Ajax O19 knokt zich terug maar wint niet van Chelsea

JesseTH, 05-11-2019 om 17:50, 28075 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax Onder 19 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd in de UEFA Youth League tegen de leeftijdsgenoten van Chelsea. De ploeg van John Heitinga kwam verdiend op achterstand en keek ook tegen die ruststand aan, maar de thee kwamen de Amsterdamse jongelingen beter voor de dag. De ploeg kwam terug tot 1-1, maar kende onvoldoende stootkracht om de drie punten uit het vuur te slepen.

Tijdens de openingsfase van de wedstrijd waren er maar weinig hoogtepunten te noteren. Ajax had het balbezit, maar kwam niet verder dan het heen en weer schuiven van de bal. Na een kwartier voetballen was dat beeld nog altijd grotendeels onveranderd. Chelsea kreeg iets meer de bal doordat Ajax de bal maar lastig in de ploeg kon houden, maar ook zij creëerden geen kansen. Het was Jaymillio Pinas die uiteindelijk het eerste schot van de wedstrijd loste, maar zijn pogingen bleek geen probleem voor de Engelse doelman.

Na ruim een halfuur op de klok volgde een cruciaal moment. Ajax kwam beter in de wedstrijd, totdat Issam El Maach in de fout ging. In het meevoetballen leverde hij de bal in, waardoor er de noodzaak was om een vrije trap weg te geven op de rand van het strafschopgebied. George McEachran, middenvelder van Chelsea, schoot deze feilloos binnen. Voor rust wisten de Amsterdammers geen vuist meer te maken en dus was de 1-0 ook meteen de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft was er meteen een kans op 2-0 voor Chelsea. Valentino Livramento leek het eindstadion te zijn van een goede aanval, maar hij liet de kans onbenut. Even later kwam Ajax dan terug tot 1-1. Na hard werken van Brian Brobbey kon Terrence Douglas doorbreken over links. Hij betrad het strafschopgebied van Chelsea, twijfelde niet en schoot snoeihard raak. Aan de andere kant was het vervolgens alweer bijna 2-1, maar El Maach wist goed in te grijpen.

In het vervolg van de wedstrijd ontstonden er maar weinig echte kansen, al was Chelsea in grote fases het gevaarlijkst. Kleine technische foutjes bij de Engelsen echter, zorgden ervoor dat Ajax niet in gevaar kwam. Het was Filip Frei die er uiteindelijk nog voor kon zorgen dat Ajax de drie punten mee zou nemen naar Amsterdam, maar de rechtsback schoot vanuit een kansrijke positie voorlangs. Op die manier zou de wedstrijd in 1-1 eindigen.

Opstelling Chelsea O19:

Ziger; Lamptey, Guehi, Mola, Lawrence; McEachran, Anjorin (Iling-Junior 76'), Bate; Livramento, Broja, Ballo.

Wissels Chelsea O19:

Bergström, Nunn, Colwill, Lewis, Simeu, Iling-Junior, Haigh.

Opstelling Ajax O19:

El Maach; Frei, Van Gelderen, Musampa, Douglas; Llansana (Dirksen), Warmerdam, Fitz-Jim (Martha); Pynadath (Tasci 69'), Brobbey (De Waal 60'), Pinas.

Wissels Ajax O19:

Reiziger, Dirksen, Dakriet, Tasci, De Waal, Dostanic, Martha.

