Ten Hag: 'Labyad moet kans grijpen'

ThijsZwagerman, 10-11-2019 om 12:10, 13612 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag baalt logischerwijs van de blessure van David Neres. De oefenmeester kiest tegen FC Utrecht voor Zakaria Labyad als Neres’ vervanger, vooral omdat Ten Hag de rest van zijn formatie zodoende intact kan houden.

In gesprek met FOX Sports gaat Ten Hag allereerst in op de absentie van Neres. ‘Dat is een vervelende nabrander (van Chelsea-uit, red.), maar je weet dat je daar in een seizoen tegenaan kunt lopen. Dat is ontzettend vervelend en moeten we als team op gaan vangen. Maar vooral voor David is het een ongelooflijke tegenvaller. Hij zit net weer bij de Braziliaanse selectie en is op weg naar zijn topvorm… Gelukkig is hij er, zoals het er nu uitziet, na de winterstop weer bij’, zegt Ten Hag daarover.

Vervolgens gaat de trainer in op zijn keuze voor Labyad. Ten Hag wil het liefst zo min mogelijk wijzigen aan de Ajax-formatie van de afgelopen weken. Zo wil Ten Hag Hakim Ziyech bijvoorbeeld graag centraal op het middenveld houden. ’Het middenveld staat de laatste weken goed, dus dat wilden we eigenlijk intact houden. Natuurlijk kan Ziyech ook buitengewoon goed vanaf de rechterkant komen, maar de laatste weken staat het middenveld gewoon goed.’ 

Mede daarom kiest Ten Hag nu voor Labyad op de vleugel. Ten Hag hoopt dat ze rechtspoot zijn kans gaat pakken. ‘Ik denk dat hij goed bezig is. Dit is zijn kans en die moet hij grijpen.’ Labyad maakt tegen FC Utrecht zijn eerste officiële minuten sinds 5 mei van dit kalenderjaar.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Labyad heeft netjes naar meester ten Hag geluisterd.
1 0
Joseph
speelde een prima pot, maar in niks zie ik dat hij dit op een hoger niveau ook zou kunnen.
0 -4
insectenverdelg
Deed t goed. Ben ook blij dat htrn Hag Neres gewoon 1 op 1 verving en niet t hele team om heeft gegooid.
4 0
Multi
Prima pot gespeeld, lijkt ook wel stappen te hebben gemaakt in het sneller kunnen handelen. Benieuwd hoe die volgende week speelt, gok dat hij gewoon weer de kans krijgt.
4 0
SpursAjax
Zie liever Lang nu de kans grijpen!
0 -1
EricAjax1
Je gebeden zijn gehoord ;)
1 0
EricAjax1
Doet het prima tot nu toe
1 0
bossalinie
eens
0 0
Joker
Eens
0 0