Ajax O17 wint doelpuntrijk, O19 speelt gelijk

BartVeenstra, 05-10-2019 om 17:05, 21251 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dit is het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 5 oktober. Om 11.00 uur speelt Ajax O16 thuis tegen FC Volendam, terwijl Ajax O17 het in eigen huis opneemt tegen FC Utrecht O17. In de middag gaan zowel Ajax O19 als Ajax O15 op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Volg het hier en praat mee!

FT | Ajax O16 - FC Volendam O16 (3-4)

Ajax O16 heeft op eigen veld een zeker lijkende overwinning in de slotfase weggeven. Een kwartier voor tijd gingen de Amsterdammers aan de leiding met 3-1, maar na negentig minuten spelen stond er een 3-4 uitslag in het voordeel van de leeftijdsgenoten van FC Volendam op het scorebord.

Al vrij snel in de wedstrijd wist Ajax O16 op voorsprong te komen. Middels een lob wist Jaydon Banel zijn teamgenoot Gabriël Misehouy vrij voor de keeper te zetten en laatstgenoemde faalde niet. Nadat de wedstrijd een minuut of zeven stillag door een blessurebehandeling van de keeper van FC Volendam waren het de bezoekers die enkele prima kansen kregen. Ajax kwam twee keer goed weg - een kopbal ging rakelings naast en een bal werd van de lijn gehaald - en vlak erna kwam het op een 2-0 voorsprong. Na een combinatie van Chahine van Bohemen en Misehouy was het Loed Klaasen die scoorde.

Vlak na rust deed FC Volendam via Max Boateng wat terug, maar echt in de problemen kwam Ajax op dat moment niet. Sterker nog, via Chahine van Bohemen kwam het na een halfuur spelen in de tweede helft op een comfortabele 3-1 voorsprong. De overwinning leek een zekerheidje voor de Amsterdammers, maar in de slotfase ging het alsnog fout. Junior Driessen zorgde voor de aansluitingstreffer en vlak erna was het Lequincio Zeefuik (het broertje van oud-Ajacied Deyovaisio) die voor de gelijkmaker zorgde. Tot overmaat van ramp wisten de bezoekers uit Volendam in de blessuretijd van het duel ook nog de 3-4 te maken. Driessen werd de matchwinner.

Opstelling Ajax O16:

De Graaff; Camara (Banel 73'), Gooijer, Aertssen, Chahid (Van Bohemen 40'); Klaasen, Oughcha (Brussee 73'), Misehouy (Jansen 46'); Jermoumi, Banel (Bobson 56'), Kalokoh;

Wissels Ajax O16:

Setford, Van Bohemen, Brussee, Jansen, Bobson.

Doelpunten:

1-0 Gabriël Misehouy (12')
2-0 Loed Klaasen (45')
2-1 Max Boateng (53')
3-1 Chahine van Bohemen (72')
3-2 Junior Driessen (75')
3-3 Lequincio Zeefuik (78')
3-4 Junior Driessen (90')

FT | Ajax O17 - FC Utrecht O17 (5-3)

Ajax O17 heeft op Sportpark de Toekomst met 5-3 weten te winnen van koploper FC Utrecht O17. De Amsterdammers kwamen tweemaal op een achterstand, maar mede dankzij uitblinker én debutant Amourricho van Axel Dongen werd er alsnog gewonnen.

Nadat de beginfase voor Ajax leek te zijn, was het toch FC Utrecht dat op voorsprong kwam. De bezoekers kwamen er razendsnel uit en via Stan Wassenaar kwam FC Utrecht op voorsprong. Ajax had moeite om door de stugge defensie van FC Utrecht te komen en probeerde dit vooral met lange ballen van achteruit. Met name Van Axel Dongen werd gezocht en de debutant was dan ook de gevaarlijkste man aan Ajax-zijde. Een corner van de linksbuiten werd vervolgens door Rio Hillen geweldig binnen geschoten. Toch kwam Ajax even later weer op achterstand toen de bezoekers er weer eens uit kwamen. Imanuel Bonsu werd vrijgelaten en zodoende werd het 1-2. Het duurde vervolgens niet lang voordat Ajax weer op gelijke hoogte kwam. Van Axel Dongen zag eerst een schot nog uit de kruising getikt worden, maar even later kon hij - na een goede actie van Raphaël Sarfo - wel voor de 2-2 zorgen.

