Ten Hag: 'Kleedkamer leger maken bewuste keuze'

BartVeenstra, 23-10-2019 om 08:35, 25182 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag denkt dat er door het leger maken van de kleedkamer meer ruimte is voor talenten uit de eigen jeugdopleiding is om door te breken. De trainer van Ajax wijst er wel op dat je speeltijd bij de Amsterdamse club niet zomaar krijgt.

'We hebben er dit seizoen wel heel bewust voor gekozen de kleedkamer leger te maken door mee te werken aan het vertrek van Schöne, Dolberg en Dani de Wit', zegt Ten Hag in een interview met Voetbal International. Ook voor jonge spelers is dat goed, zo beaamt de oefenmeester. 'Als het perspectief namelijk verdwijnt, kan zich dat uiten in frustratie. Ryan Gravenberch, Noa Lang, Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp zitten kort achter de zestien, zeventien basisspelers, zij kunnen de aansluiting vinden.'

Aan de andere kant: spelen voor Ajax is niet zomaar iets. Zo zitten er ook geregeld dure aankopen als Edson Álvarez en David Neres op de bank in Amsterdam. 'Bij Ajax doen we niet aan de olympische gedachte. Wij eisen in alles Champions League-niveau. De opleiding moet dan ook van dat niveau zijn.'

Zodoende ligt de grens hoger in Amsterdam. Ten Hag geeft het verschil tussen de Eredivisie en de Champions League aan: 'Er zullen nu misschien minder talenten bij Ajax doorbreken dan wanneer we tevreden zouden zijn met Eredivisie-niveau. In dat geval zou Ajax met misschien tachtig procent zelfopgeleide spelers in de Eredivisie kunnen spelen. Wil je echter een rol spelen in de Champions League, dan zul je ook gerichte aankopen moeten doen op het moment dat sleutelspelers vertrekken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Ten Hag lult uit zijn nek. Hij gebruikt de jeugd helemaal niet. Siem de Jong inbrengen. Wat een dwaas. Hij gelooft in zijn eigen sprookjes.
0 0
oudzuid2
je laat er 3 gaan maar koopt er 5 terug en laat ook nog eens kunnen jongens als Siem en Labyad op de loonlijst staan
5 0
Vertonghen
Echt ongelovelijk en die zitten nog bij de eerste 16 ‘basis’ spelers ook.
Hopen dat de molen in januari behoorlijk gaat draaien en die gasten vertrekken (ook v. Leer e.d)
2 0
trooop
'Wij eisen in alles Champions-League niveau. Behalve van onze aankopen, daar eisen we een stuk minder van. En van Siem de Jong eisen we ook minder. Maar verder echt alles.'
7 -1
Lorenzo010
Ik ben benieuwd met welke keeper Ajax bezig is voor volgend seizoen, eentje die het niveau van Onana(of Onana 2 jaar geleden) kan aantikken is er niet (haalbaar).

Brobbey word met een peetje pech een nieuwe Gennaro Zeefuik..Traore zie ik nog wel doorbreken.
1 -1
edalm
Carla?
0 -1
edalm
varela
0 -1
wladimir
Wat ten Hag hier schetst is precies de uitdaging en afweging voor Ajax. Ervan uitgaande dat Onana, Veltman, Tagliafico, van de Beek, Ziyech en Neres voor veel geld vertrekken na hun tweede kampioenschap en overwintering in de Champions League op rij is het interessant om te zien wat Ajax gaat doen. Durven ze Eredivisie te spelen met:

Kotarski | Scherpen
Dest | Mazraoui
Alvarez | Schuurs
Blind | Pierie
Martinez | Familia Castillo
Gravenberch | Timber
Eiting | Marin | Taylor
Ekkelenkamp | Labyad | Lang
Stengs | Kuhn
Tadic | Traoré | Brobbey
Promes | Labyad
0 -4
RuffRhythim
Als je dit zo ziet dan vind ik vooral het middenveld voor het volgende seizoen Eredivisie gewoon mager. Om van de CL nog maar te zwijgen.
Dus het lijkt mij niet dat Ajax zn halve basisteam volgend seizoen gaat verpatsen.
2 -1
ajax1forever
Ik denk persoonlijk dat Carel Eiting uiteindelijk een ontwikkeling gaat doormaken. Die was begin vorig seizoen al een hoog niveau.
0 -1
stefanwillem
Echt? Dan ligt jouw lat ergens onder de grond denk ik.
1 0
off
Natuurlijk niet. Alsof Ajax 6 basisspelers gaat verkopen en alleen Stengs er voor in de plaats koopt.
2 -1
wladimir
Nu zijn Kristensen, de Ligt, Magallan, Wöber, Bakker, Sinkgraven, Schöne, de Jong, de Wit en Dolberg vertrokken. Dest (eigen jeugd), Alvarez, Martinez, Familia Castillo, Marin, Siem de Jong (was verhuurd) en Promes zijn ervoor teruggekomen.

