Ajax sluit mediapartnership met ESPN

NielsOpdam, 09-10-2019 om 17:00, 24714 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft een nieuwe mediapartner gevonden in de Verenigde Staten. De Amsterdammers en ESPN hebben overeenstemming bereikt over een mediapartnership. ESPN heeft met het OTT-platform ESPN+ reeds de Amerikaanse rechten voor Eredivisiewedstrijden in handen. Dat meldt Ajax via haar website.

Door middel van deze overeenkomst heeft ESPN, dat onderdeel is van The Walt Disney Company, de mogelijkheid om ook Ajax-content buiten wedstrijden om te distribueren. Het Amerikaanse ESPN is momenteel een van de grootste mediapartijen van de Verenigde Staten. Het bedrijf is groot in onder andere broadcasting, online en sinds april 2018 dus ook met ESPN+. Doordat ESPN en Ajax nu samenwerken, is op korte termijn Ajax-content te zien op de kanalen van ESPN.

Algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, is blij met de overeenkomst. 'Het uitbouwen van het bereik van Ajax in Amerika is de eerste stap in de strategische benadering van die markt. ESPN biedt ons het platform om dit te kunnen doen en denkt mee over het type content, relevant voor de Amerikaanse voetbalconsument. Het spreekt voor zich dat wij de voorkeur hebben voor vooraanstaande partners en hebben die in ESPN wederom gevonden. Niet in de laatste plaats zorgt dit ervoor dat onze huidige partners meeliften op het vergroten van ons bereik in nieuwe markten.'

Denk jij dat Promes scoort en Oranje wint van Noord-Ierland? Zet in en krijg 2,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Nijmegenaar
Zou wel tof zijn als er dan ook Ajax-content te zien is op Disney+! ;)
3 0
trodat4030
Eigenaar is Walt Disney en hebben de rechten van de Mickey Mouse competitie, je verwacht het niet he? :p
5 0
RusselWestbrook
Je moet, voor de grap, eens opzoeken hoeveel bedrijven eigendom zijn van Disney.

Dat past niet op een A4'tje.
2 0
GvanderK
Vind het onbedoeld wel leuke zelfspot van Ajax haha :)
0 0
Bjorn
Op het eerste oog weer een heel sterke zet.
1 0
WZAWZDB14
Dit soort ambitieuze stappen brengen ajax dichterbij de wereldtop.
Nog even en marc en edwin krijgen een standbeeld voor de arena.
2 0
ditisdebeslissing
Ik heb het idee dat van der sar gruwelijke dingen aan het realiseren is daar in Amerika.
1 0
FissaDeGekste
De grootste sportzender uit de VS even aan je binden? Lekker gewerkt pik.
6 0
roodwit007
een enorme vette vis
1 0
Van Reenen
Edwin van der Sar heeft toch meer bereikt dan die Snor vermoedde en talloze malen heeft uitgesproken. Petje af voor Edwin, mag ook weleens gezegd worden.
16 -1
DonAdam
Wonderlijk dat je Derksen bij dit artikel sleept. Derksen moet je wel heel erg gekwetst hebben. Ik vind dat echt heel naar voor je;)
1 -3
AjaxDaniel
Onderschat ook niet de rol van Menno Geelen. Die doet echt God's work wat betreft het binnenhalen van sponsors.
1 -1
RusselWestbrook
Dan doet ie doet dus niks.
2 -1
PJSM
Binnenkort dus Donny en de zeven dwergen in première .
2 0
Schip
Er lijkt echt stapje voor stapje aan een ambitieuze visie worden gewerkt. VS is een hele grote markt, zowel qua sponsoring, merchandizing, talent etc.

