Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mazraoui mist interlands met Marokko

BartVeenstra, 07-10-2019 om 19:50, 19297 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui zal Marokko niet kunnen helpen in de oefeninterlands met Libië en Gabon. De verdediger annex middenvelder van Ajax is niet fit genoeg om in actie te kunnen komen, al reist hij wel af naar het Noord-Afrikaanse land.

Mazraoui, die namens Ajax vorige week zaterdag nog wel tegen FC Groningen speelde, bleek niet wedstrijdfit voor het duel met Valencia CF. Vervolgens miste hij ook de wedstrijd tegen ADO Den Haag van afgelopen zondag.

Omdat hij is opgeroepen, dient Mazraoui zich wel te melden bij de Marokkaanse voetbalbond. Daar zal hij een medische check ondergaan. Het talent zal echter direct weer terugkeren naar Amsterdam om daar verder te werken aan zijn herstel.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Toch blijft het raar, die rechtsbacks uit eigen jeugd bij Ajax. Van der WIel, Van Rhijn, Tete en nu Mazraoui; allemaal uit eigen jeugd, stormachtige ontwikkeling, na een jaar enorm vormverlies en hun plek verloren.
0 0
pinballmagic
Ben bang als hij niet snel hersteld hij langzaam gaat afglijden
een basisplaats voor hem wordt steeds moeilijker
1 0
Sohir
Prima, herstellen bij Ajax en daarna knallen tegen RKC en Feyenoord.
0 -1
Markopantelic007
Ik vraag me af of we Mazraoui nog terug gaan zien in Ajax 1. Zuur voor deze sympathieke jongen maar Dest speelt toch wel erg lekker!
3 0
trodat4030
Ik denk t wel. Wellicht tegen RKC al als de geschorste Nico wellicht vervangen wordt door Dest. Ook zijn Veltman RB en Schuurs/Alvarez CV of Martinez LB opties (laatste optie lijkt me onwaarschijnlijk though), maar dat ligt aan de fitheid van Nous. Als die gewoon fit is, zie ik TH hem wel gewoon op rechts zetten.
1 0
Rentokill
Moet zich denk ik gaan richten op middenveld.
1 -1
Felix Gassenlicht
Net als Ziyech belachelijk. Ajax betaalt hem en de medische staf constateert dat hij niet fit is en dan vertrouwen ze dat blijkbaar niet (zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten). En dan voor twee van die flutwedstrijden.
2 -1
Rentokill
Het gaat niet echt lekker met Mazraoui he? Om de haverklap geblesseerd. Concentratieverlies. Uit vorm. Hij heeft de welbekende dip die veel (Ajax) jeugd meemaakt. Het hele jaar kunnen leveren maar geen moment geweest voor reflectie en gas terug. Als dat moment te laat komt krijg je het.

Aldus sprak deze huis-tuin-en-keuken-sport-psycholoog hahaha.
Ik hoop dattie eroverheen komt.
7 0
MarkGroothuis
Is z’n plekkie kwijt bij Ajax
1 -1
Ginoajax1
Belachelijke zaak. Stuur een arts hierheen en laat Mazraoui verder herstellen.
5 -1
Oempaloempa
Of vertrouw een Nederlandse arts
5 -1
AlexIbarra
Mooi..

Ik ben zeer tevreden met de resultaten maar Mazraoui, Eiting, Marin, Alvarez en Martinez (in die volgorde) kunnen meer brengen dan ze tot nu toe hebben laten zien.

Lekker optrainen / in vorm laten komen / inpassen, is voor iedereen beter dan interlands.
0 -4
Rentokill
Als je Martinez uit het rijtje had gelaten was ik het meer met je eens. Wat een debuut man!
3 0
AlexIbarra
Vind Martinez ook top, vandaar dat ik 'inpassen' erbij had gezet. ;)

Ik hou hem liever hier deze periode want hoewel hij individueel heel goed presteert, is hij ook onderdeel van het middenveld dat beter moet.
In mijn ogen zal hij vrij snel met iemand anders dan Alvarez naast zich gaan spelen, en zal er van hem ook weer net iets anders worden gevraagd.

Liever 10 dagen daaraan werken dan een tripje met Argentinië O23.
Ook Neres zie ik liever hier in vorm komen, alleen Nico kan wel ff weg.
0 0
AjaxDaniel
Kansloos, lang reizen om door de artsen van de Marokkaanse bond gecheckt te worden? En daarna meteen weer terug naar De Toekomst om te werken aan zijn herstel.
4 -1
Mocrodammerr
pfff wat een ellende joh.. lang reizen man.. slechts 3 uurtjes! onwijs lang joh
1 -6
SjaakWolfs
In 3 uur op en neer naar Marokko? Knap.
2 -1
mgtow
Alsof er geen Marokkaanse artsen in Nederland zijn die een medisch rapportje kunnen opmaken.
5 -1
Vincenzo3
Het is nog niet zijn seizoen he?
1 0
CDS
Ja, lekker urenlang in het vliegtuig zitten voor jan doedel. Een beetje vent weigert dat toch? Je bent toch geen gebruiksvoorwerp.
7 -5
Mocrodammerr
maar dat ie mee moest naar Valencia om de tribunes warm te houde vind je minder erg?? beetje vent weigert dat toch? urenlang vliegen enso. wat een smerige selectieve verontwaardiging hier bij vele mensen hier
1 -9
SjaakWolfs
Stel je niet zo aan. Het slaat nergens op om een speler enkel voor een 'medische check' een dag te laten reizen. Dat je voor een Europese wedstrijd meereist met je club is heel wat anders.
3 0
DeBaarsjes
De Franse bond deed precies hetzelfde met een speler van Bayern.
0 0
Mocrodammerr
ik aanstellen? zeg dat tegen de rest joh hahah. Als Ajax een medisch dossier naar de bond stuurt, hoeft hij niet opgeroepen te worden. kennelijk hebben ze dat niet gedaan waardoor hij is opgeroepen. Dus nutteloze vlieguren maken met je club, wetende dat je niet kan spelen - vind je normaal? schiet mij maar lek hahaha.. ik ga wat nuttigs doen
0 -4
Gooseman
Als we het dan over selectieve verontwaardiging gaan hebben; wanneer dit over Marin zou gaan die zich moet melden in Roemenië, zou je dan ook op deze wijze reageren? Of is dat alleen omdat het over Mazraoui gaat?
5 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Inderdaad, waarom zou je voor niks in het vliegtuig gaan zitten? Gewoon in Amsterdam blijven en werken aan je herstel (dan ben je ook sneller fit voor zowel je club als je land)
3 0