Ten Hag steunt Marin: 'Heeft echt voetbalgogme'

BartVeenstra, 06-09-2019 om 12:15, 14141 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft het volste vertrouwen in Razvan Marin. De Roemeense middenvelder begon dit seizoen nog in de basis, maar in de laatste wedstrijden van het eerste seizoensblok raakte hij zijn basisplaats kwijt.

In gesprek met ELF Voetbal Magazine sprak oud-Ajacied George Ogararu al lovend over Marin en Ten Hag sluit zich tegenover datzelfde medium bij die woorden aan. 'Dat George Ogararu zegt dat Razvan zich heel snel kan aanpassen, klopt denk ik wel, al is het nog te vroeg om daar echt over te oordelen. Het is voor iedere speler die van buitenaf komt lastig om die specifieke Ajax-stijl snel onder de knie te krijgen. Maar Razvan heeft echt voetbalgogme en bezit daarnaast ook de technische voorwaarden om zich hier snel te kunnen aanpassen.'

Ten Hag ziet Marin iedere dag op de training en zodoende weet de oefenmeester wat de Roemeen in zijn mars heeft. 'Ik zie in zijn spel technische handelingen die bewijzen dat hij technisch goed onderlegd is. Er kunnen altijd dingen beter. Aan de hand van beelden bespreek ik met hem wat er nog beter kan aan zijn spel en met name wat onze speelwijze van spelers op zijn positie vraagt. Hij maakt daarin zichtbaar stappen. Hij is een rustige en slimme jongen. Zo beweegt hij zich ook in de groep.'

Donny van de Beek

Donny van de Beek is eveneens lovend over Marin. Het tweetal speelde al regelmatig met elkaar op het middenveld. 'Het is lekker om met Razvan samen te spelen op het middenveld. Hij speelt de bal altijd snel door. Het bevalt mij goed. Of hij nog wat bravoure mist? Misschien wel, maar dat komt vanzelf. Hij speelt nog niet al te lang bij Ajax en heeft nog wat tijd nodig. Met wat ik van hem heb gezien op de training, weet ik zeker dat het goed komt. Hij heeft duidelijk kwaliteiten.'

Denk jij dat Matthijs de Ligt met een kopbal scoort tegen Duitsland? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ik zie m te vaak ruzie hebben met de bal, die Marin. Maar goed, ten Hag ziet die jongen ook op de training, misschien heeft-ie dan geen last van zenuwen. Hij maak n gespannen indruk. Dat kan niet blijven duren.
1 -1
VakO
Neres leek in de eerste maanden ook een miskoop. We hebben gezien wat er is gebeurd.
Gun Marin de tijd. Het is niet niks om bij Ajax te spelen. De een past zich snel aan, de ander heeft er meer tijd voor nodig. Ik denk dat hij echt de kwaliteiten wel heeft. Geef hem de tijd om te wennen en zijn vorm en vertrouwen te krijgen. Nu al afbranden is echt veel te vroeg.
2 0
Superjan
Klinkt gek, maar hij kan nooit zo slecht zijn als hij speelde. Stond duidelijk stijf van de spanning.
0 0
Robbie en de Kock
Marin is over en uit. Je moet er juist wel gelijk staan.
Zoals bv Nico, Martinez, Tadic.
En kom niet aan met Neres want die werd langzaam gebracht hetgeen helemaal niet nodig was geweest .Waarschijnlijk omdat hij toen de eerste ZuidAnerikaan was in de selectie dachten ze dat ze hem moesten laten wennen.
Kristenen, Orejuela, Cassierra, Labyad, Magallan, allemaal moesten ze wennen.....en zie wat er gebeurde.
Als je goed bent sta je er gelijk.
2 -6
FreddyAX
Groot gelijk hoor; Marin is kut ,Martinez waardeloos, Promes ondermaats, Alvarez een koekenbakker.
Ik snap niet dat ze zo'n tactische minkukel als trainer hebben, Marcie is een aanfluiting, vd Sar lachwekkend.
En dan hebben we het nog niet eens over die Veltman en de parkeerwachter.
Gewoon alles kut.....zo dat lucht op.
0 0
Ajax026
Niet elke speler staat er meteen! Kijk naar de ligt en de jong, die moeten ook wennen. Voetballend denk ik dat marin genoeg kwaliteiten heeft voor Ajax,, nu is het zaak voor hem om goed leren om te gaan met de druk etc. dat kost eenmaal tijd en daarom goed dat ze marin nu even op de bank zetten.
0 0
Gecko
Miskoopje
0 -1
ajaxrulesz
als ik marin zo zie voetballen, dan vind ik het wel meevallen met de gogme. Gogme denk ik aan het spel snel zien. sneller denken dan de tegenstander, snel wegdraaien etc. marin is zo voorspelbaar in zijn spel als wat. daarbij is hij ook opvallend traag.
2 0
grannig mokum1
Wie moet TH op middenveld zetten? En welke formatie? , punt naar achter? Punt naar voren?
0 0
trooop
Ik probeer een speler te verzinnen die aanvankelijk de druk van het Ajax-shirt niet aankon, maar later ineens wel. Kom zo snel niet verder dan zlatan.