Doelpunten:

1-0 George McEachran (33')
1-1 Terrence Douglas (51')

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Chelsea? Zet in en krijg 11,25 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
diamanti
Hoe speelde Fitz Jim?
0 0
Hollister
Had moeite met het tempo, maar het is hem vergeven gezien zijn leeftijd en fysieke geweld wat Chelsea meebracht.. speelde de eerste helft iets te ver van Brobby af en stond daardoor te vaak alleen maar defensief.... wel hard gewerkt.
0 0
KingVince
@Ajaxshowtime:
Verzoekje: Kunnen jullie bij dit soort artikelen, die ik erg waardeer, ook dan even afsluiten met de stand in de poule erbij? Dat zou ik erg op prijs stellen ;) Bij voorbaat dank ;)
6 0
Ajax The Best
Lille 9 punten
Ajax 7
Chelsea 5
Valencia 1
0 0
Welja
Ik kwam voor dezelfde vraag.
0 0
Red Devil
Lekker stevig potje was dat maar daar leren ze alleenmaar van.
Lekker goal ook die 1-1.
0 0
jutter
Ajax fors gehandicapt natuurlijk door al dia afwezige spelers. Heb 1e helft niet gezien maar Chelsea was in de 2e op alle fronten beter, zeker fysiek en voetbaltechnisch, en had die pot zeker met 3-1 o.i.d. moeten winnen. Hoop dat het A team vanavond, voetbaltechnisch gezien, wat meer tegenweer kan bieden! Engelse topploegen spelen doorgaans in een moordend tempo, en er zit door al die buitenlandse spelers/invloeden, in tegenstelling tot vroeger, ook veel voetbal in. Ben reuze benieuwd hoe Ajax daar weer mee omgaat
0 0
MK77
Wat had ik graag Ajax op volle sterkte tegen dit Chelsea gezien
0 0
Hakkie
Finale?
0 0
IboAFCA
Dit Chelsea is echt niet goed genoeg om de finale te bereiken
0 0
Hollister
2e helft karakter getoond.. complimenten.
1ste helft was een beetje apathisch, en kom je onnodig op achetrstand
1 0
wolterx
Knap punt over streep getrokken. Was passen en meten met wie waar nog zou kunnen spelen door gebrek aan opties maar als je ziet hoe hard er gevochten is tweede helft, petje af. Sommige zijn echt heel diep gegaan.
6 0
Babangida83
Dat is waar, maar dit is topsport. Bij Ajax wordt altijd veel gewisseld. Dat mogen we niet gaan gebruiken als excuus, want het gaat erom dat ze het maximale eruit halen. Het zou moeten gaan over wat er nog beter moet. Met de kwaliteit van de huidige groep is een puntje tegen dit Chelsea meer dan haalbaar. Toen ze begin tweede helft gingen voetballen, bleek dat ook.
0 0
Web
Zeker weten, bijzonder knap.
2 0
markk
Heb alleen de laatste 10 minuten gezien maar Ajax speelde echt verwarrend. Enerzijds als een malle die verdedigers opjagen en anderzijds de bal constant terug spelen naar de verdedigers/keeper en bij de cornervlag tijd rekken. Wat willen ze nou? Winnen of gelijk spelen?
1 -1
Web
Wat een bezieling had dit team vandaag
Niet altijd even goed, maar petje af hoor
2 -1
Mokum_32
Goede 2de helft, als het vanavond dezelfde uitslag wordt ben ik tevreden.
2 0
wolterx
