Ten Hag heeft voorkeur: 'Dest moet eigen keuze maken'

BartVeenstra, 13-09-2019 om 14:20, 4336 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag hoopt dat Sergiño Dest kiest voor een carrière bij het Nederlands elftal. De verdediger van Ajax, die vrijdag zijn contract in Amsterdam verlengde tot medio 2022, heeft de keuze uit Oranje of het nationale elftal van de Verenigde Staten.

Op het moment dat Dest een uitnodiging kreeg van Team USA tipte Ten Hag de KNVB over Dest. De beslissing ligt dan ook bij de nationale voetbalbond, al wisselt de coach van Ajax wel met de rechtsback van gedachten. 'Hij moet zijn eigen keuze maken, waar zijn gevoel ligt', aldus Ten Hag, die voor het Nederlandse voetbal hoopt dat Dest voor Oranje kiest. 'Ik wil benadrukken dat het de keuze van de speler is. Ik, als Nederlandse trainer, heb in het belang voor het Nederlandse voetbal een voorkeur voor het Nederlands elftal. Maar ik zou het zeker respecteren als hij voor de USA kiest.'

Bij Ajax klopt Dest hard op de deur, zo weet ook Ten Hag. 'Hij maakt een goede ontwikkeling door. Vorig jaar hebben we dat bij Jong gezien en dit seizoen zagen we dat in de voorbereiding. Deze ontwikkeling verbaast mij niet. Hij moet nu de volgende stappen zetten en dat is mooi voor de interne competitie bij ons. Hij is zeker een goede optie voor de basis', aldus Ten Hag.

Denk jij dat David Neres scoort en Ajax wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 2,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1forever
Ik snap wel als hij voor Usa kiest, als Nous weer helemaal terug in vorm is en blessure vrij, zit hij weer op de bank, dus weer uit beeld voor oranje.
0 0
Ginoajax1
Zijn we verlost van die domme Dumfries draver.
0 0
GvanderK
Oranje heeft echt behoefte aan een goede rechtsback. Het is natuurlijk zijn eigen keuze, maar ik denk dat hij bij ons ook een grote ster kan worden. De KNVB moet wel haast maken.
1 0