Ajax breidt partnership met Guangzhou R&F uit

BartVeenstra, 17-10-2019 om 10:15, 7880 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft met het Chinese Guangzhou R&F FC een overeenkomst getekend om de samenwerking tussen de clubs uit te breiden, zo meldt Ajax.nl. Als onderdeel van deze uitbreiding zullen drie extra stafleden het Ajax-team bij de Chinese club gaan versterken.

Begin 2018 startten Ajax en Guangzhou R&F hun samenwerking op het gebied van jeugdontwikkeling. In de eerste overeenkomst leverde Ajax vier stafleden, terwijl er op dit moment in totaal acht stafleden werkzaam zijn bij de R&F Football Academy. Als blijk van respect heeft de Chinese club de naam van het hoofdstadion gewijzigd in het Edwin van der Sar Stadium.

Edwin van der Sar, aanwezig in China, geeft aan blij en trots te zijn op de uitbreiding van de samenwerking. 'Het toont de tevredenheid en het vertrouwen van onze Chinese partner, en het is duidelijk dat we ons werk op hoog niveau doen. We zijn dankbaar voor een eerbare partner als Guangzhou R&F.'

Nicky Wong, de vice-voorzitter van Guangzhou R&F, is eveneens blij met de uitbreiding van het partnership. 'We hebben veel waardering voor de toewijding en inspiratie die de stafleden van Ajax hebben getoond sinds we onze samenwerking zijn begonnen. Iedereen is getuige geweest van de verbeteringen in onze jeugdopleiding in de afgelopen twee jaar. Dit bevestigt dat onze keuze de juiste is geweest en we zijn blij dat deze samenwerking nog dieper en breder zal worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Sar is van een arrogante omhooggevallen ex keeper met een stropdas een geweldige directeur voor onze mooie club geworden. Wat haalt ie samen met zijn collega’s een zooitje deals binnen!
3 -2
EersteAanname
Hahaha, ze hebben daar een Edwin van der Sar stadion :D
0 -2
Hollister
Ik ben echt benieuwd wat de internationale betrekkingen over 10 jaar hebben opgeleverd of opleveren... tot nu toe valt de samenwerking in Afrika erg tegen... ik heb wel meer verwachtingen van de VS en Azie en zeker straks ook Zuid Amerika... Australie is lastig in te schatten
0 0
Hans Kraay Jr.
Denk in Azië dat het veel meer om commercie draait dan om talent scouting.

Er ligt daar een enorm markt aandeel dat nog te veroveren valt. Voetbal is in veel Aziatische landen niet sport nummer 1, maar toch erg in opkomst. Clubs uit Engeland en Spanje zijn hier al veel verder in het veroveren van deze markten.

Erg slimme zet van Ajax dit, de marketing afdeling is echt op stoom. Over een seizoen of 2-3 is Ajax financieel net zo sterk als andere grootmachten in Europa.
4 0
Cupmetgroteoren
Onzin. De verschillen zijn juist opnieuw groter geworden dit jaar, met een Barcelona dat een omzet van 1 miljard gaat draaien. Ajax is van 90 naar 110 gegaan en Barcelona van 850 naar 1 miljard in één jaar tijd. Het grote verschil is nog altijd het gevolg van de hogere bedragen in tv rechten. Als dat aandeel steeds minder wordt in vergelijking met andere inkomsten, zoals ooit het geval was toen het aandeel van wedstrijdrecettes en soonsoring minder werd vergeleken met uitzendrechten, maakt Ajax op basis van naam en historie kans. Maar zolang de uitzendrechten het belangrijkste aandeel van de inkomsten vormen voor de grote clubs, zal dat verschil reuzegroot blijven. Ajax zal de komende jaren wellicht successen kennen, maar het verschil is veel te groot om structureel mee te doen.
0 0
ajaxxcied4life
Ik help het je hopen, maar dat Ajax net zo sterk wordt als andere Europese grootmachten is erg onwaarschijnlijk vooralsnog.
1 0
Hans Kraay Jr.
Niet als ze op deze manier door gaan.
0 -1
vincent_DV
Zulke samenwerkingen zijn financieel natuurlijk fijn. Zowel dit contract als alle andere sponsorcontracten mede door deze samenwerking.

