'Van de Beek tijdig fit voor duel met PSV'

BartVeenstra, 20-09-2019 om 07:05, 14346 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek is zo goed als zeker inzetbaar voor Ajax in de topper tegen PSV. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De middenvelder lijkt daarmee op tijd hersteld te zijn van zijn hamstringblessure.

In de afgelopen week hervatte Van de Beek de groepstraining bij Ajax. De ochtendkrant voegt er wel aan toe dat het onwaarschijnlijk is dat trainer Erik ten Hag de middenvelder direct in de basis zet. 'Het seizoen is nog lang en een nieuwe blessure is in deze fase ongewenst', schrijft het.

Afgelopen dinsdagavond won Ajax met 3-0 van Lille OSC en dat deed het zonder Van de Beek. Het middenveld werd toen gevormd door Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Quincy Promes. Afgaande op de berichtgeving lijkt dit ook het middenveld te worden voor het duel met PSV.

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome tijdens de Viewing Party!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrD3k
Donny staat geen basis (pas terug van blessure) en Alvarez kan blijkbaar niet koppen, dus wen voorlopig maar aan Veltman.
Wie het meeste scoort wint de wedstrijd!
0 0
Van Reenen
Ik lees weer een hoop aannames. De enige die de eindverantwoordelijkheid heeft, is Ten Hag. Maar ook ik verwacht Donny niet in de basis. Promes deed het zeer goed tegen Lille, dus hij zal wel spelen, maar zekerheid hierover heb ik ook niet. Misschien Neres banken en Promes op links. Ik wacht wel af met welke opstelling Ten Hag komt.
0 0
Rentokill
Hoe zou Donny het doen als VM naast Martinez?
0 0
Sterspeler
Ik denk heel goed. Tegelijkertijd vind ik hem op 10 weergaloos en heel belangrijk. Het is in die zin eigenlijk zonde om hem daar weg te halen. Je levert gewoon doelpunten in, Promes gaat het daar nooit zo goed doen. Je kan dan Ziyech daar neerzetten die dat waarschijnlijk wel zo goed doet, maar Promes gaat Ziyech op rechts ook niet evenaren. Blijft Neres op rechts over.

Enige oplossing in mijn ogen is Donny terugschuiven, Ziyech centraal, Neres op z'n favoriete plek en Promes op links. Neres is productiever op rechts dan links en Promes zal het denk ik minder uitmaken.
1 0
DrD3k
Helemaal mee eens.
Alvarez zou je dan RCV kunnen proberen, maar enkel als de stand het toelaat. Dest of Veltman wisselen voor Donny laatste half uur lijkt me een goede test.
0 0
Sterspeler
Van Bommel: geef Donny maar een ijsbeentje
0 0
DeMeervanweleer
Beekie is volgens mij een speler die even nodig heeft om weer in vorm te komen, zou nu alles laten zoals het is, uiteindelijk hoop ik, en velen met mij dat Alvarez rcv gaat spelen en Donny op het middenveld terecht komt.
0 -1
Rentokill
Ik heb Alvarez nog nooit achterin gezien en velen met mij ook niet. CV bij Ajax is wel een dingetje, daar heb je tijd en omscholing voor nodig. Er zijn weinig teams waar de CV's zo hoog aansluiten bij het spel.
0 0
Sterspeler
Ik zie Alvarez zich alsnog prima aanpassen op het CM. Ik sluit daarom niet uit dat hij als CV dit ook zou kunnen.
0 0
geDaante
Dat is het enige logische, maar ik zie Ten Hag er voor aan die Van de Beek gewoon weer op 10 te zetten, met Martinez en Alvarez erachter. Dan zou ik helemaal klaar zijn met Ten Hag, maar we gaan het zien.
0 -4
FreddyAX
Inderdaad laten we het even afwachten en ook kijken hoe zich dat ontwikkeld.
0 0
Rentokill
Ben jij eigenlijk niet stiekem al helemaal klaar met ten Hag? Jij wil volgens mij heel graag terug naar het 4-3-3 met één 6.

