Jong Ajax maakt korte metten met FC Eindhoven

JesseTH, 04-10-2019 om 21:55, 38426 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft vrijdagavond korte metten gemaakt met FC Eindhoven. Op Sportpark De Toekomst kwamen de Eindhovenaren op bezoek en de Amsterdammers toonden zich uiterst effectief. De uitploeg bleef niet zonder kansen, maar toch liep de ploeg van Mitchell van der Gaag er met 6-0 overheen.

Het was Jong Ajax dat het meest gevaarlijk werd in de openingsfase van het duel. Carel Eiting dacht aan een strafschop nadat hij een duw kreeg in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. Even later kon Nicolas Kühn nét niet scoren. De Duitser speelde de bal te ver voor zich uit bij het passeren van de doelman. De volgende kans volgde even later alweer voor Juan Castillo. De linksback kwam op over de linkerflank, ontving de bal van Eiting en schoot, maar de keeper kon redden.

Na ruim twintig minuten volgde dan toch de openingstreffer. Perr Schuurs stoomde op met een lange solo, waarna hij Lassina Traoré weg kon sturen. De spits faalde niet en werkte de bal in het doel. Kort hierna waagde Jurriën Timber een poging, maar hij stuitte op de voeten van de keeper. Hierna was het even tijd voor FC Eindhoven. Eerst loste Schuurs een moment goed op, waarna Samy Bourard dé kans kreeg voor zich ploeg. Hij mikte uit een voorzet echter over het doel.

Slecht enkele momenten hierna kreeg Jong Ajax een penalty tegen. Dominik Kotarski – vrijdagavond doelman van dienst – koos echter de juiste goed en pakte de bal. Alsof de beloften er wakker van schrokken, stelde het hierna orde op zaken. Eerst viel er een eigen goal van Bart Biemans naar een voorzet van Kühn, waarna Noa Lang even later voor de 3-0 ruststand zorgde.

De tweede helft begon met twee kansjes voor de bezoekers. De ene keer kon Kotarski klemmen, terwijl de bal even later over ging. Jong Ajax reageerde goed, want kort hierna was de 4-0 een feit. Na uitstekend voorbereidend werk van Eiting was het Jurgen Ekkelenkamp die kon afwerken. Even later was Ryan Gravenberch uit op een penalty. De middenvelder en het publiek waren echter woest toen de scheidsrechter besloot hem niet te geven.

De honger van Ajax was nog niet gestild, want na een minuut of 55 voetballen werd het ook 5-0. Het was Schuurs die uit een vrije trap hard en laag doel trof in de linkerhoek. De Amsterdammers gingen hierna door en dat leverde bijna de 6-0 op. Na een counter over rechts via Kühn belandde de bal via Traoré op het aluminium. Ekkelenkamp kreeg bijna de kans in de rebound, maar hij kwam net te kort. Hierna zorgde Gravenberch wél voor de zesde. Hij haalde met links uit vanuit de tweede lijn en schoot de bal tegen het net.

Een kleine tien minuten hierna volgde er even een gevaarlijk moment voor FC Eindhoven. Kotarski verloor de bal op een klungelige manier, maar hij maakte zijn fout zelf weer goed door te redden. In de fase hierna ging het spel wat meer op en neer, omdat beide ploegen slordig waren in het balbezit. In de slotfase kreeg FC Eindhoven nog de kans om de eretreffer te maken, maar Kotarski stond opnieuw goed. Hij herstelde een fout van Kenneth Taylor. Gescoord werd er niet meer en dus stond negentig minuten de 6-0 eindstand op het bord.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; J. Timber, Schuurs, Pierie, Castillo; Gravenberch (Taylor 62’), Ekkelenkamp, Eiting; Kühn (Pynadath 66’), Traoré (Méndez 77’), Lang.

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Solomons, Kemper, Ter Heide, Taylor, Méndez, Q. Timber, Pynadath.

Opstelling FC Eindhoven:

Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Vermeulen; Bourard, Essikal, De Rooij; Lopes, Cicilia, Sleegers.

Wissels FC Eindhoven:

Bergsen, Jonkerman, Van der Eynden, Burgering, Faber, Roseboom, Huybers, Makasi.