Toch vraag ik me af of het niet veel interessanter is omdat zo’n samenwerking aan te gaan in sportief interessante gebieden, waar al meer talent voor komt en waar voetbal al meer leeft van uit vroeger, maar waar de opleidingen nog niet super professioneel zijn of beter kunnen. Dan denk ik aan Colombia, Chili, of meer investeren in Zuid-Afrika en Cape Town het opleidingsinstituut maken van het continent Afrika. Of bijvoorbeeld een land in Oost-Europa als Servië, Bosnië, Slovenie of Griekenland. Uit al die landen komen al redelijk veel goede voetballers maar hebben naar ik weet niet echt goede opleidingen, buiten die van de topclubs als Partizan of Olympiakos. Haal je uit elk land 1 speler per 7 jaar die 20 miljoen oplevert en je haalt er een soortgelijk bedrag uit en een speler die je sowieso al wat heeft opgeleverd. Ook kan je de stouten schoenen aantrekken en in Brazilië zoiets opzetten, zelfs Red Bull is het daar gelukt ondanks de binnenlandse concurrenten en daar barst het van het talent en vergeet niet dat Brazilië een grote economie heeft dus ook daarin is het interessant.
0 0
Mazraoui
Sinds een aantal jaar is China veel aan het doen om het voetbal naar een hoger niveau te tillen. Mocht het binnen nu en tien jaar wel echt van de grond komen daar dan is het een enorme markt en zit Ajax er al diep in qua gebruiken en naamsbekendheid
0 0
vincent_DV
In Amerika zijn ze nu ook al jaren en jaren het voetbal groter aan het maken en wat heeft het opgeleverd? Een paar leuke voetballers en dat was het al weer. En dat terwijl de VS sportkrant nummer 1 zijn. Als je Azië breder trekt, hoe veel Aziaten zijn er nou echt groot geworden? Die kan je ook bijna op 2 handen tellen en dan waren het bijna alleen Japanners, die ook bekend staan om gezondheid en sport. Zo’n achterstand zoals wat China heeft werk je echt niet zo snel weg, ook niet in 10 jaar. Dat kan aan vanalles liggen; kennis, lichaamsbouw van Aziaten ten opzichte van wat voetbal vraagt, interesse van de inwoners zelf, concurrerende andere sporten, geschiedenis met voetbal. Dat werk je niet zo maar eventjes weg.
0 0
wolterx
Amerika zit nogsteeds in de lift, ze hebben een interessante basis voor jonge talenten klaarliggen en steeds meer jonge spelers breken door. Is geen wereldploeg oid maar de resultaten van jeugd zijn laatste jaren interessant. Als ze van 1 Pulisic elke 10 jaar naar een paar goede spelers met hier en daar een uitschieter elke 5 jaar kunnen gaan (waar ze nu goed naar op weg lijken) kan het een hele interessante markt worden. Als je nu ziet hoe Steffen, McKennie en Sargent zich positief aan het ontwikkelen zijn in Duitsland en Pulisic hiervoor zie ik geen reden waarom dat niet in de Eredivisie zou kunnen. Met Dest, Mendez en Pynadath lopen er 3 spelers met Amerikaans paspoort bij Ajax rond. Ledezma doet het goed bij Jong PSV, ze hebben daar ook Gloster gehuurd. Er speelt nu een Amerikaan bij Barca o19, Porto heeft nog een Amerikaan gehaald voor de o19 deze zomer en zo kan je nog wel even door blijven gaan. Het is gewoon een markt waar veel meer potentieel in zit dan in de Chinese markt heb ik gevoel. Zeker met aankomend WK in Noord-Amerika, Mexico en VS kunnen dan wel eens interessante gebieden worden om intensief te scouten.
0 0
vincent_DV
Het was ook een beetje gechargeerd bedoeld. Maar de VS is al sinds Cruijff en Michels bezig het voetbal groter te maken, het te laten ontwikkelen en inderdaad; 30 jaar later hebben ze er nu profijt van. Maar dat zegt wel iets over hoe moeilijk zoiets is. Over 10 jaar is er nog steeds geen topchinees, ben ik van overtuigd, misschien over 20 jaar.