Veltman is kennelijk beter dan Alvarez en Schuurs. Promes houdt Neres uit de basis. Op hem is afgelopen zomer 50 miljoen geboden. Dani de Wit doet het best goed bij AZ. Marin valt vooralsnog enorm tegen.

Geloof me. Wanneer Ajax weer overwintert in de Champions League en kampioen wordt. De kans op beide is vrij groot. Dan zijn de 6 voornoemde spelers sowieso weg. Daley Blind misschien ook nog wel.
0 -1
Sterspeler
Het is tegenwoordig voor Ajax makkelijker om spelers aan het contract te houden. Simpelweg omdat er maar weinig clubs sportief een vooruitgang zijn, is een arbitragezaak al in 90% van de gevallen van de baan. Dat was 10 jaar geleden wel anders. Bovendien zijn er maar 3 basisspelers vertrokken afgelopen jaar na een monster seizoen. Dolberg tel ik niet mee omdat die niet onbetwist basisspeler was. Als Ajax weer de keuze maakt dat er maar 3 basisspelers vertrekken zullen er een aantal zijn die moeten blijven en daar ook genoegen mee nemen. (Ziyech deed onlangs de uitspraak het prima te vinden om te blijven en is een familiemens. De enige kandidaten voor hem zijn de ultieme top of een Dortmund ivm afstand). Een jongen als Veltman doet het uitstekend maar is niet onvervangbaar itt de Ligt.

Blijven van de Beek, Blind, Tagliafico en Neres over, waar Blind ongetwijfeld zal blijven.
3 0
Vlieske
Vreemde van allemaal is ook nog. Dan laat hij gravenberch invallen uit bij psv. Dan denk je nou die komt er aan. Vervolgens negeert hij hem de rest van het jaar. Ekkelenkamp laat hij invallen in de champions league waar hij het gewoon prima heeft gedaan. Ook daar hoor of zie je niks van nationaal. Dit jaar nog helemaal niet gezien. Lang mag 2 keer invallen vorig seizoen. Geeft een beslissende assist en doet het prima. Ook daar niks meer van gehoord einde van de competitie. Traore laat hij ook nog een keer invallen. Nu ook weer totaal buiten beeld. Lekker duidelijk voor de jonge jongens. Denken dat ze goed bezig om vervolgens weer compleet genegeerd te worden.
2 -4
Mocrodammerr
De "talenten" die jij opsomt..kunnen er weinig van. Ik ben het 100% eens met TH dat het lat hoger moet bij Ajax. Iedereen die een balletje kon hooghouwe werd betiteld als toptalent. Wil je kans maken in Ajax1, moet je extreem talent zijn. Lang viel in tegen Lille, die was enkel bezig met pirouettes en akka3000. Ekkelenkamp kan er weinig van en Gravenbergh moet beter, zit wel talent in.
5 -6
3*stars*3
Lang en Traoré kunnen er weinig van???
1 0
altijdwelwat
Lekker makkelijk Lang was in de hele voorbereiding de beste man , bij 14 van de 20 goals betrokken . Maar jij rekent hem af op 10 minuten Lille , waarbij het hele elftal liep te kloten.
1 0
Marcdaan1971
En wat is het nivo van de journalisten eigenlijk momenteel.
Ik hoor nergens nog een keer een vraag die iedereen aan een speler of coach zou willen stellen.
Waarom niet de vraag: Waarom laat je Siem bij een ruime voorsprong nvallen ten koste van talenten?
3 0
MichelAngelo66
Wat een gelul van een dronken aardbei. Die laatste zijn van hem haalt alles onderuit. "Wil je echter een rol spelen in de CL .... op het moment dat je sleutelspelers vertrekken".

Wat is het nou? Wilde je nou plek maken voor jeugdspelers of de opengevallen plek opvullen met gerichte aankopen? En dat demotiveert niet... gerichte aankopen halen als Magallan, Marin, Alvarez?
3 -9
Lazell
Het een sluit het ander toch niet uit? Je kan toch én plaats maken voor jeugdspelers én mee willen doen op hoog niveau? Magallan is vertrokken. Alvarez en Marin schrijf jij al af?

