Magallán: 'Maanden bij Ajax zijn mooi geweest'

BVeenstra, 05-09-2019 om 15:40, 14463 views, El Intransigente |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Lisandro Magallán ziet zijn transfer van Ajax naar Deportivo Alavés niet als een stap terug. Dat heeft de Argentijnse verdediger kenbaar gemaakt tijdens een persconferentie, zo meldt El Intransigente donderdagmiddag.

Magallán kwam in januari van dit kalenderjaar naar Ajax, maar een basisplaats wist hij niet te veroveren in Amsterdam. Ook dit seizoen leek hij niet op veel minuten te hoeven rekenen en om die reden bood een transfer op huurbasis naar Deportivo Alavés uitkomst. Als een stap terug ziet hij dat niet. 'Toen ze mij belden, werd ik verleid door hun voorstel om hier verder te groeien als voetballer. Daarom ben ik hier. Het is geen stap terug in mijn carrière.'

De transfer van Boca Juniors naar Ajax zorgde voor een grote ommekeer in het leven van de Argentijn. 'Het was een enorme verandering in mijn loopbaan. Van het spelen van de finale van de Copa Libertadores met Boca Juniors naar Europa om te spelen voor Ajax. Nu ga ik spelen voor een team dat uitkomt in een van de grootste competities van de wereld.'

Dat het Europese voetbal anders is dan in Argentinië weet Magallán inmiddels ook. 'Er zijn veel verschillen', aldus de Argentijn, die onder meer doelt op de andere taal. 'Maar ik heb nergens spijt van. De zes maanden bij Ajax zijn erg mooi geweest. We zijn kampioen geworden en we hebben de halve finales van de Champions League gehaald. Ze hebben mij geholpen in mijn ontwikkeling als voetballer.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Zoals die reclame van dat uitzendbureau:" het waren twee geweldige dag". Die andere vier miskopen zijn ook heel blij met die heerlijke maanden bij ons.
0 0
trainerdv
Soms is een speler in het ene team enorm waardevol en komt het er bij een andere groep gewoon niet uit. Je kan scouten, maar de voorspellende waarde is nooit 100%. Als de Ligt een flop bij Juventus blijkt te zijn is dat toch ook geen slecht scouten? Er spelen altijd enorm veel factoren om een succes te worden en soms blijven die uit.
0 0
Ajaciedforaltijd
Dat zeg ik altijd. Er is een verschil tussen een miskoop en een ongelukkige koop. Magallan en Labyad zijn miskopen. Dolberg is een ongelukkige koop (al heeft hij wel veel geld opgeleverd)
0 -1
Web
Maar ze hadden wel kunnen zien dat hij niet met ruimte in de rug kan verdedigen
Daar ben je scout van Ajax voor
Vind ik ook al met Wober, deze twee in alles geen Ajax materiaal
0 0
Daneman
Dat was toch deze speler, waar sowieso drie scouts van ajax naar hadden gekeken? Twee scouts hadden twijfels en een scout had het volste vertrouwen in Magallan. Wie was eigenlijk die scout die zo veel vertrouwen in Magallan had? Toch geen Veldmate? Die heeft iig vele vele goede dingen gedaan. Ik vind Magallan naar ajax best triest verhaal.
0 0
FreddyAX
Ik denk dat Magallan een te statische verdediger is voor ons spel, het zou best kunnen zijn dat hij in het buitenland wel aanhaakt.
0 0
PetrusKeizer
ach ja Magallan arme man. Die kan je toch niks kwalijk nemen. OK, n koekenbakker. Maar had-ie dan tegen Ajax moeten zeggen: 'sorry mensen, jullie willen me nou wel hebben maar ik schat in dat ik jullie nivo toch niet echt aankan?"
1 -1
Markopantelic007
Tsja je kan niet altijd zes gooien. Zoals er nog vele miskopen geweest zijn zullen er nog vele volgen. Ik koop ook wel eens iets waar ik later spijt van heb. Ok dat gaat niet om miljoenen, maar voor Ajax is 9 miljoen hetzelfde als € 50 voor ons.
0 -3
Petterson1964
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/118807/ajax-revancheert-zich-en-bereikt-de-halve-finale0 0Reageer

De kenners hier zagen het uitstekend mbt ons aller Magallan. 42 likes hier, 20 likes daar.

