Ten Hag: 'Wilden te snel naar de eindfase toe'

JesseTH, 17-09-2019 om 23:40, 5640 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is blij met de start van Ajax in de Champions League. Thuis tegen Lille OSC werd er met 3-0 gewonnen, maar toch waren er nog de nodige kritiekpunten. Het grootste verbeterpunt was volgens Ten Hag het geduld dat de ploeg op moet brengen, ook na op voorsprong gekomen te zijn.

Toch benadrukt de trainer tegenover Veronica eerst het positieve eindresultaat. 'Het is een fantastisch resultaat, laten we dat voorop stellen. We scoorden geweldige goals. In ons aanvalsspel heb ik héle goede dingen gezien. Het aantal kansen dat we gecreëerd hebben, dat was echt kwaliteit. De tweede goal was een fantastische goal, super uitgespeeld.'

En toen zag Ten Hag zijn ploeg plotseling doorslaan. 'We wilden veel te snel naar de eindfase toe. Dan wordt het een hele open wedstrijd en breng je juist je tegenstander in hun kracht. Je hebt gezien dat zij ook heel veel kwaliteit voorin hebben lopen, heel veel snelheid en techniek. Dan kun je ook afgestraft worden.'

Lisandro Martínez vond Ten Hag 'fantastisch 'spelen. 'Hij heeft zijn rol uitstekend vervuld. Hij heeft defensief ontzettend veel ballen onderschept en duels gewonnen, maar hij was ook continu aanspeelbaar. Het verbaast me niet. Hij wordt van wedstrijd tot wedstrijd beter. Hij gaat in zijn rol groeien. Ik weet dat hij daar beter kan en moet.'


Hakim Ziyech

Tot slot gaat Ten Hag in op de wedstrijd én fitheid van Ziyech. De international ging naar de kant wegens lichte klachten en voorzorg, nadat hij andermaal een grootse wedstrijd speelde op Champions League-niveau. 'Hakim heeft uitdaging nodig. Van dit soort wedstrijden, op dit podium, houdt hij. Voor de allergrootste wedstrijden kan hij zich nog extra opladen. Dan zie je vaak het allerbeste van hem.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
de eindfase. Ik zal maar niet zeggen aan welke duitse uitdrukking ik daarbij moet denken. Waarom kunnen we niet in gewoon nederlands zeggen ' speelden de bal te gehaast naar voren'?
2 -1
Cello
Sinds wanneer is het woord 'eindfase' geen gewoon Nederlands woord???. Volgens mij niets mis mee hoor.
1 0
PetrusKeizer
ik heb n hekel aan t nieuwe woordenboek van onze voetbalprofessoren.
0 0
Schip
Compleet mee eens. Al was die Zidane van eerst Martinez en daarna Dest wel erg lekker. Maar de bal werd veel te snel verspeeld door gallery play acties. Hou dat balbezit en zoek rustiger naar die opening.
2 0
Aspers73
Stoorde me mateloos aan het gallerijvoetbal. Totaal overbodig. Martinez was geweldig, wat een passing.
2 -1
Rentokill
Dat hoort een beetje bij Ajax vind ik. Bovendien was het meestal wel functioneel of functioneel bedoeld.
0 0
Ajacied33
Het hoort bij Ajax idd, maar hoort ook bij jeugdigheid die we hebben. Ik geniet er ook van hoor, maar je kan de tegenstander door dit soort dingen onnodig beter maken.
0 0
Labrador
Blij dat ik niet de enige was
1 0
mkAFCA
Exact. Vorig seizoen zouden Frenkie, Matthijs of Lasse die gasten tot de orde hebben geroepen. Respect blijven tonen en zorgen dat je de boel controleert.

Martinez kan wel eens een hele grote worden. Iets minder rust dan Frenkie aan de bal, maar wel grotere trukendoos.
1 0
MarcelvTol1971
De invalbeurt van Noa Lang was werkelijk tenenkrommend slecht. Die had er meteen weer uit gekund.
0 -1
Rentokill
Wel goed voor hem dat hij nu meemaakt wat er van hem gevraagd wordt. bij Lang schuilt altijd het gevoel dat hij het makkelijk vind. Das aan de ene kant goed, beetje arrogantie mag best, maar nu de stappen gaan zetten.
0 0
ETM
Ik vind Ziyech ook buiten de CL om al erg goed begonnen aan dit seizoen.

