Tadić miste interlands door lichte blessure

BartVeenstra, 15-10-2019 om 11:05, 14859 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadić heeft de interlands van het Servische nationale elftal in de huidige interlandperiode aan zich voorbij moeten laten gaan door een lichte blessure. De aanvoerder van Ajax is inmiddels terug in Amsterdam.

Bij de Servische bond wilde men in de interlandperiode geen risico nemen met Tadić en zodoende behoorde hij in de twee wedstrijden - vriendschappelijk tegen Paraguay (1-0 winst) en een EK-kwalificatieduel met Litouwen (1-2 winst) - die werden gespeeld niet tot de wedstrijdselectie. In Amsterdam hoeft men zich echter geen zorgen te maken, want de aanvaller zou fit genoeg zijn voor de komende wedstrijden van Ajax.

Ajax treedt aankomende zaterdag aan tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie, waarna de Amsterdammers in de Johan Cruijff ArenA twee absolute krakers gaan spelen. Volgende week woensdag wacht in de Champions League het treffen met Chelsea, terwijl zondag 27 oktober aartsrivaal Feyenoord op bezoek komt.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
OT: Ik zit DWDD door te kijken en ze hebben het er een paar keer over gehad dat Ajax morgen moet spelen.... ??? Geen idee welke wedstrijd????
0 0
afcaman
Haha Linda de Mol wist het wel zeker hoor! :')
0 0
ajaxdordtt
Hij begint wel een beetje te kwakkelen, hoop niet dat de sleet er al op komt.
1 -3
ETM
Heeft nog geen duel gemist. Dus wat bedoel je met kwakkelen? Bovendien speelt hij een erg sterk seizoen tot nog toe. Verdeelt het spel haast nog beter dan vorig seizoen. Zeker gemiddeld genomen. Alleen wat minder doelpunten, maar om meerdere redenen een factor waarom Ajax wel heel productief is.
9 -2
ajaxdordtt
Ik vind hem nog geen geweldig seizoen spelen, maar is uiteraard erg belangrijk. Dat zeg ik ook nergens. Praat over de nabije toekomst. Hij was vorige interlandperiode ook al geblesseerd.
1 -2
Cryptoware
tadic speelt verre van een goed seizoen, hij komt veel te weinig voor in het spel...
1 -3
ETM
Ik lees dit hier en daar vaker, maar begrijp niet wat mensen bedoelen. Tadic strooit met aannames, passjes, voorassists (meeste van alle spelers), assists (meeste van alle spelers).. Alleen scoort hij minder.
Zijn laatste wedstrijd op lb was minder. Althans toen kwam hij er weinig in voor. Ook hebben we een paar wedstrijden gehad waarin Ajax nauwelijks een fatsoenlijke opbouw had zoals tegen Valencia, en bijv een helft opportinistisch speelde zoals tegen Groningen. Dan wordt het moeilijk zichtbaar zijn voor de 9. Maar dat Blind die inspeelpass zo hard kan geven heeft met de balverwerking te maken van Tadic. En de assist op Donny tegen Valencia is mooiste van het huidige lopende CL in zn geheel.
Dus nee, ben her niet mee eens. Ik vind het spel van Ajax minder dan het spel van vorig seizoen. Tadic zeker niet.

