'Edson gaat af en toe de bal te snel halen'

BartVeenstra, 16-09-2019 om 07:50, 17293 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een uitgebreide verklaring gegeven waarom Ajax afgelopen zaterdag in het thuisduel met sc Heerenveen verdedigend kwetsbaar voor de dag kwam. De oefenmeester zag dat Ajax in de omschakeling en in de restverdediging een aantal steken liet vallen.

In De Telegraaf legt hij uit hoe dat kwam. 'We hebben te veel spelers achter in de opbouw', begint de trainer. 'En onze centrale verdedigers moeten dominanter spelen en Edson Álvarez wegsturen. Edson gaat af en toe de bal te snel halen, maar moet juist hoog op spelen. We moeten meer mensen op de helft van de tegenstander brengen. Quincy Promes moest ook hoog spelen en in het middenveld spelen. Dat was een tweede ding.'

Ten Hag gaat vervolgens ook dieper in op de defensieve organisatie. 'Heerenveen speelde bijna met drie zessen. Dan moet ons middenveld tegen de middenvelders van Heerenveen gaan spelen en met name de contra-kant hing te veel naar binnen, waardoor de andere kant vrijkwam en dan krijg je een soort domino-effect.'

De oefenmeester legt uit dat wanneer het middenveld doorstapt, de verdediging dit ook moet doen. 'En dan gaat het om de samenwerking centrale verdediger-vleugelverdediger. Het laatste ding was dat Heerenveen er blijkbaar op had getraind dat wij over rechts vaak doorschoven. Dat hebben we veranderd in de rust. Het was een tactisch steekspel', aldus Ten Hag, die Ajax in de tweede helft een stuk beter zag spelen. 'Na rust waren we heer en meester en hebben we totaal gedomineerd. Het werd 4-1 met schitterende goals.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
dit is de professor-ten-hag versie. Ik heb liever houd-t-simpel-Erik.
1 0
ST
Alvarez hoort als RCV te spelen op de plek van Veltman.
1 0
ETM
Wat TH hierboven aangeeft over de opbouw vind ik eruit springen. Hij licht niet alleen Alvarez eruit, maar juist ook in dit geval Schuurs en Blind.

Toen Martinez nog achterin stond kwam bijna alles van hem. Schuurs, die juist goed kan voetballen, liet de opbouw aan hem over en Blind, toen op het middenveld eigenlijk ook. Veltman, later,al helemaal. Creativiteit begint ook bij variatie in de opbouw.
Ik denk dat het spel wdb ook met de beschikbare spelers veel creatiever kan.

De huidige puzzel lijkt geenzins een voorziene puzzel. Ik vraag me dus af welk plan TH had toen hij het seizoen in ging.

Martinez, Blind, Veltman, Marin, Mazraoui, Schuurs, Alvarez ( Vd Beek is al door hem genoemd) - voor het maken van 2 koppels..
We zien zo'n beetje alles voorbij komen in een nog maar net begonnen seizoen.

Eiting raakte geblesseerd en Schone vertrok toch vrij onverwacht. Waren ook nog opties geweest.

Dat Ten Hag grotendeels verder gaat met de speelwijze van vorig seizoen is verder niet vreemd. Maar liefst 8 van de 11 basisspelers zijn er nog.

Dergelijke uitlatingen als hierboven zou ik wel vaker willen. Zeldzaam inhoudelijk.
4 -2
Ar
Ik vraag me af het niet lekkerder stond met Blind voor de verdediging. Martinez heeft iets meer snelheid, is iets sterker in de duels, en zou ik iets makkelijker in de laatste man positie laten dan Blind. Ook in combinatie met Veltman/Schuurs lijkt me de snelheid van Martinez te prefereren achterin.
0 -1
Ar
Dinsdag dan maar zo:
Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico;
Alvarez, Martinez;
Neres, Ziyech, Tadic;
Huntelaar
1 -2
OntlastendeMiddenvelder
Wat een hoop negativiteit hieronder. Tuurlijk, niet alles ging goed. Alvarez op het middenveld is een mooi discussiestuk. Maar we hebben wel gewonnen met 4-1 van een lastige ploeg en hebben bij vlagen mooie dingen gezien. En met dat schot op de kruising zag je even weer de oude Neres.

