Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ten Hag baalt: 'We hadden de vrije mensen'

JesseTH, 23-10-2019 om 22:20, 9189 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is van mening dat Ajax een kans heeft laten liggen gezien de vrije mensen die de ploeg wel wist te creëren op het middenveld. Desondanks had de trainer het gevoel dat de controle de gehele wedstrijd bij Ajax lag, alleen de voortzetting liet te wensen over.

'We waren niet goed genoeg aan de bal, terwijl we wel de vrije mensen hadden. Zeker op het middenveld', oordeelt Ten Hag tegenover Veronica. 'Die hebben we te weinig bereikt en als we ze bereikten, waren we slordig in de voortzetting. Dat lag aan de vorm van de dag. Anderzijds moet ik ook zeggen: dit soort wedstrijden, op het allerhoogste niveau, moeten vaak opengebroken worden. De eerste goal is vaak heel bepalend.'

De oefenmeester geeft aan het gevoel te hebben dat Ajax de gehele wedstrijd de controle had. 'Ik denk dat wij continu in de wedstrijd zaten. We hebben de momenten gehad en dan moet je toeslaan. Dat lukt niet en dan is het uitermate teleurstellend dat je hem tegen krijgt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Al met al was het een wedstrijd met een moordend tempo , dat zorgde voor slordigheden en misverstanden bij Ajax en Chelsea.
Als ik deze pot vergelijk met de gemiddelde CL wedstrijd dan was er tenminste geen spraken van traag en laf.
Jammer dat je niet wint, jammer als Ziyech en Tadic en van de Beek niet in grote vorm blijken maar eigenlijk niets aan de hand , zagen overbodig.
0 0
Gecko
Hadden we gewonnen waren we al geplaatst voor de volgende ronde
Eeuwige zonde van dat doelpunt dat afgekeurd is
Trots op ajax
0 0
RuffRhythim
Het was echt frustrerend hoe slecht Ajax omging met de ruimte die Chelsea liet liggen.
Chelsea stond echt bij aanval volledig met 10 man over de middenlijn en Ajax deed daar niets mee in de omschakeling. Omschakeling is sowieso iets waar Ajax zelden iets constructiefs mee doet.
1 0
ajaxxcied4life
ajaxxcied4lifeajaxxcied4life, do 24 oktober 2019 om 11:09Zeiken is makkelijk als het niet loopt, dus laat ik mij maar aansluiten in de lange rij criticastende Ten Hagfans.

Erik moet gaan oppassen. Het lijkt er namelijk op dat deze man eigenhandig de levensader van de club aan het inkapselen is om deze vervolgens vakkundig te verwijderen. Jongens als Gravenberch, Ekkelenkamp, Lang en in mindere mate Eiting moeten nu serieuze kansen gaan krijgen. Van Gravenberch weten we wie zijn zaakwaarnemer is en dat een contractverlening in deze situatie erg ver weg is en dat zou een fikse aderlating zijn. En als hij dan toch vertrekt, laten we dan vooral nog van hem genieten dan wel met eigen ogen aanschouwen dat het kereltje nog niet zo ver is als hij zelf en van der Gaag denken.

Ik heb het even aangekeken met dit middenveld en was aanvankelijk redelijk positief gestemd (dus een middenrif met Martinez en Alvarez) De tijd heeft dit concept ingehaald en er blijkt uiteindelijk te weinig voetbal te zitten in dat blok.