Volgens mij is er beeldvorming gaande omdat hij minder scoort, en er dan mensen gaan roepen om een echte spits. (mensen die er met alle respect niet heel veel van begrijpen)
3 -1
Ajax-Amsterdam
Helemaal mee eens! Vorig seizoen heeft hij ook gewoon een bizar goed seizoen gedraaid. Daar kan het ook door komen. Maar om te zeggen dat Tadic verre van een goed seizoen speelt en weinig in het spel voorkomt.. Dan slaat hij de plank wel erg mis.
0 0
ETM
Dat speelt ook denk ik. Dat zag je iig duidelijk na die pot tegen Madrid. In die wedstrijd was hij zo fenomenaal goed! Daarmee ontstond een wat vreemd verwachtingspatroon.
Maar bij Tadic valt me ook gewoon op dat mensen van alles normaal zijn gaan vinden. Plaatsen het niet meer in een juist perspectief. Ongekend hoeveel hij creeert vanuit een positie met zo weinig vrijheid.
Ook zit de kracht van Tadic vooral in de eenvoud in zn spel. Ik denk dat niet iedereen dat op waarde weet te schatten.
Ik keek al in wedstrijden in de voorbereiding en CL kwalificatie met enige verbazing naar het niveau dat Tadic haalde. Ik had het zelfs niet verwacht.
1 0
Ajax-Amsterdam
Tadic behaalde een erg hoog niveau tegen Madrid. Maar dat is niet meer dan logisch. Champions League, een absolute topclub als Real Madrid (ik dacht zelfs zijn favoriete club) en zijn idool Zidane die daar heeft gespeeld. Hij was tot het bot gemotiveerd.

Het is zeker niet normaal dat we een speler als Tadic in ons team hebben. Daar moet je gewoon geluk mee hebben. Bovendien vinden mensen alles wat Ajax momenteel doet heel normaal. Er wordt al om de kleinste ding geklaagd terwijl het gewoon buitengewoon knap is wat we presteren sinds vorig seizoen. Lekker van genieten zolang het nog kan, voordat we echt weer kunnen gaan klagen.
0 0
De Stift
Tegen RKC ook nog even rust voor Tadic en Ziyech wat mij betreft.
2 0
nicholas87
Prettig dat spelers als Ziyech en Tadic niet geforceerd bij hun land gaan spelen maar aan de belangen van hun club denken. We gaan een mooie maand tegemoet!
1 -1
SpursAjax
Zaterdag lekker even rust geven!
0 0
rss-dion
Neres Huntelaar Promes
Donny
Alvarez martinez
Nico, daley, joel, dest

ik zeg 0-3 zaterdag
1 -2
WZAWZDB14
Nico is geschorst
3 0
RuffRhythim
Ik zou hem tegen RKC ook lekker op de bank laten
1 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
het grote gevaar van rkc uit is natuurlijk onderschatting.
2 -2
RuffRhythim
Ik ziet niet zo wat het rust geven van een speler die misschien nog niet 100% fit is met onderschatting te maken zou hebben...
1 -1
trodat4030
Zou je hem tegen Feyenoord ook lekker op de bank gelaten hebben dan? Dat is wat hij bedoeld. Nu het 'maar' RKC is, kan ie wel ff banken, maar ik vermoed dat je dit niet had gezegd als we dit weekend Feyenoord zouden ontvangen. Of wel?
2 -1
RuffRhythim
Om te beginne spelen we nu niet tegen feynoort dus dat is al niet relevant.

En ja het is 'maar rkc' ja, en dan..?
Als ie niet fit is laat je hem niet spelen daar gaat het om.
Volgens mij komen er na rkc even wat zwaardere wedstrijden aan waar we hem hard nodig zullen hebben.

Nee...laat hem tegen rkc spelen terwijl ie niet fit is...goed plan met Chelsea en feynoord op komst..tof....
1 -1
trodat4030
Maar jij gaat er dus al vanuit dat hij niet fit is, terwijl het artikel zegt dat ie dit weekend wel fit is. Dat is dan ook niet relevant.
2 -2
TomAjaciedd
Tadic held, doet alles voor ajax.
5 0
glob
Prima, lekker uitgerust dus. Goeie zaak.
3 0
AFCAwooz
Van de basis heeft alleen Blind twee keer 90 min gespeeld. De rest heeft relatief veel rust gehad de afgelopen 1,5 week!
5 0
Spitz
Ja. Je zou er bijna iets van kunnen denken. Met voorbedachte rade wellicht. Toppie
2 0
Babangida83
Daarom liet Frenkie ook zn man lopen. Want dan zou Vd Beek gewisseld worden.
1 0
trodat4030
Haha!
0 0