VdBeek is wel een hele andere 10 speler dan Promes. De eerste is meer een kaatser/balbezit spelende 10 terwijl Promes juist meer een soort verlenger is en gedijt bij voldoende diepte.
0 0
ArthurG
Ik zou het helemaal niet zo vreemd vinden als Ten Hag Donny op 10 zet ipv Promes en de rest hetzelfde houdt. Ja ik zie ook graag Donny een linie naar achteren en dan een middenveld met Martinez, Donny en Promes. Maar om Donny en Alvarez op een positie te zetten waar ze toch lange tijd niet gespeeld hebben, in zo'n cruciale wedstrijd, terwijl Donny pas net weer fit is... Ik kan me voorstellen dat Ten Hag dat iets te riskant zou vinden.
2 0
geDaante
Alvarez werd ook volledig uit het niets ineens op 6 gedropt toch? Heeft er maar een paar potjes gespeeld, en het is wachten tot een tegenstander drukzet, en je bent meteen de klos.

Vooruitzien is regeren.

Martinez, Alvarez en Donny, is een cv op het middenveld hebben die onder druk bezwijkt en nauwelijks vooruit speelt, en een 10 die meer als schaduwspits speelt en dus erg diep. Dan moet vooral Martinez de bal naar voren brengen, en dat is te weinig en teveel gevraagd van hem. Het betere tikwerk op het middenveld is met zo'n middenveld ver te zoeken, veel te weinig combineren vermogen, creativiteit en vernuft aan de bal.
1 -1
trainerdv
Alvarez is lekker bezig, maar ik denk toch dat hij plaats gaat maken voor Donny. Dit is zo'n belangrijke pot en Donny hoort gewoon in onze basis.
0 -1
geDaante
Elke speler zou lekker bezig zijn met zoveel ruimte en tijd. Alvarez is een zeer goed voetballende CV, en een matige middenvelder. Mist daar de motoriek en wendbaarheid, vlotheid, het voetenwerk en de handelingssnelheid.

Tegen inzakkende tegenstanders valt dit niet op, wacht maar tot een tegenstander eens druk zet.
2 -2
Illegaal
Nee zeker niet. Alvarez blijft staan.
Het zal waarschijnlijk Promes worden, maar promes deed het goed tegen Lille, vd Beek start op de bank dat lijkt me zeker.
1 0
jaripettersson
Maar vdBeek is wel een paar klassen beter dan Promes. Hij zal idd nog niet in de basis beginnen.
0 -1
Dexy
Ik denk dat Ten Hag met dezelfde elf gaat starten als tegen Lille. Met Promes op 10 functioneerde het prima.

Denk wel dat Donny al minuten gaat maken, maar niet vanaf de aftrap.
5 -1
WZAWZDB14
Idd tweede helft ipv promes, of alvarez
0 0
Illegaal
Niet voor Alvarez, die blijft staan hoor.
En afgelopen dinsdag deed Promes het niet slechter dan dat vd Beek normaal doet, vd beek vind ik de laatste tijd heel matig.
1 -1
Inhartennieren
Heb je helemaal gelijk in.
Promes doet het gewoon goed.
Van de Beek had de vorm ook nog niet.
Je kunt hem altijd nog brengen, als het bij Promes niet loopt.
2 0
MH1988
Leuk die verhalen steeds van Alvarez naar achteren en Veltman eruit enzo.. Gaat helemaal niet gebeuren. Alvarez heeft nog geen wedstrijd centraal achterin gespeeld bij Ajax en toch is er een hele groep mensen die vindt dat, dat dan zijn beste positie moet zijn? Ten Hag kennende laat hij het middenveld staan. Ook de achterhoede raakt steeds beter ingespeeld en blijft staan zoals tegen Lille. Als Beek fit is gaat Ten Hag voorin rouleren, dat betekent minder speeltijd voor Neres, Promes & Huntelaar. Zo gaat het zijn..
2 -3
geDaante
Gaat misschien niet gebeuren nee, maar dat zou erg slecht zijn, en dan kan Ten Hag wat mij betreft elders gaan trainen. Totaal belachelijk dat Alvarez op het middenveld speelt. Tegen inzakkende tegenstanders kom je er mee weg, krijgt ie aan de bal alle tijd en ruimte, en dan nog is het veelal breed en terugspelen.

