Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Gravenberch: 'Topclubs moeten nog paar jaar geduld hebben'

BartVeenstra, 01-11-2019 om 07:15, 12931 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als het aan Ryan Gravenberch (17) ligt, speelt hij de komende jaren 'gewoon' in het shirt van Ajax. De talentvolle middenvelder staat na dit seizoen nog voor één seizoen onder contract en omdat Mino Raiola de zaakwaarnemer is van Gravenberch zouden de fans van Ajax hun hart vasthouden.

In een interview met De Telegraaf wordt Gravenberch gevraagd of hij dat snapt. 'Nee, niet echt', zegt Gravenberch, die daarna wordt geconfronteerd met het beleid van Ajax waarbij het één jaar voor het aflopen van een contract vertrekken of bijtekenen is. 'Zover is het voorlopig nog niet. En zoals ik zei: Ajax is mijn club.'

Gravenberch laat de contractonderhandelingen over aan Raiola en aan zijn vader. 'Ik focus me alleen op Ajax. Ik ben een kind van de club, speel hier sinds 2010 en hoop hier ook nog een tijdje te voetballen', aldus de middenvelder, die op zijn zestiende al naar clubs als Paris Saint-Germain kon. 'Maar ik ben een Amsterdammer en Ajax is mijn club. Als het aan mij ligt, teken ik zeker nog een keer bij, want de mensen hier zijn altijd heel goed voor me geweest. De topclubs zullen nog een paar jaar geduld moeten hebben.'

Het liefst wil Gravenberch nu al in Ajax 1 spelen, maar hij moet geduld hebben. Stap voor stap werkt de middenvelder toe naar een basisplaats. Voordat het zover is, weet hij zijn verbeterpunten. 'Dat zijn allereerst de beruchte omschakelmomenten. Verdedigend kan het beter en mag ik mijn man niet meer laten lopen. Het is een kwestie van betrouwbaarder worden. Door alle aanwijzingen focus ik me nu misschien te veel op het verdedigen, want aanvallen kan ik wel. De balans tussen verdedigen en aanvallen moet op een gegeven moment weer een natuurlijke worden.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij PEC Zwolle? Zet in en krijg 10,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PDF
JPM@ Ik hoop dat je gelijk krijgt maar ik zie het niet in hem. Atletische voetballer maar bal ligt niet aan een touwtje bij hem en ook eerste aanname (nog) niet goed. Teveel om hoog geschreven ala Parel van Ajax.
1 0
noahdepoah
Ryan je bent voor mij een topper. Ook ik ben Amsterdammer en Ajax is mijn club. Begrijp precies wat je bedoelt. En ben ook blij dat je dat voelt en zegt. In tegenstelling tot 90% van de zure reacties hieronder. En voor een ieder. Ga eens kijken naar jong Ajax en zie wat deze jongen doet. Dan hoef je geen kenner te zijn dat het talent er van af spat. En hij enorme stappen maakt. En bij Ajax hebben ze eindelijk een goed plan bij het begeleiden van talenten. Het gaat zeker goedkomen met deze jongen.
0 0
PetrusKeizer
heeft-ie dat echt zo gezegd? dat is toch niet te geloven, zeg. wachtende topclubs.
1 0
Meerkoet
Ryan liet tegen PEC zien waarom hij nog niet klaar is voor 1.
Speelde als een jeugdspelertje, het ging allemaal net te snel.
3 0
EricAjax1
Blablabla... Gaat het nog moeilijk genoeg krijgen om een heel jaar basisspeler te worden bij Ajax 1
4 0
Henkjanklaas
Beetje een arrootje als je het mij vraagt. Deze knaap heeft blijkbaar al alles voor de toekomst uitgestippeld. Dromen mag natuurlijk maar dit gaat te ver.
Eerst maar eens keihard werken en laten zien dat hij een Ajax 1 speler kan worden.
3 0
markk
Hij heeft nog niks laten zien op het hoogste niveaus en heeft het nu al over "topclubs". Ik krijg echt Bazoer flashbacks, elke keer als ik Gravenberch zijn naam voorbij zie komen. Hij mag dan wel talent hebben, ik vondt hem echt bizar slecht spelen toen hij vorige week een invalbeurt maakte. Terwijl iedereen het over Gravenberch heeft zou het mij niet verbazen als er onverwacht een andere spelen zometeen op staat en iedereen zijn mond snoert.
3 0
PDF
Wegdoen in de winterstop ( en nog wat geld opstrijken voor hem), niet goed genoeg voor Ajax 1 ( al vindt hij zelf van wel)
1 0
jutter
Deze jongen staat te boek als een heel groot talent, maar moet dat op een hoger niveau nog wel zien waar te maken. Is nogal overtuigd van zichzelf maar is pas 17 jaar natuurlijk, Zijn uitstraling op het veld is zoiets als, wie doet mij wat!. Oogt vooralsnog wel erg flegmathiek, en dat bevalt mij vooralsnog minder. Ook hier geldt, we gaan het zien.
2 0
Redrum
En dat is nu precies waar het elke keer misgaat! Spelers laten de contractonderhandeling volledig aan Raiola over. Die heeft dan vrij spel om zijn smerige manipulatiespelletje te spelen. Hij eist een onbehoorlijk salaris, waar Ajax uiteraard niet aan wil voldoen. Vervolgens communiceert hij richting zijn cliënt dat de club hem niet serieus neemt en dan is de eerste stap richting de uitgang gezet. Volgens mij gaat het zo echt elke keer.
7 0
Eastwood
Probeer nu eerst maar eens een vaste kracht in het eerste van Ajax te worden. Als je dat een aantal jaren achtereen kunt vasthouden, dan mag je zulke grootheidswaan wel uiten. Daar is het nu nog wat te vroeg voor knul.
4 0
MankeNelis
Hij heeft nog geen knikker geraakt in de ED. Nog maar even afwachten of hij dat supertalent is.
3 0
mcjc
Ipv Topclubs moet hij zeggen topclubs uit de grote competities. Ajax is namelijk ook een topclub.
2 0
DrD3k
1x halve finale CL maakt je nog geen topclub.