Hahahaha.
0 -4
ajaxdordtt
Hahaha heerlijk. The usual suspects.
0 -4
PetrusKeizer
heel (veel) minnetjes, heren.
0 0
Gecko
Marin is de volgende
Kan er ook geen pepernoot van

Zijn balaanname gezien
Wat een droefenis
5 -17
ST
Ik moet het nog zien. 50/50 kans dat ie het haalt voor mijn gevoel.
2 -2
Schwalbino
Eindelijk iemand met een nuchtere kijk.
0 -2
Rinus M.
Grappig, dat dacht ik net bij jouw reactie.
7 -4
ajaxfan83
dan heb jij hem nooit bij het roemeens elftal en bij standaar gezien .
5 -3
Gecko
Heb jij ijn balaanname wel eens gezien
0 -3
3*stars*3
Benieuwd hoe hij het dalijk gaat doen tegen Spanje.

Verder die gekke gecko lekker negeren joh...
3 -2
altijdwelwat
Erik erg tevreden .......zucht ...
4 -5
Gecko
Finale cl vernageld
Nooit meer terug
4 -6
FTS95
Dat heeft Ten Hag gedaan door 3x defensief te wisselen en Magallan in te brengen..
7 -3
Pierre Heno
Inderdaad Ten Hag 3x in de fout in die 2e halve finale wedstrijd tegen Tottenham: 1) Dolberg als vervanger voor de geblesseerd Neres brengen 2) Dolberg niet wisselen in de rust maar pas na 67 lange minuten toen het inmiddels al 2-2 was geworden en Ajax daardoor al die tijd met 10 tegen 11 moest spelen= onnodig krachten verspelen 3) Donny in de extra tijd wisselen ( Ajax kon vanaf dat moment geen druk meer blijven zetten op de verdediging van Tottenham) voor Magallan die de pech had uit te glijden waardoor hij de bal voordat Moura er zijn schoen tegen kon zetten niet meer kon blokken. 3 kapitale inschattingsfouten van Ten Hag die met dat wisselbeleid Ajax uit de finale CL wist te houden. Magallan kun je daar natuurlijk de schuld niet van geven.
5 -2
HStorm
Dat vind ik ook. Was het een trainer als Guardiola dan had ik het hem kwalijk genomen.

Maar ook hij had hier geen ervaring mee en leert hier hopelijk van.

En na zo'n seizoen is er geen schuldvraag te stellen gelukkig.
0 0
Gecko
Diep triest
1 -7
grannig mokum1
Magallan moet progressie boeken met het zone dekken en dat heeft hij moeite mee....
2 0
altijdwelwat
Niet alleen met zone dekken hoor , de waslijst is oneindig ...
1 -6
Bky
Soms schrik ik 's nachts wakker en zie ik hem weer uitglijden in de blessure tijd tegen Tottenham.
7 -4
ajaxdordtt
Is bij ons al zo vaak verkeerd uitgepakt, ff een extra verdediger de laatste minuten. Zo'n hekel aan.
4 0
Schwalbino
Tsja een speler beoordelen is lastig.

Iedereen voorspelde dat Dolberg een goudhaantje zou worden. Niemand werd enthousiast toen Schone binnenkwam.