Zet een tegenstander eindelijk eens druk, wat zal gebeuren, dan zal hij meteen bezwijken. Vorig seizoen was Ajax al zwak in het onder druk uit voetballen, daar wordt blijkbaar totaal niks aan gedaan, Ajax wordt daar op deze manier nog veel slechter in.
1 -2
FreddyAX
Alvarez kan zeker op het middenveld spelen, je lijkt onze vriende Derksen wel.
Alvarez zou ik opstellen zolang je geen duidelijkheid hebt over de fitheid van vd Beek.

Ik heb niets met jouw beeld van vorig seizoen , het lijkt wel of het een kutseizoen was met matig tot slecht voetbal.

Ik heb heel wat jaren Ajax zien spelen en ik kan je verzekeren dat het een prima seizoen was .
Alvarez lijkt mij geschikter als RCV maar ik heb respect voor de manier waarop hij zijn taken invult op het middenveld, dinsdag zagen we dat hij dat heel aardig doet.

Stoppen met zeuren en eerlijk zijn over de waarde van spelers zoals Alvarez en Martinez.
Ten hag doet het uitstekend, ook als hij onverhoopt van PSV zou verliezen een beetje waardering is op zijn plaats.
0 0
AFCAsphere
Vorig seizoen was Ajax helemaal niet zwak in het onder druk uit voetballen, wat een geleuter man. Dat je geen fan ben van EtH, oké, maar het is niet nodig om leugens over hem te verkondigen.
0 0
Willem410
Hij is toch voor de positie als CV gescout?
Zal raar zijn als je hem daar nooit op zijn minst gaat uitproberen.
Volgende week Fortuna en Groningen thuis, met een van de Beek weer fit zijn dat 2 mooie wedstrijd om dat is te gaan proberen.
Tegen psv zal ik het idd voor nu laten staan.
Dat Ten Hag bij Veltman uitkomt heeft indirect met 2 gruwelijke miskopen te maken.
Als Marin voldeed dan stond Alvarez al achterin.
En als Magellan gewoon goed had geweest, wat je voor die prijs mag verwachten dan had Veltman deze zomer waarschijnlijk al weg geweest.
2 -1
ajaxmachtig
In mijn ogen zie je het echt verkeerd. Je kunt namelijk merken dat Ten Hag het nog niet weer.
In op papier eenvoudige wedstrijden stelt hij Schuurs op. Maar hij twijfelt nog over Schuurs. Daarom Veltman in zwaardere wedstrijden. Als Veltman echt zijn eerste man was, had hij alles gespeeld. Dat is hij dus niet. Ten Hag twijfelt tussen Schuurs en Alvarez als RCV. Alleen probeert hij straks Alvarez in een relatief eenvoudige thuiswedstrijd en gaat hij Vd Beek naast Martinez zetten. Dat is wat hij in zijn hoofd heeft. Als dat niet blijkt te lopen, komen we terug bij de huidige varianten.
1 0
De Stift
Inderdaad. Verder hebben we voorin met Promes, Ziyech, Tadic, Neres en Huntelaar zoveel kwaliteit, dat je er daar het liefst zoveel mogelijk van opstelt. Helemaal als je bedenkt dat we ook nog Traore, Bande (jaja, de man van tien miljoen komt eraan), Lang, De Jong, Labyad en Unuvar achter de hand hebben.
Ten Hag heeft wel eens gezegd dat de posities van de verdedigende middenvelders voor hem de belangrijkste zijn. Martinez voldoet al aan alle eisen: hij is verdedigend sterk, balvast, technisch, positioneel goed, heeft een prima handelingssnelheid en kan ook nog eens een mannetje uitspelen. Alvarez is gewoon wat statischer, denkt te weinig vooruit en minder technisch. Donnie is een allround middenvelder, die vooral aan de bal veel beter is.

En Alvarez zal met Veltman en Schuurs moeten uitvechten wie de beste rvc is. Ik verwacht dat Alvarez dat (op den duur) wint.
1 0
FreddyAX
Hear, hear.
1 0
OviMivO
Eindelijk iemand die het snapt..

