Ten Hag: 'Promes geen jochie meer, maar een man'

BartVeenstra, 19-09-2019 om 08:55, 10464 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij met de ervaring die Quincy Promes met zich meebrengt. De aanvaller speelde in het buitenland bij Spartak Moskou en Sevilla FC en brengt om die reden veel bagage met zich mee.

Desondanks zit de trainer van Ajax nog altijd kort op zijn speler. De twee hebben gezien het verleden bij Go Ahead Eagles een goede band met elkaar. 'Ik zat hem in Deventer regelmatig achter zijn broek en dat is in Amsterdam niet anders. Quincy heeft af en toe gewoon een schop onder zijn kont nodig, al is hij nu een heel stuk volwassener dan destijds. Quincy is geen jochie meer, maar een man', aldus Ten Hag in gesprek met Voetbal International.

En om die reden heeft men Promes naar Amsterdam gehaald. De club is ambitieus, ook op Europees niveau. 'Dan kan je niet met alleen jochies spelen, maar heb je spelers nodig met ervaring. Blind en Tadic brachten dat vorig seizoen al mee en Quincy doet dat dit seizoen. Hij is 27 jaar, heeft al heel veel meegemaakt. Quincy heeft de nodige bagage, maar is toch ook nog heel hongerig.’

Volgens Ten Hag brengt Promes ook branie en overtuiging mee. 'Wat mensen misschien niet weten, is dat Promes tactisch ook heel sterk is. Het is niet voor niks dat Ronald Koeman hem als wingback durft te laten spelen. Dan moet je wel vertrouwen in hem hebben. Bij ons kan hij op tien en alle posities voorin spelen. Het is een fantastisch antwoord van hem dat hij blij is dat zijn concurrenten zijn gebleven. Dat typeert hem.'

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome tijdens de Viewing Party!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Promes zwom als een vis in het water op 10.
Petje af!

Als ze gaan afwisselen op 10,
hebben we een uniek systeem.
0 0
Schwalbino
Lang is dan weer zo'n speler die bij bepaalde mensen een vooroordeel oproept. ALs TH iets zegt over meeverdedigen en beter oppassen in de omschakeling dan verzinnen ze dat de gallery play waarin hij meeging een van de dingen is waar TH verbetering in zou willen zien.
0 0
VIPete
Snap echt het gezeur over zijn aankoop niet. Ten eerste, in Rusland was hij écht een geweldenaar, super productief, en Rusland staat nog altijd hoger op de coëfficiëntielijst dan de Eredivisie. Twee het is een Nederlander, communiceert makkelijker. Ten derde het is een extra optie voorin. Die 17 miljoen kunnen we echt wel missen, paar goals in de CL en je hebt het er weer uit. Goed om te zien dat de meeste mensen langzaam bijtrekken.
6 0
AjaxPassion
Precies dit!
0 0
Rentokill
Tot nu toe is Promes elke wedstrijd een beetje beter gaan spelen. En nu vd Beek geblesseerd is ben ik blij dat we een brede selectie hebben qua aanvallers.

Ik zou

vdBeek ----------Martinez
-----------Promes----------

Wel eens als middenveld willen zien.
5 -1
masterrr
Zeker, ik ook!
Maar dan moet Vd Beek wel echt wat meer 'in dienst van' spelen. Dat kan hij zeker, maar moet ook gebeuren.
0 0
UltimateKaos
Ik zou dit toch graag een keer zien met de punt naar voren.
-------------Martinez--------
van de Beek-----Promes
0 0
Ajax_026
rare reactie Martinez is duidelijk de beste verdediger van de 3
1 0
glob
nog een weekje wachten dan is het zover.
1 0
Web
En hier op AS vonden ze het alweer een miskoop
Wij hadden toch Lang die is veel beter
Het roept maar wat, ik moet het zelfs nog zien met Lang?
Hij heeft iets in zich, waar ik niet kapot van ben, maar voetballen kan hij wel
Snap ook heel goed dat Ten Hag dir eerst wil zien veranderen.
8 -7
ETM
Ten Hag heeft volgens mij veel vertrouwen in Lang. Zat er vorig seizoen al vaak bij. Viel eerder in dan Labyad.
Noa is echt een interessante speler. Intelligent, technisch, en goede trap. Hij was heel wisselvallig, maar wordt steeds constanter, zo lijkt het. Ik zie hem regelmatig dingen doen die ik pakweg een jaar terug niet had verwacht. Ik vind hem niet met Promes te vergelijken. Promes die denk ik vooral gehaald is omdat er nog al wat aanvallers leken te vertrekken.
Wat heeft hij in zich waar jij niet kapot van bent? Is het voetbaltechnisch? Ik heb het idee dat veel supporters moeite hebben met zn uitstraling, zn accent etc.
1 -1
Scarrd
Labyad! off: Doet die mee komend jaar of verder weg dan ooit?
0 0
ETM
Ik verwacht eerlijk gezegd zelfs geen minuten voor hem in Ajax1, tenzij blessures.
0 0
Amsteraaij
intelligent?
1 -2