Ten Hag: 'Chelsea en Ajax zijn te vergelijken'

JesseTH, 22-10-2019 om 16:20, 6735 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag ziet gelijkenissen in de huidige filosofieën waarmee Ajax en Chelsea werken. Sinds de intrede van Frank Lampard wil ook de club uit Londen attractief voetbal spelen op de vijandige helft en dat spreekt de trainer aan.

'Chelsea en Ajax zijn wel te vergelijken met elkaar', vertelt hij erover op de persconferentie. 'We willen allebei voetballen op de helft van de tegenstander en aanvallend voetballen. Ze kunnen zover komen als wij hebben gedaan, maar wij willen dat uiteraard voorkomen.'

Voor het veldspel van Ajax is het speelveld een cruciaal onderdeel van de wedstrijd. Ten Hag bekeek de mat dinsdag nog even en is tevreden. 'Het veld ligt er uitstekend bij. Het veld is belangrijk, absoluut. We hadden onze zorgen, maar het ziet er acceptabel uit.'

Ook gaat Ten Hag in op geruchten omtrent zijn persoon. Tijdens de afgelopen zomer schreef The Sun over vermeende interesse van Chelsea in de Ajacied, nog voordat Lampard instapte in Londen. Volgens de oefenmeester zit er geen waarheid in. 'Nee, ik focus mij alleen op Ajax. Dat is niet waar.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 van Chelsea wint? Zet in en krijg 8,30 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Voor mij is Chelsea in principe favoriet.
Het verhaal dat Engelse ploegen Ajax juist liggen vind ik vaag. Ik denk juist eerder van niet. Ook het jonge Chelsea speelt week in week uit PL voetbal. Ajax zal veel balvaster moeten zijn dan dat Ajax de afgelopen weken was. Zijn ze dat niet dan krijg je geknok om 2de ballen en zo'n heen en weer spelletje. Dan acht ik Chelsea te sterk. Chelsea lijkt als maar meer een eenheid te worden en staat verdiend 4de in de PL. Ajax mist duidelijk nog samenhang, balvastheid op het middenveld en rijen die goed sluiten. Het speelt eigenlijk nu al heel wat wedstrijden zonder veel rust aan de bal.

Als Ziyech, en Tadic hun dag hebben kunnen ze iedere ploeg kraken. En Chelsea schijnt juist moeite te hebben in de achterhoede. Ook gaat het vaak voor ze mis bij standaard situaties, daar waar Ajax juist steeds gevaarlijker wordt bij standaard situaties. Laat Tagliafico maar weer zn ding doen.
Maar Ajax moet Chelsea verslaan door zoveel mogelijk het Ajax-spel te spelen. Daar ligt toch de sleutel. Langer doorcombineren dus, we hebben die dynamiek weer nodig van verdwijnende buitenspelers, van korte ballen op overlappende spelers etc.

Vorig seizoen was Tadic als valse 9 de grote vondst (na Frenkie in de dubbele 6), nu heeft Ajax een dergelijke vondst nodig voor het middenveld.
0 0
ST
Net Sergino Dest gekeken bij Andy in de auto. Hoe komt niet al te fit over. Geeft aan veel pijntjes te hebben en het erg vermoeiend te vinden om zoveel te spelen. Veel geklaagd over hoe er met hem in de jeugd bij Ajax met hem omgegaan werd. Niet echt een een lekkere mindset. Verder zei hij bijna niks. Jammer.
2 0
ajaxdordtt
Toch niet zo gek dat hij moe is? Is dit niet gewend.
0 0
THE36CHAMBERSWU
Kante speelt waarschijnlijk niet, dat is een hele mooie mee valler
0 0
Ajaxxxisdebeste
Niemand is met Ajax te vergelijken zeker niet die geldzakclub van die rus, ze spelen 3 wedstrijden niet met de bus en het is ineens zelfde filosofie... sorry Erik maar ben daar niet mee eens.
0 -1
aniet
klopt beide teams spelen voetbal verder is er geen enkele vergelijking
4 0
Sluk
Volgens mij is het bij Chelsea allemaal uit nood geboren. De filosofie van deze club lag vooral in geld uitgeven aan alles wat los en vast zit, tot er een transfer verbod volgde.
3 0
freshfield
ben bang dat het een keer fout gaat, kan zomaar een dikke overwinning worden voor Chelsea. we hebben echt nog een kopsterke en snelle verdediger nodig
0 0
Cupmetgroteoren
Volgend jaar gaan ze weer miljoenen uitgeven als blijkt dat ze vierde of vijfde zijn geworden, de complimenten hebben gekregen maar de koopdrang niet kunnen weerstaan om mee te doen om de titel. Je moef minstens 150 miljoen per jaar erin pompen om voor de titel te kunnen mee doen in Engeland.
0 0