Llansana heeft echt absurd veel meters gemaakt voor mijn gevoel, echt constant in beweging en enorm veel sprintjes. Die moet extreem diep zijn gegaan.
2 0
wolterx
Eerlijk is eerlijk, Frei is niet de beste speler maar heeft een paar longen om bang van te worden. Enorm fel, als die wat meer fysiek had gehad zou dat echt een fijne back zijn.
3 0
SpursAjax
Mooi van heitinga dat hij de hele tijd loopt te schreeuwen dat ze door moeten dekken en moeten jagen!
3 0
Amsterdamsetrots
Jammer dat Brobbey gewisseld moest worden, ze missen nu een aanspeelpunt. Maar al met al is 1-1 met dit materiaal gewoon een prima uitslag.
5 0
trodat4030
Ha leuk, Dirksen, persoonlijk favorietje..
2 -1
Web
Komt hij niet van PEC?
0 0
trodat4030
Persoonlijk getraind bedoel ik natuurlijk, niet bij PEC.
0 0
Web
Hij komt wel van PEC twee jaar geleden
0 0
trodat4030
Dat klopt, maar bedoelde dat Greving hem persoonlijk trainde en geen trainer was van PEC.
0 0
Web
Ok, misverstand van mij
0 0
trodat4030
Ja, en getraind door Harm Greving, die ook vd Beek elk jaar weer klaarstoomt voor het nieuwe seizoen of 2e seizoenshelft (behalve de laatste jaren waar Donny met lijntjes uit de zomerstop kwam). Komt volgens mij ook uit dezelfde buurt n beetje, tussen Kampen en Amersfoort, zoiets.
0 0
Web
Die komt uit Leusden
0 0
DeWijsneus
Wat is zijn vaste positie normaal?
0 0
trodat4030
Dit seizoen Rcv, maar dat komt eigenlijk alleen maar omdat Hillen ook een linkspootje is. Normaal LCV en vorig seizoen wel eens als linksback als hij naar o17 werd doorgeschoven.
1 0
DeWijsneus
Thanks, krijgt bij deze extra aandacht!
0 0
wolterx
Is een cv, kan ook eventueel op middenveld en op linksback maar centraal achterin met afstand beste positie.
2 0
DeWijsneus
Ben benieuwd. Lees Trotdat en jou altijd zeer graag dus als iemand als favoriet wordt aangegeven.....
0 0
DeWijsneus
Damnit naam fout.
0 0
wolterx
Debutentjes, leuk hoor.
1 0
wolterx
Debutanten-
0 0
wolterx
Fitz-Jim zwak tweede helft, zonde. Zit heel veel voetbal in die jongen.
4 0
DeWijsneus
Ik kijk zelf pas sinds minuut 55. Maar wilde het eigenlijk net vragen hoe hij het deed. Vond hem ook erg tegenvallen, maar vind er sowieso weinig voetbal in zitten. Ook wel begrijpelijk maar zie weinig individuele klasse.
2 -1
trodat4030
Eigenlijk vind ik Warmerdam vandaag het best (tot nu toe). Maakt ook z’n foutjes hoor, maar was in de 1e helft de enige die niet zo apathisch was en kreeg in het begin vd 2e helft eindelijk de rest mee..
2 -1
Hakkie
Volg hem al een tijdje. Hij speelt makkelijk tussen de linies en creëert veel. Maar inderdaad ook iets te veel slordigheidjes, maar die worden wel minder.
Heeft de pech dat spelers als Taylor voor hem in de pikorde staan, waardoor hij minder minuten maakt.
0 0
trodat4030
