Van der Sar: 'Je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt'

BartVeenstra, 13-09-2019 om 08:05, 5744 views, Daily Telegraph |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar sluit niet uit in de toekomst tóch naar Manchester United te vertrekken. Op dit moment is de algemeen directeur gelukkig in Amsterdam, al vergelijkt hij zijn loopbaan als beleidsbepaler met die van een voetballer.

'Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar op dit moment stopt ik al mijn tijd en energie in Ajax. Wat er gebeurt in de toekomst zullen we wel zien', aldus Van der Sar in The Daily Telegraph. De Engelse krant vraagt de oud-keeper naar zijn toekomstplannen. 'Het is de bedoeling dat je de mogelijkheden moet hebben om jezelf te ontwikkelen en om te leren. Dat is wat je doet als voetballer, als een jonge speler. Dat gebeurde toen ik in Italië ging spelen en toen ik in Engeland ging spelen bij Fulham en zelfs bij Manchester United. Dat is vergelijkbaar met nu.'

Nadat Van der Sar in 2011 zijn actieve spelersloopbaan beëindigde deed hij een opleiding in sport management en werd hij in 2012 marketingdirecteur bij Ajax. In die periode leerde hij naar eigen zeggen veel. 'Je neemt alles mee. Ook de fouten die je maakt op commercieel vlak. Op die manier wil ik mijzelf ontwikkelen en dat gaat bij Ajax op dit moment perfect', aldus Van der Sar, die in Amsterdam opklom tot algemeen directeur.

Schrijf je nu nog in voor de Ajax Showtime subleague!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Misschien goed om oud voetballers stage te laten lopen bij vd Sar/Overmars.
0 0
ajaxxcied4life
Jongens, brainstormen mag altijd. Even buiten het gegeven om dat Edwin zich prima heeft ontwikkeld als AD en tot nog toe naar wat ik kan beoordelen best goed werk aflevert, wie zouden jullie eventueel als een goed AD/boegbeeld van de club zien?
1 0
Schwalbino
Edwin van der Sar.
0 0
Rentokill
Das heel moeilijk maar leuke vraag, ik ga de uitdaging aan.

Overmars moet op zn stek blijven.

De ooit door Cruijff naar voren geschoven Ling wordt door velen met invloed binnen Ajax teveel als een cowboy gezien.

Ik ga vloeken: Hiddink of van Gaal hebben genoeg gewicht om het kunnen maar liggen ook niet bij iedereen lekker.

Van Rijkaard weten we dattie met pensioen is. Seedorf kan het niet.

Leo van Wijk lijkt mij een goeie. Veel ervaring opgedaan als directeur bij groot bedrijf maar onvoldoende topvoetvalachtergrond.

Ehhhhh.... Iemand anders?
1 0
vincent_DV
Kiki Musampa doet in Spanje de opleiding tot technisch directeur dus die zou misschien door Overmars ingewerkt kunnen worden?
0 0
trainerdv
Het liefst iemand die ook de International Master of Sport Management doet en door v.d. Sar ingewerkt kan worden, net zoals hij rustig aan alles heeft geleerd in de luwte. Er zijn helaas best weinig ex-top-profs die zich intellectueel eerst ook willen verdiepen. De banen worden eerder via een opgebouwd netwerk verkregen. Misschien toch Jonk en over 20 jaar Tadic :)
0 0
Juichtoon
Iemand anders dan dit lijstje. Dit zijn allemaal oude koeien. Ik denk meer aan oud spelers met management kwaliteiten
0 0
ajaxxcied4life
Interessante opsomming. Ik vind Hiddink en Van Gaal in beginsel beiden ook interessante opties, maar ga tegelijkertijd ook mee in jouw stelling dat deze heren te weinig draagvlak genieten binnen de club.

Dat Seedorf het niet zou kunnen, durf ik nog niet met alle zekerheid te zeggen. Ik kan wel een opsomming geven van punten die hij niet beheerst in mijn ogen, maar zou jij die ook willen geven? Mijn voornaamste punt is dat hij te eigenwijs is en daardoor een moeilijk persoon is om mee samen te werken. Ingeval je in de top van een grote organisatie werkt is het juist denk ik belangrijk dat je mensen meekrijgt in plaats van die tegen je in het harnas te jagen.

Zelf vind ik Huiberts (als voetballer een lichtgewicht en geen Ajaccied) een optie en mijn gedoodverfde favoriet is Keje Molenaar. Iemand noemde hem glijer, wat hij natuurlijk ook is maar dat lijkt mij aan de top van een organisatie eerder een pré dan een minpunt maar je moet deze pré dan wel juist inzetten.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Iets van deuren open houden reactie met een Engelse krant
0 -1
Oempaloempa
Blijf maar lekker hier Edwin.
1 0