Vind het ook geen goed teken dat ten hag de noodzaak voelt om hem zo nadrukkelijk te verdedigen. 'Wacht nou maar, komt wel goed' was een heel stuk geruststellender geweest.

Die 'specifieke Ajax-stijl' is voor verdedigers martinez en alvarez kennelijk een stuk minder lastig onder de knie te krijgen, nota bene op de plek van marin.

Ons elftal bestaat eigenlijk meer uit 2 dan uit 3 delen, namelijk een achterste en een voorste deel. Marin lijkt me een typische verbindingsspeler voor het middelste deel, in de omschakeling: rennen passen doorrennen terugkrijgen doorpassen. Dat spel spelen we eigenlijk niet zo vaak, alleen tegen de betere ploegen. Tegen die ploegen komt hij er nu niet zomaar meer in te staan, tenzij hij zich eerst bewijst tegen mindere ploegen. Wat voor hem dus misschien nog wel lastiger is, want tegen mindere ploegen moet ons achterste deel (waar hij in de praktijk bij hoort) juist bedachtzaam spelen. Dat is volgens mij zijn spelletje niet.

Ik zie ook dat hij bepaalde kwaliteiten heeft, vind het in zeker opzicht zelfs wel een mooie speler. Maar Ajax zou voor hem wel eens een vervelend verhaal kunnen worden.

Donny moet trouwens niet zo lullen want die weet niet eens meer waar dat ligt, 'het middenveld'.
2 0
MK77
Daley Blind, Ronald de Boer, Bertrand Traore, Christian Chivu, Jari Litmanen, Jan Vertongen. Die stonden er allemaal niet in één keer
6 0
trooop
ETM maakt hieronder het onderscheid tussen niet met de druk om kunnen gaan en 'even' moeten warmdraaien. In mijn optiek was bij de meeste van jouw voorbeelden vooral het laatste aan de hand. Die waren er gewoon nog niet klaar voor. Marin is al wel 23 he. Misschien was het bij litmanen en de boer anders, ik was te jong om dat te weten, maar vooral: dat was zo'n andere tijd dat het denk ik niet goed te vergelijken is.
Het feit dat je zo ver terug moet zegt op zich ook wel iets, toch?

@dordtt: Dat andy last had van de druk staat mij idd ook iets van bij.
0 0
MK77
Tja ik kan niet in hun hoofden kijken dus ik zou je het verschil niet met zekerheid kunnen zeggen.
Van Chivu weet ik nog wel dat hij zich zo graag wou bewijzen dat hij bij zijn eerste twee wedstrijden gelijk direct rood pakte. Toen werd hij ook meteen afgeschreven. Ik weet ook niet of Marin het gaat halen, ik ben optimist dus waarom niet. Ik denk wel dat het een goed teken is dat de stap top België naar Ajax een grote is.
0 0
trooop
Mee eens. Het heeft altijd iets moois om te zien dat op zich prima spelers het eenmaal in ons shirt ineens moeilijk hebben. Bij Ajax doe je niet zomaar effe mee!
0 0
ajaxdordtt
Oh, die noemde je al.
0 0
ajaxdordtt
Andy vd Meijde, Litmanen
1 0
ETM
Vanaf 'Ons elftal bestaat eigenlijk meer uit 2 dan uit 3 delen.." Naar beneden kan ik je tekst beamen. Ik zie ook niet hoe dat wat ik van hem denk te weten zou moeten passen binnen het huidige Ajax. De vraag is ook of hij kan 'groeien'. Ja hij kan veel beter, maar dat bedoel ik niet.