Volg hem al heel lang, sinds de D1 geloof ik. Vond hem altijd ongelooflijk veel rust hebben aan de bal. Bij een hoekschop tegen stond hij met de bal op z’n gemak te kijken waar de bal heen moest met 18 man om zich heen, hij had daar de uitstraling of hij in z’n eentje op het veld stond. Was weergaloos als inschuivende CV met Beelen, De Waal en Taylor op t middenveld. Of met Taylor op 4 en hijzelf op 6. Wonnen in de C2 onder Willem Weijs 30 vd 30 competitiewedstrijden met écht Cruijffiaans voetbal. Nu merk je wel dat hij fysiek steeds meer moeite begint te krijgen, hij is niet zo groot en sterk als vele anderen inmiddels al wel zijn/worden. Beetje hetzelfde probleem als Eiting wat dat betreft.
0 0
Engeltje
Weer geen goed teken voor vanavond
0 -1
Hakkie
Hoezo?
Ajax mist meer dan een half basiselftal en het staat gewoon gelijk.
Vind het klasse met zo'n nauwelijks op elkaar ingespeeld team.
2 0
trodat4030
Hij doelt op de resultaten die het 1e al het hele seizoen kopieerde van o19. In dat opzicht kan je vanavond een gelijk spel verwachten.
1 0
Hakkie
Ik ging er van uit dat zij billenkoek gingen krijgen en dat dat inderdaad gekopieerd zou worden. Valt mee en Ajax 1 heeft de volledige selectie ter beschikking. Een goed vooruitzicht dus.
0 0
DonQ
Alsof dat ook maar enig verband houdt met de wedstrijd van vanavond. Kom op man.
0 0
wolterx
1-1 uit tegen Chelsea teken ik voor.
7 0
Engeltje
Ja dat weer wel ja, maar het spelbeeld is niet best
0 0
Thymo10
Is Donny eigenlijk familie van Django?
0 -1
trodat4030
Nee.
1 0
superman0313
Wat een kansloze vertoning, chelsea gewoon beter. Nu maar hopen dat het wederom goed is voor de individuele ontwikkeling.
3 -5
Restored
Chelsea mist ook niet hun beste spelers
3 -1
superman0313
Tuurlijk, maar doet niets af aan de vertoning van de spelers die wel speelde. Enige lichtpuntje was de mentaliteit, iets wat heitinga blijkbaar door heeft kunnen geven. Voetballend was het gewoon niet om aan te zien. Chelsea had individueel wellicht betere spelers, maar vooral zat er veel meer structuur in.
0 0
trodat4030
Whoop, there he goes..
1 0
trodat4030
Als ik t zo hoor wordt Pynadath zo gewisseld.
1 0
Babangida83
Had liever Pinas zien wisselen. Vind Pynadath heel goed, mits je op de helft van de tegenstander voetbalt.
0 -1
trodat4030
Nou, je hoorde Johnny al 10 min alleen Josh bij naam aansporen en die deed steeds welgeteld niets. Pinas is miss de mindere voetballer, eens, maar die legt iig energie in het druk zetten. Dat deed Pynadath niet meer..
1 0
Babangida83
Pynadath is super flegmatiek. Maar dat was Ziyech ook op die leeftijd. Als je Pynadath kent, dan doet hij heel veel voor t voetbal. In de tweede helft speelden ze wat meer op Chelsea's helft, en dan zie je hem ook ineens. Eerste helft uit de counter, kun je hem opvegen. Als je dat bedoelt? Maar vind t jammer dat hij steeds op zijn flegmatieke wordt beoordeeld. Hadden ze dat bij Ziyech gedaan, dan had hij denk ik niet eens het profvoetbal gehaald.
0 0
wolterx
