Van der Sar drukt geruchten ManU de kop in

BartVeenstra, 12-09-2019 om 07:05, 7567 views, Engelse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax hoeft niet bang te zijn voor een plotseling vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar. De beleidsbepaler van de Amsterdamse club, die in Engeland was voor de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany bij Manchester City, zou in de belangstelling staan van Manchester United.

Na afloop van die testimonial-wedstrijd wilden journalisten graag van Van der Sar een antwoord op de geruchten die rondgaan in de Engelse media. De directeur van Ajax is duidelijk: 'Ik heb het naar mijn zin bij Ajax', zegt hij tegenover de Engelse pers. 'Ik wil Ajax graag naar de Europese top brengen. Dat is een uitdaging waar ik echt zin in heb. We hebben vorig seizoen een eerste stap gezet en nu proberen we er alles aan te doen om de mogelijkheden te scheppen om in de top te blijven.'

In The Daily Mirror werd vorige week geschreven dat Van der Sar en Manchester United in gesprek zouden zijn geweest, maar - of dat nu waar of niet waar is - een vertrek van de Voorhouter bij Ajax lijkt nu niet aan de orde.  

Schrijf je nu nog in voor de Ajax Showtime subleague!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Tuurlijk zjin ze in gesprek geweest. Directeuren van topvoetblaclubs zijn altijd in gesprek met elkaar, dat is hun werk. Maar ik zie Sar er niet werken de aankomende tijd, misschien als hij klaar is bij Ajax, maar niet nu.
2 0
WZAWZDB14
Marc en Edwin zijn iets aan het opbouwen bij ajax en hebben elkaar trouw belooft om hoe dan ook bij ajax te blijven, dat zag je al toen arsenal kwam voor Marc. Daarnaast houden ze natuurlijk ook rekening met hun gezin, waarvan ik denk dat die liever in Nederland blijven.
2 0
Cello
Vooral dat laatste, het gezin, is een heel belangrijke reden. Gedurende hun aktieve voetbalcarriere heeft het gezin altijd achter de voetballer aangehobbeld, alles in Nederland achterlatend (familie en vrienden). En dan komt er moment, zoals we dat ook eerder zagen bij Frank de Boer en zijn gezin destijds, dat het gezin op de eerste plaats komt te staan en dat men niet naar het buitenland vertrekt.
Dus ik denk dat echtgenotes van Overmars en Van der Sar een wel degelijk belangrijke stem in het geheel hebben.
0 0
bdsngsfs
Als ze van Ajax het Bayern van NL willen maken, dan nemen ze hopelijk ook een voorbeeld aan het bestuur daar (Rumenigge en consorten) die daar al lange tijd zitten. En waarom zou Van der Sar en Overmars niet hun hele leven in het Ajax bestuur kunnen blijven? Lijkt mij een prima carrière.
1 0
Cupmetgroteoren
Begrijpen ze bij United wel dat Van der Sar geen revolutionair is die even heel de organisatie naar z'n hand gaat zetten. Hij is ook niet bekwaam in het aantrekken van spelers, onderhandelingen en bepalen van transferwaardes. Van der Sar is qua karakter een bestuurder die werkt op basis van het consensusmodel.
0 -3
WZAWZDB14
VD Sar weet heel goed wanneer hij moet ingrijpen (bij Bergkamp) en wanneer hij iemand zn gang moet laten gaan (bij Overmars). Daarnaast heeft hij gezorgd voor transparantie binnen ajax, voorheen was het echt een slangennest binnen ajax.
3 0
DonAdam
Hier wordt echt veel teveel van gemaakt. Het was een ingezonden brief van een supporter naar een klein voetbalblog, die voorstelde om van der Sar directeur voetbalzaken bij Man United te maken, dat deze bal deed doen rollen.

Het feit dat deze fan zich voorstelt dat van der Sar Overmars' zijn werk zal kunnen doen, is te lachwekkend voor woorden. Maar goed, zo werkt dat in de hoofden van 99% van de supporters; v/d Sar is directeur bij Ajax, het gaat heel goed bij Ajax dus dan zou v/d Sar vast een hele goede directeur voetbalzaken zijn bij Ajax.

