Promes: 'Was moeilijk om m'n plekje te veroveren'

BartVeenstra, 19-10-2019 om 08:25, 7381 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Quincy Promes is blij dat hij zijn plekje bij Ajax heeft weten te veroveren. De aanvaller annex middenvelder kwam in de afgelopen zomer over van Sevilla FC, maar wist in Amsterdam niet direct een basisplek te veroveren. Hij moest dan ook alle zeilen bijzetten om een basisplaats te bemachtigen.

Promes geeft in gesprek met Inside Ajax van Ziggo Sport aan dat hij wat stroef begon en niet altijd in de basis startte. 'Dat was even wennen. Nu ben ik op de goede weg en maak ik doelpunten en assists. Dat wil ik iedere week laten zien, maar zo kun je mijn eerste maanden wel beschrijven.'

Dat Promes bij Ajax op de bank begon, kon hij wel begrijpen. 'Je komt met hoge verwachtingen, maar je komt ook in een goed draaiend team terecht. Ajax heeft het goed gedaan en daarom was het moeilijk om mijn plekje te veroveren', aldus Promes, die uitlegt hoe het uiteindelijk toch lukte om hoofdtrainer Erik ten Hag te overtuigen. 'Door zelfvertrouwen te hebben, rustig te blijven en te wachten op mijn kans maak ik nu meer minuten.'

Promes is met doelpunten en assists enorm belangrijk voor Ajax in de laatste wedstrijden. Hij kreeg in het begin kritiek, maar toen hij eenmaal scoorde tegen Lille OSC in de Champions League was de beer los. 'Dat doelpunt werkte bevrijdend', zegt Promes, die uiteindelijk ook gehaald werd voor zijn rendement. Zo was hij ook trefzeker in de topwedstrijden tegen PSV en Valencia. 'Als de lat hoog ligt ben ik erop gebrand om het juist in die wedstrijden te laten zien. Tot nu toe lukt dat en dat wil ik vasthouden. Daarom ben ik gehaald.'

Denk jij dat Ajax met 0-4 wint op bezoek bij RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wesl
Quincy, Amsterdammers! Ajacied! Al dat gezwets, uiteindelijk maak je het keer op keer waar! Blijven doen
0 0
Sterspeler
Eist vanavond weer een hoofdrol op. Had niet verwacht dat hij het (ook in de kleine ruimte) goed zou doen. De klasse droop er vanaf bij dat doelpunt.
1 0
ST
Ziyech speelt weer teveel voor zichzelf
0 0
Ajax1zalzegevieren
Promes doet ‘t boven verwachting goed. Echter is Neres buitencategorie. Toen die naar NL kwam en met niemand kon communiceren en zich ongemakkelijk voelde haalde hij zelfs een enorm hoog rendement. Neres is uit vorm na een enorm lang en zwaar seizoen, maar die heeft dusdanig veel krediet (bij mij tenminste) dat is er zeker van ben dat hij terugkomt en dan kan Promes weer bankie. Neres is enorm technisch en meer een Ajax speler. Ik vind de balaannames en het spelinzicht van Promes te beperkt. Valt vanzelf door de mand, mind my words. En dan is David hoorlijk er weer
0 -1
ST
Totaal niet eens met wat je over Promes zegt. Wel over wat je over Neres zegt.
0 0
afct
Ik zag in de jeugd al wat spelers op dezelfde manier juichen. Kan toch een voorbeeld zijn en daarom het idee van Overmars dat het een Nederlander moest zijn wel goed.
0 0
PetrusKeizer
Dat gezeur over 'in de kleine ruimte' en zo. Ik vind dat hij het prima doet.
1 0
DonAdam
Persoonlijk denk ik niet dat Promes zijn plekje heeft veroverd zoals hij zelf denkt, want daarvoor komt hij teveel tekort in de kleine ruimte. Uiteindelijk verwacht ik dat hij een soort supersub rol zal krijgen zoals Klaas heeft. Ze zijn heel belangrijk in die rol, want beiden zijn dodelijk voor de goal.
2 -1
JariJari
Dit. Neres is gewoon uit vorm maar beter dan Promes.

Goed om Quincy erbij te hebben als roulatie, bij blessures en bij spelers die uit vorm zijn. Ook handig als er volgend jaar spelers vertrekken en je vervangers aan moet trekken. Dan kun je ze de tijd gunnen te wennen.

Wanneer komt Bande trouwens terug van zn blessure?
0 -1
PJSM
Ben geen fan van deze jongen. Te beperkt. Overigens ook geen fan van Bergwijn. Voor mij Promes heel snel banken en Neres er in.
3 -2
MisterAFCA
Hij speelt af en toe nog te gehaast en mist dan wat nauwkeurigheid. Maar overall doet deze jongen het toch gewoon prima? Ondanks dat hij uit de jeugd komt, moet deze jongen zich ook gewoon aanpassen aan het huidige Ajax-spel. Dat inachtnemende doet hij het zeer verdienstelijk. Wat moet hij nog meer doen om jou te overtuigen vraag ik mij dan af. Ik ben een grote fan van Neres maar zoals je zelf gezien zal hebben speelt Neres dit seizoen gewoon als een natte krant. Dat hij er nu naast staat is voor mij dan ook zeer logisch. Resultaten uit het verleden bieden in het huidige Ajax geen garantie voor de toekomst. Met zoveel kwaliteit in de ploeg staat er altijd wel iemand te trappelen om je plekje over te nemen. In dat geval bij Neres dus.
3 -1
HStorm
Daarnaast kan hij prima een basisspeler worden. Als je in Rusland nota bene succesvol kan zijn dan kan hij dat hier zeker.

Echte toppers zijn diegene die bijna altijd het maximale eruit halen per wedstrijd. Diegene zal erin staan ongeacht betere talenten die het minder vaak waarmaken denk ik.

Brede selectie, hoog constant niveau halen of ff banken. Dat is de opdracht voor iedereen.
0 -1
donpedroh
Held, ik heb bij zijn komst al staan juichen. Nooit getwijfeld aan Quincy! Veel liever jou dan Bergwijn!
3 -1
Rentokill
Zo is dat. Bij Bergwijn weet je het gewoon nog niet welke kant t kwartje op valt. Promes heeft t al lang bewezen.
3 -1
Sterspeler
Bergwijn is ook wel iets jonger..
0 0