Schuurs? Gaat die het redden? Eiting? Lang? Mazraoui? Zeg het maar. Allemaal zo veel makkelijkere vragen omdat iedereen ze vrij regelmatig kan zien spelen.
1 -1
AjaxDordt
Onbegrijpelijke aankoop achteraf. Was eerlijk gezegd best blij met zijn komst, een sterke verdediger gepokt en gemazzeld in het Zuid-Amerikaanse voetbal. In de bekerwedstrijd tegen Heerenveen ging het ook nog allemaal wel. Maar al snel bleek dat deze aankoop paste in het rijtje Atouba, Colin, Delorge, Urzaiz en ga zo nog maar even door....
6 -2
ajaxdordtt
Duurder dan die 4 bij elkaar volgens mij
0 -1
Bky
Duurder ja, maar er is één verschil. Toen der tijd kon Ajax zich dergelijke miskopen en hoge salarissen financieel helemaal niet veroorloven. Een miskoop van 9 miljoen nu is jammer, maar niet meer dan dat.
3 -2
ajaxdordtt
Zeker waar. Heb het ff gechecked, alleen voor Colin is 150 duizend betaald, rest transfervrij. Blijven belachelijke aankopen uiteraard.
1 0
gi0vanni
Sana was ook niet zo duur.
0 0
Ajaxbrl
Vooral in de wedstrijden tegen feyenooit en spurs was ik vreselijk blij dat je er bij was!
2 -4
MPAjax
een speler de grond in boren die niet of nauwelijks heeft gespeeld, blijft vreemd om te zien
9 -5
Ajaciedforaltijd
Waarom Magallan wel doorselecteren en Veltman niet?
3 -8
LANS
Please change your name !
Thanks in advance mak mak.
1 -1
Heiko
Omdat Veltman een Ajcaciedforaltijd is en vele malen beter is dan Magallan
5 -4
Pierre Heno
In elk geval niet beter op de rcv positie. Word eens wakker .
1 0
Juichtoon
Precies 0,5 maal beter.
2 -5
LANS
Nepper
0 -3
Ajaciedforaltijd
Ik zeg niet dat we Magallan niet moeten doorselecteren, maar ik bedoel het meer van: We kunnen blijkbaar wel doorselecteren want Magallan stellen we niet meer op, maar waarom doen we dat dan niet ook met Veltman?
3 -2
Schwalbino
Vraag je liever af of jij meer verstand van voetbal hebt of Koeman en TH.
2 -2
Ajaciedforaltijd
Ik zeg dat nergens. Alleen ik had bijvoorbeeld Labyad ook nooit naar Ajax gehaald dus bepaalde keuzes begrijp ik niet zo goed
3 -2
Schwalbino
Ik begrijp het wel. TH kijkt alleen korte termijn. Presteren. Op dit moment verkiest hij Veltman boven Schuurs omdat hij weet wat Veltman wel en niet kan en Veltman weet dat ook. Hij is geen hoogvlieger maar wel iemand die 90 minuten lang knokt en het spel van Ajax door en door kent.

In potentie is Schuurs veel beter maar nog onervaren en ook qua persoonlijkheid moet hij nog stappen zetten.

TH maakt een risico analyse en Veltman heeft op dit moment een iets hogere ondergrens dan Schuurs (die een hogere bovengrens heeft).
0 0
Pierre Heno
Schuurs wordt er niet beter van door op de bank te zitten en Veltman wordt alleen maar slechter op de rcv positie. Straks met Veltman zeker op de rcv positie uit bij PSV? Veltman ontbeert naast de snelheid en techniek ook de slimheid en lengte voor die positie. Je ziet al tegen mindere clubs hoe hij er op die positie uitgelopen wordt en dan faked alsof hij net toevallig uitglijdt waardoor hij zijn man moet laten gaan waarmee hij dat dan vervolgens als 'excuus' kan opvoeren. Of hij maakt er een gevalletje obstructie van waarvoor hij dan weer een gele kaart pakt......met de kans op rood verder in de wedstrijd waar de tegenstander meteen op gaat spelen. Maar Ten Hag ziet in hem de beste optie voor de rcv positie oftewel .....we hebben niks beters dan Veltman voor de rvc positie. En daar wil je de CL poulefase mee in? Lachwekkend!!
1 0
Schwalbino
@ Heno
Vertel dat aan TH en Overmars. We gaan voor prestaties dit seizoen en niet voor ontwikkeling. Vorig seizoen was het niet anders.

Ik heb wel genoten vorig seizoen. En hoop daar dit jaar ook weer op. Als het niks wordt dit seizoen dan weer snel terug de opleidingsclub worden die we waren en die jong talent de kans geeft.
0 0
Ajaciedforaltijd
Ik ben het er mee eens dat Schuurs er niet klaar voor is, maar we hebben tot 3 september de tijd gehad om iemand te halen maar ETH wou Veltman graag houden
2 0
Schwalbino
@Ajaciedforaltijd
Kan best dat Alvarez Veltman naar de bank verwijst. Ik hoop dat hij beter is dan Veltman. Maar je moet dit soort mannen even de tijd geven. Veltman is gewoon nuttig op dit moment.
0 0
Gonzalez75
Schuurs is veel beter dan Veltman als RCV. En wanneer je niet speelt dan kun je het ook niet laten zien aan de trainer.
1 0
Ajaciedforaltijd
Wat rest ons dan voor het middenveld? We komen zeker weten iemand tekort en dat zal bii blessures van basisspelers duidelijk zichtbaar worden want dan gaan we er kwalitatief ontzettend op achteruit
0 0
Schwalbino
@Ajaciedforaltijd

Mee eens. De Ligt, Schone en De Jong zijn weg en dat vang je niet zo maar op met de spelers die er nu zijn.