Daarnaast is het goed dat Alvarez nu ff op middenveld speelt, kan ie extra snel wennen aan het inschuiven en meevoetballen, komt straks op '4' weer ten goede.

Martinez ontwikkeld zich echt enorm, en als ie zo door gaat, missen we straks RELATIEF weinig aan Frenkie, mits Donny naar '6' gaat, zodat ook de steekpasses van achteren wat meer worden. De combi van voetbal en hardheid/durf is dan echt goed in balans.

Ik zie een Ajax met roulerende aanvallers (neres, ziyech, tadic, promes) in combi met balvaste en sterkte middenveld, echt wel hoge ogen gooien in CL en competitie.
0 0
Joseph
Dat kan zeker, maar zou doodzonde zijn, dan wordt niet het meeste uit de selectie gehaald. Donny doet verdedigend namelijk weinig onder voor Alvarez op het middenveld en brengt aanvallend 10x meer.
0 0
Schwalbino
Als je in die opstelling nog niet met elkaar gespeeld hebt is het wel erg risicovol omdat voor het eerst te doen in de kraker in Eindhoven. Een paar afstemmingsfoutjes zijn dan zo gemaakt en PSV is de lachende derde.

Je moet dit uittesten in een thuiswedstrijd tegen een zwakke tegenstander.
1 0
PJK54
Mooi om te horen en gelukkig dat hij er weer is is toch wel belangrijk voor het team.

Enige probleem gaat worden wie ga je opofferen ik denk Alvares naar de verdediging en Veltman maar naar de bank of hebben jullie en ander idee?
0 -1
Schip
'Toch wel'?

Hij is heel erg belangrijk en heeft na die Real soap nog niet eens zijn echte vorm te pakken. Dat had op Frenkie's vorm vorig jaar ook impact.

Is volgens mij ook geen enkele discussie wie er uit gaat. Dat is Promes. Tenzij TH VdBeek nog niet okselfris vindt en hem rustiger wil brengen.

Ik denk niet dat TH Martinez en Alvarez uit elkaar gaat halen in een voor Ajax altijd lastige uitwedstrijd, al heeft hij mijn zegen.
0 0
Inhartennieren
Waarom Promes?
Deed het erg goed hoor.
Sterke en slimme speler, die verdedigend echt zn verantwoording neemt.
0 0
dondonny
dan zal hij eerder dest eruit halen denk ik en veltman naar de bank. ik verwacht eerlijk gezegd niet zo snel dat hij alvarez naar achteren gaat doen.
1 0
MaximilianRosse
Donny rustig brengen. Is er een tijdje uit geweest, moet je geen risico mee nemen. Alleen brengen als het nodig is. Ik zou met dezelfde 11 starten als tegen Lille. De voorhoede is top en Promes vult de 10 positie ook goed in, ook al zijn er veel positiewisselingen. Die wisselingen zijn alleen maar goed tegen die statische achterhoede van PSV.
2 -1
Sampaoli
Vond ze tegen Lissabon ook weer erg kwetsbaar achterin. 3-2 is een knappe overwinning, maar PSV is de eerste helft twee keer bij de goal van Sporting geweest.