Doelpunten:

1-0 Lassina Traoré (23')
2-0 Bart Biemans e.d. (42')
3-0 Noa Lang (44')
4-0 Jurgen Ekkelenkamp (50')
5-0 Perr Schuurs (55')
6-0 Ryan Gravenberch (58')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
Siem en Frenkie, goed gedaan!!!!!!!
0 0
AFCAfan93
Denken jullie dat ekkelenkamp eiting castillo en traore en Lang klaar zijn voor Ajax 1?
1 -1
Dennis1964
Ja maar voor wie? En CL is weer een heel ander verhaal.
0 0
marcoo
Kan iemand vertellen waarom Bande niet bij de selectie zat?
2 0
ambtenaar
Heb die jongen nog nooit zien spelen.
2 0
Van Reenen
Ik volgde deze wedstrijd via de i do van AS Twitter. Plotseling stond er 7-0 . Waar is dat doelpunt gebleven of is het afgekeurd?
0 0
Rentokill
Bandé heeft een terugslag? Of is er een andere reden?
0 0
Prethoofd123
Ik hoop oprecht dat Eiting dit seizoen nog Alvarez kan gaan vervangen op het middenveld. Type Lasse Schöne als je het mij vraagt. Hoop dat hij het niveau aan kan!
7 -4
altijdwelwat
Heb je gekeken op de Toekomst ? Ik verwacht niet dat Eiting snel minuten gaat maken , ook vandaag werd hij in verdedigend opzicht tegen een heel matig Eindhoven met regelmaat overlopen.
4 -5
Babangida83
Lekker dat Eiting weer 90 minuten in de benen heeft. Nog een paar wedstrijdjes en dan kan hij aan zn effectiviteit gaan werken. Hopelijk daarna beetje bij beetje kansen in het eerste. Maar constante wedstrijdbelasting is de komende maanden het belangrijkste.
7 -2
MK77
Allemaal dankzij Schreuder
6 0
appeltje
Ik vind Kotarski erg sterk dit seizoen. Als Onana eventueel volgende zomer zou weggaan, zou Kotarski dan een goede vervanger kunnen zijn?
3 -3
wolterx
Kotarski zie ik meer in dan Scherpen en veel meer dan in El Maach, is niet klaar voor echte werk omdat hij niet 90' geconcentreerd kan blijven en nog geen verdediging kan zetten maar vind hem in vrijwel alle facetten op zijn minst interessant.
3 -1
appeltje
Welke vervolgstap zou je voor Kotarski zien? Heeft ie nog veel baat bij nóg een jaar in Jong Ajax? Of verhuren aan een Eredivisie club / Kroatische club?
0 0
Babangida83
Wat die concentratie betreft, doet hij me aan Onana denken. De meeste slordigheden gingen bij hem er ook pas uit toen hij naar t eerste ging. Hij had dat blijkbaar nodig voor zijn scherpte. Al heeft hij nog steeds wel af en toe dat hij met zn hoofd ergens anders is. Maar niet meer wanneer het niet kan.
2 -1
AlexIbarra
Is het nou nóg geen 7-0? ;)
1 0
Wout1988
schuld van de ten hag
0 0
insectenverdelg
#TenHagOut?
6 0
mcjc
Ekkelenkamp en Gravenberch samen met vdBeek. In de verdediging Schuurs voor veltman en het plaatje is compleet.
3 -12
stefanwillem
Minder snuiven kan helpen
7 -5
Web
Ekkelenkamp is hier belachelijk gemaakt.
0 -1
Starring
10-0 wel haalbaar toch boys? ;-) Ouderwets aanvallen tot het einde.
0 -1
AFCAjax
is dit alleen op schakelkanaal of is het de moeite naar een stream te zoeken?
duurt niet meer zolang daar niet van.
0 0
Schwalbino
Van mij mag TH wat vaker met Schuurs, Lang en Ekkelenkamp spelen in de competitie en CL. We worden daar op korte termijn niet veel zwakker door maar op termijn wel sterker.
