Geelen: 'Zien de hele wereld als ons speelveld'

BartVeenstra, 11-10-2019 om 14:45, 13192 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft op commercieel vlak een geweldige week achter de rug. Commercieel directeur Menno Geelen was met algemeen directeur Edwin van der Sar in de Verenigde Staten en het belangrijkste van die week is het afsluiten van 'mooie mediadeals met ESPN en Bleacher Report', zo zegt Geelen op Ajax.nl.

Op die manier weet Ajax een nieuwe doelgroep aan te boren. 'Allemaal voetbalfans, die zich hopelijk ook aan Ajax verbonden gaan voelen', zegt Geelen, die zegt dat Ajax samen met ESPN en Bleacher Report kan gaan optrekken. 'Ook in het maken van content die specifiek op de VS is gericht. Ons bereik vergroten is nu het belangrijkst. Middels deze externe platformen wordt een nieuwe doelgroep voor ons toegankelijk. Het samen maken van de content met ESPN en Bleacher Report en het toegang hebben tot hun platformen helpt ons enorm in de stappen die we willen zetten.'

Geelen legt uit dat het enorm belangrijk voor Ajax is om in de Verenigde Staten actief te zijn. 'De groei zit in het buitenland. Als we Europees aan willen blijven haken is mondiale groei een must. Amsterdam is onze thuisbasis en zal dat altijd blijven. Maar Nederland is relatief klein, we zien eigenlijk de hele wereld als ons speelveld. Voetbal is nog steeds de snelst groeiende sport in Amerika, vandaar dat deze markt ontzettend interessant voor ons is.'

Kantoor in New York

Een jaar geleden opende Ajax een kantoor in New York en sindsdien is men een stuk wijzer geworden. Men leerde ook van de kantoren die onder meer FC Barcelona en Bayern München hebben gevestigd in New York. 'We weten dat we de Amerikaanse fan echt specifiek moeten benaderen. De samenwerkingen nu met ESPN en Bleacher Report worden hier heel waardevol in. Het fundament ligt er, nu moeten we doorpakken.'

Voor de komende jaren is het hoofddoel het in contact blijven met Ajax-fans in de Verenigde Staten. Dat doet Ajax door deze groep relevante en goede content te bieden, maar ook het makkelijker maken van merchandise bestellen en lokale activiteiten te organiseren. 'Onze huidige partners zijn ook blij met onze activiteiten en uiteraard hopen we nieuwe partners te vinden zodat we nog meer kunnen doen in Amerika. Tevens is er veel aandacht en vraag vanuit bonden en clubs naar onze kennis. Daar praten we ook met verschillende partijen over. Tot slot zijn we actief opzoek naar andere verdienmodellen, hiervoor biedt Amerika ook zeker kansen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
..::Rootje::..
Volgende stap:

Contract met FOX Sports afkopen en vast contract met Ziggo TV afsluiten.
1 -1
mvdk
Of haal ESPN naar Nederland!
0 0
Ferd
Nee, asjeblieft niet. Ik woon in Azie, via een vpn en een foxsports account van een familielid kan ik nu de wedstrijden zien. Via Ziggo gaat dat niet meer.
0 -2
Simon1
Kan je ook moeilijker meer buitenspel staan.
0 0
Willem410
Ik vraag me nog weleens af waar we nu commercieel hadden gestaan als Ajax vorig jaar de CL had gewonnen.
1 0
wendoo9
Don't look back, you're not going that way !!!!!
1 0
mvdk
Als we zo doorgaan en stappen blijven maken door bijvoorbeeld de defensie beter op orde te krkrijgen zie ik ons ook dit jaar weer als een outsider. Het is pas oktober en de jongens hebben nog genoeg tijd om de machine nog soepeler te laten draaien. Onze aanval is van wereldklasse en kan ook clubs als Barca kapot spelen. Onze verdediging is nog een beetje los zand, maar dat is ook logisch met Dest, Veltman, Alvarez en Martinez in de verdediging/verdedigende middenveld. Veltman was een jaar geblesseerd en de andere jongens staan er sinds dit jaar in. Zij moeten nog op elkaar ingespeeld raken. Als we dat voor elkaar krijgen worden we een machine.
0 0
3*stars*3
Idd...Heeft Ajax al zoveel lof geoogst en veel fans erbij.
Met CL winst en een WK voor clubs, had je nog meer stappen kunnen maken.
Echt waanzinnig wat ajax vorig jaar deed.
Ik kijk af en toe nog steeds naar highlights.
0 0
Cupmetgroteoren
Is een topper in zijn vak. Heeft wel het tij mee natuurlijk, maar doet het samen met Sar goed.
1 0
Sampaoli
Deze man is geweldig bezig. Money talks, zeker in het voetbal.
3 0
3sterrenAjax1
wat n commercieel beest is deze man. ongekend. hopelijk blijft hij eeuwig aan de club verbonden. een betere ga je niet vinden.
5 0
Redrum
Ajax is op commercieel gebied echt ongelofelijk goed bezig. Wel heel bizar dat niemand hier dat ene moer schijnt te interesseren, gezien het aantal reacties.
9 -1
Schwalbino
Je kunt er niet veel mee behalve zeggen dat ze goed bezig zijn.
0 0
Schip
Onzin. De deals zijn in andere topics al met luid gejuich begroet.
1 -4
Redrum
Ok.
0 0
AjaxDaniel
Jep, maar dat komt denk ik omdat veel mensen geen binding/kennis hebben van dit soort zaken. Het is moeilijker mee te praten over iets waar je niet veel van weet. Ik doe zelf een bedrijfskundige studie dus ik vind dit interessant.
1 -3
Radie125
als ze 3.000.000 shirtjes in de USA weten te verkopen levert je dat ruim 30.000.000 op.
1 0
Cupmetgroteoren
Jij trekt gewoon zomaar de kosten van marketing, affiliatie, productie en loonkosten er niet ff vanaf?
0 -2
Radie125
denk je nou echt dat die kosten meer dan 70 euro per shirt zijn als je er 3.000.000 kan verkopen. Denk dat Ajax er zelfs meer dan 20 euro per shirt er aan overhoud.
2 0
Ferd
Nee, dat doet Ajax niet. Alleen alles wat via de eigen (web)shop verkocht wordt wel, maar aan alle andere verkooppunten zowel nationaal als internationaal houdt Ajax veel minder over.
0 0
Schip
Als hij het over bruto omzet heeft klopt dat gewoon.
0 0
Ariedinho
De verkoopprijs van een shirt is toch hoger dan een tientje? Dus wellicht heeft hij dat (in zijn hoofd) wel gedaan toch.
0 0
Danos
Nog beter, de opbrengsten gaan vooral naar Adidas.
Je kan in de toekomst wel een betere deal met Adidas afsluiten.
2 0
WZAWZDB14
Oja, ik denk dat het wel gaat lukken om aan 1% van alle amerikanen een ajax-shirtje te gaan verkopen.
0 -2