Ziyech en Martínez 'gewoon' fit voor PSV-clash

BartVeenstra, 20-09-2019 om 13:50, 22290 views, AS |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Ajax-trainer Erik ten Hag gaat ervan uit dat hij zondag in de topper tegen PSV 'gewoon' kan beschikken over Hakim Ziyech en Lisandro Martínez. Beide spelers vielen in het Champions League-duel met Lille OSC uit met pijntjes.

Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag ging Ten Hag in op de gesteldheid van Ziyech. 'Het is duidelijk dat hij wat klachten heeft, maar het is geen blessure', aldus de trainer. 'We moeten er wel voor oppassen dat het geen blessure wordt. Als ik hem dinsdag zag spelen, zou ik zeggen dat hij honderd procent is. We hebben nog twee dagen en ik ga ervan uit dat hij zondag kan aantreden.'

Ook Martínez viel uit in het duel met Lille OSC. Over de Argentijnse verdediger annex middenvelder heeft Ten Hag eveneens goed nieuws te melden. 'Hij heeft honderd procent getraind. Hij is fit.'

Of Donny van de Beek speelt, is twijfelachtig. Ten Hag wil geen risico nemen met de middenvelder, die net hersteld lijkt van zijn hamstringblessure. 'PSV is belangrijk, maar we hebben daarna nog heel veel belangrijke wedstrijden. Woensdag en vandaag (vrijdag, red.) heeft hij meegedaan aan de groepstraining. We gaan dat nu evalueren en kijken of er een reactie optreedt. Uiteindelijk moeten we een keuze maken.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
PSV is belangrijk maar niet bepalend. Als Donny niet 100% is moet je hem gewoon niet opstellen.
3 -1
OpaVerteld
Geen enkele reden voor al te hoge verwachtingen, vrienden.
PSV voorhoede is gemaakt om de Ajax achterhoede pijn te doen.
Heerenveen en Lille hebben de kwetsbaarheid al genadeloos bloot gelegd en PSV zal dat met betere aanvallers eveneens doen.
Vergeet ook even niet dat Ajax afgelopen seizoen MET de Ligt en de Jong in het team afgedroogd werd in 040 en in A'dam Neres ons redde terwijl we klaar waren voor de slacht na de rode kaart van Mazaroui.....
Gelukkig heeft PSV z'n eigen defensieve zwaktes, waardoor een doelpuntenfestijn tot de mogelijkheden behoort. Een 5-4 uitslag zou mij niet verbazen.
1 -5
trainerdv
Verwachtingen zijn hetzelfde als elk jaar. PSV uit is vreselijk moeilijk, maar we kunnen winnen.
0 0
PeterVKV
De Ligt deed niet mee toen en de Jong speelde in de verdediging opa
Beetje seniel aan het worden?
2 -2
OpaVerteld
Meer verdringing ben ik bang, maar raad eens wat...De Ligt doet zondag ook niet mee en i.p.v. De Jong hebben we Veltman in de defensie.
Zou zeggen nog meer redenen om bescheiden te blijven :)
0 0
ajaxpat
Hoop echt dat we die kutlampen vernederen en dat Kwal van Bommel jankend het stadion verlaat.
2 0
RayJordaan
Vooral om die kut media het zwijgen op te leggen.
0 0
Soccerskins
Zou aanhouden aan dezelfde opstelling als tegen Lille. in de loop van het seizoen zal ik wel Donny naast Martinez zetten en Alvarez naast Blind. Veltman heeft zich de afgelopen wedstrijden wel laten zien, maar ik vind hem centraal achterin alsnog een te groot risico.
1 0
cantharel
Waarom kan je niet zorgen dat het geluid van de vragenstellers luid en duidelijk is.Op deze manier kun je beter geen persconferentie uitzenden.Amateurisme van de bovenste plank.
7 0
blessure
Ik erger er ook kapot aan.
Waarschijnlijk apparatuur uit de middeleeuwen.
0 0
AFCAjax
Ben benieuwd welke keuze er gemaakt word als Donny terug is.. gaat Promes eruit of gaat Álvarez eruit? (verwacht niet dat Veltman eruit gaat, hoewel ik ten Hag er wel voor aan zie om Neres eruit te halen)
0 0
Rentokill
Alvarez zou ik nu zeggen. Dus vdBeek als verdedigende middenvelder proberen...
0 -2
talent020
ik denk eerder dat Donny uit voorzorg nog ff op de bank begint tegen PSV, hij is er wel ff uitgeweest,
2 0
AFCAjax
Ik typte deze comment voordat ik gelezen had dat hij weer inzetbaar was, het ging me meer om het algemeen/verloop van het seizoen.
0 0
Lane 8
Promes neem ik aan, al speelde hij goed tegen lille
2 0
jaripettersson
Tot nu toe is er niks tegenin te brengen.
0 0
trodat4030
Hij zegt niks verkeerd idd.. Stottert niet, hij is alleen (wederom) niet te verstaan :p
1 -1
0164AFCA
13.30
0 0
WijZijnAjax
Begint een half uurtje later
0 0
jarenfan
Moet het nog zien,dat we daar winnen.
1 0
Hollister
Laat gewoon even de beelden zien van de afgelopen 2 a 3 wedstrijden van ons in Eindje.... als we dan nog geen motivatie hebben gevonden om daar eens goed huis te houden weet ik het ook niet meer. Man als voetballer moet er dan iets ontstaan van 'even een stapje extra en erop knallen" . Hoe goedkoop kwamen ze gisteren weer weg tijdens die wedstrijd... ik was niet onder de indruk.. vond ze vorig jaar een stuk beter ogen in de eerste 17 wedstrijden, neemt niet weg dat je gewoon er zo maar weer met 3 - 0 af kan gaan als het een beetje de goede kant op valt voor Bommeltje.... en dat geluk heeft hij al eens vaker gehad, zoals we allemaal hebben kunnen zien.
0 0