De antwoorden van TH vind ik verder heel normaal.
Spelers die moesten warm draaien of pas echt gingen shinen in een wat veranderde rol te over volgens mij.. Spelers die totaal niet met de druk om konden gaan en later wel idd niet.
Maar het wordt nu ook overdreven hoe 'slecht' Marin tot nog toe was. Of ook wel enorm uitvergroot. Tegen Apoel was zn dieptepunt.
0 0
trooop
Ik vind het ook wel meevallen hoe slecht hij tot nu toe is. Maar een aankoop (van de trainer) die meer in de weg loopt dan dat hij toevoegt, zoiets moet niet te lang duren. Dat wordt een self-fullfilling prophecy, daar kom je op een gegeven moment niet meer overheen.
0 0
Rentokill
Te vroeg om er nu iets zinnigs over te zeggen. Van Dolberg weten we ook zeker dattie t kan maar t kwam er alleen niet uit.
1 0
ajaxrulesz
Dat trage gaat niet meer verbeteren hoor.
0 0
Aad82
Ten Hag steunt Dani de Wit.
Ten Hag steunt Maximilan Wöber
Ten Hag steunt Lasse Schöne
Ten Hag steunt Kasper Dolberg
Ten Hag steunt Lisandro Magallan
Ten Hag steunt.............

Ik heb mijn zegje gedaan over Razvan Marin en zal pas in mei 2020 weer mijn mening geven over deze jongen.

Tot die tijd zwijg ik als het graf wat Marin betreft en daarmee basta.
5 -5
Pipodeclown112
Wij even mazzel met z'n allen.
0 0
ajaxrulesz
Ten Hag steunt alleen zijn zelf gescoutte spelers.
0 -4
Web
Een goede trainer steunt zijn hele selectie, en binnenskamers zal hij kritisch wezen, en aan geven wat hij meer verwacht, en aan zijn tekortkomingen met hem werken
Begrijp je dat nu echt niet?
Jij denk dat hij hem publiekelijk laat vallen
3 0
wendoo9
Supporter steun je club. Supporter steun je nieuwe aankopen
Supporter steun technisch hart
Supporter steun je trainer
supporter steun het Ajacied die we allemaal zijn !!!!
3 -3
altijdwelwat
Dan mag je toch nog wel kritisch zijn ....
0 -3
ajaxdordtt
Iemand wedje leggen?
1 -1
Schwalbino
De as De Ligt-Blind-Schone-De Jong was vorig seizoen heel erg belangrijk voor het spel dat TH wil spelen. Een stevig verdedigend blok dat opbouwend uitblonk. Alleen Blind is nog over. Probeer maar eens terug zo'n blok te krijgen.
0 0
altijdwelwat
Natuurlijk zeggen Ogararu en Ten Hag dat , nietszeggend charme offensief om de aankoop van Marin te verantwoorden. Ik vind hem in zijn fysiek echt heel matig, daarnaast heeft hij weinig rust aan de bal en is zijn passing vooruit onder de maat. Natuurlijk nog wat tijd geven , maar verwacht geen wonderen.
0 0
vdhaas
Ik schrijf hem niet af, maar de voortekenen zijn negatief. Om het in perspectief te zetten: deze speler heeft al heel wat meer minuten aan ajax 1 kunnen wennen dan bijvoorbeeld magallan die al wel afgeschreven is.
4 -3
ETM
Maar je kunt nagenoeg niets met een dergelijke vergelijking. Iedere speler is een geval apart. Heel simpel gesteld, Marin is Magallan niet en Magallan is niet Marin :)
0 0
ajaxdordtt
Goed vergelijkbare posities ook.
0 -3
Vertonghen
Maakt toch geen hol uit?
Gaat om het oordeel...