Jij lult meer dan Ten hag...
2 0
MichelAngelo66
Ik schrijf helemaal niemand af. Waar lees je dat? Als je goed leest dan is het gewoon in tegenspraak met elkaar. Waarop je mij tegenspreekt beweer ik helemaal niet. Je moet leren lezen.
0 0
eros
Nu in ieder geval Labyad, vLeer en Siem de Jong nog.
Daarnaast mogen Magallan, Veltman, Marin en Bande van mij ook wel vertrekken.
2 -6
Mokum1012
Veltman mag van mij zeker blijven, is de meest onderschatte speler van Ajax. Feit is dat hij samen met Blind de beste CV's zijn bij Ajax. Bande heeft net 3 minuten met JA meegespeeld. Marin had nooit gekocht moeten worden. Hij is te oud om een talent te noemen en heeft te weinig talent om voor Ajax uit te komen. Siem heeft nog een contract tot eind van het seizoen, slimme vent, kan wellicht alvast beginnen met een trainersopleiding. Magallan zit nu ergens in Spanje en ik hoop dat ie daar nog heel lang blijft. Labyad voegt helemaal niets toe, verhuren met optie tot koop, indien mogelijk. VLeer, beter een (ervaren) keeper te veel, dan te weinig, bovendien zal hij geen miljoenencontract hebben en dus niet al te veel per jaar kosten.
Overigens, als er iemand Jong Ajax talenten in de weg loopt is het Huntelaar. Ik vind dat hij teveel minuten maakt en zou liever Traore meer minuten zien maken. Terwijl ik een groot liefhebber ben van KJH. Ongelooflijk dat hij nog zo scherp is, maar met KJH in de basis starten? Dan komt hij ook niet volledig tot zijn recht, beter als pinchhitter laten invallen in de 70ste minuut, als de tegenstander al moe is gespeeld, dan kan KJH potten breken.
2 0
Vertonghen
Ja Veltman is momenteel de ‘veiligere’ keuze naast Blind.
Dat neemt niet weg dat hij behoorlijk onder het niveau zit wat Ajax voor ogen heeft.
Hij word juist overschat door velen... echt een eenvoudige dan wel bruikbare speler waarvan je weet dat hij iedere wedstrijd wel weer die 2/3 dezelfde domme fouten maakt.

Dat hij er nu in staat komt puur omdat Schuurs zijn kans niet pakt en Alvarez een groot vraagteken is als CV...
Het is te wijten aan het beleid van Ajax, niet aan de kwaliteiten van Veltman.
Had Ajax (directe) kwaliteit gekocht had Veltman geen minuut meer gemaakt, maar helaas laten de 2 aangekochte de Ligt opvolgers (aankopen) het afweten.

Ik zou een stuk prettiger naar het stadion gaan wetende dat er eindelijk weer een topper naast Blind staat.
1 -1
RuffRhythim
Bij Ajax zullen er altijd jeugdspelers doorstromen, maar dat moeten nu wel jeugdspelers zijn die aan hogere eisen voldoen.