Na rust was het opnieuw Van Axel Dongen die scoorde. Een lange bal van Kian Fitz-Jim bereikte de buitenspeler, die de bal in één keer prachtig meenam. Vervolgens haalde hij uit en bracht hij Ajax op een 3-2 voorsprong. Hierna volgden enkele kansen voor Ajax om de score verder uit te breiden, terwijl het zelf amper in de problemen kwam. Zo waren Sarfo, Van Axel Dongen, Ar'jany Martha en Gibson Yah dichtbij een vierde Ajax-treffer. Die kwam er uiteindelijk alsnog. Na een knappe rush van Christian Rasmussen was het Martha die vanaf rechts naar binnen kon komen en uithaalde. FC Utrecht deed vlak voor tijd via Mohamed Akharaz - hij schoot van zo'n veertig meter op doel - wat terug, maar Ajax kon snel de marge weer naar twee brengen. Rasmussen veroverde bal en stelde vervolgens Jay Enem in staat om Ajax op een verdiende 5-3 voorsprong te zetten.

Opstelling Ajax O17:

Van den Heuvel; Dakriet, Dirksen, Hillen, Aning (Baas 46'); Fitz-Jim, Campagne (Yah 55'), Martha; Sarfo (Karahasanovic 71'), Braspenning (Rasmussen 55'), Van Axel Dongen (Enem 71');

Wissels Ajax O17:

Dijkstra, Baas, Yah, Karahasanovic, Rasmussen, Enem.

Doelpunten:

0-1 Stan Wassenaar (7')
1-1 Rio Hillen (26')
1-2 Imanuel Bonsu (40')
2-2 Amourricho van Axel Dongen (43')
3-2 Amourricho van Axel Dongen (49')
4-2 Ar'jany Martha (86')
4-3 Mohamed Akharaz (90')
5-3 Jay Enem (90')

 

FT | FC Utrecht O19 - Ajax O19 (1-1)

Ajax Onder-19 heeft zaterdag niet weten te winnen van FC Utrecht Onder-19. Op het jeugdcomplex van de Domstedelingen kwam de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong. Lang leek de ploeg van John Heitinga tegen een nederlaag aan te lopen, maar niets was minder waar. Donny Warmerdam, ingevallen, scoorde in extremis en bepaalde zo de eindstand op 1-1. 


Opstelling Ajax O19:

Nog niet bekend.

Wissels Ajax O19:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

1-0 Yassine Tekfaoui (2')
1-1 Donny Warmerdam (90')

Overig duel:

14.30 uur | FC Utrecht O15 - Ajax O15 (1-2)

Ajax Onder-15 heeft in tegenstelling tot Ajax Onder-19 zaterdag wel van FC Utrecht gewonnen. In de Domstad werd het 1-2. Ajax kwam al na zes minuten op voorsprong (doelpuntenmaker volgt), maar in de tweede helft maakte FC Utrecht gelijk. Ajax had het lastig, maar werd geholpen door een rode kaart aan Utrechtse zijde. In de absolute slotfase was het Noah Gesser die Ajax Onder-17 de overwinning bezorgde: 1-2. 