Het bijzondere aan Martinez vind ik dat ik het niet verrassend vind. Hij zit bij een select groepje aankopen waarbij ik al zo snel volledig overtuigd was. Niet hoopvol, maar gewoon overtuigd.

De goal van Alvarez kon eigenlijk niet. Vanuit die hoek. En volgens mij gleed die doelman een beetje weg. Neemt niet weg dat het fantastisch was, de opzet en de drive bij Alvarez.
Ajax ging bij 2-0 ook gewoon ronduit baldadig voetballen. Ik zei toen een vriend dat ik er nog niet gerust op was, even later stond het 3-0. Maar dat baldadige,.. het is wel echt uniek aan Ajax. Die Engelsen zien ook dan weer Ekkelenkamp invallen, die niemand echt kan plaatsen, hij maakt een fout en een tel later schudt hij het van zich af met bravoure.. tsja hoe herkenbaar kun je als club zijn.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Martinez wordt nu wl gezin als een enorm Ajax talent, dus daar komen zeer binnenkort al die scouts op af vsn de grote geld-clubs. Gaat ook heel veel opleveren,ben hier in Amerika droomt men al van 3 Amerikanen in Ajax 1.
0 -1
Hollister
Een Dest die in de laatste 10 minuten 3 de bal verliest in de 16 m van de tegenstander... dat zijn amateur fouten.. ongelooflijk dat we dan toch blijven jagen op de 4-0 terwijl je die gasten helemaal van het kastje naar de muur moet laten lopen en de bal gewoon in de ploeg houden.. ze konden bijna niet meer jagen.. zowel de eerste helft als op het einde van de wedstrijd geef je gewoon 2 x een 100% kans weg... nu komen we ermee weg, maar het is ook al diverse keren fout gegaan, zowel vorig jaar als dit jaar. Zondag wordt je genadeloos afgestraft
1 -2
Rentokill
Het was niet alleen Ajax dat slordig speelde. Wat er gebeurde was dat Lille gedwongen werd met veel meer risico te spelen. Eerder instappen om meer in de duels te komen en de passing van Ajax te verstoren. Dat deden ze heel goed. Op het laatst hielden we geen bal meer in de ploeg. Maar daardoor kwamen we wel uit de dekking en ontstonden er ruimtes.
0 0
ETM
Mijn god, wat een sure post is dit. Voordat de wedstrijd begon was al duidelijk dat Ajax kwetsbaar is. Je speelt vervolgens tegen counter-machine Lille. En je bent 70% van de pot volledig de baas. Je doelman laat ook weer zien waarom hij goud is. Hoe kun je dan zo negatief zijn. Want dat is het, niet kritisch, maar negatief.
Dest maakt idd nog fouten. Je had anders verwacht? Bij die eerste grote kans van Lille staat hij fout. Dat is ook waar Dest nog keihard aan moet werken. Maar ondertussen doet hij ook zoooveel goed. Komt daar effe de CL binnenvliegen als 18jarige.
2 -1
Cello
Ik vind het eigenlijk wel positief, dat ondanks de duidelijk goede overwinning van 3-0 er genoeg over blijft om kritisch over te zijn en dus om aan te werken.
Ik denk dat het aan voorbeelden voor de Technische Staf niet ontbreekt. Kunnen daarmee samen met de spelers weer aan het werk. Er valt nog genoeg te verbeteren en dus zit er ook zo goed als zeker nog heel wat rek in.
4 0
Dragon36
Je weet dat het wel goed zit als je moet gaan praten over 'niet te frivool worden' als minpuntje op de wedstrijd.
6 0
Superjan
Hoezo? We motte toch golen make of wa?
1 -1
ItsinmyDNA
Ziyech
1 0