Hoe dan ook, zo werkt het dus bij de Britse sensatiepers zoals de daily mail. Die grijpen elke grasspriet aan om nonsens als nieuws te kunnen verkopen.
2 0
FreddyAX
Goed dat er duidelijkheid is, lekker bij ons blijven en Ajax in de lift houden.
0 0
kaashaas
Ondanks dat hij in mijn optiek publiekelijk onzeker overkomt zijn hij en Overmars toch een echt tandem.
Edwin bedankt! Voor het laten omscholen tot AD.
Van nature ben je geen AD maar je doet het gewoon,
Het komt zo nu en dan den beetje vreemd over maar ik ben heel blij met je.
2 -1
wladimir
Nee joh. Die twee doen maar wat. Het geld klotst tegen de plinten. Daarnaast heeft Ajax nog steeds de uitstraling waardoor Blind en Tadic terug naar NL wilde. Van der Sar is een legend, maar een belabberde bestuurder. Het maakt geen reet uit als hij United gaat.
1 -3
vincent_DV
Ik ben het gedeeltelijk met je eens al komt dit ook door o.a. de RVC. In een paar jaar tijd is Ajax echt enorm gegroeid, zowel sportief als financieel en hier wordt in mijn ogen te weinig mee gedaan. De meeste aankopen zijn dezelfde soort aankopen als wat we 4-5 jaar geleden ook deden, alleen door de inflatie van transfersommen in het algemeen zijn de prijzen hoger. Zo is 12 miljoen hetzelfde als toendertijd 7 miljoen voor Gudelj. Zelfs PSV met veeeel minder financiële mogelijkheden betaalt voor spelers 10-15 miljoen. Stade Rennes, middenmoter in Frankrijk tikt even 21 miljoen af voor een speler, Sampdoria idem dito. Real Betis zelfs 3x boven de 20 in een zomer. En Ajax die alleen al door de CL als transfersommen in 1 jaar 320 miljoen heeft binnengeharkt betaalt met een grote uitzondering een keer 15 miljoen. Ajax is vaak te bang en gedraagt zich als een Calimero, ook de supporters. Want boven de 20 miljoen willen ze niet, we zijn te klein, ze gaan niet naar de eredivisie, kosten te veel salaris bla bla bla. Maar dat we CL spelen, voor de prijzen spelen, ook gewoon 2 tot 4 miljoen salaris kunnen geven, in een mooie stad als Amsterdam spelen, in een uitverkocht stadion, een club met meer dan een miljoen supporters en een rijke historie waar jonge jongens de kans krijgen vergeten we allemaal. Kijk even voor de gein naar de salarissen van de Serie A, wij kunnen tippen aan alle salarissen buiten de topverdieners van Napoli, Juventus, A-C Milan en Inter, zelfs rekening houdend met verschil in belastingen.

Ajax moet eens durven, durven te investeren, durven jongens te benaderen uit Italië, Frankrijk en Spanje. Niet bij de grote jongens natuurlijk, dat gaat niet, maar alles eronder kan echt wel. Aanvoerder van Jong Italië Locatelli verdient bijvoorbeeld maar 700.000 en dan heb je een veel groter talent als bijvoorbeeld Marin.

Wat ook opvalt is dat jongen boven de 26 die worden gehaald altijd bekende zijn, altijd. Dat getuigt van weinig creativiteit in mijn ogen.

Moraal van het verhaal. Ajax zou zelfs qua team veel sneller kunnen groeien dan het nu doet. Nu was het moment om je selectie echt van hetzelfde niveau te houden, Ajax staat nu op de kaart door vorig jaar. Had voor het middenveld bijvoorbeeld hoger ingezet en je was zo ontzettend veel beter geweest als nu. Maar Ajax is bang, door het verleden waarschijnlijk, maar ook omdat ze niet durven te denken aan een bepaalde categorie spelers.
0 -2
Cupmetgroteoren
Ik lees dat ie goed werk heeft geleverd bij de Uefa. De Uefa wilde een nog kleinere elitegroep creëren met een bijna gesloten competitie. Waanzin natuurlijk en bewijst maar weer dat ze totaal vervreemd zijn. Als ik naar de CL kijk dan zie ik ieder jaar weer dezelfde clubs in de kwartfinale.
1 -2
Ajax#1900
Die Super League is een idee van de clubs, niet van de UEFA
0 0
DonAdam
Dit zuig je uit je grote duim. De UEFA doet juist zijn stinkende best om de boel bij elkaar te houden en de zgn Super League tegen te gaan; daarom hebben ze ook toegegeven aan de grote competities door het prijzengeld spectaculair te verhogen en de nummers vier uit de grote competities direct toe te laten aan het hoofdtoernooi.

Natuurlijk uit eigen belang, want zonder de allergrootste clubs zou de UEFA vrij irrelevant worden, maar het spreekt wel tegen wat jij beweert.
0 0
Cupmetgroteoren
Je bent echt knettergek. De uefa heeft maar één doel en dat is zoveel mogelijk geld binnenhalen.
0 0
wladimir
Vorig seizoen speelde Ajax in de kwartfinale. Dat was alweer een tijdje geleden.
0 0
Civilengineer
Kan mij ook voorstellen dat ze na jaren in het buitenland hebben gewoond, gewoon in Nederland willen blijven wonen
0 0
Bocarra
Prima reactie van vd Sar. Zorgt voor rust en stabiliteit in de organisatie. De na te streven doelen zijn ook nog een keer bevestigd. Top!
2 0
ajaxxcied4life
Exact. Niet onbelangrijk bij een club als Ajax waar het onweer altijd op de loer ligt
1 0