'Ajax-avontuur belangrijk voor alle Mexicaanse voetballers'

BartVeenstra, 21-09-2019 om 09:00, 13143 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In het verleden koos de ene na de andere Mexicaan voor PSV. Deze zomer kwam daar echter verandering in toen Edson Álvarez voor een transfer naar Ajax koos. De verdediger annex middenvelder is de eerste Mexicaan in dienst van Ajax en dus ligt er wel een beetje druk op zijn schouders. 'Mijn komst naar Ajax heeft voor Mexico nieuwe deuren geopend.

Álvarez legt in een interview met het Algemeen Dagblad uit dat er in Mexico twee Nederlandse clubs tellen: Ajax en PSV. 'Waarbij PSV veruit de meeste aandacht krijgt', aldus de Ajax-nieuweling, die vertelt dat veel Mexicanen het Europese voetbal nauwlettend volgen. 'Toen de interesse vanuit Nederland doorsijpelde, kreeg ik ook veel reacties dat PSV de beste optie voor me zou zijn. Gezien de goede reputatie die de club heeft met Mexicaanse spelers.'

Toch koos Álvarez voor een overgang naar Ajax en daar is hij enorm blij mee. 'Voor mij voelde het juist goed dat Ajax de club was die concreet was. De club met de roemrijke geschiedenis, maar vooral ook het heden. Alle wedstrijden van Ajax in de Champions League hebben in Mexico veel aandacht gehad. Ik heb ze allemaal op televisie gezien. Dat uitgerekend deze club me wilde hebben, gaf me een mooi en overtuigd gevoel.'

En zodoende werd Álvarez de eerst Mexicaan in dienst van Ajax. 'Het is een bepaald risico, als eerste Mexicaan bij een club als Ajax spelen. Maar mocht het slagen, dan worden meer Mexicanen voor de club interessant. Zo werkt dat in het voetbal. Dit avontuur is dus niet alleen belangrijk voor mezelf, maar voor alle Mexicaanse voetballers.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij PSV? Zet in en krijg 8,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxxx1995
Ik hoop echt dat Alvarez na de wedstrijd van PSV centraal naast Blind komt te spelen, dan kan Donny zijn plek op het middenveld overnemen. Dat moet toch het elftal worden waar je dit seizoen mee kan gaan groeien denk ik. Gaat wel ten koste van Veltman maar die zal ook nog wel genoeg minuten maken.
3 0
AnsB
Helemaal eens en heeft als extra voordeel dat alle goede voetballers gewoon in de basis kunnen, mits Tadic in de spits speelt. Bovendien is het dan makkelijker om Lang vaker te laten invallen. Win-win-win dus.

Ik vind bovendien dat - op de een of andere manier - Promes op 10 veel aanweziger is dan Van de Beek. Maar Ziyech zou daar ook goed kunnen spelen, Neres dan op rechts en Promes op links. Waarbij Van de Beek dan kan spelen zoals Alvarez doet: met diepgang maar ook controlerend. Hij zal wel even moeten wennen aan die nieuwe rol, maar hij kan het zeker.
0 0
Aad82
Gaat Ten Hag niet doen. Het elftal draait als een tierelier.
0 0
Redrum
Psv is populair in Mexico vanwege één simpele reden: ze hebben de laatste jaren veel Mexicanen gekocht. Met het voetbal dat ze spelen en hun Europese campagnes heeft het niks te maken. Ajax is populair vanwege het voetbal dat ze spelen. Uiteindelijk is dat toch meer waard. Psv had beter volle bak kunnen gaan voor Alvarez denk ik, dan voor hetzelfde geld dat blinde renpaard van een Bruma kopen. Maar goed, hij speelt nu bij Ajax en daar ben ik blij mee. Dit soort jongens brengen een bepaalde passie en strijd met zich mee en dat is goud waard. Je hebt altijd een paar strijders nodig in je elftal.
5 0
eros
Mexico is een grote markt. Als Ajax Psv voorbij weet te streven en voet aan de grond krijgt wordt t voor spelers en sponsors interessant om in te stappen bij Ajax.

Vooralsnog doet Alvarez het redelijk en hopelijk groeit hij uit tot een goede speler.
Lainez zit bij Betis op een dood spoor en heeft aangegeven spijt te hebben niet naar Ajax gekomen te zijn. Oppikken en laten opbloeien bij Ajax?
4 0
Redrum
Na afgelopen seizoen kiezen Mexicanen sneller voor psv dan voor Ajax hoor. Een goede CL-campagne zegt meer dan duizend mooie praatjes.
0 -2
Gonzo
Je praat jezelf tegen.
3 0
MankeNelis
Staat verkeerd om, irritant dat je de tekst niet meer kan aanpassen.
0 0
Redrum
Precies ja. De enige optie is tegenwoordig verwijderen en opnieuw beginnen.
1 0
Redrum
Ik zei het verkeerd, ik bedoelde uiteraard dat Mexicanen sneller voor Ajax kiezen dan voor psv. Maar je kan tegenwoordig je fucking reacties niet meer aanpassen hier.
2 0
jaripettersson
Toch ben ik oprecht benieuwd of alvarez dit seizoen een basisplaats houdt. Grote kans dat hij op het middenveld wordt gepasseerd over een tijdje. Dan zou je denken dat hij centraal naast blind komt spelen, en ik hoop oprecht dat dat een geniaal tandem wordt. Maar dat is uiteraard geen gesneden koek.
3 0
Redrum
Ik hoop dat hij de rol centraal achterin goed in gaat vullen. Ik hou hem graag in de ploeg. Hij kan gevaarlijk zijn bij corners en vrije trappen en met zijn passie zie ik hem niet snel verzaken. Op het middenveld vind ik hem uiteindelijk net iets tekort komen, al doet hij het zeker niet slecht.
3 0
PetervanAmsterdam
Landgenoot Lainez zat gisteravond weer 90 minuten op de reservebank bij Real Betis. Zijn teller staat dit seizoen na vijf competitiewedstrijden op 1 invalbeurt van 16 minuten.
7 0
Simpelishetmoeilijkst
Z o gaat dat voor die domkop, en terecht. Luisterde naar Guardado, en ik ken Mexico goed. Zo werkt dat. Men vertelt zelden de echte waarheid.
0 0
Redrum
Het is bijna alsof hij de verkeerde keuze heeft gemaakt. Iets dat praktisch iedereen hier al voorspelde toen hij naar Real Betis ging. Hij heeft gekozen voor het mooie verhaal, de mooie praatjes, de mooie beloftes. De aandacht die hij kreeg, het persoonlijke bezoek van hoge bazen van de club. De prachtige verhalen van ome Andres. Dit zijn dezelfde praktijken die psv toepast om spelers te overtuigen naar Eindhoven te komen. Ajax doet niet aan dit soort slijmpraktijken. Iedereen kent het verhaal van Ajax en iedereen weet wat Ajax te bieden heeft. Dat je dan soms spelers misloopt zoals Lainez is heel jammer. Maar uiteindelijk hebben dit soort spelers zichzelf ermee. Hij heeft nu spijt als haren op zijn hoofd. Psv ruikt zijn kans.
4 0
soewares
Hij zal guardado wel voor zn kop willen slaan gok ik zo
5 0
jtsmit
Misschien nog wel erger!
0 0