Magallan is bij iedereen na 64min klaar.
Bandé is zonder minuten bij de meeste al klaar.
Marin heeft de volledige voorbereiding + 90min wedstrijden gespeeld en blijft door mensen in bescherming genomen worden.
Er zijn zelfs mensen die het nog altijd opnemen voor Labyad.

Verhouding is toch scheef?
5 0
ETM
Magallan moest steeds zonder enige ritme er staan in grote wedstrijden, waarin het team of slecht speelde of in een hele moeilijke fase zat. Is dat een eerlijke kans? Nee. Na 1 of 2 wedstrijden afgeschreven door gros van de supporters, te snel? Ja.

Maar dat hij te kort schoot is uiteindelijk geenzins verrassend te noemen ;)

Waarom Marin nog niet door iedereen is afgeschreven? (wel al door velen trouwens) Omdat men meer van hem verwacht.

Dat verhoudingen vaak scheef zijn wdb daar heb je gelijk in. Heeft met een hoop factoren te maken. Zoals bijvoorbeeld beeldvorming en sentiment. Maar natuurlijk ook voetbalinhoudelijke zaken.
2 0
ajaxdordtt
Ja, deels wel. Snap dat snelle afzeiken sowieso niet echt. Maar Labyad hadden we al jaren bij utrecht gezien. Belachelijke aankoop. En Magallan, tja. Daar zie je ook wel na 5 min aan dat hij de motoriek etc mist om voor Ajax te spelen. Als verdediger heb je geen aanpassing nodig om een bal gewoon weg te rammen. Als middenvelder, zeker bij Ajax is dat wat complexer. Labyad en Magallan waren ook al 26, geen onzekere talentjes meer.
0 -1
Redrum
Het is duidelijk dat hij moet wennen aan Ajax. Dat lijkt me ook logisch als je bij Standard Luik vandaan komt. Zodra hij wat zenuwen kwijtraakt en aan het tempo went komt het wel goed. Deze jongen kan echt wel voetballen. Wat we vooral niet moeten doen is deze jongen nu massaal afschrijven, want dan gaat het zeker nooit meer wat worden.
1 0
Schip
Discussie ging tot nu toe meer over of het wel een 6 is, want hij is gehaald als opvolger voor Frenkie. Voor Donny was toen nog geen interesse.

Maar goed, als Martinez als enige 6 speelt, kan hij AM spelen. En anders stand in voor Donny.
0 0
vincent_DV
Ten Hag kan natuurlijk ook moeilijk zeggen dat hij niet goed genoeg is. Magallan had ook tijd nodig volgens hem en die maakte ook stappen. Is vaak geen goed teken als de trainer en medespelers het voor iemand moeten opnemen. Zelf denk ik wel dat het een goede speler is en inderdaad gewoon moet wennen. Al vraag ik me wel af of Ajax niet te groot is geworden in een paar jaar tijd voor spelers als Marin. Iemand die 23 is en pas 2 jaar op een redelijk hoog niveau speelt en voor een beperkt land als Roemenië pas 17 interlands heeft gespeeld terwijl een land per jaar zo’n 10-13 interlands speelt. Zulke talenten zijn in mijn ogen het stadium van Ajax wel een beetje voorbij denk ik. Was hij 2/3 jaar jonger had ik er zeker in gelooft omdat hij zich dan nog veel meer kan ontwikkelen en daar de tijd ook voor heeft, maar op 23 jarige leeftijd moet je bij Ajax toch wel wat stapjes verder zijn vind ik. Kijkend wat er nu allemaal loopt bij Ajax zie je qua statistieken al dat die spelers veel verder zijn, zelfs Martinez speelde al een interland voor een groot land als Argentinië, Tagliafico is Vice-aanvoerder etc. Etc., Dest is al bijna international van USA. Ajax moet gaan voor de grootste talenten en dat is hij in mijn ogen niet en dan zie je toch wel heel vaak dat spelers niet kunnen aanhaken, kijk alleen al naar de afgelopen jaren hoe veel redelijke talenten niet gestrand zijn.