Niet onterecht, speelt heel matig en bij alles dat hij doet lijkt hij eerst uit drukte te moeten voor hij kan nadenken over wat hij moet doen.
1 0
DonQ
Pinas komt echt in alles tekort om bij Ajax te voetballen. Ik mag hopen dat er na dit jaar afscheid wordt genomen van die jongen.
5 0
appeltje
Heeft nog een anderhalfjarige contract.
1 0
trodat4030
Ligt nog anderhalf jaar vast, dus ik denk van niet.
0 0
trodat4030
Lijkt of Ajax ff een belletje naar Turijn heeft gepleegd om te vragen wat zij in 96 naar binnen hebben gegooid....... Zit zowaar opeens leven in de ploeg!
3 0
EuforischeRealist
Jammer dat de scheidsrecht het nu geregeld dood fluit om pietluttigheden
1 0
IboAFCA
Johnny schreeuwt er op los
1 0
trodat4030
Had ie na 10 sec al mee moeten beginnen ipv na rust..
1 0
EuforischeRealist
Goede redding El Maach
0 0
Babangida83
Zo zie je maar wat je met volle druk en een beetje lef kunt bereiken. Gelijk 1-1
0 -1
EuforischeRealist
Niceeeeee!
0 0
036AFCA97
Heerlijke goal
1 0
wolterx
Lekkere goal zeg!
2 0
Golberg
Golazooo
0 0
Mokum_32
Lijkt wel alsof ik naar psv U19 zit te kijken. Wat een vreselijke tactiek
2 -2
DUDE92
Is natuurlijk wel lastig om van je eigen kracht uit te gaan zonder 8 basisspelers, tegen één van 's werelds beste jeugdelftallen. De eerste twee wedstrijden waren gewoon prima.
3 0
Sanalologo
Zo speelt Heitinga. Net zo saai als zijn persoontje.
1 -2
Thymo10
Donkerrood.
0 0
GladiOol
Dat had rood moeten zijn
0 0
IboAFCA
Zo, had Pinas ook rood voor kunnen krijgen
0 0
wolterx
Dat is een rode kaart, belachelijke tackle.
3 0
EuforischeRealist
Ja die was echt smerig
0 0
niquedegraaff
Ajax zet amper druk.
3 -1
geDaante
Net als Ajax 1, Jong, nieuwe visie helaas, van een passant die dat even bepaalt.
Kunnen ook totaal niet onder druk uitvoetballen, daar geeft men ook weinig meer om.
6 -17
DonQ
Net als Ajax 1 en Jong Ajax? Waar heb je het over gast. Houd eens op met je blinde negativiteit. Je begint steeds meer onzin uit te slaan. Je hoeft alleen maar de afgelopen wedstrijden te kijken om jouw gezwam te ondergraven.
Is het ook in je opgekomen dat het in de 1e helft niet goed stond waardoor het lijkt alsof Ajax geen druk kan zetten? De intentie in de tweede helft is namelijk meer dan prima. Vorig jaar was de wedstrijd tegen Juventus ook een goed voorbeeld.
Wees wat objectiever of wordt trainer van een voetbalclub waar je tot vervelens aan toe jouw visie kan oreren.
0 -2
geDaante
Niet per se mijn visie, Cruijffs visie, die bij Ajax hoort, niet Ten Hags visie.
3 0
DUDE92
???
4 -1
geDaante
Haha die minnetjes, is gewoon de waarheid, dat is gewoon te constateren, dus objectief.
3 -9
DonQ
Nee dat is jouw mening, daar is niks objectiefs aan. Als jij denkt als enige de wijsheid in pacht te hebben, moet je misschien eens een bezoekje brengen aan de psycholoog.
0 -1
geDaante
Nogmaals, het is gewoon te constateren.

