Ten Hag verklaart wissel: 'Ziyech heeft klachten'

ThijsZwagerman, 06-10-2019 om 16:20, 22209 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft na afloop van het duel met ADO Den Haag bij de NOS laten weten dat Hakim Ziyech niet zomaar is gewisseld. De spelmaker van Ajax, die tegen ADO goed was voor twee assists, kampt met een lichte blessure.

‘Ziyech heeft klachten. Zodra de stand het toeliet, hebben we hem direct gewisseld. We moeten even kijken hoe dat eruitziet. De exacte diagnose weet ik niet, dat zullen we moeten afwachten. Maar ik verwacht geen grote schade’, zei Ten Hag.

De trainer van Ajax ging ook in op de absentie van Nicolás Tagliafico tegen RKC Waalwijk. De Argentijn liep zondagmiddag tegen zijn vijfde gele kaart aan en is zodoende geschorst voor het volgende competitieduel van Ajax. ‘Hij is dan geschorst, dus zullen anderen het daar moeten gaan doen. We hebben een brede selectie en dat hebben we, gezien het aantal wedstrijden, ook nodig’, zei Ten Hag daarover.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Klaasforever
Wat is er met Tadic aan de hand?
0 0
Ajax68
Geef onze HELD Ziyech rust tegen RKC, net zoals Tadic.
0 0
7172AFCA7395
Zou fijn zijn als mensen achter Ten Hag blijven staan, ook bij een paar mindere wedstrijden
mocht dat al gebeuren. Meer krediet, heeft ie allang verdiend.
1 0
ETM
Wat heel goed van Ziyech was was dat hij zich die eerste helft echt boos maakte over het spel. Hij gaf echt t voorbeeld met zn actie voorafgaand aan de 0-1.
Jammer dat Ajax de 2de helft zover terugzakte.
0 0
Henkjanklaas
Bij dat Rondo van van Gelder zitten ze weer te zeiken dat bepaalde ajacieden ( onana
Zyiech ) naar een EU topclub kunnen net
Of wij dat niet zijn. T lijkt wel of in die talkshows ajax spelers liever zien vertrekken incl Ajax hater, Gullit
2 0
Klaasforever
Dat die Gullit met z'n arrogante kop als volkomen mislukte trainer met z'n sexy voetbal nog op tv durft te verschijnen verbaast me nog steeds; dat 'ie ook nog eens ongecensureerd constant een partij wartaal uit mag kramen zegt meer dan voldoende over het niveau van sportprogramma's op de Nederlandse tv.
0 0
Ajax27
Wat goed van je Ten Hag, dat je Ziyech zoveek rust geeft door m in de 89e minuut te wisselen. Ik ben zwaar tevreden over Ten Hag, dat staat buiten kijf, maar wisselen in een wedstrijd... dat kan ie gewoon niet. 2e helft was zo matig als wat, durf gewoon eens in de 60e minuut te wisselen voor een nieuwe impuls, en dan nog eentje in de 70e minuut als de wedstrijd daar om vraagt. Dan kan iemand nog een stempel drukken op een wedstrijd of zichzelf ff in de kijker spelen. En durf in dit soort wedstrijden gewoon wat jonge gretige honden de kans te geven. Nogmaals, de basiself opstellen die het beste past bij een wedstrijd doet ie perfect, hij durft door te wisselen vooraf. Maar tijdens de wedstrijd wat omgooien, dat is echt nog een zwakte van TH.
4 0
JanBiesbos
TH bashing?
0 -4
Ajax27
Nee dat noemen ze een mening, zou je ook eens moeten proberen te vormen.
2 0
altijdwelwat
Soms vraag ik mij af wat er in het hoofd van Ten Hag omgaat , hij haalt Ziyech dus uit voorzorg naar de kant in minuut 87 ....
1 0
mickey2602
Zodra de stand het toeliet...Hij zegt het notabene.
Bij een 0-1 stand kan het makkelijk gelijk worden en Ziyech is dan wel iemand met de individuele kracht om er weer 1-2 van te maken.
2 -1
altijdwelwat
Hij heeft het zelf toch altijd over 15 basis spelers ? Alsof je zonder Ziyech niet van Ado kan winnen ... allemaal angst denken , gaat nergens over.
2 0
Rentokill
Ziyech blonk uit in de eerste helft.
Blind blonk uit in de tweede helft.
Eerste helft mooi positiespel.
Tweede helft solide vechtvoetbal.
Ajax leert zich te wapenen tegen fysiek geweld.
1 0
ajaxdordtt
Maar goed dat hij dan 3 minuten eerder rust kreeg.
0 0
AFCA.
Castillo moet wel kunnen tegen RKC
0 0
Gecko
Pakt wel heel veel gele kaarten
0 -3
Bocarra
Nico pakte die kaart bewust. Na RKC volgt Feyenoord. Dan wil je niet geschorst zijn. ;-)
2 0
mgtow
Ik zeg Onana in de spits. De kleinste veldspeler op doel. Je moet toch iets verzinnen om het nog leuk te maken tegen de kakkerlakjes.
1 -2
Shardo
Slim gedaan van Nico die 5e gele kaart, kan hij na de interland verplichtingen wat langer op familie bezoek in Argentinië?!?!?! Het is een intelligente speler!
3 0
Venta
Ik zou Blind wel in het centrum houden, dan maar Nous of Dest op de linkerkant. En niet alleen omdat het ‘maar’ RKC is. Blind is sowieso veel te belangrijk centraal.
0 0
mickey2602
Zou evt Schuurs in het centrum kunnen zetten naast Blind,Veltman/Mazraoui rechtsback en Dest linksback.
Als Erik niet teveel wil wisselen cq schuiven zou je Dest linksback moeten zetten en Mazraoui rechtsback.
0 0
MisterAFCA
Ik zou Martinez daar laten spelen. Is hij ook voor gehaald eigenlijk. Tegen RKC mag Marin het dan weer een keer proberen vanaf het begin. Die jongen moet ook af en toe spelen om wat vertrouwen te krijgen.
1 0
JanBiesbos
Idd voor die positie is hij gehaald
0 0
mickey2602
Misschien Hakim dan maar eens in Amsterdam houden? Maar denk het niet want hij zei zelf al voor de camera dat ie morgen weer naar Marokko zou gaan.
0 -1
WinnenDoeJeZo
Kunstgras helpt dan ook niet mee naturlijk.
Laat die interlands lekker schieten, of in ieder geval de vriendschappelijke wedstrijden.
2 0
Cupmetgroteoren
Hij speelt al het hele seizoen moet pijntjes en blessuretjes. Des te knapper is dat je telkens zo goed speelt en beslissend is. Dient een lange rustperiode te krijgen voordat je het gehele lichaam overbelast.
0 0
KingJames23
Elke profvoetballer speelt met pijntjes, dat is niks nieuws.
0 -2
Farry
Mooi weekje uitrusten Hakim, geen interlands.
2 0
HStorm
Een Ramos van Nico? Bewussie?
0 -1