Als Ten Hag slim is past hij nu zaken aan (omdat er nu nog geen man overboord is) en gaat hij in zijn basiself ruimte creëren voor een Gravenberch of Ekkelenkamp. Cruijff zij ooit, liever met je eigen visie ten onder gaan dan die met van een ander. De visie van Ajax is talentvolle jeugd inpassen. Cruijff heeft tevens ook gepleit voor jeugd boven halve aankopen en als Marin en Labyad nu deze jongens de plekken van Gravenberch en Ekkelenkamp bezet houden dan is het NU tijd voor actie.
3 0
waayop
Ajax had juist niet de controle, speelde te slordig om Chelsea onder druk te houden. Ziyech werd totaal uit de wedstrijd gespeeld en verdedigde ook weinig mee. Op het einde liet ie ook zijn man lopen met doelpunt van Chelsea tot gevolg. Wat is er met Hakim?
0 -1
Toeschouwer
Ten Hag praat recht wat krom is.
Op ze Amsterdams hij lult maar wat.
2 -1
afc020
Zo slecht waren wij niet.
Dit is chelsea geen de graafschap
0 -1
SnifferClarke
Eerste helft was ondermaats van beide kanten. Werd er af en toe duizelig van. Ajax neemt de leiding, dus wat dat betreft toch succesvol. Dus niet. Tweede helft was Chelsea sterker. Off day van Ajax. Kan gebeuren. Als Ziyech zijn dag niet heeft dan speelt Ajax gelijk een stuk minder.
0 0
AjaxHoorn
Ze hebben dit seizoen al veel offdays gehad.
0 0
Web
Wat een domme reacties hier onder
Stop even voor vandaag, lekker van het mooie weer genieten
Wie zijn schuld is het allemaal wel niet? Als je verliest van Chelsea.
Weten wij nu nog niet waar staan met Ajax
Ajax zal eens in de zoveel tijd weer eens ver komen in CL. Maar dan moet je wel het geluk hebben dat je spelers als Frenkie hebt
Wees nu eens eerlijk. Wie had verwacht dat Ajax vorig seizoen de halve finale zou halen?
NIEMAND is het antwoord
En denken wij nu echt dat dit er weer in zit?
Aad de Mos misschien? Maar een realistisch denkend mens NIET
1 -8
Web
Dat mensen hier denken dat Ajax maar zo structureel goed mee kan doen in de CL. En dat maar zo alle goede voetballers voor Ajax willen kiezen? Denken jullie nu echt dat Overmars geen spelers gepolst heeft? Zeker weten, maar die bedenken zich wel 10 keer om in Nederland te spelen, lekkere competitie toch op dat kunstgras? Heb toch eens door dat vorig seizoen uniek was. Sta eens in de werkelijkheid. Gisteren ternauwernood verloren van een heel goede ploeg. Misschien ben ik wel trots?
Heb heel erg mij bedenkingen over het inzicht hier. Gisteren mag je nog reageren uit emotie, en teleurgesteld zijn. Maar nu zien wij toch hopelijk de werkelijkheid weer?
1 -2
Rdk1983
Mist toch Type Schøne die altijd goed in de verbinding speelt. En ook zonaar vrije trap erin schiet.
2 0
Web
Die kon het toch niet belopen volgens onze kenners op AS? Ik bleef lachen vorig seizoen
Man wat was hij belangrijk. Even balletje vasthouden voor aansluiting, het spel gigantisch goed verdelen, en dan ook nog dat zwabber schot ( wie heeft dat meer ) zijn vrije trappen
1 -2
trodat4030
Ja, dat was toch ook zo? Schone is veel beter aan de bal, maar verdedigend werd hij nog steeds heel vaak overlopen. Dat werd echter gecompenseerd door zowel Frenkie als door de Ligt. Daar doet een goede vrije trap niets aan af.
0 0
Leprechaun
Kantelpunt in de wedstrijd was de dubbele wissel van Lampard: het inbrengen van Batshuayi en Pulisic.