De meeste zorgen maak ik me over Blind. Onze betrouwbaarste speler maakt de laatste wedstrijden iets teveel foutjes. Maar verder? We zitten nog aan het begin van het seizoen, de kans op verbetering is groter dan op verslechtering.
4 -3
blava
TH heeft gewoon geblunderd in de eerste helft. Veltman werd keer op keer voorbij gelopen op snelheid terwijl ook Schuurs en Blind niet bekend staan om hun snelheid. Dest moet morgen spelen alleen al om de counter van Lille eruit te halen op rechts. Schuurs heeft een goede inspeel pass en is dus zeer belangrijk voor het Ajax spel. Ook zijn lengte is een voordeel. Eindelijk won een CV van Ajax kopduels.
4 -3
waayop
Schuurs moet meedegenlozer worden in de een op een situaties. Liet zich zeker drie keer veel te makkelijk uitspelen.
2 0
KlaasJanDolberg
Met de blessure van Donny en Eiting is het middenveld zoals het nu staat best logisch. Alvarez is inderdaad geen middenvelder. Martinez oogt daar wel heel comfortabel en kan je prima laten staan. Als Donny terug is lijkt mij de beste opstelling:
Onana
Dest - Alvarez - Blind - Nico
Donny - Martinez
Ziyech
Neres - Tadic - Promes

Wat een elftal.
7 0
FernandoRedondo
Volledig eens. Alvarez naast Blind wordt gewoon een ijzersterk centrum.
0 0
FollowAjax1
Plausibel, ik zeg het gewoon eerlijk: plausibel.
2 0
Ar
Wat Alvarez hoog of laag toevoegt heb ik tegen Heerenveen niet echt kunnen ontdekken.
Het leek mij verder bij de basisopstelling al dat het de bedoeling was dat met Veltman je één iets sobere back houdt, maar die stond de eerste helft juist heel hoog. Pas de tweede helft verbeterde dat. Ik vond de keuze voor Veltman rechtsback sowieso opmerkelijk, want gezien de snelheid voorin bij Heerenveen leek Dest me de beste optie. Die is sneller en voetbalt zich er iets makkelijker uit. Veltman werd een paar keer vastgezet, moest terug en gaat dan daarmee de fout in. Misschien is een slechte pass vooruit dan toch beter. Dan maar over zij of achterlijn, is toch
2 0
behangdelul
Misschien omdat Dest net een reisje met een vliegtuig in de benen had voor zijn oefeninterland?
1 0
Bramble1988
Waarom zeikt iedereen? Je hebt op het moment niet beter. Marin moet wennen en Donny is geblesseerd. Als hij weer fit is kan Alvarez een linie naar wchteren en Donny naast Martinez. Ziyech ervoor. Promes erbij en smullen maar.
4 -3
davidgravemaker
Probleem is dat TH Alvarez niet een linie naar achteren gaat halen. Het lijkt er (helaas) sterk op dat Veltman de man naast Blind gaat worden.
0 0
ST
Eens
0 0
Labrador
Ssst. Niet positief zijn. Dat mag hier niet.
0 -3
Matzet
Ik las dat scouts van Ajax op de tribune zaten voor Sandro Tonali. Toevallig heb ik hem eerder al als optie genoemd, maar hij zou wel passende opvolger van Frenkie zijn. Dan kan Alvarez een linie terug en hoef je niet allerlei tussenoplossingen te vinden. Nu moet je nog altijd spelers op niet 100% passende posities te zetten.

