Blind: 'Tagliafico altijd gevaarlijk voor de goal'

SJvanveen, 14-09-2019 om 20:50, 6161 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind zag dat Ajax zaterdagavond niet altijd goed stond in de verdediging. Tegen sc Heerenveen was het af en toe een gatenkaas, maar gelukkig was daar Nicolás Tagliafico die met twee fraaie goals orde op zaken stelde. 

Ajax begon goed tegen sc Heerenveen, maar kakte gedurende de eerste helft in. Na de thee swingden de Ajacieden bij vlagen, met een 4-1 zege tot gevolg. 'We hebben een fitte selectie en het gevoel is goed. Donny (van de Beek, red.) komt er ook weer aan volgens mij, dus we hebben zin in de Champions League. Het is een mooie en belangrijke week', aldus Blind bij FOX Sports

Zelf zag hij bij de gelijkmaker er niet heel goed uit, sowieso vond Blind dat Ajax defensief tegen sc Heerenveen zo nu en dan wat steekjes liet vallen. 'We stonden niet altijd goed. In de opbouw kwamen ze er door en we kregen er geen grip op. Als je hoog verdedigt, hebben zij genoeg snelheid voorin om gevaarlijk te worden.' 

Tagliafico

Tagliafico was twee keer trefzeker en daardoor belangrijk voor Blind en consorten. De centrale verdediger loofde de Argentijn na afloop. 'Hij is altijd gevaarlijk voor de goal. Hij vliegt erin en heeft geen angst. Dat is een kwaliteit van hem.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TwoLegsAlwaysWin
Tagliafico altijd een plus vanwege zijn strijd.
Om eerlijk te zijn: daar waar Blind zegt 'we' bedoelt hij eigenlijk 'ik'. Maar goed, nu gewoon lekker spelen tegen Lille.
0 0
pinballmagic
Heerlijke voetballer
Altijd voorop in de strijd
0 0
FollowAjax1
Veel aandacht gaat uit naar Ziyech en Tadic, wat terecht is. Toch krijgt Nico te weinig lof, die met zijn grinta zo belangrijk is voor dit Ajax.

Gaat er altijd vol voor, laat zn kop nooit hangen en toont (soms iets teveel) vechtlust. Opvallend ook dat hij in 40-50% van de wedstrijden geel pakt, maar zelden rood. Echt een heerlijke speler!
3 -1
ETM
Maar men doet Tagliafico juist te kort door het steeds maar over 'grinta' te hebben. Tagliafico scoort op intelligentie en techniek namelijk ook heel hoog. Zijn volley was technisch nog begaafder dan de volley van Son gisteren tegen Crystal Palace.
2 0
Sanalologo
Ajax lijkt alleen nog maar uit standaard situaties te kunnen scoren.
0 -7
JariHeijden
Mooi wapen is dat, hè!!
0 0
BRAMHOUTEN
Ja eindelijk is ajax een kutteam. Ga je lekker druk maken om je eigen club
3 0
Sanalologo
Brammetje
0 -2