Niks mis mee en ik zie ook helemaal geen probleem ontstaan daar waar de media mij dat wil doen aanpraten...
1 -1
Daniii
Er werd bewust meer gewerkt aan tranfers van Schone, De Wit en Dolberg, dan begrijp ik niet waarom je Siem De Jong dan behoud? Had dan Schone behouden ipv van S De Jong...
7 -1
RusselWestbrook
Wie gaat Siem kopen dan?
5 0
Daniii
Sydney FC als we beetje geld erbij geven maybe? ^^
0 -1
JariJari
Ze huurden hem vorig jaar voor 1/3 van zijn salaris. Dat gaat hem niet worden.
2 0
GvanderK
Schone wilde zelf weg.
6 -1
Daniii
Dus?
0 -3
BrandjeXL
Het is niet alleen dit seizoen. Vorig jaar liet hij ook KJH regelmatig invallen bij een ruime voorsprong en dit seizoen doet hij dat met Siem. TH is een fantastische trainer maar er moet hem wel duidelijk gemaakt worden dat zulke wissels averechts werken. Ik weet ook wel dat tijden veranderen maar vroeger vielen er zelfs 16/17 jarigen in als de stand het toe liet en als je Traore, Lang of Gravenberch op de bank hebt dan ga je bij een ruime voorsprong geen Labyad, Siem of KJH brengen.
8 -1
Vlieske
De aankopen die nu zijn gedaan zijn niet beter dan je jeugdspelers. Dat is het probleem.
3 -5
RuffRhythim
Dat is nog helemaal niet bewezen.
5 -1
RedFeather
In potentie niet"
Maar op dit moment wel
6 -1
altijdwelwat
Hoe wil je die potentie eruit halen dan ? Het is met Siem de Jong en Noa Lang , gewoon hetzelfde als Heiko Westermannn minuten geven ipv Mathijs de Ligt
2 -2
Vlieske
Doe dan ook gerichte aankopen. Want die heb je nu niet gedaan. Gerichte aankopen noem ik een directe vervanger de ligt. Gewoon een lulverhaal. Niet serieus te nemen met labyad en siem op de bank.
2 -4
Lazell
Die zijn gedaan, met Alvarez (De Ligt), Marin en Promes, maar hier worden spelers door de eigen fans vanaf de enkels afgezaagd voor we nog maar 10 potjes hebben gespeeld.
1 0
BrandjeXL
Dat Siem op de bank zit is nog niet eens zo erg. Die kan je met zijn ervaring best gebruiken maar ik vind het wel belachelijk dat je hem in laat vallen als he ruim voor staat.
1 -2
Jarl1989
Verschrikkelijk. Weg met die gozer. Staat menig in de weg. Hebben ervaring genoeg in het team.
1 -4
BrandjeXL
Wat een onzin. Je kan niet alleen jeugd op de bank zetten.
3 -1
mrfootballplayer
menig speelt bij twente, weet niet waar je dit vandaan haalt
5 0
BrandjeXL
??
0 -2
altijdwelwat
16 / 17 basisspelers ?? Ik tel er 11 en dan zijn hooguit Neres nr 12 , en Mazraoui nr 13 en beide hebben al sinds juli geen goede wedstrijd meer gespeeld.
2 0
afcas
Alvarez heb je nog en dan zal ten hag marin ook nog zo zien waarmee je op 15 uitkomt. 16/17 is inderdaad redelijk veel.
0 0
altijdwelwat
Wij doen niet aan de Olympische gedachte , en dan Siem de Jong 3 x in laten vallen . Dat is niet eens meer Olympisch maar Para- Olympisch, daar gaat je geloof waardigheid.
7 -4
Joseph
Ik had in plaats van Dolberg toch graag Siem de Jong en Labyad plaats zien maken voor nieuw talent.

Ik vind ook dat we dat nieuwe talent wat vaker mogen zien, ik kan er niet bij dat Siem de Jong minuten krijgt boven andere talenten.
10 -1
De Stift
Spelers als Labyad en Siem de Jong moeten plaatsmaken. Beide sympathieke gasten, maar niet de potentie voor de Europese top. Jongens als Gravenberch, Lang, Traore, Einting, Ekkelenkamp, en mogelijk zelfs Unuvar moeten minuten maken.
11 -1
off
Precies. Siem en Labyad hebben bij elkaar hooguit 45 minuten gespeeld. Als je dat over deze 6 jongens had moeten verdelen, dan hadden ze wel 7,5 minuut meer in het eerste kunnen spelen. Moet je eens voorstellen waar ze nu hadden kunnen staan in hun ontwikkeling.
5 -2
altijdwelwat
Je kan er sarcastisch over doen , maar het gaat vooral om het gebaar en een stukje waardering naar die jongens hun ontwikkeling. Siem raakt geen skippybal , en Noa Lang doet het fantastisch bij Jong. Die maakte op vrijdag 2 wereldgoals, en ziet dan op woensdag Siem de Jong invallen. Ik denk dat Lang het prachtig had gevonden een vol Valencia stadion leeg zien lopen.
2 -2
off
Als lang zijn invalbeurt tegen Lille serieus had genomen was dat misschien ook wel gebeurd
3 -1
ajaxrosenberg
Werk Labyad en Siem de Jong er (met alle respect) dan zo snel mogelijk uit want die hebben niet het niveau om in de CL weer op niveau te presteren. Siem de Jong laten invallen is namelijk niet echt een goed signaal naar de opleiding.
10 0
Radie125
eens
6 0
blava
Helemaal mee eens. Topsport is keihard en het lijkt mij dat TH met twee maten meet ten opzichte van andere (jeugd) spelers. Dat beleid is funest.
6 0
Naoro
CL niveau, vandaar dat siem voorop staat om in te vallen
6 -1
AltijdGelijk
Schone en De Wit vertrekken om geen talenten zoals Gravenberch en Ekkenlenkamp( wat een niveau Az talent is)

Dus 2 middenvelders verkoop je om je talenten niet in de weg te zitten? En dan haal je er 3 voor terug, Martinez, Marin, Alvarez.