Voor nu is Alvarez - Martinez een prima oplossing.
1 -2
vincent_DV
Ik verwacht in januari vanuit Ajax best wat vuurwerk. Met het naderende vertrek van veel spelers na dit jaar zullen ze alvast wat gaan inkopen denk ik zoals toen met Neres. Ik gok sowieso een buitenspeler, een of 2 middenvelders voor van de Beek en een Iets verdedigere en ik denk een spits voor Huntelaar volgend jaar
0 0
Bjorn
Alvarez hoort niet hoog te staan, Alvarez is namelijk geen Ajax-middenvelder. Hij is te log, speelt alles op safe en mist de functionele techniek. Er moet op die positie een voetballer staan die ook verdedigend kan denken, bijvoorbeeld Donny. Als Donny geblesseerd is geef je gewoon Marin of Lang vertrouwen en schuif je één of twee posities. Een halve verdediger opstellen op een Ajax-middenveld vind ik niks.

Martinez daarentegen kun je rustig laten staan als middenvelder, die jongen heeft de rust, de techniek, de pass en is daarnaast ook nog eens een geweldige pitbull die nauwelijks een kopduel verliest. Heerlijk.
4 0
davidgravemaker
Is toch schandalig dat we deze discussies moeten hebben? Dan is er toch gewoon niet goed genoeg ingekocht? Mensen die niet op hun juiste plek staan en mensen opstellen of laten invallen die niet meer bij Ajax zouden moeten spelen. Wat nou als straks iemand lange tijd geblesseerd is? Vreemd aangezien we zo veel inkomsten hebben gegenereerd.
3 -2
AlexIbarra
Er zijn op dit moment 3 middenvelders geblesseerd.
VdBeek, Mazraoui en Eiting kunnen alledrie op de positie naast Martinez spelen maar zijn afwezig. En Marin is gekocht voor die plek maar voldoet (nog) niet.
Het lijkt me niet dat we in de loop van het seizoen nóg meer afwezigen zullen hebben voor die positie. 1 langdurig geblesseerde middenvelder is beter dan dit.

Ik was er voor om Pröpper te halen (of een nog iets betere voetballer), zelfs toen Schöne nog hier speelde. Ook Lasse had ik liever niet laten gaan, precies voor momenten zoals dit. Maar we kunnen niet altijd uitgaan van de situatie waarin 4 middenvelders niet of niet goed kunnen presteren.

Met in elkaar gepuzzelde opstellingen halen we voorlopig zeer goede resultaten. Daar ben ik blij mee.
Maar de uitvoering kan en moet veel beter (en mooier). Dat Alvarez geen Ajax-middenvelder is, lijkt me voor iedereen wel duidelijk. Ik kan me echter niet voorstellen dat in de komende maand geen een andere middenvelder fit en goed genoeg wordt om hem uit de basis te spelen.

Alvarez RCV, Dest of Maz op de backpositie. een fitte Donny op 10 en dan staat er weer een enigszins logische opstelling die hopelijk lekker samenspeelt.
0 0
Eduard
Ik begrijp wel wat Ten Hag zegt.

En ik denk dat t dit seizoen alleen maar beter kan en zal gaan.
Als Donny terug komt gaat Alvares een linie terug en naast Blind zou ik denken toch....?
Verder komt Dest er ook bij op rechts.
En Neres heeft zo veel gespeeld afgelopen jaar. Het is geen computerspel. Even de tijd.... Afgelopen week end die bal op de kruising Daar zag je zijn enorme talent!!

Als laatste hoop ik wel ook dat er minstens een of twee jeugdspelers doorbreken. Unuvar, Gravenberg, Eiting, Traore.....of ...iemand die ik mis.

Lijkt me allemaal erg positief ....
6 -1
Schip
Hij wil dat de ploeg beter in positie blijft staan bij balverlies, zodat je makkelijker druk kunt zetten.

Maar Alvarez heeft gewoon niets te zoeken hoog op het veld.
0 0
Rentokill
Noa Lang ;-)
4 0
Eduard
Jazeker Noa Lang!!
1 0
Woodenshoe
We hebben gewoon heel slecht ingekocht deze zomer en niet geanticipeerd op het vertrek van Frenkie en Schöne. Martinez is gekocht als opvolger van Nico en Alvarez als CV..

