Overmars heet Schöne 'in elke functie welkom bij Ajax'

JesseTH, 06-09-2019 om 19:00, 17353 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marc Overmars heet Lasse Schöne in de toekomst in elke functie welkom bij Ajax, zo laat hij weten tijdens een uitzending van Ajax TV. De twee voerden voorafgaand aan het seizoen een gesprek met elkaar, met als resultaat het uiteindelijke vertrek van de Deen naar Genoa én mogelijke terugkeer voor later.

'Met Lasse heb ik een gesprekje gehad, waarin hij zei: ik heb nu voor het eerst in al die jaren het gevoel dat ik deze kans moet pakken', zo openbaart de directeur. 'Lasse is een voorbeeld voor heel veel spelers. Hoe hij zich elke keer in het elftal gespeeld heeft en hoeveel waarde hij heeft gegeven aan Ajax.'

Overmars zoomt in op de reden waarom het nu dan tóch van een vertrek kwam. 'Het is heel belangrijk dat hij zelf ook aangaf: ik zie dat het dit jaar heel moeilijk wordt en heb niet de drive om me in het elftal te spelen die ik in andere jaren wel had. Hij is 33, dan komt dit op zijn pad, en dan hoop je met de vervangers die je haalt dat ze het op kunnen vangen. In de jeugd hebben we ook een aantal talenten rondlopen die langzamerhand ook op de deur moeten kloppen.'

Kasper Dolberg

Voor landgenoot Kasper Dolberg verliep het traject behoorlijk anders. Voorafgaand aan het seizoen spraken de directie en de spits met elkaar, waaruit voortkwam dat hij nog een kans zou krijgen. 'Dan begint de voorbereiding, heb je de eerste wedstrijden en is het misschien toch beter om tot een andere conclusie te komen. Ik ben er ook om beslissingen te nemen. Je kunt hem verhuren en kijken hoe het loopt, dat kan. Misschien hebben we het volgend jaar heel slecht gedaan, hebben we een verkeerde keuze genomen, maar op dit moment vond ik dat dit de beste keuze was.'

Denk jij dat Matthijs de Ligt met een kopbal scoort tegen Duitsland? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcao
Ik vind dat Ajax vanuit het belang op lange termijn super slim heeft gehandeld. Lasse gaat op een elegante manier weg en wordt zo indirect behouden voor de Toekomst. Geweldige voetballer, met stijl en persoonlijkheid die een voorbeeld voor de jeugd is.
0 0
FreddyAX
Ik hoop dat Lasse terugkomt om bij ons de jeugd te gaan coachen/trainen.
Hij heeft een sympathieke,positieve uitstraling en dat spreekt jongeren erg aan, daarnaast heeft hij een bak aan ervaring opgedaan en kan hij alles vertellen over karakter tonen.

Toch begrijpelijk dat Ajax hem dit gunt, eerlijkheidshalve vind ik het niet meteen in het belang van Ajax op korte termijn maar het geeft meer ruimte voor doorstroming.
1 0
ST
Overmars is slim en heeft het geweldig gedaan.
1 0
Ar
Heb het interview net gezien en Marc doet toch wel opmerkelijke uitspraken over Dolberg.
Komt er min of meer op neer op het opmerken dat de intrinsieke motivatie van Kasper om elke keer alles te geven er gewoon niet constant genoeg uit kwam.
Wat we eigenlijk allemaal hebben gezien. Tegen PSV gaf ie alles, maar daarna was het alweer slof slof slof. Zo kan je een goede fitte gemotiveerde Huntelaar niet op de bank houden.
En ik moet het nog maar zien met Kasper. Of we Marc volgend jaar ongelijk moeten geven.
4 0
vincent_DV
Ik vind deze quote heel bijzonder:
En dan hoop je met de vervangers die je haalt dat ze het op kunnen vangen.

Niemand had verwacht dat Schone wegging dus voor zijn transfer is er geen gevangene gehaald, na Schone is er helemaal geen speler bij gekomen? Dus er zijn toch helemaal geen vervangers gehaald??? Hoe komt Overmars hier dan bij? Dat vind ik echt heel bijzonder.... Alvarez is in plaats van de Ligt en Martinez met het oog op het vertrek van Tagliafico en voor de breedte links centraal en linksback. Ik vind het echt bijzonder eerlijk gezegd deze uitspraak.
0 -2
JariHeijden
Hij had moeten zeggen: degenen die we geven gehaald...
Overigens denk ik dat Marin niet zozeer gehaald is als vervanger van Frenkie, maar toch echt als opvolger van Schöne.
2 0
Ferd
En dat denk ik dus niet. Marin is duidelijk geen controleur maar een loper. Een Donny, geen Frankie of Lasse
0 0
trainerdv
Zal na dit avontuur bepalen of hij in Nederland of Denemarken gaat settelen. Als het Nederland wordt, prima, kom maar bij Ajax werken. Vriendelijk, Intelligent, Teamplayer, Sterke mentaliteit. Inderdaad wel iemand die je in je organisatie wil hebben ja.
4 0
Illegaal
Die blijft echt wel in Nederland hoor... Woont allang in Nederland, heeft een Nederlandse vrouw en zijn kinderen gaan hier naar school en zijn helemaal Nederlands
3 0
MPAjax
techniek trainer zou wel mooi zijn
https://www.youtube.com/watch?v=hZQYqg9Lbhs
1 0
Ajax The Best
We zullen hem missen. Zou mooi zijn inderdaad als hij in zo'n rol komt
2 0
Adios
TD? ;)
0 0
Web
Ik welke functie dan ook?
Het lijkt mij toch iets waar je goed in bent.
1 0
Cupmetgroteoren
Beide keuzes zijn prima keuzes. Vooral van Dolberg is een topzet. Gaat het nooit meer ergens maken. 25 miljoen euro is 20 miljoen euro boven zijn echte waarde.
3 -2