekend positie. Aan de bal was hij ook goed en had hij een mooie assist. Een paar keer was hij nog dichtbij een goaltje of een tweede assist, maar had hij een beetje pech. Ik denk dus dat hij het uitstekend heeft ingevuld.’

Of Labyad nu tot de comeback van Neres verzekerd is van een basisplaats wil Ten Hag niet zeggen, maar de oefenmeester is wel zeer positief over het feit dat hij met een kwalitatief sterke en brede selectie kan werken. ‘Labyad geeft een teken van leven, maar nu moet hij verder. Dit is heel goed voor het team, voor de hele selectie, want hij laat zien dat hij een rol speelt. Nu is het Zakaria, maar er zijn ook anderen. We hebben iedereen nodig en dat blijkt maar weer. Ik hoop dat die interne concurrentie elkaar naar een hoger niveau pusht.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
De schouderduw van Labyad die 2 spelers van Utrecht wegzet was voor mij wel een van de mooiste momenten deze wedstrijd. Even zijn gram gehaald!

Overigens was Blind fenomenaal en had ook wel mom mogen worden als was vd Beek natuurlijk ook uitstekend.
0 0
Benleiden
Zo breed is onze selectie niet hoor. Wat als een middenvelder wegvalt? Moeten we dan weer met verdediger Alvarez gaan spelen?
0 -5
HStorm
Ik begrijp niet waarom er nog steeds mensen op dat middenveld blijven hameren.
Er zijn voldoende spelers die een kans mogen krijgen.

En als je dan toch zo geïnteresseerd en bezorgd bent, kijk nog even de (korte!) invalbeurt van Alvarez (middenveld) op je gemakt terug tegen Chelsea en geef er eens een eerlijk cijfer voor (op het hoogste niveau tegen een snelle flexibele tegenstander).

Kritiek is prima maar nu weten we het wel. En resultaten spreken na bijna een half seizoen voor zich.
1 0
insectenverdelg
Grqvenberch, Marin, Eiting.
4 0
insectenverdelg
#TENHAGOUTSTANDING
2 0
rood-wit-hart
Er stonden bij ons op het vak een paar flinke knullen al bij het omroepen van de opstelling te fluiten bij de naam van Labyad en die hebben de hele wedstrijd niets anders gedaan dan alleen maar zeiken op alles wat hij vervolgens deed.

Enorme losers. Ik ben ook zeker niet de grootste fan, maar heb hem nog nooit horen zeiken en deed het vandaag heel behoorlijk, zeker voor iemand die zo lang niet heeft gespeeld. Zal geen basisspeler worden maar op deze manier een nuttige selectiespeler om erbij te hebben, zodat je kunt wisselen zonder gelijk je hele opstelling overhoop te hoeven gooien.
2 0
Sterspeler
Ach dat soort lulletjes hebben nooit op niveau gebald en hebben er 0 verstand van. Schande voor onze club.
0 0
Ajax4glory
Ik geef eerlijk toe ik had ook mijn bedenkingen maar hij speelde inderdaad heel behoorlijk en lekker gretig
0 0
WinnenDoeJeZo
In een goed draaiend team zullen veel spelers goed mee kunnen komen. Maar Labyad speelde inderdaad een prima wedstrijd en dat is alleen maar lekker voor zijn vertrouwen.
We zullen hem nog hard nodig hebben als we weer zo lang mogelijk voor de treble mee willen doen en misschien weer wat blessures of schorsingen om de hoek komen kijken.
0 0
mcjc
Labyad heeft zijn werk gedaan, maar ben nog steeds van mening dat Lang de voorkeur moet krijgen, en zoals ík Nunnely vandaag zag spelen vraag ik me af of hij daadwerkelijk minder is dan Labyad?
1 -5
jeroenaadt
Labyad met oldschool zwarte kicksen viel me ook wel op eigenljk. Verder goed gespeeld, zeker niet negatief opgevallen. Brede selectie is niks mis mee!
6 0
Ajax4proud
Ik vond Labyad ook goed spelen, nu ook doorzetten!
2 0
ErikDeBosz
Dit team is zoveel beter zonder Alvarez.
3 -4
ajax4ever01
Alvarez hoort ook niet te spelen als middenvelder dat is niet zijn schuld maar van TH
0 -3
ScttAjax
Labyad zeer positief vandaag.
Hij laat ook meteen zien aan derest van de bankzitten dat het loont om altijd te blijven werken voor je plek in het elftal. Ijzersterke wedstrijd van het collectief vandaag. Wie kan ons nu nog stoppen?
2 -1
ScttAjax
TEN HAG FOR PRESIDENT
3 0
4-3-3
Dat zou zonde zijn. Politici hebben al decennia geleden ONZE democratie in de uitverkoop gedaan aan het bedrijfsleven, in ruil voor leuke baantjes na afloop van hun politieke 'carrière'. Wat er nu nog overgebleven is van onze democratie is een irritant theaterstukje dat 'politiek' genoemd wordt, maar dat eigenlijk al lang niet meer is. De term 'Volksvertegenwoordiging' betekent namelijk al decennia niets meer en zou eigenlijk gewoon vervangen moeten worden met de term 'Bedrijfsvertegenwoordiging'. Dat zou tenminste de lading dekken en we zouden dan ook geen kostbare pseudo-verkiezingen meer hoeven te houden. Dan houden we misschien wat meer centjes over om Shell en co. wat langer vrij te kunnen stellen van hun belastingplicht.
0 0
HStorm
Alle invallers speelde prima overigens.
2 -1
altijdwelwat
Vond alleen KJH iets minder , vond dit ook meer een partij voor Traore.
0 0
MK77
Good busy Erik
2 0