Die staan nu op het middenveld omdat we geen (goede) middenvelders hebben. Dat is gewoon heel slecht vind ik...
5 -5
Markopantelic007
Dat is er wel hoor. Marin, maar die valt tegen. Maarja, hoe vervang ff een speler van kaliber Frenkie? Simpel, dat kan niet. Promes is erbij gekomen en Alvarez is als vervanger van De Ligt gehaald. Het is nu alleen een beetje schuiven, omdat Marin het niveau (nog) niet aankan en Blind tegenviel op het middenveld. De selectie is in de breedte gewoon super. Geniet er nog maar van, want volgend jaar is de helft waarschijnlijk weg.
1 -1
Sterspeler
Je moet Donny een linie terug schuiven. Dat is ergens zonde, want op 10 speelt ie het beste. Wat dat betreft hadden ze nog wel een goede speler voor naast Martinez kunnen halen. Echter vind ik niet dat er zo slecht is ingekocht als dat je schetst. Alvarez vult het voor nu prima in en ik zou niet weten wie Ajax anders had moeten halen.
1 0
Rentokill
Wanbeleid...
Mark Netto out...
tenhagout
Sar out!
4-1 winnen van Heerenveen is gewoon heel slecht.

Toch?
ehhh....
7 -5
Woodenshoe
Ik heb het nergens over deze wedstrijd.... Meer over de onbalans in de selectie
1 0
MK77
Ja vorig jaar met Mathijs, Frenkie en Lasse werd er tenminste 8x gescoord Heerenveen
2 -1
31xAjax
"Onze verdedigers moeten dominanter zijn en Edwin wegsturen". Nee Erik ten H., jij moet Edson niet op het middenveld zetten want daar voelt hij zich als een kat in een vreemd pakhuis en daarom laat hij zich uitzakken. Alvarez moet het spel vóór zich hebben en bovendien is zijn handelingssnelheid (nog) te laag....
7 -4
appeltje
Vorig seizoen heeft hij genoeg op het middenveld gestaan bij América. En bij Mexico wordt hij ook als middenvelder gebruikt.
2 -2
Lazell
Real Madrid heeft ook met Pepe op het middenveld gespeeld. Wil niet zoveel zeggen. Sommige teams hebben gewoon 1 anker op het middenveld. Bij een voetballende ploeg als Ajax kan dat niet, want dan heb je simpelweg minder voetballend vermogen.
3 0
Rentokill
Z'n hoeveelste wedstrijd in de basis is dit ookalweer?
Alvarez niet gewend als middenvelder?
Ga je huiswerk eerst even doen.
5 -3
Plein19
Ik ben bijna alles met je eens. Maar Alvarez heeft juist wel als middenvelder gespeeld
0 0
Rentokill
Dat bedoel ik ook gekkie.
1 0
vincent_DV
Opzich is de uitleg van Ten Hag wel duidelijk natuurlijk, alleen Iets verbaast me. Was Ajax vorig seizoen juist ook niet heel erg goed in balbezit omdat er telkens 2 middenvelders de bal kwamen halen bij de verdediging om vanuit daar de bal zo snel mogelijk naar voren te krijgen?

Ik vind juist doordat je Martinez en Alvarez dieper weg zet je totaal niet meer aan voetballen komt omdat die twee dan veel minder aanspeelbaar zijn. De verdedigers weten steeds totaal niet waar ze die ballen heen kunnen spelen in mijn ogen.