Ook vind ik het apart dat Marin is gehaald terwijl het echt een totaal ander type is als zijn voorgangers, een type dat we met van de Beek allang hebben. Dat vind ik eigenlijk heel erg vreemd.
1 -1
Knalpot
Wat een onzin vergelijkingen. Frenkie de Jong speelde ook pas zijn eerste interland op 21-jarige leeftijd, vast niet het grootste talent van zijn land? Tagliafico was 25 toen had hij welgeteld 1 oefeninterland voor zijn land gespeeld eer hij naar Ajax ging.
0 0
vincent_DV
Frenkie de Jong is de utizondering op de regel aangezien al Ajax grootste talenten als je kijkt naar de afgelopen 20 jaar vrijwel allemaal al debuteerden voor hun 20e verjaardag.

Tagliafico was een half jaar na aankomst bij Ajax al reserve aanvoerder dus die vergelijking gaat ook al niet op.

Het is toch gewoon een feit dat de grootste talenten 9 van de 10 keer vanaf minimaal hun 19e al op redelijk hoog niveau voetballen, Marin was pas 21 toen hij bij subtopper Standard Luik ging voetballen.
0 0
ajaxdordtt
Onzin, zoveel talenten die niet uit west-Europa komen spelen par op latere leeftijd bij een degelijk team. Tadic was volgens mij 23 toen hij naar Groningen kwam. En ook Huntelaar speelde op zijn 21e nog bij Agovv. De leeftijd waarop Dolberg al is afgeschreven.
0 0
Jelephi
Haha idd. Luis Suarez. Om maar een “naam” te noemen
0 0
ETM
Dat Ten Hag het moet opnemen voor een speler komt doordat er een magazine naar Marin vraagt. Natuurlijk omdat hij zn basisplaats kwijt is. Dan krijg je dat. Dat is geen 'teken' maar een realiteit :)
0 0
ajaxdordtt
We hebben vervangers voor Ziyech en Donny gehaald, die zijn gebleven. We hebben geen vervangers gehaald voor Frenkie en Schone.
0 0
Ajax1969
En dat is ook precies de moeilijkheid voor de technische staf. Men moet anticiperen op het vertrek van spelers, die vervolgens niet weggaan. Zo is Labyad ook binnen gekomen. Los van de discussie of Labyad goed genoeg is, kwam Labyad in een rol terecht die hem totaal niet ligt. Hij is niet een speler die je in de tweede helft in kan brengen om nog wat te forceren. Je kan hem zelfs niet af en toe een minder belangrijke wedstrijd laten spelen. Hij floreert alleen als hij de man is waar veel omdraait.
Voor Marin bleef alleen de plek van Frenkie over, omdat Ziyech en vd Beek bleven en daar komt hij te kort. Maar Marc kan ook niet wachten met kopen tot hij zeker weet wie weg gaat en wie blijft. Een duivels dilemma.
0 0
ajaxdordtt
Frenkie was in januari al verkocht. Dan zou ik daar beginnen ipv anticiperen op het vertrek van anderen.
0 0
Ajax1969
Ik denk dat men Blind als opvolger van de Jong zag, zoals trodat4030 hieronder zegt...
0 0
trodat4030
Ik denk dat Blind en Eiting de beoogde opties waren in de plannen van TH. Alleen raakte Eiting opnieuw geblesseerd en blijkt Blind toch nodig achterin (vooralsnog).
1 0
ram
Leuk allemaal maar dan moet je wel echt met de punt naar achter gaan spelen zodat je Donny en Marin als halven kunt gebruiken.
2 0
ajaxdordtt
Ten Hag kan lullen wat hij wil, Aad heeft ons al lang het tegendeel bewezen.
1 -1
Jelephi
Voetbalgogme. Net zoals Dolberg uitstekend presteerde op de training Erik?
4 0
Web
Bij Standaard, waar ik hem gevolgd heb sinds hij naar Ajax ging, speelde hij echt goed, maar het is loper. Een geweldige vrije bal in de voeten, constant in beweging. Bij Ajax zie je hem denken, loop ik niet uit de positie? Totaal geen verdedigende middenvelder, en hij speelt echt onder spanning,
Hij heeft gewoon meer tijd nodig, weining bravoure, heel bescheiden lijkt hij mij
3 0
MPAjax
weer eens een speler die verkeerd word gebruikt.. lastig erik, lastig
1 -2
Web
Weer?
Volgens mij zit Ten Hag de meesten op de goede positie
Zelfs Frenkie vorig jaar
2 -2
ajaxdordtt
Die heeft hij eerst bijna een jaar als Cv laten spelen.
1 -2
Web
Tot hij een goede linkerverdediger had Blind
Met Wober kon het echt niet
Was ook een noodoplossing.
0 -1
ajaxdordtt
Ach het kan nu blijkbaar ook met Veltman. Dan had het met Wober ook makkelijk gekund.
0 0
Web
Komt ook tekort, net als Schuurs.
Het wachten is op Alvarez.
0 -1
ram
Schuurs helemaal niet; die is top. Maar inderdaad: Alvarez zou mijn eerste optie zijn.
0 0
ajaxdordtt
Eens
0 0
ETM
?
Hij nam m over van Keizer als cv. Maar bijna een jaar cv? Volgens mij stond Frenkie begin Ten Hag's eerste volle seizoen op het middenveld, met uitzondering van die geweldige pot tegen PSV.
0 0
ajaxdordtt
Nou, volgens mij niet hoor. Chargeerde wel wat met een jaar maar volgens mij heeft Frenkie daar best lang gestaan, ook onder ten Hag. Keizer was er maar een paar maandjes.
0 0
ETM
Keizer was er een half seizoen toch?
Anyway Ten Hag heeft m in zn eerste volle seizoen plus voorbereiding op het middenveld gezet.
0 0
ArthurG
Hij heeft een half seizoen met Frenkie als CV gespeeld, dat eerste halve seizoen dat hij erbij kwam. In zijn volle seizoen bij Ajax heeft hij maar een wedstrijd met Frenkie achterin gespeeld, verder altijd als verdedigende middenvelder.
0 0
Vertonghen
Yep, en ik kan mij herrineren dat Frenkie zelf aan de bel heeft getrokken na Psv...
Hij wou dat pertinent niet meer staan, de vraag is dus ook in hoeverre dit een greep van Ten hag was of een ‘eis’ van Frenkie.