Een paar keer mee doen met het eerste maakt je ook geen toptalent.
2 -1
Redrum
Nee, maar er zijn niet heel veel clubs in Europa die beter zijn dan Ajax op dit moment. Je moet echt een groot talent zijn om bij een betere club dan Ajax op dit moment in de basis te komen. Als zo'n jongen nu naar een Chelsea, City of PSG gaat dan mag hij nog een paar jaar bij de jeugd meespelen. Bij Ajax zou hij volgend jaar al basisspeler kunnen zijn en dan gewoon CL spelen.
2 0
Joseph
Mooie teksten zonder enige betekenis. Enige wat deze teksten laten zien, is dat Ajax geen topclub is volgens Ryan.

16 mei 2020, dan gaan we zien wat die teksten waard zijn. Iedereen weet dat de ouder van Ryan voor een zak geld gekozen hebben met Raiola.
2 0
MennoJerry
Hij is pas 17 jaar. Hij bedoeld het volgende: 'Ajax is mijn droomclub en mijn allereerste doel is om een vaste waarde te worden in het eerste. Als dat gelukt is en ik blijf mij goed doorontwikkelen is er daarna misschien tijd om eens te denken aan een transfer. Dus mocht later blijken dat ik goed genoeg ben voor Europese topclubs, dan zullen ze voorlopig een paar jaar moeten wachten voor ik erover na ga denken'
2 0
Illegaal
Zorg eerst maar eens dat jezelf een topspeler wordt want dat is nog afwachten.

Met de mond bereik je namelijk niks en op het veld heb ik tot nog toe ook niet gezien dat jij een topper wordt, om te beginnen zal je heel hard moeten werken en een goede mentaliteit moeten hebben om een topper te worden en volgens mij schort het daar bij jou aan.