Opstelling Ajax O15:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

-

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Blijft toch een raar gegeven van o19. Eerst valencia voorledig van het kastje naar de muur sturen, vervolgens bemazzeld gelijkspelen tegen utrecht.
Er is veel kwaliteit maar er mist 1 grote kwaliteit, namelijk elke tegenstander serieus nemen en je best doen.
2 0
Tikitaka
Zo'n doordeweekse buitenlandse trip valt toch zwaarder dan menigeen denkt. De wedstrijd tegen Valencia werd in 32 graden gespeeld. Daarna met het hele team de wedstrijd in het stadion bij Ajax 1 gekeken. De jongens liggen dan rond 01:00 in bed, s'morgens er weer vroeg uit voor diverse activiteiten, een terugvlucht die 1,5 vertraagd is, s'avonds weer laat thuis..O19 speelde waarschijnlijk daardoor niet sterk, Utrecht zat er fel bovenop, dan kun je zoiets verwachten. Gelijkspel hoogst haalbare dit weekend.
1 0
FlyingDutchMan
Heb je Ajax onder 19 vs Valencia wel gezien, ging er iets anders aan toe. Bovendien moet Ajax onder 19 voor de winterstop bij de kopgroep eindigen, volgend jaar worden de resultaten pas belangrijk.
1 0
AlexIbarra
Hopelijk hebben de boys van het eerste de trip naar Valencia beter verteerd dan O19.
3 0
Gerard36
eindstand utrecht- ajax o19 1-1. nadat hansenin de laatste minuut een strafschop op de paal schoot maakte warmerdam in de blesuretijd met een kopbal toch de 1- 1het was een onmachtig ajax
1 0
Gerard36
rust bij o19 nog steeds 1- 0 achter, een zwaar verdedigend utrecht loerend op de counter,er zijn nog weinig echte kansen geweest voor ajax.
0 0
Persian07
Heb je een nieuwe update? Wat is nu de tussenstand?
1 0
Ajax_33
O19 updates?
2 0
Gerard36
019 na 2 minuten 1-0 achter bij utrecht
1 0
wolterx
Rasmussen viel niet naar zijn kunnen in maar toch 2 assists. Dat is ook klasse, had ook kunnen scoren zelf. Die moet snel door naar o19, dit niveau is eigenlijk net te makkelijk voor hem.
2 0
Tomido
@Wolterx Rasmussen heeft donderdag nog 80 minuten bij denemarken gespeeld tegen Zweden ;). Was zijn 3e wedstrijd voor Denemarken o17 in korte tijd. Hierdoor natuurlijk ook gewoon uitgeblust en moe. Zou jij misschien via VZ mij een link naar de yt pagina van de wedstrijd van de o17 van vanochtend tegen Utrecht kunnen sturen als je die nog hebt? Alvast bedankt.
0 0
wolterx
Klopt, in die 3 wedstrijden goaltje en 2 assists. Volgensmij +/- 180 minuten gespeeld en tweede pot ook aanvoerdersband gedragen. Zal kijken of ik link nog heb.
0 0
3*stars*3
Wedstrijd niet gezien vandaag maar heb hem eerder wel paar keer gezien en is een interessante speler.
Wat lijkt zijn beste positie, spits in de toekomst?
Soort Dolberg traject of toch een middenvelder.
1 0
wolterx
Lastig, zijn rushes zijn heel gevaarlijk en als spits bij Ajax krijg je minder kansen die te gebruiken. Maar met zijn fysiek is spits een logische positie, hij is eigenlijk een rechtsbuiten maar zie hem centraal eindigen ja.
1 0
Babangida83
Wat dat betreft een veelzijdige speler dus. Op meerdere plaatsen inzetbaar. Misschien is dat nog wel t belangrijkste in het verassingsspel van Ajax. Zodat je veel positiewisselingen voorin kunt hebben.
0 0
3*stars*3
Ja, heb hem niet vaak live en lang bezig gezien om echt een goede oordeel te hebben over hem.
Maar sowieso lijkt dit echt een hele leuke speler.
Wil hem in -19 zien.
1 0
wolterx
Die had Rasmussen moeten maken, wat een versnelling gooit hij eruit zeg. Haalt zijn normale niveau nog niet, is hem vergeven is zijn 4e wedstrijd in 9 dagen nu.
2 0
wolterx
Wat een wereldgoal dit zeg, godskolere
1 0
OV020
Hahahah volg dit team.. ‘t is de derde keer dit seizoen al dat hij dit doet.
0 0
De Meer 020
Heel erg zonde dat Fitz Jim word weggestopt op de 6. Is een speler die zijn creativiteit een linie naar voren moet gebruiken. Meer een 8 of 10. Je ziet ook dat hij deze positie niet gewend is. Wat is dat toch de laatste tijd dat de mooie voetballers op 6 worden gezet waardoor ze hun volledige creativiteit niet kunnen laten zien
0 -1
DonQ
Weggestopt vind ik wel een beetje een minachting voor de nummer 6 positie. Die is in principe het meest aan de bal en is zeker bij Ajax vaak de spelverdeler. Daarom is het niet heel gek dat je daar een jongen neerzet die heel goed kan voetballen.
1 0
wolterx
Hij speelde bij AZ ook vaak met nummer 6 als meer defensieve middenvelder. Is hem geen vreemde positie.
1 0
De Meer 020
Vond hem daar veel beter als 8. Daar kan hij wegdraaien en dribbelen. Nu moet hij er in zijn hoofd toch rekening mee houden de achterste middenvelder te zijn.
1 0
wolterx