Ik ben fan van Ten Hag, maar het komt echt zelden voor dat hij een wedstrijd weet te kantelen door het doorvoeren van een paar goede wissels.
1 -2
Web
Hebben wij ook dan de wissels van dat niveau?
Nee Nee en nog eens Nee
1 -1
HilversumNoord
Want je hebt geen ruk op de bank zitten man! Overmars was trots op zijn aankopen. donder op. Er zit werkelijk niets tussen. De beste moet Promes zijn. Die zet ie van ellende ook maar in de basis vanwege kapitaalvernietiging. Nee, ik zou nu toch echt wat jeugdspelers gaan inbrengen. Want als dit doorgaat, dan was vorig seizoen echt een incident!
2 -2
kees3
Ik vind dat de trainer Donny niet goed gebruikt en een beetje voorspelbaar word in zijn antwoorden de excuses achteraf kennen we nu ook wel het sprankelende voetbal van vorig seizoen is nog ver te zoeken.
1 -1
Gonzalez75
We hadden de vrije mensen. Tikkie terug was troef.
1 0
gebruikersnaam
Dat kan ook liggen aan het feit da t bv een Alvarez gewoon niet het niveau heeft om in dit tempo, en onder druk, te zien wat de juiste voortzetting is en dus maar steeds veilig terug speelt. Die man is geen middenvelder, haal hem daar alsjebliefg zo snel mogelijk weg
1 -1
Gonzalez75
Klopt, maar Veltman, Blind, Tagliafico staan er al langer een het merendeel van hun ballen gingen breed en of telkens naar Onana. Verbinding op middenveld was niet goed.
0 0
Web
Of de tegenstander te goed?
Zou het daar ook mee te maken kunnen hebben? Ik weet het wel
0 0
trodat4030
Nee, die was niet te goed. Die waren hoogstens gelijkwaardig. Het was van onze kant gewoon zwak en als je dat weigert toe te geven ben je gewoon een struisvogel. Dan zit je met je kop in t zand en zoek je naar uitwegen om het erbarmelijke spel te verbloemen. Dat Ziyech bal na bal verspeelde lag aan HEM, niet aan Chelsea. Hij geeft ze, ongeacht de tegenstander, vaak zat wel goed, ook tegen Real, Juve, Spurs of Bayern, gisteren gewoon totaal, maar dan ook totáál niet. Dat lag echt niet aan Chelsea, ook tegen Top Oss gaan die ballen mis want het lag aan Ziyech. En nu haal ik Ziyech aan, want bij hem was het het opvallendst, maar er zijn er natuurlijk veel meer. Alvarez speelt alles terug, Martinez had heel weinig passes die aankwamen, Tadic deed bij bijna elk balcontact alles fout en zelfs bij Donny kwamen er schrikbarend weinig ballen goed aan. Sommigen kwamen wel aan, maar op de verkeerde snelheid, op het verkeerde been, niet in de loop enz enz.. Dat had echt niets met Chelsea van doen, hand in eigen boezem. Als je wijst, wijzen er 3 vingers naar jezelf.
0 0
HilversumNoord
precies. Op het middenveld heb je gewoon geen creatieve spelers die een wedstrijd openen. Altijd maar de moeilijke oplossing. Gewoon aannemen en opendraaien. Niemand kan dat op het middenveld. alleen van de Beek. Die speelde vorig jaar dieper maar moet nu noodgedwongen meehelpen aan de opbouw...
0 -1
Web
Schone en Frenkie kun jij vervangen?
Zelfs Odegaard was al niet mogelijk. Even geduld dan komen er weer een paar aan. Als ze tenminste nog voor Ajax willen blijven voetballen? Of gelijk via Raiola voor het grote geld kiezen. Ik geef het je te doen
0 0
oudzuid2
natuurlijk kan je verliezen van Chelsea, maar de manier waarop baart zorgen, en de uitspraken van Ten Hag erna helemaal. die vindt alles helemaal toppie. die gaat de komende tijd ook echt helemaal niks veranderen. lekker met Alvarez en Martinez op het middenveld, en tegen de kleintjes Promes naast Donny. en in de eredivisie zal ie er meestal ook wel mee wegkomen.
0 0
redfella
mag ik aub assistent worden?? ik doe het zelfs gratis
0 0
Hagmag
Controle was er niet. Chelsea had de controle en joeg op de bal als een malle. Echter Chelsea heeft ook geen klasse spelers om daar echt iets mee te doen. Zoveel balverlies bij dit Ajax. Slordig in de pasing, bijna niets gecreëerd in de 16 van Chelsea. Ziyech, Tadic onzichtbaar. De 1-0 die uit de lucht kwam vallen wordt dan ook nog eens onterecht afgekeurd.
1e helft was matig tot slecht, dan kan alleen maar beter dacht ik in de rust.
Echter het werd alleen maar slechter. Ajax mist voetballende kwaliteit op het middenveld.
Succes zondag tegen 010.
1 -2
ETM
De controle bij Ajax viel juist op in de 1ste helft. Chelsea idd veel jagen en Ajax bleef heel rustig. Ook onstonden er vaak vrije mensen, metname Promes werd makkelijk gevonden, als vrije man. Maar ook Martinez en Alvarez konden vaak in 1keer door spelen. 
Ajax idd slordig en te weinig gecreeerd. Ziyech zeker niet onzichtbaar. Weer 2 fantastsiche crossballen, maar Ziyech was ook des Ziyech's iets te opportuun. Tadic speelde idd onder zijn niveau. Hij was niet accuraat, wat juist zijn grote kracht is. 
Ajax deed een aantal dingen beduidend beter dan tegen Valencia en daar ben ik blij mee. 2de helft idd minder, maar het is niet zo dat Ajax de controle echt verloor. Chelsea deed er aanvallend een schep boven op. Ik vind de uitslag toch iet wat ongelukkig. 0-0 was zeker verdiend geweest. Chelsea heeft geen klasse spelers is een rare uitspraak. Je zit naar CL te kijken, de nummer 4 van Engeland, natuurlijk heeft Chelsea wel klasse spelers. 

