Overmars over de jeugd: 'Belangrijkste thema is geduld'

JesseTH, 27-10-2019 om 16:20, 10385 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marc Overmars is nog altijd van mening dat de talenten die zich écht laten zien ook in Ajax 1 uit zullen komen. De laatste tijd is er de nodige kritiek op het uitblijven van speeltijd voor spelers als Ryan Gravenberch, maar volgens de directeur voetbalzaken hoeft men zich geen zorgen te maken.

'Of het nu Gravenberch, Ekkelenkamp of Traoré is, die zullen vanzelf wel komen', vertelt hij voor de camera van FOX Sports. 'Als ze week in, week uit presteren en zich goed laten zien, dan komen ze vanzelf naar boven. Het is jammer dat we nu in de beker de eerste ronde niet spelen, want dat is een mooi podium om hen een kans te geven. Het belangrijkste thema is geduld.'

Ajax is wat betreft het aankopen van spelers een nieuwe weg ingeslagen en dat betekent dat er met grotere regelmaat spelers worden gekocht. Overmars beseft als geen ander dat dat niet altijd voltreffers kunnen zijn. 'Dat er spelers bijzitten die niet goed functioneren bij Ajax, dat klopt. Dat heb je bijna altijd. Als de balans maar goed is, dat er wel spelers zijn die meerwaarde hebben. Natuurlijk kijk je er wel kritisch naar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dat vind ik nogal makkelijk gezegd. Als alles vanzelf gaat, dan stonden ze al in t eerste. Je moet ze zeker ook een worst blijven voorhouden. En ze dus kansen blijven geven. Anders verdwijnt t perspectief. Anderzijds zouden de wat koppigere spelers veel sneller leren, als ze af en toe in t eerste spelen, waar de media hun tekortkomingen in de publiciteit benoemen. Het versnelt het proces. En slot is t des Ajax om ze gewoon te brengen en dan te kijken of ze het aankunnen. Pas dan zie je namelijk echt hoe zo'n speler er voor staat.
0 0
Schwalbino
Van geduld wordt je geen betere speler.
1 -1
BRAMHOUTEN
gravenberch is nog lang niet toe om basis in ajax 1 te spelen. vandaag vond ik hem ook niet zo bijzonder. laat die gast meters maken en jong en met de beker basis spelen. het eerste is geen speeltuin
2 0
Ajax412
Onderbouw je reactie, bij Jong hebben ze nog genoeg weerstand. Zeker jongens als Gravenberch hebben nog niks te zoeken op Eredivisie niveau. Zeker niet over meerdere wedstrijden. Die minuten gaan ze echt nog wel pakken, later in het seizoen. Dat loopt elk jaar zo, eerst bouwen aan vastigheid en automatismen, daarna mogen te jonge talenten aan het eerste ruiken.
0 0
Babangida83
Talent van de eerste divisie. Wordt nu wel tijd voor volgende stappen. Ook om hem te belonen.
0 0
Schwalbino
Er zijn heel veel 17- en 18-jarigen bij Ajax geweest die gewoon in het eerste speelden. Recente voorbeelden: Dest, Eriksen, De Ligt, Dolberg. Ga je verder in de tijd terug kan struikel je over de namen die op die leeftijd al speelden.
0 0
JariHeijden
Maar het is altijd maatwerk. De Ligt was op zijn 17e al volledig eredivisiewaardig. Frenkie de Jong nog lang niet. In deze wedstrijd kregen Gravenbergh en Traoré een kans. Komende vrijdag tegen PEC kan dat weer zo zijn, of anderen. Maar belangrijk is vooral dat ze meters blijven maken. En daarom is het zo goed dat jong Ajax in de eerste divisie speelt. Gravenbergh is een van de sprekers die het wel gaat redden. Als hij maar geduld heeft.

Geduld is belangrijk. Bazoer had geen geduld, Frenkie wel. En ik weet het, Frenkie is een veel groter talent dan Bazoer. Maar Frenkie is ook degene die de meeste wedstrijden voor jong Ajax heeft gespeeld. En sommigen mogen vinden dat hij te laat in het eerste gekomen is, maar feit is dat Frenkie niet is geen janken via zijn zaakwaarnemer. Als Gravenbergh het geduld niet kan opbrengen en Raiola hem dan ergens een het contact in het buitenland kan bezorgen, dan so be it. Ajax kan een mag zich niet onder druk laten zetten omdat er een hijgerige zaakwaarnemer achter zit een omdat de speler zelf weinig geduld heeft. Ajax bepaalt en niet de speler/zaakwaarnemer.
0 0
Schwalbino
Ik heb het niet speciaal over Gravenbergh. Wel over bijvoorbeeld Schuurs. Die is zeker eredivisiewaardig. En Lang zou ik ook vaker willen zien. En ook Ekkelenkamp en Eiting. Voor die jongens tikt de klok.
0 0
Schip
Nee, belangrijkste thema is ontwikkelen.
1 0
Knalpot
En dat gaat prima bij jong.
0 0