Aardig voetballen kan je wel maar dat is te weinig om de top te bereiken
4 -2
3*stars*3
Wil het graag geloven maar Mino heeft afgelopen jaren zoveel jonge Ajacieden gek gemaakt.
Hij weet het dan zo te verdraaien, dat Ajax fout zat.
Dieptepunt was toch Kluivertje want die liep logo’s te kussen, roepen dat Amsterdam zijn stad is etc.
Dan roept hij opeens dat Ajax hem onder druk zet en alleen wil verdienen aan hem....
Ook Bakker zou verlengen en opeens is PSG een betere optie...
2 0
Ferd
Tete deed hetzelfde. En je ziet nu een identiek patroon bij deze jongen.
1 0
Babayaka
Top clubs moeten nog even ............. Ben al klaar met deze gast ook,
Die is vertrokken zodra hij 4x de bal goed heeft geraakt in ajax 1.
Haal maar een Argentijn of iets dergelijks, die blijven wel 2 a 3 seizoenen.
4 -1
Cupmetgroteoren
Hou toch op man. Alles wat hij zegt wordt tegen 'm gebruikt, hij kan niks meer zeggen. Hij zegt helemaal niks raars in dit interview.
0 -3
aniet
Welke Amsterdamse jongen wil niet voor Ajax spelen
Moet blijkbaar nog wel ff doordringen dat Ajax een topclub is
1 0
DeMeervanweleer
Ajax is een topclub Ryan....
2 0
Hagmag
Deze jongeman is de laatste weken wel heel erg veel zichtbaar op soc.media en in het nieuws.
Het lijkt wel of die MINKUNKEL PIZZABAKKER hem een media-offensief heeft geadviseerd.
Gravenberch heeft nu 2 x 10 a 15 minuten in Ajax1 mogen spelen.
Laat hij zich vooral focussen op zijn voetbalopleiding, want hij is er nog lang niet.
2e advies: Geef die Raiola een giga schop onder zijn hol. Is een onruststoker en een geldwolf.
Het gaat nu al niet goed met je Ryan.
2 0
NotForSale
Focus eerst maar op Ajax jongen
3 0
Schwalbino
Wat ik niet begrijp is dat zo'n knul een interview geeft. Dat werkt alleen maar negatief. Wat hij ook zegt.
5 -1
Unuvar1980
Je bent al bij een topclub Ryan!
4 0
Ajaxadept
Gravenberch is ontegenzeggelijk een talent, maar dat waren Bazoer, Riedelwald en Tete ook. Om de top te bereiken is talent niet genoeg, maar is mentaliteit misschien nog wel belangrijker. Speel nu eerst maar eens een paar seizoenen in het eerste van Ajax voordat je zulke teksten verspreid!
7 0
sebastiaan1900
Malen heeft ook Raiola, die tekende recent een vijfjarig contract. Dus vooralsnog geen zorgen of hij blijft of niet.
2 -3
3*stars*3
1 ding niet vergeten en dat is dat PSV ook wel heel hijgerig bezig was om die gast(en) te pleasen.
Nr 9 geven en zoveel vertrouwen uitspreken.
Maar die zal bij vertrek financieel echt een belachelijke som mee krijgen.
Dat weet Mino altijd wel te fixen.
0 -1
Schip
En volgens mij heeft PSV jaren geleden al eens de noodklok geluid, vanwege de dominantie van Raioa intern. Die begon eisen te stellen aan de trainer en directie over speeltijd van zijn klantjes.

Raiola is een rat en je spoort niet als je hem in dienst neemt. Dan zoek je bewust het conflict op. Er zijn zat anderen die prima deals uitonderhandelen, zonder alles van eieren te maken.
0 0
Ferd
Was dat niet Lemic ipv Maffia Mino?
0 0
Ginoajax1
Snap niet dat spelers überhaupt een zaakwaarnemer in de hand nemen. En dan ook nog zo'n
hansworst als Raiola. Als je goed bent komen de clubs toch wel. En neem een familie lid als waarnemer. Dit lijkt mij toch geen hogere wiskunde. Opzouten met die zakkenvullers. Overmars ziet ze liever gaan dan komen.
1 0
JariHeijden
Een familielid nemen als zaakwaarnemer. Nee, dat soort dingen gaan altijd goed...

Je moet iemand hebben die verstand van zaken heeft en die ook wil fungeren als een spelersbegeleider. Raiola is uitstekend voor als je weg wil naar de hoogste bieder. Of een speler op leeftijd toch nog bij een goede club kunnen slijten. Dat soort zaken. Maar voor een jeugdige speler als Gravenberch lijkt mij Raiola ook niet zo logisch.

Wat dat betreft doet Frenkie dat beter. Hij is recordhouder aantal wedstrijden in jong Ajax. Hij had geduld, liep niet te zeuren. Hij heeft een rustige zaakwaarnemer (Ali Dursun) die een topdeal bij zijn droomclub heeft gerealiseerd toen Frenkie er aan toe was. Gewoon prima timing (al had ik Frenkie natuurlijk liever nog bij Ajax gezien...).
1 0
EersteAanname
Ik krijg een beetje een Justin Kluivert gevoel bij dit soort uitspraken...
4 -1
DonAdam
Mooi dat hij ziet dat hij zwak is in de omschakeling en daar keihard aan werkt. Ook heerlijk voor Ajax, want juist daar zijn wij zwak. Wij worden weer een darkhorse in de Champions League, wanneer wij een middenveld krijgen dat goed is in de omschakeling; zowel verdedigend als aanvallend.