Buiten dat hebben we ook dat verhaal in de media gehad dat Tadic een wijziging voorstelde/eiste, weet even niet meer om welke positie dat ging & of dat verhaal klopt is ook maar de vraag.

Maar goed gaat over Marin hier, ik zag het bij Luik niet (genoeg), bij Ajax tot nu helemaal niet en bij het nationale elftal vind ik hem er ook niet uit springen.
Dit soort media berichten zeggen ook genoeg, Ajax ziet ook dat het niet loopt... gister op socials ook weer veel kritiek op hem natuurlijk.
Heb er heel weinig vertrouwen in maar we wachten af.
0 -1
ETM
Hoezo zeggen dat soort berichten iets? ELF ziet dat Marin gepasseerd werd door Alvarez. Dan krijg je dus vragen over Marin. Daar komen dan antwoorden op. Het is een hot topic. Dat is alles wat het zegt.
En comments op social media, tsja is net zo opportunistisch als AS natuurlijk na een slechte pot van Ajax. Iedereen mag dan opdonderen. Hoe zat het met die social media toen Marin verkozen werd als Roemeens voetballer van het jaar?
0 0
Vertonghen
Dit soort berichten zeggen iets omdat de media ook zien dat hij er niet lekker in zit.
Ajax reageert bij alle interviews heel beschermend op de vragen, ‘natuurlijk kan het altijd beter’ is de meest kritische regel van Ten hag in het bovenstaande interview.
Begrijp het opzich wel want je fikt niet gelijk je nieuwe dure aankoop af maar tegelijk mag het ook wel een tikje realistischer dan wel dichter bij de waarheid liggen.

