'Hij was klaar om te starten, maar Ziyech had klachten'

JesseTH, 22-09-2019 om 21:05, 17907 views, Ajax TV |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Donny van de Beek was zondag in staat om te starten tegen PSV, maar Erik ten Hag besloot dat met een reden niet te doen. Hakim Ziyech was niet honderd procent fit en dus wilde de trainer niet het risico nemen om al vroeg een dubbele wissel in te moeten zetten.

'Hij was eigenlijk klaar om te starten, maar ik wilde niet met Ziyech én Van de Beek starten, omdat Ziyech ook klachten had', vertelt Ten Hag erover tegenover Ajax TV. 'Als we dan snel moesten wisselen, of zelfs twee keer, dan schiet je jezelf in de voet. Daarnaast weet ik ook dat Donny vier weken weg is geweest.'

In de tweede helft leek Daley Blind geblesseerd af te haken, maar hij speelde uiteindelijk toch door. Veel duidelijkheid heeft Ten Hag nog niet over diens fitheid. 'Hij gaf aan dat hij verder kon spelen, dus ik neem aan dat het niet té ernstig is. Hij is een ervaren speler en kan dat inschatten. Hij was absoluut nodig in zo’n fase. We zullen moeten afwachten wat er precies aan de hand is, dan kunnen we pas zeggen hoe het ervoor staat richting woensdag.'

Al met al ziet Ten Hag - terugkijkend op PSV - Ajax - een ontwikkeling ten opzichte van de vorige jaren. 'Vorig jaar en het jaar daarvoor hebben we kansloos verloren en zijn we ook afgetroefd. Je hebt een punt, die neem je mee. 1-1 is niet waar we voor gaan, maar als dat uiteindelijk zo is, dan moet je je daar tevreden mee stellen. We moeten nog beter, maar desalniettemin vind ik dat we in speelwijze een stap voorwaarts hebben gemaakt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
alsof elk jaargang een graadmeter is voor het vorige jaargang.
selecties veranderen.
0 0
Cupmetgroteoren
Waarom start je met Ziyech als ie toch niet fit is? Zet dan gewoon Lang of Huntelaar erin.
2 -3
mickey2602
En dan verliezen omdat je belangrijkste speler er niet bij is? Remember vorig jaar,toen was ook een van onze belangrijkste spelers er niet bij.
Als Ziyech zelf aangeeft wel te willen spelen en ook te kunnen spelen,dan speel je met hem. Dan ga je hem niet aan de kant zetten ,juist in deze wedstrijd. Iedereen kan wel zeggen dat deze pot niet cruciaal was maar belangrijk was die zeker wel.
0 0
MichelBoerebach
Was the merken dat is niet fit was...
4 0
Whatever
Voor de komende wedstrijd zal de “perfecte” opstelling er aan komen.

Onana
Veltman Alvarez Blind Tagliafico
vd Beek Martinez (6) Promes
Ziyech Tadic Neres

Met balbezit schuift Tagliafico door en spelen ze 3-4-3 met een ruit op het middenveld Martinez op 6, Promes op 10 en Nico en Donny belopen de middenruimtes
4 -2
MarcelvTol1971
Dest op de rechtsback, Veltman de bank op
8 -2
chino
Dest is qua compensatie van een wat langzamer centrum wel handig.
4 -3
Sterspeler
Dat wel, maar hij is verdedigend minder sterk.
2 0
Babangida83
Maar denk je dat Alvarez dat niet compenseert, dan?
0 0
Sterspeler
Dat sluit ik niet uit. Maar je hebt soms gewoon tegenstanders waar het fijn is om een back te hebben die zelfstandig kan verdedigen zonder rugdekking. En daar is Veltman in deze vorm zeer geschikt voor.
0 0
kade88
Ziyech was duidelijk minder vandaag. Hopelijk is de kwetsuur snel voorbij.
6 0
Soccerskins
Hoop dat Erik Promes en Neres laat staan en Donny naast Martinez zet. Veltman doet het de laatste wedstrijden ook prima dus dan zal Alvarez voor nu plaats moeten maken. Misschien dat hij in de loop van het seizoen die positie van Joël centraal achterin kan overnemen.
0 0
Godenzoon24
Eens maar Alvarez wel gewoon op plek van Veltman!
2 0
chino
Inderdaad ik geniet van de passes over 60mtr van Alvarez. En die blinde analisten als Ronald de Boer hebben het over passes van 3 meter.
1 0
Suarez16_
Ziyech had je wel mogen wisselen in plaats van Neres. Ziyech was werkelijk dramatisch vandaag en had veel knullig balverlies. Neres ook niet geweldig, maar wel beter dan Ziyech. Al snap ik dat je Ziyech er in houdt voor zijn geniale moment.
8 -2
Aad82
Rustig aan man. Je leest toch hierboven dat Ziyech nog niet hersteld was van die blessure.
2 -2
afcas
Ja en juist daarom had je hem toch beter kunnen wisselen als hij dan ook (mede daardoor waarschijnlijk) niet goed speelt?
2 0
JordyAjacied
Was duidelijk te merken dat Ziyech niet 100% was, maar even een wedstrijdje overslaan tegen Fortuna, vd Beek op 10, Promes - Tadic - Neres voorin.
10 -1