Wat betreft zijn belofte om bij te tekenen, eerst zien dan geloven.
5 -1
0h0Litmanen0h0
Topclubs moeten wachten....verover nu maar eerst een basis plaats bij deze topclub!
3 0
Lagasj
Klinkt heel redelijk en onafhankelijk.
3 0
Westerpark1982
Hilarisch om te lezen hoe de helft van de mensen zijn uitspraken weer negatief kunnen uitleggen. Halloooo hij zegt: ik wil blijven en laat die andere clubs maar wachten! Kneushes hier met dat Rioolratgezeik...
7 -6
Schip
Je zat met je hoofd ergens anders toen Justin copy-paste deze teksten uitte? Dat hij een kind van de club was? Dat hij graag wilde blijven? Dat niemand zich ongerust diende te maken?

En dan de logische vraag: waarom tekent hij dan niet bij als hij zo graag wil blijven?

Ik zie Gravenberch heel graag doorbreken in het eerste. Gewoon vanwege het smoel dat een jeugdig stijlvol talent geeft aan het eerste. Maar dit zijn precies de verkeerde voortekenen. Als Ryan dat niet zo bedoelt, moet hij of niets zeggen of bijtekenen.
4 -2
RusselWestbrook
Zoek even de interviews op die Kenny Tete gaf, of Patrick Kluivert. De inhoud is vrijwel identiek, tot en met de opmerking dat ze zich niet bezighouden met het contract, dat doet Mino voor ze.
5 -2
Web
Juist
0 0
Ajax#1900
Je weet niet waar je het over hebt, dat is wel duidelijk
l
1 -2
Sunstridr
Dat is omdat klanten van Raiola vaker met dit soort spul zegt, en dan uiteindelijk niet bijtekenen (vanwege belachelijk eisen van Raiola bvd anderhalf keer de salaris plafond en 20% van het toekomstig transfersom).
4 -1
Web
Ajax moet wel eerst het gevraagde bedrag accepteren, dat kan maar zo eens buitensporig zijn. Echt wel Rioolratgezeik
0 -1
Web
Eerst maar eens afwachten of Raiola er met Ajax uit komt?
En een topclub in Europa moet ik eerst nog eens zien?
Gravenberch doet alles in een tempo, zit geen versnelling in zijn spel, maar hij is nog erg jong, wie weet krijgt hij dat nog onder de knie.
Dat is voor mij weer een typisch talent waar ik van denk, zou hij de laatste stap kunnen maken?
Dat had ik niet met Frenkie en bij Unuvar heb ik dat ook niet

Ik hen het idee dat Raiola en Overmars heel moeilijk met elkaar door een deur kunnen?
Waarom tekenen de talenten van AZ en PSV wel bij?
En gaat het bij Ajax altijd moeilijk?
Zij Kluivert ook niet dat het wel goed komt?
4 0
Bennyben
Niet zo slim van deze jongen om bij de onderhandelingen niet aanwezig te zijn daaruit laat die blijken niet bij Ajax te willen blijven mino zit daar tenslotte niet om zijn belangen te behartigen maar enkel om zijn eigen portemonnee te vullen.

