Overmars: 'Negentig procent stond in de belangstelling'

JesseTH, 06-09-2019 om 17:30, 10412 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marc Overmars is blij met het feit dat Ajax veel spelers heeft weten te behouden, ondanks de grote belangstelling. Gevreesd werd er voor een grote leegloop in Amsterdam, maar dat aantal bleef beperkt. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt vertrokken al vroegtijdig, waarna Lasse Schöne de derde en laatste sterkhouder werd die vertrok.

'Ik denk dat negentig procent van de groep in de belangstelling stond van buitenlandse clubs', vertelt Overmars tegenover Ajax TV. 'Wij hebben dat ruim van tevoren afgekaart. Dat is ook een compliment voor de club, want je doet het niet alleen. Het is de directie met de RvC. Je moet bepaalde standpunten gaan innemen.'

'Natuurlijk komt het huishoudboekje daarbij kijken, dat doen we allemaal heel bewust', vervolgt de directeur. 'Hopelijk ook met de juiste keuzes. Het aantal spelers dat weggegaan is, is heel erg beperkt. Frenkie en Matthijs waren al in een vroeg stadium afgerond.'

Denk jij dat Matthijs de Ligt met een kopbal scoort tegen Duitsland? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oudzuid2
mooi interview, top dat Overmars zo beleid toelicht
0 0
Lane 8
Dit jaar is martinez weer echt de topaankoop. Moet nog even wennen aan de europese arbiters, maar echt een prachtpass en fel op de bal, dat wordt onze volgende rots in de branding en volgens mij maar voor 6 mil?
0 0
ajax4lifebaby
Heel ziek team hebben we ook weer dit seizoen! Alle credits naar Johan, Overmars, Vd Sar, Frank de Boer, Menno van Geelen en Jonk. Naar mijn mening hebben die dit geflikt.

- Johan: heeft toch dit hele "spelers aan de directie" gestart en gezorgd dat Vd Sar en Overmars macht kregen
- Overmars: transferbeleid en scoutingsapparaat zoals De Jong halen en Sanchez
- Vd Sar: goed algemeen beleid en duidelijke strategie
- Frank de Boer: veel toegevoegd aan het beleid maar vooral vaak kampioen geworden met weinig middelen waardoor we nu heel veel middelen hebben.
- Menno van Geelen: commercieel beleid met nieuwe sponsors en constructies. Vergeet niet dat structurele omzet nog altijd het belangrijkste is naast inkomsten van transfers.
- Jonk: zo jammer dat hij weg is, maar heeft naar mijn mening veel goed werk geleverd bij Ajax. Soms loop het zo helaas.
2 -5
Ajaxadept
Ten Hag text niet mee.....????
2 0
markk
Je noemt Frank de Boer maar niet Erik ten Hag? Ik vindt het jammer dat Ten Hag nog steeds zo onderschat wordt. Op het moment dat je bijna alles wint wat er te winnen valt lijken alle spelers ineens geweldig maar het is gewoon Ten Hag die er een team van heeft gemaakt en heeft ervoor gezorgd dat spelers zich geweldig ontwikkelt hebben.
4 0
Bjorn
Ten Hag verdient alles credits voor afgelopen jaar. Als je alle shit krijgt als het slecht gaat, verdien je ook alle credits als het goed gaat.

Frank de Boer wordt terecht genoemd, zonder zijn vier kunststukjes zou Ajax er financieel rampzalig voor hebben gestaan.
2 0
ajax4lifebaby
Sluit me hierbij aan. Frank de Boer was ook niet alleen 4x kampioen, maar ook onderdeel van het technische hart.
1 0
Bjorn
Hoe Frankie Ajax 1 liet presteren terwijl de club drie jaar in de fik stond is waanzinnig. Natuurlijk, de mensen daaromheen verdienen ook een pluim, maar Frank als kopstuk en uithangbord tijdens die flinke storm: waanzinnig. Voetbal was laatste drie seizoenen niet om aan te gluren, maar toch maar mooi 4 titels op zak en 2,5 seizoen met redelijk Ajax-spel. Hulde.
3 0
Schwalbino
Precies dit. Frank ging gewoon door met zijn ding. Kwam nooit in het schootsveld, had geen zin in machtsspelletjes en was alleen daar om Frank de Boer, de trainer, te zijn.
0 0
Daniii
Overmars werd door zoveel mensen afgekraakt op dit forum, maar vooral door zijn vastberadenheid in die bekritiseerde jaren is Ajax nu waar we nu zijn.

Cruyff revolutie -> Overmars beleid -> ....? Wat zal de toekomst brengen, ik ben in ieder geval positief voor de toekomst!
4 -1
EersteAanname
Ik ook, laat al die negatievelingen maar lullen.
2 -1
ajaxdordtt
Johnny Heitinga imperium
1 0
Daniii
Hahaha beloofd veel goeds :D'
0 0
Jelephi
Marc is gewoon een held.

Punt
2 -1
036AFCA97
Off topic

Mensen hier denken dat Unuvar nog te licht is om mee te doen met Ajax 1; Xavi Simons traint mee met het eerste van PSG. Hoop dat Unuvar in januari meegaat om trainingskamp met het eerste.
0 0
Ajax#1900
Dat komt puur omdat er aanvulling nodig is ivm de interlands. Zegt verder nog niks.
0 0
Sterspeler
Halilovic trainde ook met het eerste mee. Bojan ook. Zegt niets.
0 0
ajaxdordtt
Laat die jongen nou nog lekker een jaartje met andere kinderen ballen.
0 0
Web
Je moet niet alle spelers met elkaar vergelijken. De een is fysiek sterker dan de andere. Unuvar heeft nu nog moeite om de volle 90 minuten vol te maken in de onder 19. Bij het eerste is het tempo nog eens een stuk hoger. En hij moet ook nog eens voorzichtig zijn met het fysieke deel. Want het mag bij hem niet ten koste gaan van de souplesse, kort wegdraaien enz
2 0
GvanderK
Het maakt me weer een paar jaar jonger door hoe goed het met mijn club gaat. We hebben met z'n alle zware tijden meegemaakt, een faillissement had in 2010 niet eens heel gek geweest, maar doordat Marc & co ieder dubbeltje omdraaide, en wat geluk (ook nodig) is onze club weer terug waar het hoort. Ongelofelijk hoe snel het eigenlijk is gegaan allemaal.
2 -1
Mikee
Mooi dat van die overige 10% ook nog wat weggegaan is.
0 0
Bjorn
Gewoon wederom prima gehandeld. Half mei had he-le-maal niemand durven dromen dat Onana, Ziyech, Tadic, Neres en Nous bijgetekend zouden hebben en ook Donny nog Ajacied zou zijn.
3 0
Labrador
Dat doet deze man toch wel heel erg goed. Applausje voor Marc
8 -3
Bocarra
Hear hear!
1 0
Sterretje73
Pas op, genoeg droeftoeters met een zeer beperkt geheugen en amper inlevingsvermogen die je zo afzagen als je te positief wordt. Maar stiekem heb je helemaal gelijk hoor ;-)
1 -4
Tomajax1990
Kleine herinnering aan Van Geel, Van de Boog en ze weten weer hoe belangrijk Overmars is.
0 -1
GvanderK
En die kale gozer voordat Overmars en Vd Sar het overnamen. Blij dat die donkere tijden voorbij zijn zeg, proost.
0 0
Minsc
Stel je niet zo aan joh.
2 -2