Als je alleen al voor Alvarez kiest, kies je niet voor voetbal, en zeker niet voor onder druk uit voetballen en zo goed mogelijk opbouwen. Feit.
3 0
DonQ
Je heb het hierboven over het drukzetten. Je moet niet opeens iets anders erbij halen om je argumentatie er beter uit te laten zien.
0 0
geDaante
Visie van Ten Hag, een passant, wordt doodleuk doorgetrokken naar de jeugd, en die visie omhelst nauwelijks meer druk zetten, zeker niet fel en collectief, veel achteruit lopen, een erg diepe 10 en twee controleurs voor de verdediging, waardoor moeizaam opbouwen.

Meer gericht op tegenstoot eruit halen en zo snel mogelijk de bal bij de creatievelingen, die dan de lopende man (de 10) zoeken. Dat in plaats van het meer Cruijffiaanse aanvallend combinatiespel van achteruit waarbij van achteruit tegenstanders worden weggetikt en voorin uitgespeelde kansen worden gecreëerd vanuit combinatiespel.
5 -13
Restored
We hebben het afgelopen jaar het beste combinatie voetbal gespeeld van de afgelopen 10 jaar, ook vanachter uit
0 -2
Aspers73
Toch lekker dan, zonder druk naar voren de dubbel pakken en halve finale CL! Heb genoten van Ajax.
2 -1
geDaante
Zolang de tegenstander geen druk zette, konden de voorwaartsen inderdaad lekker tikken bij vlagen, en Frenkie verzorgde de aanvoer. Die maskeerde de matige tactiek, die ook niet des Ajax is, slechts op bepaalde vlakken.
1 -1
EersteAanname
Haha 1-1 ook door druk zetten.
0 0
geDaante
Eindelijk door druk zetten, mijn gelijk dus
1 0
FerdiZ
heb jij vorig jaar geen enkele Champions League wedstrijd kunnen zien?
2 0
geDaante
Blijkbaar ondanks Ten Hag, en veelal dankzij Frenkie. Die verzorgde in zijn eentje ook de aanvoer naar voren toe.
1 -2
Jhart
Leuk hoor voor Fitz dat hij mag starten, maar komt continu in de duels en speelt te laag op het veld als 10, hierdoor mis je aansluiting op Brian. Met Fitz, Warmerdam en Llansana heb je 3 van het zelfde en lever je een hoop diepgang in.
Ik zou De Waal ipv Fitz opstellen.. Maar hey wie ben ik.
1 0
wolterx
Fitz-Jim is dan ook geen 10, zou Warmerdam eruit halen voor de Waal en Pinas eruit voor Tasci. Misschien zelfs Pynadath voor Martha
3 0
geDaante
Verandert helemaal niks zolang de formatie en tactiek hetzelfde blijft.
0 -1
Jhart
De Waal hangend op LB zoals Unuvar dat doet.. Hierdoor speel je met een extra middenvelder en kan je Brobbey beter bedienen. Brobbey staat nu op een eiland
0 0
geDaante
Is een zwaktebod vind ik, met twee halven en goed positie- en combinatiespel moet je met naar binnen trekkende buitenspelers kunnen spelen.
0 0
geDaante
Fitz en Warmerdam zouden als halven moeten spelen, met één 6, Llansana erachter. Het je twee diepere aanspeelpunten, die een driehoekje vormen met Brobbey. Klaar is kees.
2 -1
Jhart
dit zou werken als je van nature diepgang in je spel hebt. Je hebt nu dus 3 6en die in de bal spelen en hierdoor niet balbezit kan spelen op de helft van de tegenstander.
0 0
geDaante
Juist dat soort spelers houden de afstanden kort, zij moeten zich dan steeds slim verplaatsen voor de combinatie, driehoekjes, etc. Ik denk dat je met spelers met diepgang dan juist eerder de steekpass of langere inspeelpass krijgt, waardoor je juist sneller op doel afgaat en dus minder op balbezit. Teveel op balbezit is ook niet goed, dus inderdaad, die diepgang is gewenst, maar liever niet in de vorm van een diepe 10 of een 10/half die veelal diepe loopacties maakt. Liever korte looplijnen en de combinatie als basis.
1 0
SpursAjax
zwart beeld?
0 0
EuforischeRealist
Werkt nu weer hier.
0 0
Hollister
2 keepersfouten kosten je gewoon 2 overwinningen in de YL... gelukkig kan de rest het in de resterende 2 wedstrijden nog allemaal herstellen... maar momenteel hebben wij op Onanan na geen goede jeugdkeepers.. Geen van allen.. van mij mogen ze die keeper van Senegal onder 17 ophalen
4 -2
FerdiZ
scherpen gaat grote stappen maken.
0 -4
EuforischeRealist
Omdat hij lange benen heeft ja
4 0
wolterx
Pass van El Maach was onnodig veel risico, positioneren bij vrije trap was ook niet optimaal. Om het af te maken scoort McEachran die vorige pot aan een overduidelijke rode kaart ontsnapte.
2 0
niquedegraaff
Aardappels schillen dan maar
0 0
jaripettersson
Nou, koken dan maar..
0 0
behangdelul
mooie vrije trap...alleen had die niet hoeven te bestaan...lompe actie el Maach
1 0
geDaante
Als gevolg van moeizaam tot niet kunnen opbouwen als team, weer als gevolg van het spelen met een 10 en te weinig focus door Ajaxtrainers op het opbouwen en combineren.