Dat kan hij nu ook, beetje zoals Frenkie bij Ajax 1. Gaat het fout dan gaat het fout, dat is niet van grootste belang. Uiteindelijk heb ik twijfel erbij of hij atletisch genoeg is voor die rol maar zou hem zelf ook daar laten spelen.
1 -1
altijdwelwat
Zonder bal is zijn inbreng vooralsnog te verwaarlozen, en dat is zeker op de 6 positie wel van belang.
1 0
wolterx
Vind dat best meevallen eigenlijk, is niet geweldig maar zeker tweede helft was hij zonder bal ook stuk beter. Wat feller ook, won meer ballen en eiste ze nog iets meer op. Laat hem wedstrijdje of 10 daar staan en die gaat hele elftal naar zijn hand zetten vanaf 6.
0 0
DonQ
Mooie goal van Martha hoor. Het is geen nummer 10, maar als buitenspeler heel interessant. Tweede helft een stuk beter van Ajax O17.
0 0
wolterx
Klasse goal Martha, goede 1v1, ruimte maken en in binnennetje. Rasmussen goede rush en pass om Martha in positie te brengen. 4-2.
1 0
NouriVandeBeek
Rechtsbuiten lijkt mij nu ook zijn beste positie, want het is alles of niks bij hem.
0 0
wolterx
Is het ook, maar dit team heeft geen echte 10. Rasmussen en Martha allebei rechtsbuiten eigenlijk en wisselen elkaar af op 10 en rechtsbuiten.
1 0
DonQ
Ik vind Rasmussen wel echt een speler voor de as, als spits of nummer 10 is om het even. Zal denk ik eenzelfde soort ontwikkeling maken als Dolberg.
0 0
wolterx
Als Brandes terug is zal hij plek van Enem en vandaag dan Braspenning in de spits overnemen lijkt me.
1 0
wolterx
Haha, wat een panna van Fitz-Jim, genieten. Speelt tweede helft stuk beter, passing is strakker en gedurfd. Mooie speler.
2 0
wolterx
Van Axel Dongen eraf, MotM wat mij betreft. 2 goals en assist bij zijn debuut tegen de koploper in o17 categorie voor vandaag, ga er maar aanstaan.
2 0
wolterx
Goede actie van Martha maar hoek werd lastig en treft de paal, zonde.
1 0
DonQ
Wat is die Rasmussen een klasbak. Hij komt in de ploeg en heeft gelijk twee fantastische aannames en kaatst goed. Die jongen is denk ik al te goed voor de 017 en zal snel worden overgeheveld naar de O19. Rasmussen kan niet alleen qua techniek mee op een hoger niveau, maar is ook qua fysiek al behoorlijk indrukwekkend.
1 0
wolterx
Pfoe, wat een goaltje weer. Lange bal van Fitz-Jim perfect, aanname van Van Axel Dongen sterk en perfect ingeschoten. Niet te stoppen dit. 3-2.
2 0
DonQ
Echt een hele fijne goal inderdaad, bekroning op een sterke wedstrijd. Van Axel Dongen is precies een speler die dit o17 nodig had aangezien ik de vleugels vrij matig bezet vind.
0 0
wolterx
Mee eens, zou persoonlijk hem altijd laten spelen ipv Braspenning of Sarfo. Zoveel meer voetballend vermogen, ijzersterk debuut want is met afstand beste op veld bij Ajax.
0 0
ajaxdordtt
Waar is Rijkhof?
1 0
trodat4030
Niet fit helaas.
0 0
wolterx
Wat een prachtige goal zeg. 2-2, Van Axel Dongen tikt in maar Sarfo en Braspenning doen dit goed zeg.
1 0
wolterx
En dat was alweer bijna 2-2, Van Axel Dongen zijn inzet uit kruising getikt. Beste man bij Ajax eerste helft.
2 0
wolterx
En 1-2 achter weer, hele centrum stapte verkeerde kant uit. Goed ingeschoten, is wel echt een beest van een vent al die nummer 7.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Waarom zit Rasmussen op de bank?
0 0
Sunstridr
Waarschijnlijk vanwege het Ek-o17 kwalificatie.
0 0
wolterx
Heeft 3x met Denemarken o17 gespeeld afgelopen week, is gisteren terug gevlogen.
1 0
MK77
Speelt o19 vandaag?
0 0
wolterx
Net als o15 in Utrecht, half 3.
0 0
MK77
Dank u
0 0
wolterx
Mooie goal van Hillen zeg, corner in een keer op de volley en hoog de hoek in. Van Axel Dongen was paar seconde ervoor dicht bij goal na goede bal van Fitz-Jim
1 0
wolterx
Voetballend is het echt heel matig vandaag, oei. Linkerkant wilt nog voetballen, rest lijkt elke bal weg te willen rossen.
0 0
wolterx
Had 1-1 moeten zijn, goede actie Van Axel Dongen. Braspenning met een overstapje en Martha krijgt hem niet erin. Zonde, zag er goed uit.
0 0
wolterx
Eerste kans Utrecht en het is raak, Wassenaar tikt vrij is. Eerste voorzet was te scherp, krijgen een tweede kans om voor voor te zetten en nogsteeds staan er mensen vrij. Moet niet mogen eigenlijk.
0 0
wolterx
Voor liefhebber, o17 is nu te zien op YT. Spelen tegen de huidige koploper, kan een interessante pot worden.
0 0
wolterx
Leuk dat Kalokoh mocht starten bij o16, is heel sterk begonnen dit seizoen. Hopelijk signaal dat Van Axel Dongen naar de o17 kan, die is te goed voor o16 eigenlijk. Misehouy scoort ook elke week vanaf middenveld als jongste speler, alleen Van Axel Dongen heeft er meer gescoord voor o16 tot nu toe.
0 0