Natuurlijk heb je met Alvarez en Martinez sowieso veel minder voetbal dan vorig seizoen maar daar doe je zonder van de beek niks aan want er zijn helaas geen andere opties. De enige andere optie Marin voldoet totaal niet en ik ben er ook een beetje klaar mee dat hij steeds zo verdedigt wordt. De beginselen van een goede middenvelder zie ik bij hem al niet, aannames zijn vaak verkeerd, hij laat niet zien inzicht te hebben, Laat zijn man constant lopen, zet totaal op de verkeerde momenten druk etc etc. En dan hoor je iedereen van jaa hij was wel de beste van Standard. Maar is Standard niet gewoon het AZ van België! En wij wilde Guus Til toch ook niet en die blonk ook uit bij AZ. In België worden Vormer en Vanaken ook speler van het jaar, dus dat zegt me allemaal niks.
2 0
Bocarra
Martinez en Alvarez staan vaak te dicht bij zelfs op 1 lijn met de verdediging. Ten Hag bedoeld met dieper dat ze een meter of 10 a 15 hoger op staan tussen de linies.
1 0
AnsB
Vermoeiend al die reacties dat Alvarez niet op het middenveld hoort.
Nog los van het feit of dit klopt want zo'n speler moet ook wennen (maar goed, ik zie hem ook liever achterin): ER ZIJN OP DIT MOMENT EVEN GEEN BETERE OPTIES!
Je kunt niet zo maar even met de punt naar achteren gaan spelen en in deze belangrijke fase de hele boel organisatorisch omgooien: dat zou pas stom zijn en vragen om moeilijkheden.

Ik vind het prachtig die inkijkjes in waarom het niet liep voor rust en waarom wel na rust.
Toch vraag ik me bij dit soort dingen ook altijd af in hoeverre een ploeg getraind kan worden op dit soort - deels voorspelbare - tactieken van tegenstanders. Kijken trainers niet naar hoe ze hun eigen team zouden bestrijden, zodat ze daar hun spelers op kunnen voorbereiden?
Tegelijkertijd snap ik dat er eigenlijk heel weinig tijd is - gezien de fase van het seizoen en de vele wedstrijden, plus de verstoring van een interlandperiode - om nu al zowel normale spelpatronen én tactische reactiepatronen in te slijpen. Ook qua mentale belasting kun je spelers niet volstoppen met tactische informatie.
Wat dat betreft hebben internationale topploegen, met veel minder verloop van hun beste spelers, veel meer mogelijkheden om elk jaar door te ontwikkelen, ook op tactisch gebied, met meerdere veldbezettingen.
13 -2
vincent_DV
Het klopt wat je zegt. Maar zeiden de meeste, zowel hier als op twitter als op straat, heel augustus al niet dat Ajax een creatieve middenvelder Voor de verdediging miste? Hoe kan je dat als Ajax dan niet hebben gezien? Dat is wat mij echt enorm stoort. Dat er nu geen andere optie is terwijl iedereen dit al van mijlen ver aan zat komen.

Morgen spelen met dat middenveld is een ramp. Gelukkig hebben we voorin ongelofelijk veel kwaliteit waardoor je toch wel minimaal twee keer scoort en dan hopen dat Lille er minder maakt, maar van goed verzorgd voetbal zal wederom geen sprake zijn.
2 -2
Schip
Er zijn wel betere opties, zeker in de eredivisie. Gravenberch bijvoorbeeld. En een punt naar achteren. Het is raar om een speler als Matusiwa te laten vertrekken, maar iemand als Alvarez daar op te stellen, die wezenlijk niets meer brengt en met een lagere handelingssnelheid en minder diepte in de passing.

Kwalificatie is een feit. TH speelt nu met een ploeg waar hij verder mee wil. En dat middenveld voldoet niet.

