Ten Hag: 'Functionele trucjes juich ik toe'

BartVeenstra, 20-09-2019 om 14:05, 5023 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag teruggekomen op zijn woorden van eerder deze week over het maken van trucjes door zijn spelers. De trainer gaf aan meer 'normaal getik' en 'zakelijkheid' te eisen van zijn spelers, maar dat wil niet zeggen dat hij pertinent tegen trucjes is.

Afgelopen dinsdag toen Ajax in de Champions League speelde, leek het af en toe wel 'Circus Ajax'. De ene na de andere speler viel op met een hoogstandje. Leuk voor het publiek, maar Ten Hag vindt wel dat het functioneel moet zijn. 'Ik houd van attractief voetbal. Als het functioneel is, houd ik ook van trucjes. Maar ik denk dat wij daarin doorsloegen.'

Toch geeft de trainer toe dat het af en toe ook uiterst succesvolle trucjes waren. 'Ik heb ook hele functionele trucjes gezien en die juich ik alleen maar toe. Wij willen winnen op een zo attractief mogelijke manier. Maar als trucjes zorgen voor balverlies en het weggeven van kansen, sla je door. Dan wordt het een doel in plaats van een middel.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PhilRock
Was wel een keer lekker om te zien
0 0
Jarl1989
Heel goed. Ik vond het op den duur ook doorslaan en het werd niet meer functioneel. Gewoon blijven voetballen en af en toe kan het maar iedereen begon te draaien en te kappen.
0 0
AnsB
Dat hij zoiets nog moet toelichten - dat was zo overduidelijk. Als je niet al bij voorbaat tegen hem bent tenminste, want dan ga je alles negatief opvatten.
0 0
MK77
Pffff echt waar?
Is dit nu echt het enige waar de media over wil praten?
Wat een kansloze inspiratieloze bedoening
1 0
Japievanopdehoe
En toch heb ook jij ze weer een click gegeven. Helaas jongen, zo werkt het. De enige manier om er iets tegen te doen is AS en VZ en VI uit je favorieten te knallen.
0 0
Kikke
Zit net de wedstrijd te kijken. Alle trucjes waren functioneel en op tempo. Hield lekker de vaart erin. Heerlijk waren ze!
0 0
Sterspeler
Behalve die van Lang. Die sloegen nergens op.
0 0
koppensneller
Tsja , wie wil dat nou niet . Is ook meteen het grote probleem : wanneer is iets functioneel ? Als een hakje lukt is het functioneel omdat je daarmee ook je tegenstander verrast en de kans op een nutige voortzetting daarmee groter is . Als het mislukt vindt iedereen dat je had moeten volstaan met een binnekant voetje . Onderschat ook niet het effect van het demotiveren van de tegenstanders door het getoonde technische surplus.
1 0
Schwalbino
Maar onderschat ook niet de tegenstander die je dood wil schoppen. Als je dit doet in de friteuse of in de kuip dan worden ze knettergek.
3 0
Ajaxbrl
Een Witschge'tje mag altijd van mij!
0 0