Als Ajax echt ballen zou hebben zouden ze samen met bijvoorbeeld Budweiser en nog een aantal sponsoren een MLS club moeten beginnen met daarbij een opleidingscentrum. Dat zou ik dan in de buurt doen van Mexico(of in ieder geval voor Amerikaanse begrippen dichtbij) en je kan 2 landen bedienen.
0 0
Ajax27
Denk je nu werkelijk dat het om het voetbal gaat? Het is gewoon een mooi groot land bet als de VS met enorme commerciële mogelijkheden. Sponsoren, shirtverkoop... van der Sar is bezig om het merk Ajax wereldwijd meer en meer op de kaart te zetten. Maar maak je nu alstublieft niet de illusie dat Ajax zoals vroeger met Ajax Cape Town probeert om de beste talenten van daar hierheen te krijgen. Dat is bijzaak en mooi meegenomen, maar focus ligt op het commerciële vlak.
1 0
vincent_DV
Als je mijn eerste bericht zou lezen zou je zien dat ik dat helemaal niet denk. Ik denk alleen dat Ajax met wat ze nu in China doen, dat het ook interessant kan zijn om dit te doen in sportief interessante landen.
0 0
Ajax27
je kunt je nu eenmaal niet op 10 landen in 1 keer focussen, daarom heet het focussen. In Azië hebben ze gekozen voor China en aan de andere kant voor Noord-Amerika ipv Canada of een midden- of zuid Amerikaans land. Waarom? Nogmaals om dezelfde redenen... Als je maximaal op 2 paarden tegelijk kunt gokken, gok je op de paarden met de meeste commerciële potentie. Welvarende landen met grote multinationals waarvan de nationale oorsprong van het merk in het betreffende land zit. We willen aansluiting met de Europese subtop, bij de beste 16 van Europa structureel horen. Landen met supertalenten zijn er genoeg, dus de keuze aan talenten is er meer dan voldoende. Je moet alleen genoeg centen hebben om uit de juiste vijvers te kunnen vissen. Het commerciële belang staat voorop en daarom is van der Sar als boegbeeld neergezet. Met succes, dat blijkt wel weer.
0 0
Hans Kraay Jr.
Dit dus.
0 0
Mazraoui
Wereldwijd is Azië en vooral China de opkomende markt sinds de economische openstelling. Vele Westerse bedrijven zoeken het contact met China om een reden
0 0
Bounce77
Weinig sprake van een partnership volgens mij, Chinezen betalen waarschijnlijk gewoon grof geld voor Amsterdamse kennis
0 0
PowNed
Ik betwijfel of deze samenwerking ooit sportief gezien iets op gaat leveren...

Ik denk vooral commercieel interessant...
5 0
Bjorn
Commercieel vooral inderdaad. En als er één toptalent uit komt pak je dat mee als extratje.
1 0
Mazraoui
De Chinezen maken 2 miljoen per jaar over. Als Ajax dit straks op bijv 10 plekken in de wereld doet kan het hard gaan
2 0
PowNed
Aha, dat wist ik niet.... Zet daar dus 8 FTE tegen over:
8*50.000=400.000
0 0
Hollister
Ik denk dat die 2 miljoen exclusief de reis- verblijfkosten en salaris is, anders blijft er wel heel weinig over, denken jullie niet?
0 0
Duggoutdennis
Denk dat je eerder netto aan 50K per FTE moet denken, dus die 400K is eerder 700K.. Nog steeds prima uiteraard :)
0 0
Mazraoui
Kan me voorstellen dat als dit blijkt te werken de fee omhoog zal gaan. Is toch een beetje tryout achtig tot nog toe
0 0