Als je het lef hebt om met Frenkie - Schone te spelen, moet je ook het lef hebben om met Martinez - Gravenberch te spelen.
1 -1
Bocarra
Een groot gedeelte hier zijn opportunisten en succes aanhangers. Laten zich leiden door oppervlakkige media. Ik vind het verrassend dat ten Hag na de boycot van het Televaag feestje hij nu wel de moeite neemt om wat openheid van zaken te geven. Ik denk dat er achter de schermen met elkaar gesproken is. Wat ook opvalt is dat al die zgn kenners in de diverse media niet op dit niveau kunnen analyseren. Zei zien dit dus niet.
6 -2
trodat4030
Meh, wanneer is dan het moment niet belangrijk genoeg dat je die punt kan draaien. We zijn de voorrondes door, dus de belangrijke fase was even voorbij, maar men heeft blijkbaar totaal geen gebruik gemaakt van het moment om die punt te draaien. Ergo, TH WIL de punt niet draaien. Hoewel de selectie-samenstelling er om schreeuwt.
2 -1
DeWijsneus
Jup eens.
1 -1
Bocarra
Daar heb je meer tijd voor nodig en kan pas als het volledige team het huidige systeem beheerst. Maar ik ben van mening dat in de CL je beter met 2 controleurs kunt spelen. Zeker met de verdedigende kwaliteiten van de huidige selectie.
1 -2
trodat4030
Hoeveel tijd dan? Het is toch niet een volslagen onbekend systeem waar maanden in gaan zitten? We speelden ook met de punt naar achter toen Erik het van Keizer overnam. 14 maanden geleden nog! Het is echt niet een totaal onbekend systeem. Dit kan je echt gewoon in een week of 2 erin slijpen. Het is geen universitaire opleiding..

Onana
Dest, Alvarez, Blind, Tagliafico
Martinez
Vd Beek, Ziyech
Neres, Huntelaar, Tadic

De enigen die het niet hebben gespeeld bij Ajax van deze basis zijn Tadic en Martinez (en Martinez heeft bij Justicia ook wel eens in dat systeem gespeeld, zij het als verdediger). Speel je zonder KJH en met Promes, zijn het er 3, al kan je ook voor Lang kiezen ipv Promes, die is opgeleid met de punt naar achter. En in de CL zou je kunnen kiezen voor de behoudendere Veltman ipv Dest mocht je verdedigend wat meer zekerheid willen. Dan moet Donny de rechterkant breed houden als Neres gaat zwerven, dat kan hij prima. Op links houdt Nico het veld breed. Ik zie het probleem niet zo..
1 0
Bil
Ook de credits voor Richard Witschge, hij zit boven bij de pers tribune en heeft contact met Reiziger. ( daarom zit Reiziger met een
oortje in)
0 0
mkAFCA
Het zal wel. Mooie uitleg. Maar Alvarez lijkt me geen middenvelder en Perr Schuurs komt te kort. Omdat Heerenveen altijd aanvalt, komen er ruimtes. Maar tegen ploegen als Lille of Chelsea worden we achterin helemaal de moeder gespeeld met deze opstelling. Of je nou contra dit en rest dat doet. Gewoon de mensen op de plek zetten waar ze tot hun recht komen.

En oh ja: in godsnaam, in godsnaam, haal Veltman eruit. Kan het echt niet meer aanzien. En Siem erin i.p.v. een talent....kom op zeg dat is Ajax niet.
1 -9
waayop
Heerenveen altijd aanvalt? Wedstrijd niet gezien?
0 0
nummer14
Ongelooflijk dat je hier zo veel minnetjes voor krijgt terwijl dit gewoon de waarheid is. Zegt genoeg over het niveau hier. Lille wil ik zeker niet hetzelfde niveau toedichten als Chelsea op dit moment maar je gaat wel grote problemen krijgen als je zo speelt als zaterdag. Veltman kan al jaren niet meer al zie ik hem dan echt nog liever op rechtsback maar daar hebben we Dest al. Schuurs viel me zaterdag ook zwaar tegen terwijl ik hem aan het begin vh seizoen echt sterk vond spelen.
0 -1
waayop
Veltman speelde rechtsback tegen Heerenveen.
0 0
mkAFCA
Ha, het verbaast me ook. Maar ook weer niet. Want veel fanboys op AS. Mag geen kritiek geven. Alles wat Ten Hag zegt is tegenwoordig op het niveau Cruijff. Maar volgens mij moeten we ook gewoon kritisch kunnen blijven.

Veltman had allang doorgeselecteerd moeten worden. Het constante geschuif met mensen helpt ook niet. Deed Ten Hag vorig jaar ook. Kostte ons punten.

En we mogen van geluk spreken in de eerste helft. Die VAR beslissing had ook niet kunnen vallen. En dan was het zeer waarschijnlijk een hele andere wedstrijd geworden.