8 -3
Ajax_33
6-0
0 -1
Ajax_33
Eindhoven wordt afgeslacht, 5-0!
0 0
MrPink
Lekker hoor.
0 0
eros
Prima back-up team voor 1.
Naar mijn idee kan dit team zo in de eredivisie mee.
3 -2
Ajax_33
Doet me denken aan Valencia - Ajax dit. Ajax maakt 1-0, Valencia krijgt penalty om 1-1 te maken maar mist, en vervolgens maakt Ajax 2 en 3-0.
5 0
IboAFCA
Edje!
2 0
MK77
Zouden ze Schuurs na 45 wisselen zodat hij zondag op de bank kan zitten?
3 0
Suarez16_
1-0 Jong Ajax.
2 0
Suarez16_
Wel jammer dat Ajax niet de uitzendrechten heeft van Jong Ajax als het niet op fox wordt uitgezonden. Zou leuk zijn als ze deze wedstrijden zouden mogen streamen op Youtube zoals ze ook doen met de o19 en o17 als ze thuis spelen. Niet dat ik die wedstrijden vaak kijk, maar Jong Ajax in de kkd is toch wel leuk om te volgen.
6 0
Van Reenen
Bij JA is meer voetbal te zien dan het afbraakvoetbal van die gasboeren.
4 -1
appeltje
Eredivisie-waardige opstelling!
5 -2
Ajax1969
Waarom levert dit nou 2 minnetjes op? Dit team in deze opstelling kan zo in het rechter rijtje meedoen.
3 0
DUDE92
Pynadath niet in de YL selectie, maar wel op de bank bij JA? Apart.
1 0
wolterx
Denk dat dat juist samenhangend is. Net erbuiten bij o19 gevallen dan, bij Jong wel erbij. Tegen Jong PSV viel hij sterk in, was vlak voor pot tegen Lille.
2 0
ram
Pff.. wat een team staat er weer zeg. Echt heerlijk wat er allemaal loopt in de jeugd!
5 -3
Gijs078
Ik had schuurs dit weekend liever in het eerste gezien
6 -2
insectenverdelg
Tenzij je zveltman wat rust geeft en Alvarez is in t centrum gaat uitproberen.
1 -2
Vlieske
Waarom?
0 -2
Sampaoli
Omdat Schuurs in potentie een geweldige centrale verdediger is die minuten op hoger niveau dan KKD nodig heeft.
6 -4
marrene
Schuurs is niks voor ons. Leuke speler voor nationale subtop.
0 0
VoorOnzePloeg
Op dit moment niet nee, maar de potentie heeft hij wel. Maar zoals jij zegt, zou een verhuurperiode aan een subtopper goed voor hem zijn
0 0
Vlieske
Bande is weer spoorloos. Begint nu wel echt lang te duren. Zonde zeg.
2 -1
insectenverdelg
en waar is pereira?
0 -1
Vlieske
Die zit alleen maar nog op fortinite.
0 -1
IboAFCA
Nog geblesseerd waarschijnlijk, net als Jensen. Thethani geen idee
1 -1
Sampaoli
Geweldige opstelling natuurlijk, je bent met deze jongens verplicht om te winnen.
1 -1
Ajax_33
Gaan we ooit nog is Bandé zien voetballen?
6 -1
DaarHoordenZijEngelenZingen
Jammer dat het alleen op het schakelkanaal is.
1 0
wolterx
Zouden er spelers die mee naar Spanje waren meedoen? Mag toch hopen van wel anders gaat het zeker defensief niet optimaal zijn.
0 -1
IboAFCA
Dat valt wel mee vind ik. Als de afgereisde spelers niet mee doen dan mis je eventueel Kotarski, Taylor, Lang, Van Gelderen, Q. Timber en Pierie maar verder blijft het redelijk intact. Dan kun je het ongeveer zo invullen:

Doel - Scherpen
Verdediging - Ter Heide, J. Timber, Kemper, Castillo
Middenveld - Ekkelenkamp, Eiting, Gravenbergh
Aanval - Kühn, Traoré, Jensen

Wissels: El Maach, Thethani, Solomons, Mendez, Pynadath, Danilo, Bandé (weet niet of de laatste twee weer terug zijn)
2 -1