Lekker bezig.
9 0
GvanderK
Ajax is na al die verloren/rommelige jaren door wanbeleid de schade aan het inhalen. Overmars en Vd Sar hebben de taak nu al een tijd in handen om Ajax terug te brengen, ze hadden echter even wat jaren de tijd nodig om de boel te reorganiseren. Doordat ze jarenlang iedere dubbeltje omdraaide konden ze eindelijk betere spelers kopen, gelukkig kwam er tegelijkertijd een fantastisch jeugd aan waardoor er een goede mix tussen jeugd en ervaring ontstond. Hierdoor konden we de laatste jaren Europees weer hoge ogen gooien. We zijn allemaal wel is kritisch geweest om Marc en Ed, maar ze hadden geen keus want Ajax moest eerst weer gezond worden. Het was het allemaal hartstikke waard. Mede door het succes kunnen we nu gewoon deals maken met wereldberoemde merken als Budweiser, ESPN etc. Vanaf nu af aan denk ik dat Ajax alleen maar groter gaat worden. Wie weet staan we binnen de kortste keren weer is met die grote jongen op het Museumplein.
7 -1
Lazell
Wil niet negatief zijn, maar ik betwijfel de rol van Edwin in dit succesje. Zulk soort contracten is voornamelijk Menno Geelen die de marketing/commercie doet. En deze contracten komen voort uit de successen van de club, wat weer onder jeugdopleiding, selectiebeleid (jeugdaankopen en aankopen afstemmen op eigen jeugd) icm de trainerskunsten van Ten Hag is.

Doet wel goed door in die ECA te gaan zitten, maar verder ook geen idee wat er tot zijn takenpakket hoort en hoe hij dit uitvoert.
0 -1
Cupmetgroteoren
Iedereen heeft z'n eigen rol in de organisatie. Je moet niet vergeten dat als van der Sar bij besprekingen is, dat dat wel indruk maakt bij sponsoren, zeker in Azië. Heeft de naam en is 1m95. Komt daar alleen een onbekende financieel medewerker dan is het anders. Van der Sar is ook geen domme man. Communicatief gebrekkig, ja dat weten we, toch kunnen sponsoren goed met van der sar opschieten. Zijn vaak mensen die graag bij dat voetbalwereldje en bij beroemdheden aanschuren, en van der sar doet geen echt gekke dingen.
0 0
godlike
Die Overmars en vd Sar, wat een bazen. Terug maar de wereldtop!
10 0
Tomajax1990
Ik wil er ook niet aan denken dat zij en de trainer gaan verkassen. Ben bang dat we dan een flinke stap terug gaan doen.
0 0
IbraSuarezKJH
Zeker terug naar de wereldtop. We moeten deze 2 toppers zo ongelofelijk dankbaar zijn. Uiteraard doen ze het niet alleen maar ze zijn wel verantwoordelijk voor de hele organisatie. Na jaren bestuurlijke ellende eindelijk rust, structuur en verstand.

wie had dat 5 jaar geleden gedacht.
5 0
Radikaal
Ja hoor, dit kon je 5 jaar geleden wel zo'n beetje zien aankomen.
1 -4
Simpelishetmoeilijkst
Als Amerikaan hoop ik binnenkort meer Ajax te kunnen zien op de televisie hier.
9 0
IbraSuarezKJH
Geweldig werk wederom! Ajax is duidelijk internationaal aan het groeien.

Ik voel binnen nu en 5 jaar een CL Titel aankomen :) :) :)
2 0
ram
Damn... dit is echt heel nice! Klasse bezig Ajax.
3 0
Arie Vink
Laat Dest aub voor USA kiezen. Dat zou geweldig zijn voor Ajax.
3 -8
ram
Hou op man! Dest is hard nodig in Oranje.

Misschien dat het Ajax ietsjes meer oplevert als Dest voor de US speelt. Maar misschien ook niet. Misschien speelt Dest straks in Oranje de sterren van de hemel en willen alle Amerikanen dat Hollands-Amerikaanse fenomeen bij Ajax zien spelen.

Ik heb veel liever Dest in Oranje dan potentieel iets meer geld voor Ajax (of misschien wel minder...). Met Dest erbij is de kans op succes van Oranje groter en dus meer lol voor ons. Vind ik belangrijker.
4 -1
Arie Vink
Oranje kan mij niets schelen. Ajax daarentegen. Maar goed, dat ben ik.
0 -5
ram
Dat blijkt wel dat Oranje je niks kan schelen. Ik begrijp daar he-le-maal niks van. Ongelooflijk.

Maar dan nóg bizar dat je Dest liever bij Amerika ziet. Dat is voor zijn marktwaarde, vermoeidheid, status, potentieel, enz, enz, gewoon zeer nadelig.
6 0
Ajax#1900
Hij bedoelt dat we m minder vaak kwijt zijn denk ik hoor.
1 -1
ram
Huh?