Toch zonde dat al die jonge jongens dat niet door hebben ik verwacht daarom ook geen grote toekomst voor deze jongen.
0 -2
Web
Hij moet gewoon duidelijk zijn wat hij wil tegen Raiola
Hij bepaald hoe zijn carrière er uit ziet, niet Raiola
Die ziet maar een ding zijn kas vullen, interesseert hem niets wat beter is voor een speler.
2 -1
Bennyben
Zo zou het moeten zijn ja, maar zo is het niet mino bepaalt zijn carrière
0 0
PJK54
Als Ajax gaat onderhandelen met zijn vader komt het helemaal goed maar als die rioolrat zich er mee gaat bemoeien weten we het al dan gaan we vast en zeker afscheid nemen.
Ik kan werkelijk niet begrijpen dat spelers nog met die rioolrat in zee gaan er zijn toch voorbeelden genoeg welke hij onder zijn hoede heeft/had en totaal mislukt zijn bij de "grote clubs" en nu anoniem ergens ballen.
1 0
MarLuuk76
Vrees alleen dat ze niet naar de mislukkingen kijken. Maar wat hij voor oa Zlatan en Pogba geregeld heeft. Ze vergeten alleen dat dat gearriveerde spelers zijn.
1 0
noppenkoning
Goed om te horen, verstandige jongen. Hopelijk breekt hij echt goed door. Mooie speler om naar te kijken.
1 0
Bounce77
Snap niet zo goed waar die negativiteit vandaan komt, die jongen geeft duidelijk aan een Amsterdammer en Ajacied te zijn, letterlijk Ajax is mijn club.
Hij is dus al niet gezwicht voor aanbiedingen van clubs waar menigeen voor hem dat al wel gedaan hebben. Hoop dat hij gaat slagen in het eerste om vervolgens na een paar jaar middels een onvermijdelijke transfer voor de jackpot naar een andere topclub te gaan
4 0
Wimmel
Vrij simpel. De combinatie Raiola en talentvolle speler is de afgelopen jaren al vaker voorgekomen met precies dezelfde teksten. Blijven vertellen dat het goed komt, dat je Ajacied bent, de fans hoeven zich niet druk te maken. Allemaal textbook werk van Raiola.

Net als bijv Tete en Kluivert blijft hij maar aangeven dat het allemaal wel goed komt. Echter daar is alleen maar een handtekening voor nodig. En die blijft vooralsnog achterwege terwijl ze al meer dan een half jaar aan het praten zijn.

Voor zo'n jong talent zouden dit soort onderhandelingen geen maanden hoeven te duren.

Dus gaat hij weg? Geen idee, maar ervaringen uit een recent verleden met zijn zaakwaarnemer met dezelfde ingredienten doen vele fans het ergste vrezen.
2 -2
WZAWZDB14
Lijkt wel of ryan al 2 jaar 17 is
0 0
Barra
17 jaar en zo politiek correct praten beloofd vaak weinig goeds. Een jaartje bijtekenen gaat Ajax vast niet in mee, want dan krijg je elk jaar hetzelfde gedonder. Als je als 17 jarige al na moet denken over 1 jaartje extra dan kun je beter direct vertrekken. Leuk talent, maar ook nog niet meer dan dat.
2 0
Meerkoet
Raiola .......... dan ben je snel klaar.
Dan weet je dat hij binnen 2 jaar weg is want de pizzabakker moet verdienen.
0 0
Bky
Een paar jaar betekent dus in letterlijke zin 2 jaar..
1 0
Web
Zo zie ik het ook, die is met 19 jaar gevlogen.
Dan komen pas zijn jaren waar Ajax de vruchten van kan plukken
Ajax gaat daar nooit mee akkoord
0 0
EKS
dat niet zo zeker, als telwoord is dit tamelijk onbepaald. Hij zou er best eens drie in gedachten kunnen hebben.
1 -1
Web
Dat heeft Ajax zeker wel in gedachten, en dat kan maar zo het struikelblok vormen? Vier jaar zou redelijk zijn, dan is hij pas 21, dan maar eens zien hoe ver hij is. Dan moeten ze al rond de 19 weer onderhandelen
Wat is de bijdrage voor Ajax tussen nu en 19 jaar? Nihil
0 0
behangdelul
Ik hou wel van een beetje bluf, maar deze attitude ligt mij iets minder geloof ik
4 0
SjaakWolfs
Tja. Frenkie of De Ligt zou dan hebben gezegd 'eerst maar eens zien dat ik dat niveau haal', maar die zijn ook wel wat intelligenter dan de gemiddelde voetballer.
0 0
Beachboy
Ik snap hem prima, feitelijk wordt hij op dit moment al benaderd door- of gelinkt aan topclubs, dus hij zou daarvoor al kunnen kiezen.
0 0
S.Ajacied
Daar stoor ik me ook aan. Hij heeft nog precies niks gepresteerd in zijn carrière om maar te denken over een transfer naar een topclub.
3 0
Mikes
Die jongen heeft allang concrete interesse van topclubs. Niks raars aan om dat gewoon te zegge.
1 0
Mike1
Volgens mij staat hij reeds bij een topclub onder contract
5 0
Aspers73
Ja, hij staat bij de Europese top onder contract nu.
0 0