Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Opgetogen Labyad: 'Het voelde goed'

ThijsZwagerman, 10-11-2019 om 14:50, 8136 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Zakaria Labyad kijkt met een goed gevoel terug op zijn optreden tegen FC Utrecht. De aanvaller mocht voor het eerst sinds 5 mei weer officiële minuten maken in Ajax 1 en begon zelfs in de basis. Het geduld dat hij altijd heeft bewaard werd zodoende beloond.

‘Het voelde goed’, zegt Labyad over zijn wedstrijd tegen FC Utrecht. ‘Het is natuurlijk moeilijk als je niet speelt, maar de trainer heeft mij vandaag de kans gegeven om te starten. Natuurlijk is het aan het begin wennen dat je weer in deze ambiance kan staan, maar vanaf de aftrap ging de knop om’, vertelt Labyad aan FOX Sports.

De aanvaller voelde ook in de tijd dat hij niet speelde veel steun van zijn ploeggenoten bij Ajax. 'Mijn teamgenoten hebben mij altijd gesteund. Ze zeiden dat ik op mijn kans moest wachten en die kans kwam er vandaag.’ Dat Labyad mocht starten, verbaasde hem wel enigszins. ‘Ik was daar eerlijk gezegd wel verbaasd over, maar aan de andere kant ook niet. Ik heb de afgelopen maanden namelijk veel stappen gemaakt, zowel persoonlijk als op het voetbalveld. Ik ben altijd hard blijven trainen en heb in mezelf geloofd. Dat heeft zich vandaag uitbetaald.’

Labyad krijgt het ondanks dat hij weinig speelt voor elkaar om netjes en geduldig op zijn kans te wachten. Hij vindt dat de normaalste zaak van de wereld. ‘Ik ben mentaal sterk genoeg om geduld op te brengen. Dat heb ik in de afgelopen periode en vorig seizoen ook gedaan, dus waarom nu niet?’ Tot slot spreekt de Ajacied uit dat hij nu graag tot aan de winterstop, wanneer Neres weer terugkeert, basisspeler wil blijven. ‘Ik hoop het wel, maar ik moet gewoon op elke training laten zien dat ik erin hoor. Dat ga ik nu dus ook doen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Lof voor Labyad vind ik terecht. Zijn hoogtepunt vond ik toen hij die 2 Utrechters de bosjes in duwde, zn balans hield gevolgd door een prima pass. Daarmee zei hij: ik ben er ook nog.

Tegelijkertijd vind ik dat mensen doorslaan. Tuurlijk kan een voetballer als Labyad goed meevoetballen binnen zo'n hoog niveau en is het ook een goede voetballer. Hij was niet voor niets DE speler van Utrecht.
Dit was dan ook de ideale pot om binnen terug te keren. Hij kon het vooral verneuken en dat heeft hij absoluut niet gedaan. 
Maar dat maakt niet ineens dat ik hem de aanwinst vind die hij had moeten zijn.
Hij heeft grote kwaliteiten in de laatste fase, zeer goede trap en scorendvermogen. 
Maar ik vind hem wel degelijk te beperkt voor Ajax. Hij had de pech dat spelers bleven, waardoor hij terecht op de bank kwam. Toen hij wel de kans kreeg, echter, schoot hij te kort. Te vroeg om nu te zeggen dat hij alsnog zn transfer waar gaat maken. 

Wat ik knap van hem vond was dat hij niet heel geforceerd speelde idd. Hij liet het spel het spel, en stond zn mannetje, waarbij ik vooral vond dat hij opvallend sterk was zonder bal. 
Volwassener dan bijv Lang, die erg naar een hoogtepunt zocht. Maar Lang mag ook wel minder volwassen zijn. En Lang valt wederom in als Ajax al lang en breed vanuit de losse pols speelt.
1 0
Lazell
Naast het schot en scorend vermogen, is hij ook nog eens behendig, vlug en kan hij mensen de diepte in sturen. Maarja, het lijkt in het koppie niet altijd even lekker te zitten, maar dat hij kan voetballen lijkt me evident. Lijkt me een ideale 12e man als hij alles op een rijtje heeft, alleen wij hebben bij Ajax ook veel liever jeugd op de bank.
0 0
ETM
Hij kan zeker voetballen. Ik vond hem echter geen speler voor in de aanval bij Ajax. Daar komt anno2019 veel bij kijken.
Ik vind niet dat hij met deze pot meteen mn ongelijk heeft aangetoond. Maar hij deed het heel goed. En kan uiteraard alsnog mijn ongelijk aantonen. Een priman 12de man zit er idd in, maar met die opzet is hij niet gehaald. En ik vind dat grote talenten ook 12de mannen moeten kunnen zijn.
Uiteindelijk valt of staat het wel met kwaliteit.
0 0
Ginoajax1
Ontzettend goed dat je altijd goed traint en wacht op je kans. Geweldig gedaan man. Ik wist niet wat ik zag hem zo goed te zien spelen. Een geweldig doorzettingsvermogen met hulp van je teamgenoten die elkaar alles gunnen. Dit ajax is tot alles toe in staat. Nogmaals, Labyad, fantastisch man!!
1 0
Wesl
Een speler die de opinie tegen heeft krijgt altijd mijn sympathie, daarom was ik vandaag oprecht heel blij voor hem!
1 0
Damgimarson
Ben blij dat Labyad zn kans eindelijk heeft gekregen van Ten Hag.
Hij speelde er sterk en verdedigend stond hij ook zijn mannetje.
Ben erg benieuwd hoe Labyad gaat spelen als hij dadelijk het vertrouwen van de fans gaat voelen en ook wedstrijdritme heeft.
2 -1
Sterspeler
Ik ben vooral blij dat ie hem pakt met goed spel. De laatste keren was hij wat futloos. Deze pot was precies wat hij nodig had.
0 0
Henkjanklaas
Met alle respect voor Labyad maar in een zo’n enorm sterk ajax zou ik zelfs nog mee kunnen hobbelen als hangende rechtsbuiten -;)
2 -9
martin1234
Nou ja, hij deed toch wat meer dan mee hobbelen. Maar inderdaad, ik moet hem nog zien in een echt zware wedstrijd waarin het niet loopt.
0 0
Wesl
Onzin
1 -1
Robbie en de Kock
Prima gedaan! Hij deed precies wat nodig was. Geen overbodige franjes.
5 0
PetrusKeizer
brede selectie, daar moet je t wel van hebben. Nu ns kijken of Marin op n hoger niveau kan komen.
6 0
Gajes
Prima voor in de eredivisie, niks te zoeken in de CL. Aub na dit seizoen doorselecteren.
4 -10
martin1234
Eens, maar mag wat mij betreft nog eerder weg. Laat hem zich maar een beetje in de kijken spelen en in de winterstop als Neres weer fit is, mag Marc hem doorverkopen.
0 0
Ajax-4-ever
Prima back up speler om erbij te hebben. Is niet vervelend op de bank en valt goed in.
11 0