Iedereen ziet dat Marin op zijn minst echt moeite heeft met de aanpassing (als hij het Ajax spel al onder de knie krijgt).
Als Ten hag echt zo geloofd had in Marin had hij wel gespeeld (zeker met de afwezigheid van Donny), of had hij op zijn minst minuten gemaakt bij bijv. Sparta.
Ten hag neemt hem op dit moment in bescherming door hem uit de wind te houden.
Begrijpelijk maar ik vind het niet echt passen bij de optimistische berichten in de interviews.

We gaan het wel zien maar op korte termijn verwacht ik niks van hem.
Hoop dat ik over een half jaar terug moet komen op deze uitspraak omdat het kwartje bij Marin valt.
In beide gevallen vind ik 12M wel teveel betaald, verwacht directe kwaliteit voor zo’n bedrag.
0 0
ETM
Dat is mijn punt dus. Dat de media erop duiken is logisch. Dat Ten Hag hem positief omschrijft ook. Dus is het alletwee weinig zeggend.
Ten Hag ziet dat hij moeite heeft en passeert hem. Hij had wel het vertrouwen om hem aanvankelijk in de basis te zetten. Ook na voorbereiding.
Over 12 miljoen kun je nu nog niet oordelen. Directe kwaliteit kun je nastreven niet kopen. Transferbedragen gaan ook niet over directe kwaliteit. De markt van spelers die zo goed als een garantie zijn voor directe versterking is beperkt.
0 0
Web
Toen Blind binnen was
0 -1
ajaxdordtt
Ik zat het net op te zoeken, klopt inderdaad. Van december tot augustus.
0 0
Web
Klopt.
0 0
Vlieske
Aad come in
3 0
Cisco2
Aad moet even schakelen tussen zijn 4 andere accounts, hij zal over een uurtje wel komen met zn gegal.
2 0
MosesD
Is ook gewoon een goeie speler, alleen geen controleur. Is een 10 of een lopende, diepgaande half.
5 -1
insectenverdelg
Maakt niet uit op welke positie je staat op het middenveld. Bij Ajax moet je aanname goed zijn, je passing nauwkeuriger zijn en handelingssnelheid hoger zijn dan Marin tot nu toe heeft laten zien. Als je op 10 komt te staan, zal je tijd alleen maar minder worden on te handelen met meer druk op je. Ik geloof dus niet dat als Marin op 10 staat hij opeens wel hoed speelt. Ik denk best dat Marin een g9ede, nuttige speler kan zijn, maar niet direct bij Ajax. T spel dat wij spelen past imo niet bij Marin. Hoop dat ik t fout heb, maar vind t qua type veel meer een speler voor Feyenoord.
1 -1
ETM
Qua voorwaardes heb je gelijk. Maar de slordigheden in het spel van Marin tot nog toe kunnen alles te maken hebben met 'vertrouwen'. En de rol die je dan krijgt heeft daar natuurlijk invloed op. Niet vrij in je hoofd zijn omdat je er niet op vertrouwd dat je 'eigen'spel goed is voor het team. Dan krijg je dat spelers op gedachten hinken en fouten gaan maken.
Bij Ajax moet hij de bal inleveren met zeker 4 spelmakers voor zich. Is hij de bal kwijt liggen er ineens zeeen ruimte open. Dan is echt niet heel gek dat hij nog niet in zn element is.
En de rol die een speler krijgt is dus wel degelijk van belang bij het benutten van kwaliteiten. (tal van voorbeelden van spelers die een hele klasse omhoog gingen door een iets andere positie/rol) Alles wat ik bij Luik van hem zag duidde op een speler die passt en doorbeweegt, een aanvallende speler. Dat is gewoon hele andere koek dan spelbepaler zijn van achteruit en de balans op het middenveld bewaken. Ik vermoed dat hij idd het best is als halfspeler, die dus 'er moet komen'. Ik zie geen 10 in hem, voor Ajax zeker niet.
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Is hij niet het beste als Draufganger? Iemand moet de rol van de Wit overnemen!
1 0
Web
Juist
0 0