Keeper neemt dan maar eens wat meer risico, moet ie eigenlijk niet doen, maar begrijpelijk. Was misschien net als ik klaar met die lange ballen.

Chelsea zet Ajax beter onder druk dan andersom. Ajax weet niet op te bouwen, onder druk uit te voetballen. Kwalijke zaak, Jong Ajax ook al niet best daarin, Ajax 1 ook niet, wat zal blijken als een tegenstander eindelijk eens druk gaat zetten, net als Heracles, Feijenoord en Benfica vorig jaar.

Ajax is weer in de verkeerde handen gevallen.
1 -2
behangdelul
Ah gedrocht! Hij koos gewoon de verkeerde, hij had prima de linksback aan kunnen spelen. Maar prima hoor als jij wil afgeven op heel ajax omdat de keeper een slechte bal speelt.
0 -2
geDaante
Jij stoort je niet mateloos aan die lange ballen omdat ze elkaar maar niet kunnen vinden? Er wordt getoornd aan de kernwaarden van Ajax, de filosofie.

Drukzetten doen ze niet meer, of soms half, lopen achteruit, onder druk kunnen ze niet voetballen, opbouwen gaat uiterst moeizaam, en resulteert vaak in de lange bal. En dit zie je ook bij Ajax 1 als ze eens onder druk gezet worden, en bij Jong. Gevolg van de verkeerde visie en dus mensen aan het roer.
0 0
DonQ
Wat een onzin gedaante. Dit team mist enorm veel basisspelers. Je ziet dat er nu totaal geen automatismen zijn en geen tot weinig afspeelmogelijkheden voorin. Echt heel slap van je om je favoriete stokpaardje van stal te halen tijdens deze wedstrijd.
1 0
geDaante
Deze wedstrijd? Het is een algeheel probleem momenteel, door die nieuwe visie.

Wacht maar tot een tegenstander Ajax 1 onder druk zet, zal je zien, net als vorig jaar maar nu nog erger, zeker met Alvarez, dat Ajax dan door de mand valt.

En mindere spelers of niet, je kan altijd collectief en fel drukzetten, dat gebeurt niet. En waarom zijn er geen automatismen? Er zou een rode lijn door de opleiding moeten lopen qua speelwijze en opvatting. Dan moeten spelers uit verschillende teams gewoon samen kunnen spelen.
0 -1
DonQ
Je kraamt weer onzin uit. Kijk de 1e helft van Ajax Chelsea nog eens terug en je ziet alle elementen van het Ajax spel die jij weigert te zien. Ajax zetten collectief heel goed druk en wist zich ook regelmatig onder de druk van Chelsea uit te spelen. Ook tegen Feyenoord en Zwolle zag je die elementen (voornamelijk 1e helft) terug.
Het is bewonderenswaardig dat je zo gepassioneerd bent, maar blijf wel objectief. Je slaat regelmatig door in je negativiteit waardoor je observaties die wel hout snijden vaak ondersneeuwen.
0 0
geDaante
Wel thanks voor het feit dat je het als gepassioneerd ziet, en niet per se als gezeik.
0 0
geDaante
Chelsea zette nauwelijks druk, dus niet zo moeilijk. Kijk Heracles, Feijenoord, Benfica, etc. van vorig seizoen eens terug.

Ajax zette tegen Chelsea en zoals altijd alleen even met de voorwaartsen een beetje druk, lukt het dan niet snel de bal te veroveren, lopen ze snel achteruit. Sowies volgt het lagere middenveld en de verdediging niet in het drukzetten/vooruit verdedigen.
0 0
DonQ
Ik heb Tagliafico anders diep op de helft van Chelsea een aantal ballen zien veroveren...
0 0
Minsc
Lekker opgesteld, keeper.
0 0
TimAFCA
El Maach zijn fout en die McEachran heeft een lekker linkerbeen zeg.
0 0
Pure
Dan heb je zijn 3e been nog niet gezien
1 -1
Rood Gevaar
hahahaahahahaha
0 0
jaripettersson
Duur foutje el maach.
0 0
koenos1
Lekker El Maach....
0 0
niquedegraaff
Kan nou niet echt zeggen dat het zichtbaar is dat het geld daar over de plinten klotst
0 0
Timoajax14
Waar is Redan
0 0
Sten04Stam
Hertha BSC
1 0
behangdelul
HSV oid
0 -2
Toon meer reacties