Hou mijn hart vast voor PSV uit...
0 -2
BrandjeXL
Grappig dat jij alles op het bordje van TH legt terwijl het toch echt Overmars is die TH tot deze keuzes dwingt. Martinez is als vervanger gehaald voor Nico maar TH heeft het lef om hem als middenvelder te gebruiken en die jongen gaat een sensatie worden. Overmars, die hier bijna heilig wordt verklaard, heeft simpelweg niet goed gereageerd op het vetrek van Lasse en Frenkie. Marin is in niks een vervanger van Frenkie. Prima speler maar eerder als vervanger van Donny.
0 0
nummer14
PSV uit is de laatste jaren van onze kant veel te mager geweest. Hoop dat ze dit jaar niet als een kip zonder kop gaan rondlopen. Maar dan zou ik Veltman sowieso op de bank zetten die gaat altijd als 1e gekke dingen doen. Het hangt ook wel een beetje af van de doordeweekse resultaten en inspanningen van beide teams. Ik ga trouwens wel gewoon uit van een nipte overwinning zondag.
0 0
Spitz
Erik ten Hag laat met deze uitleg zien, hoe goed hij het ziet. Niet alleen tegen Heerenveen, maar ook tegen Paoel, Juventus, Real Madrid, enz. Hij doet het in de rust en het team voert het uit. Een genie! Echt.
8 0
Fieldman
Alvarez kan niet hoog spelen, want het is geen middenvelder. Dat is wat er gebeurt als je mensen op de verkeerde plek zet.

Je gaat Ramos ook niet vragen om als een soort Eriksen te spelen.
2 -4
FerdiZ
toch speelt hij bij Mexico op het middenveld.. best appart dan he
4 0
Spitz
Je doet het met de spelers die beschikbaar zijn. Donny is afwezig. Ten Hag vult het anders in. Daarbij speelt Alvarez bij Ajax heel anders dan in Mexico. Dat heeft tijd nodig. Net als bij Marin. Maar laten de analitici en de kranten maar negatief zijn. Tagliafico zei het al, dat men eigenlijk al bezig was met de CL. En hij meende dat volledig. Hij lult niet in het ronde weg.
2 0
Olle
Zet die gozer nou gewoon achterin..... Daarvoor is ie gehaald! Op het middenveld voegt ie weinig toe.... Die goal tegen PAOK had ie als verdediger ook kunnen maken!
1 -3
Patrick78
Goal was tegen Apoel.
0 0
Olle
Apoel dan..... Al was het tegen Telstar.... Gewoon een kopbal uit een dood spelmoment...
0 0
Jelephi
Prima tactische uitleg!
1 0
Ajacied0343
Deze tactische teksten van ten Hag zijn werkelijk een verademing om te lezen. Duidelijk voor iedereen, maar zo ongelofelijk knap om midden in een wedstrijd dit voor elkaar te krijgen.
3 0
Rhythim
Zet m nou toch gewoon met Blind achterin, haal die slome Veltman er toch eens uit (want iedereen van zijn eigen team loopt hem toch al aantoonbaar jaren voorbij) en je problemen zijn opgelost....
5 -2
davidgravemaker
Vergeet het maar. Veltman staat er gewoon weer in morgen...
3 -1
Rhythim
Ja kunnen we vergif op innemen helaas
0 -1
GvanderK
Edson moet centraal achterin staan.
3 -1
Wimmel
Heerlijk om te lezen dit soort verklaringen. Niet alle trainers lezen een wedstrijd zo goed en kunnen dit in 10 minuten aan hun team duidelijk maken.

Maakt ook gelijk duidelijk dat men wel degelijk hoed luistert naar hem.
4 0
Daniii
Ben blij/benieuwd als Alvarez naast Blind centraal achterin komt te staan, zodat we tenminste wat power en lengte achterin hebben met enig internationale ervaring.
3 0
Rentokill
Geniale uitleg wederom. Geen speld tussen te krijgen.
2 0