Je 'succes zondag regen 010' uitspraak begrijp ik niet. Dat vind jij wel ongeveer niveau Chelsea of zelfs beter?
1 0
Dastaan
Vrije man? Waar dan de ballen van achteruit met de opbouw werd ingeleverd bij Chelsea. Heeft hij soms naar een wedstrijd van vorig seizoen van Ajax in de CL zitten kijken? Hij durft gewoon niet eerlijk voor uit te komen dat we al die tijd mazzel hebben gehad. Afgelopen zaterdag tegen rkc zag je het ook al dat het voor geen meter loopt. Ik zou maar eens goed in de spiegel gaan kijken ten Hag. Want je leeft in een droomwereld met je vreemde is rare analyses laat staan je wisselbeleid wat tot op de dag van vandaag nog steeds belabberd is.
2 0
ajaxdordtt
Je speelde voor een punt Erik, dan krijg je er terecht 0. Veel plezier met Siem onder de douche.
9 -2
Starkoo
Snap een ding nos heeft een fout in de stand van de groep staan. Chelsea 1 kan niet Ajax heeft een beter doelsaldo! Onderling resultaat telt pas over 2 wedstrijden tegen elkaar. Goal van Promes is gewoon geldig bij twijfel is het een 100% goal. Tevens komt goed bal via een speler van Chelsea. Dus ook geen buitenspel! Maar goed Uefa Maffia helpt toch weer een club uit Engeland!
1 -1
altijdwelwat
Chelsea had ook een aantal vrije mensen Erik , en die werden wel gevonden.
4 -1
Sterspeler
Alvarez komt handelingssnelheid tekort voor op het middenveld. Zowel met als zonder bal.
6 0
Gouda
Het was trouwens weer drama met het veld zeg! Heb zoveel spelers zien uitglijden. Vooral bij Dest zag ik dat hij dat hij niet lekker kon draaien en zich soms inhield. Lijkt me niet prettig spelen. Het idee dat je met regelmaat kunt uitglijden.
1 0
Hobbemastraat
Volgens mij is het probleem niet zo lastig op te lossen toch? Zet Ziyech op het middenveld ipv Alvarez en de wereld ziet er heel anders uit. We hebben vanuit het middenveld die steekpasses nodig naar onze voorhoede! Met dit PSV middenveld gaat dat niet gebeuren.
2 -1
Boer Gijs
Nou Hag voordeel twijfel dan maar. Twijfel is of het middenveld überhaupt wel iets met vrijheid kan doen als vorm vd dag er wel is.
0 0
Mocrodammerr
ben die teksten nu wel spuugzat. tis verdomme voetbal em geen hogere wiskunde. als ie zag dat voortzetting vanuit middenveld kut was, dan pleur je een beter voetballende middenvelder erin. eentje die vooruit durft te spelen. Ten hag is tactisch vernedert door Lampard.
8 -1
Fieldman
Bovendien is het vrij logisch dat je verliest van een elftal dat ca. 400 vs ca. 100 miljoen te besteden heeft.
1 -3
Fieldman
Ajax kan niet elke CL wedstrijd boven zichzelf uitstijgen.

