'Voor Dest goed om even stap terug te nemen'

BartVeenstra, 11-10-2019 om 11:35, 9121 views, Sports Illustrated |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar is trots op de ontwikkeling die Sergiño Dest op dit moment doormaakt. De verdediger heeft zich in de voorbereiding in het eerste elftal van Ajax weten te spelen en daarnaast wacht hem nog een belangrijke keuze: de Verenigde Staten of Oranje.

Van der Sar, die deze week namens Ajax in de Verenigde Staten is, vertelt in de talkshow van Sports Illustrated over Dest. 'Vorig jaar speelde hij nog in Jong Ajax en dat deed hij al erg goed. In de zomer waren er bij de A-selectie veel afwezigen, waardoor hij werd meegenomen naar het trainingskamp in Oostenrijk. Dat deed hij echt heel erg goed. Zo gaat het bij Ajax: als je goed genoeg bent, speel je. Dan maakt ervaring en leeftijd niet uit.'

De beleidsbepaler ziet dat hoofdtrainer Erik ten Hag geen aarzeling heeft om hem op te stellen in de Champions League. 'Hij heeft snelheid, techniek en vastberadenheid. Dat maakt hem een geweldige speler. Hij komt goed op en werkt goed samen in een tandem met Hakim Ziyech.'

Keuze tussen USA en Nederland

Ook in de Verenigde Staten is de aanstaande keuze van Dest onderwerp van gesprek. Van der Sar legt uit hoe hij tegen de situatie aankijkt. 'De Verenigde Staten pikte hem al eerder op. Nu hij in het eerste elftal van Ajax speelt, klopt ook Oranje op de deur. Voor hem is het nu goed om even een stap terug te nemen en rustig na te denken over zijn toekomst. Ik sprak vorige week nog met hem, maar hij heeft nog niet besloten.'

Van der Sar ziet vanuit het perspectief van Ajax vooral voordelen. 'Vanuit commercieel perspectief zou de Verenigde Staten de juiste keuze zijn', lacht hij. 'Maar vanuit het oogpunt van Marc Overmars, de directeur voetbalzaken, zou Oranje beter zijn. Denk aan de mindere reistijd bijvoorbeeld. Het is nu aan hem. Hij heeft wijze mensen om zich heen en zal de juiste keuze maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Ojee: Er wordt hier altijd na-gepapegaait dat Mazraoui alleen maar alle ballen bij Ziyech inleveren kan... en nu zegt Ten Hag iets vergelijkbaars over Dest (goede samenwerking).

Als dat maar goed gaat!
0 0
FreddyAX
Kijkend naar de behoudzucht van Koeman zou ik voor de USA kiezen;hij komt niet in beeld bij Nederland als er twee,drie man voor hem in de ranking staan .

Voor Ajax lijkt het me sportief beter als hij wel voor Oranje kiest in verband met de reistijden van en naar de USA (en vandaar uit naar bestemming) maar inderdaad is er ook een groot commercieel voordeel als hij voor de USA kiest.

Belangrijkste is dat Dest zich bij Ajax blijft ontwikkelen,voor ons is het een prima speler met een mooie toekomst.
0 0
Rentokill
Kijkend naar het wisselen van Dumfries voor Veltman (ook al niet een megatopper) denk ik dat Koeman smacht naar een speler als Dest.

Overigens: toen de Roon inviel voor Donnie kregen hunnie geen kans meer. Dus die behoudtzucht heeft niet alleen nadelen.
0 0
Ginoajax1
Dest moet zeker voor oranje kiezen. Hij heeft totaal geen concurrentie van die domme psv-er.
Domfries is totaal geen oranje materiaal. Dat denkt hij zelf wel. Overschat zichzelf schromelijk. Bij psv kan hij zich handhaven maar op een hoger niveau komt hij technisch en tactisch tekort. Als Dest voor oranje kiest, is hijde komende jaren verzekerd van alle grote toernooien. Dat moet je bij de VS maar afwachten.
4 0
Dolberg25
Dest moet lekker voor de VS kiezen. Hadden veel eerder vertrouwen in hem, en hij is daar meteen de grote man. Daarnaast is hij sowieso verzekerd van een plekje in de selectie, en commercieel is het voor Ajax geweldig. Koeman gaat hem toch niet opstellen. Die wordt geil van centrale verdedigers op de back posities.
3 -6
trodat4030
Dest moet kiezen waar hij zich goed bij voelt en vooral nooit spijt krijgen van zn keus, welke dat ook is. Zou kut zijn als hij eindigt als Yildrim (1 interland Oranje), maar ook als hij voor USA kiest en 2 WK's mist wegens een gebrek aan goede spelers voor kwalificatie..
2 0
Lazell
Koeman is daar helemaal niet geil van, we hebben gewoon geen backs. Welk fatsoenlijk alternatief hebben we op Blind en Dumfries dan, buiten Dest?

Kiezen voor de VS is kiezen voor veilig, spreekt van weinig ambitie voor iemand die op zijn 18e CL speelt.
5 0
MisterAFCA
Koeman is in elk geval geil van de verkeerde mensen opstellen...
5 -1