De aankopen van ons zijn meestal dramatisch, Ten Hag wilde Marin en Labyad per se hebben terwijl die 2 totaal njet bij ons passen.

Gewoon 20 miljoen weg...
5 -7
MichelAngelo66
Nou ja sterker, je haalt niet eens middenvelders terug. Eigenlijk is alleen Marin dat, maar die gebruik je dan weer niet goed. En de andere, die eigenlijk verdediger zijn, die zet je gewoon voor de jonge middenvelders.

Ja dat klinkt wel logisch. Strookt ook echt helemaal met zijn verhaal. Het is gewoon bullshit om hun straatje schoon te houden.
0 0
AFCAwooz
Is natuurlijk ook een samenloop van omstandigheden. Dolberg viel natuurlijk weer zwaar tegen in de seizoensopening. Hij was natuurlijk nooit verkocht als hij er 5 in had geschoten in de eerste wedstrijden. Dat ze er nog 20 miljoen voor kregen heeft ze denk ik uiteindelijk meer over de streep getrokken.
6 0
MichelAngelo66
Maar die speelt in het begin helemaal niet slecht. Alleen die ziet Promes er opeens weer bijkomen. Onnodig, zeker in zijn beleving. Dat is nou juist waarom spelers gedemotiveerd raken. Die jongen voelde daarnaast geen enkel vertrouwen vanuit ten Hag.
0 -2
Lazell
Wtf? Is Dolberg zijn flop nu ook al Promes zijn schuld?
0 0
MichelAngelo66
Jij kan echt niet lezen he? Heb jij nooit Nederlands op school gehad of zo?
0 0
masterrr
Tuurlijk, maar anders was hij ook wel verhuurd aan een Hoffenheim
0 -1
PetrusKeizer
de hoogbejaarde Dolberg en de Wit hebben eindelijk plaats gemaakt, geef de jeugd n kans. Ik lig dubbel.
0 -5
Danos
Opzich eens maar of je Siem de jong inbrengt die een aflopend contract heeft of je laat laat een jeugd speler minuten maken
5 0
Schwalbino
Laatste berichtje hier :)
0 -1
RuffRhythim
Dan ben je schijnbaar niet goed genoeg voor het eerste van AS... :P
1 0
Schwalbino
Komt ie weer met zijn dooddoener dat ook het niveau van de jeugdopleiding omhoog moet. Hou toch op man. Was het niveau van Matthijs en Donny dan te laag? Je bent gewoon een prijsvechter en de doorstroming van de jeugd ligt op zijn gat.
2 -6
Siemmie
Ik heb zo'n reactie nou al meerdere keren gelezen van jou, maar je snapt het nog steeds niet hè? Het niveau van Ajax 1 lag een paar jaar geleden een stuk lager dan nu, dus is het voor jeugdspelers (Matthijs en Donny) ook makkelijker om te kunnen instromen. Met het hoge niveau van Ajax 1 van nu moeten de jeugdspelers ook een hoger niveau hebben. Het is toch geen hogere wiskunde om dat te begrijpen?
6 0
Rho1980
Is toch dooddoener? Donny had aanvang afgelopen seizoen toch ook echt moeite met het spel en het aanhaken van....gaandeweg speelde hij zich tot CL niveau. Dit ondanks al menig Eredivisie wedstrijden in de benen had.
Niets mis mee. Mathijs is exceptioneel.
Niveau van jeugd MOET ook omhoog, Ajax beseft zelf ook wel dat de presentaties op veld met golfbewegingen blijven.
Dus voornaamste aanwas zal toch echt voornamelijk vanuit de jeugd moeten komen.
6 0
Rho1980
Geen dooddoener bedoel ik ;)
1 0
Dennis129
Beetje overdreven. Dest heeft het niveau en zich in de basis gespeeld.
Overige spelers die in het artikel genoemd zijn daar nog niet klaar voor.
Lang heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door bij zijn laatste invalbeurt alleen maar achterlijke mislukte hakjes te geven.
Verder hoop ik ook wel dat er in wedstrijden die al gespeeld zijn Jeugdspelers ieder geval wat minuten kunnen maken
7 -1
fanforeffer
ja Ajax is prestatie gericht ......Ajax gaat voor prijzen ,wat is daar mis mee ?
6 -1
Danos
Want TH heeft geen jeugdspelers ingebracht vorig jaar?
6 -1