Dit was gewoon een mindere dag. Dezelfde spelers speelden veel beter tegen Lille en Valencia. Dat kan gebeuren.

Plus, Chelsea is een uitstekend team, zonder zwakke plekken. Op de meeste posities een betere speler.
3 -2
oudzuid2
het spel is al weken kut. die 2 eerdere CL potjes wisten dat te verhullen. op deze manier speel je na de winter geen CL meer en met een beetje pech sta je ook niet meer bovenaan in de ED
0 0
Jan Doedel
Ook op de trainersstoel
1 0
redfella
Gewoon slecht neer gezet door ten hag.
had allang eerder moeten wisselen.
en daarbij Tadich en Ziyech zijn niet heilig hoor dus gewoon wisselen. Die waren echt slecht .
Ten Hag moet tactisch ook nog veel leren misschien komt het door zijn verdedigend denkende assistenten waardoor hij steeds voor deze non creatieve verdedigende opstelling kiest. zelfs tegen een Chelsea wat te kloppen was met goed positie spel
0 0
redfella
Daar moet een creatieve speler tussen staan voor verbinding. Nee geen trainers stoel was het maar waar dan had Nederland vanavond weer puntjes voor de coëfficiënten lijst
0 0
redfella
We moeten allemaal eerlijk zijn dat Ten Hag al verkeerd begint met 2 verdedigen cm's en dan Donny er voor come op man
0 0
insectenverdelg
blind, Nico, Onana, veltman en met momenten promes en Donny speelde prima. Grootste probleem waren imo dat Tadic en Ziyech minder speelde. Gelukkig is de volgende pot Feyenoord thuis. Betere pot kan je je niet wensen om dit weg te poetsen
0 0
CoolRunnings
We hebben te weinig of geen creativeit op het middenveld. Of we nou met het cl-, eredivisie variant spelen of terug gaan naar een 6, de combinatie van deze spelers werkt niet.

Alvarez en Martinez zijn niet wendbaar/creatief genoeg om zichzelf vrij te spelen om een man meer situatie te creeren. Als ze zich vrij willen spelen moet dit voornamelijk via de combinatie gebeuren. Promes en Donny kunnen dit beter maar hoger op het veld.

Ik zie graag dat ten Hag Gravenberch een kans geeft. Gravenberch is wendbaar, creatief, kan zichzelf vrij spelen. De Gravenberch van dit seizoen is veel verder dan vorig jaar. Tuurlijk zal het niet altijd constant zijn. Hoop dat hij zondag mag spelen, gelijk in de basis. Tegen dit Feyenoord moet dat kunnen.
2 -1
Knalpot
Tegen een Toornstra en Fer nee wacht daar nog maar even een weekje mee.
1 0
mvdk
Je leert van je verloren wedstrijden, dus laten we hopen dat de jongens hier beter van worden. Zondag Feyenoord slachten, dan PEC en dan uit bij Chelsea winnen.
1 -1
flithje
In principe niks geks, de vrije man was er wel maar slordigheid weerhield het team om er gebruik van te maken.
1 0
Johan1
Die man is gewoon gek geworden. Alle zin voor de realiteit verloren.
3 -3
afcas
Klopt in principe toch gewoon? Ik kan genoeg momenten noemen waar spelers hun man wilden passeren, de moeilijke optie wilden kiezen, op doel schoten of de bal terug speelden terwijl er redelijk in de buurt een volledig vrijstaande speler in de buurt was...
0 -1
Dennis129
De extreme slordigheid in de passing was inderdaad hoofdoorzaak. Heeft hij gewoon gelijk in.
2 0
altijdwelwat
Erik moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen, is totaal niet eens staat om een goede analyse te geven zo kort na een wedstrijd. Ga lekker slapen Erik, kijk morgen de beelden even na en kom dan nog eens met een analyse.
7 -4
oudzuid2
op Ajax tv heeft ie het over gewoon "over 2 weken revanche nemen"... prima Erik doen we dat toch gewoon even
2 -2