Ik had dit jaar ook meer als tussenjaar gezien waarin je Schuurs, Eiting en Lang de kans had gegeven door te groeien.
0 0
altijdwelwat
Zijn 6 maanden waren schandalig en lachwekkend , en dan vooral vanuit de scouting en dat kantoor van Lerby.
1 -3
PJSM
Succes kerel.
2 -1
Henkjanklaas
Ik ken nergens in de media of elders ontdekken dat het technisch hart van onze club eens ruim verantwoording aflegt voor de aankoop van zoveel misperen. Ze hebben, en terecht, alle credits gekregen voor het behoud van onze sterkhouders binnen het team maar de redenen waarom bepaalde spelers waaronder Magallan zijn gescout en goed bevonden, zijn nooit kenbaar gemaakt.
Incidenteel is het altijd mogelijk dat een bepaalde speler het niet waarmaakt, maar iedereen kan zo een heel rijtje opnoemen van spelers die het niet waargemaakt hebben. Wanneer gaat Marc daar eens uitleg over geven ? Wellicht gaan we dan meer begrip krijgen voor zijn positie en zijn handelen. Doordat bepaalde spelers enorme transferbedragen hebben opgeleverd, mag toch ook duidelijkheid komen waarom bepaalde spelers ooit zijn aangetrokken met Magallan als exponent van deze groep?
6 -2
Ajaciedforaltijd
Inderdaad. Je kan altijd pech hebben dat een speler niet uit de verf komt maar bij heel veel aankopen kan je vantevoren al zien dat het niks wordt.
1 -1
Pierre Heno
En Ten Hag heeft hem bijna nooit laten spelen bovendien. Wanneer hij net zo veel kansen als Dolberg gehad zou hebben had Magallan tenminste nog iets kunnen bewijzen. Nu kreeg hij die kans niet eens. Lijkt met Schuurs nu dezelfde kant op te gaan. Ten Hag is zeer tevreden over zijn spelers die hij niet laat spelen.
0 0
Bocarra
Jammer, voor hem en voor Ajax. Ik weet niet wat er mis is gegaan maar ik denk dat we zijn volle potentie nooit hebben gezien. Zou mij niet verbazen als het in Spanje wel lukt. Maar het niveau van Ajax nu ligt natuurlijk veel hoger als op het moment van Scouten en aantrekken. Als ik het goed heb dan heeft het bijna een jaar geduurd voordat Ajax hem binnen had en sinds dat moment is er ook al weer een flinke tijd verstreken. Hij heeft zich niet aan kunnen passen aan het hogere niveau.
1 0
oudzuid2
netjes van em om zo te reageren. zijn er genoeg die achteraf gaan lopen zeiken over nooit een kans gehad etc
4 0
Bjorn
Een prima positieve jongen, maar in niets een Ajax-speler. Ik hoop dat hij het goed doet in Spanje zodat ze hem kunnen overnemen.
3 0
MankeNelis
Gabrich 2.0 dvd scouting.
0 -2
Hagmag
Wat een blunder om deze logge en trage Argentijn naar A'dam te halen. Degene die hier verantwoordelijk voor is, moet zich echt kapot schamen.
5 -2
Pierre Heno
Had hij die bal op Moura nog net weten. te blokken dan was hij de hero geweest. Nu werd het ipv hero zero. .Het ligt so.s erg dicht bij elkaar. Ik verwacht eigenlijk wel dat hij in Spanje wel weer zal gaan opbloeien.. En zoveel beter hebben we nu toch eigenlijk ook niet op die rcv positie
2 -3
JohnTB
Klopt ! Bij die actie glijdt ie even uit waardoor hij Dell Ali van Tottenham net niet kan blokken.
Verschil tussen even uitglijden of niet...koste Ajax de CL finale.
2 0
ajaxdordtt
Vergeleken met Magallan is Veltman een soort Cannavaro.
1 -3
Pierre Heno
Qua uiterlijk bedoel je? Hij gedraagt zich anders steeds meer als een Pepe zoveel gele kaarten als hij de laatste tijd aan het vergaren is.
0 0
Robeerke
Aan Veltman's teksten te lezen de laatste tijd vindt ie dat zelf ook.
6 -4
Ar
Ja, het is inderdaad mooi geweest.
1 -2
JPM
Er gaat ontzettend veel goed bij onze club nu en daarvoor verdient de directie alle credits, maar dit soort verhalen blijven voor mij onbegrijpelijk.