OFF: Derksen heeft het vaak over het 'blok' Alvarez-Martinez, dat zij niet kunnen voetballen en niet dynamisch genoeg zijn. Vervolgens kijk je wedstrijden van PSV en Feyenoord en zie je Hendrix-Rosario en Tapia-Fer, mijn god, wat een armoede. Dat zijn dan middenvelders, maar ik heb véél liever onze twee Zuid-Amerikaanse jongens daar staan.
2 0
MichelBoerebach
Ja? Ik heb ze toch liever bij Ajax op het middenveld staan! (-:
0 0
Inhartennieren
Wie luistert er tegenwoordig nog naar Derksen?
1 0
WZAWZDB14
Ajax kan je natuurlijk ook niet vergelijken met die middelmatige ploegen. Derksen vergelijkt ajax nu natuurlijk met de absolute top, wat dat betreft heeft hij enigzins gelijk: het is nog niet het niveau van bijvoorbeeld frenkie
0 0
voorkennis
Horloge Dolberg van €70.000 uit kleedkamer Nice gestolen.
Lekker man, klokkie van 70 ruggen lekker in kleedkamertje achterlaten
0 -3
MichelBoerebach
Gijp impersonator?
0 0
Robbie en de Kock
Wat een sukkel is Dolberg , gesteld dat het waar is.
Wie laat nou een horloge van 70k in de kleedkamer achter.
En ergens klopt het plaatje ook niet voor mij.
Dolberg, een no nonsense jongen, eigenlijk een groot kind nog die een bling bling horloge koopt van 70 duizend euro. Maar dat terzijde.
0 -3
Ajax#1900
Waarom zou het een bling bling horloge zijn? Kan prima een sober maar exclusief horloge zijn. Overigens ligt de fout toch echt bij de dief hoor.
3 0
gwn_rj
basiself gewoon zelfde als tegen Lille. Afhankelijk van spelverloop spelers inpassen.
0 0
Cesc8
We moeten zondag gewoon lekker gaan inzakken, nee ik weet het dat is onze tactiek niet en dat is niet leuk om naar te kijken, maar zak nou gewoon is 1 keer in tegen Psv en laat hun het spel maken. Je zult zien dat de ruimtes voor Malen Bergwijn Ihattaren ontzettend klein worden en ze automatisch in duels komen en daar zijn ze zeker niet sterk in en daar zijn een Veltman, Nico,Alvarez en Martinez juist wel sterk in, ik weet zeker dat we dit Psv ontzettend veel pijn kunnen doen in de omschakeling, maar dat geld dus ook andersom. Op het moment dat je dan in de omschakeling spelers als Hakim, Neres, Tadic en Promes kan lanceren schrikken die gasten zich het lazarus. Doen we dit, word het 1-4!
7 -1
wendoo9
Jij ziet het 8 . Kon je gisteren ook al zien. Sporting de bal en aanvallen en Psv de goals.
0 0
ajax4ever01
Eens
0 0
MankeNelis
Je moet aan de bal willen domineren. Als zij de bal niet hebben kunnen ze ook niet scoren. Deze wedstrijd komt precies op het juiste moment. Twee dagen meer rust gehad om een flinke dreun uit te delen. We gaan winnen daar.
1 0
Whazzza
Eens. En als ze niet komen gewoon de bal achterin rond laren gaan. Dan maar een uitwedstrijd. Is hun probleem, zij spelen thuis
0 0
kaashaas
Haha wil ik ook
0 0
ajax4ever01
We moeten ervoor zorgen dat PSV sowieso hun geliefde spel kunnen spelen want daar ligt al jaren hun gevaar en helaas trapt Ajax daar al jaren in. De defensie van PSV is net als die van ons te pakken.
0 0
Rhythim
Neem aan dat je bedoelt dat ze juist niet hun favoriete spel kunnen spelen ;-)
1 0
ajax4ever01
uh ja! Eigelijk wel. :)
0 0
jollie18
Ben zo benieuwd naar deze wedstrijd. Hopelijk kan Ajax weer eens een keer winnen in Eindhoven. Mooi dat Donny er weer bij is
3 0
oudzuid2
goed nieuws, maar lijkt me inderdaad niet dat ie zal starten... gewoon bij een 0-3 stand weer wat minuten laten maken :)

ben benieuwd hoe het middenveld er straks uit gaat zien. mijn voorkeur zou hebben: Martinez, Donny en Promes. en Alvarez een linie terug. tenzij Veltman blijft spelen zoals dinsdag, dan kun je moeilijk om hem heen
2 0
Jarl1989
Precies. Mijn opstelling zou ook zijn met Alvarez een linie terug en Donny op zijn plek. Hoe goed Veltman ook speelde dinsdag. Ik blijf hem niks vinden. Vergeet niet dat hij in de 2e minuut al een penalty kon veroorzaken.
3 0
wendoo9
Je gaat nu toch niet improviseren tegen Psv ?? Gewoon zelfde opstelling ,alleen wel doseren met het naar voren lopen. Alvarez wel 3 wedstrijden 2 goals.
0 -1