Als Dest voor de US kiest ben je hem minstens zo vaak kwijt. En op vervelende momenten. Onze speelkalender is afgestemd op onze toernooien.

Daarbij vliegt die jongen zich een ongeluk. Dat is ook flink in het nadeel van Ajax.

Ik vind mensen die hopen dat Dest voor de US kiest echt... tsja... bizar.
5 0
Ajax#1900
De US staat er gewoon slecht voor. komen niet ver meer op toernooien. Dus is ie misschien eerdere terug. Maar heb m ook liever bij NL hoor.
0 0
mvdk
Wat dat betreft zeker!
1 -1
eros
Klinkt goed.
Eerst de Chinese markt en Azië en nu Amerika.

Er komen nog niet echt heel veel grote talenten vandaan, maar de financiële markten zijn er groot.
1 0
AFCAsphere
Ik denk dat China niet eens de meest interessante markt in Azië is, voornamelijk omdat het land nog niet zo voetbalgek is vergeleken met bijvoorbeeld Japan, Zuid-Korea, Indonesië, Vietnam en Thailand.
0 0
Lazell
Gaat om de fanbase vergroten. Hierdoor halen we hogere aantallen bij het verkopen van merchandise. En worden wedstrijden beter bekeken, waardoor het interessanter wordt om ons te sponsoren.
5 0
A'dam Oud-West
"Ajax, koploper van de Mickey-Mouse League" .. geloof mij, ze worden helemaal gek daar in Amerika
10 0
mvdk
The Walt Disney Eredivisie!
7 -1
Robeerke
EreDisneysie™
11 -1
GvanderK
Zo slecht dat ik een duimpje geef
0 0
Robeerke
Disney de bedoeling hè.
2 0
Superjan
Wow. Duimpje.
0 -2
Ajax#1900
Top natuurlijk, maar blijf het bizar vinden dat de content van Ajax TV geen ondertiteling heeft. Onder elke video wordt daar om gevraagd...
14 0
3sterrenAjax1
helemaal eens. je ziet sinds de europa league finale en al helemaal CL halve finale dat we heel veel buitenlandse fans hebben gekregen die ons volgen en steeds om ondertiteling vragen bij de ajax tv content. snap ook niet waarom we dat niet toevoegen. is n kleine moeite en zorgt ervoor dat onze buitenlandse verwanten nog meer binding met onze club krijgen.
9 0
Ronaldinho020
Kleine moeite? Zit behoorlijk wat tijd in hoor. Maar vind wel dat ze dit moeten doen hoor, daar niet van.
0 0
AjaxDaniel
Het is wel werk, maar er werkt 30 man voor de social media kanalen van Ajax. Dan moet ondertiteling toch wel mogelijk zijn?
1 0
Cupmetgroteoren
Echt een topdeal weer. De Amerikaanse markt is supergroot. Sponsoren kunnen meeliften daarop en zo kan Ajax meer vragen.
3 -1
3sterrenAjax1
super dit weer. we zijn echt ontzettend goed bezig. zowel op commercieel gebied met het vergroten van de markt door buiten de grenzen deze aan te boren als sportief met onze europese prestaties. geen toeval dat dit hand in hand gaat. je moet het ijzer smeden als het heet is.
1 0
Hollister
Nieuwe mediapartner? Mooi kunnen we misschien eens afscheid nemen van de Telegraaf..
wie weet trouwens wat zo n partnership oplevert per jaar? Menno Gelen weer on fire hoor.. complimenten.
0 0
RusselWestbrook
Zoals ik het begrepen heb gaat deze deal puur om exposure.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Betekent dit dat alle Ajax wedstrijden in de VS op tv te zien zijn? ESPN+ is niet onderdeel van de standaard tv pakketten daar volgens mij.
0 0
3*stars*3
Ajax maakt heerlijke powermoves hoor.
Binnenkort ESPN Mexico en Brazilië aan toevoegen.
2 0
RuffRhythim
ESPN is wereldwijd dus goede mediapartner dit hoor.
1 0
AjaxDaniel
Menno Geelen is lekker bezig
0 0
Mikee
Prima ontwikkeling!

Psv heeft inmiddels met veel bombarie een dergelijk partnership bekend gemaakt met het Eindhovens dagblad.
11 -1
JariHeijden
Verschil moet er zijn! :-)
0 0
Antafca
klinkt goed !
0 0