Die jongen is intensief gescout - zijn transfer is zelfs nog uitgesteld, waarna sommigen vast hoopten dat deze extra tijd aan scouting ervoor zou zorgen dat we alsnog van hem af zouden zien - en toch bepaalt men binnen de scouting dat we deze jongen per se moeten halen. Terwijl alle voortekenen eigenlijk al ongunstig waren.

Het blijft me een eeuwig raadsel.

En nee, Marin valt niet in dezelfde categorie. En nee, Promes al helemaal niet.
7 -2
Danos
Ja het kan zijn dat ze een bepaalde inschatting hadden gemaakt dat hij zich zou kunnen aanpassen en door ontwikkelen. En er speelt soms ook gewoon de factor geluk mee.

Deze jongen moest gelijk minuten maken in 2 slechte wedstrijden van Ajax Thuis tegen Heerenveen en uit tegen Feyenoord . Toen had hij bij de supporters en waarschijnlijk ook bij medespelers al een stempel. Dat hij uitgleed in de halve finale was ook domme pech, en je bent niet alleen daarom niet door naar de finale.
2 0
godenzonenssuper
Hij speelde niet in de competitiewedstrijd tegen Heerenveen (3-3). Hij speelde een paar dagen later in de bekerwedstrijd en toen waren een hoop mensen juist positief over hem ( wat ik niet begreep maar oke).

Het is gewoon geen Ajax verdediger.
Te weinig snelheid, te houterig, heel veel moeite aan de bal. Dit was echt nooit iets geworden.
1 0
Schwalbino
Lachen man:
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/118807/ajax-revancheert-zich-en-bereikt-de-halve-finale
0 0
DarkChild
Sommige dingen worden niet beter, zeker niet op zijn leeftijd. Hij wordt niet ineens wendbaarder, sneller, of handiger aan de bal. Ik geloof dat zelfs VI binnen no time een analyse had van deze punten (voor hij ooit een bal voor Ajax had geraakt) Los van dat je het in die potjes van Boca om de wereldbeker ook al kon zien dat dit geen verdediger is voor een dominerende ploeg met veel ruimte in de rug.
0 0
Pierre Heno
Wanneer Veltman dus (volgens Te Hag) al beter is hebben we een groot probleem op die positie, zeker voor de CL poulefase wedstrijden. Chelsea, Valencia en Lille weten wel raad met Veltman op de rcv positie. Slagveld wordt het en Blind zal dat nooit kunnen corrigeren, laat staan Nous of Dest. En die laatste twee hebben juist behoefte aan een rcv die rust en overzicht uitstraalt. Moet je net Veltman voor nemen.
1 0
JohnTB
Je hebt helemaal gelijk. Ten Haag had beter Perr Schuurs een echte kans op de positie van RCV kunnen geven maar die jongen heeft weinig krediet lijkt wel...
0 0
Pierre Heno
vind ik dus ook.
0 0
Web
Kan niet met ruimte in de rug spelen
1 -1
ajaxdordtt
Deze man heeft in de halve finale CL gespeeld. Net zoiets als Braafheid die een Wk finale heeft gespeeld. Onvoorstelbaar.
3 -5
godenzonenssuper
Dat deze meneer jarenlang bekeken is en na een half jaar weg kan is ook onvoorstelbaar.
5 -4
Libero
Ik ben toch wel blij dat Ajax de eigen fout inzag en doorschakelde.
Daar wilde het in een niet ver verleden nogal eens aan schorten.
1 0
Pierre Heno
Hij heeft nauwelijks gespeeld man. Het is geen Dolberg...die heeft 2 seizoenen lang mogen aankloten in de basis. Magallan hebben we zich nooit in zijn kracht zien ontwikkelen. Ten Hag gaat met Schuurs dezelfde kant op. Zeer tevreden over zijn spelers die hij nooit laat spelen.
1 0
Web
Onvoorstelbaar ja
0 -3
Pierre Heno
Echt veel kansen heeft hij niet gehad. Itt bv Dolberg die rustig 2 seizoenen de kans greep maar nooit wist te pakken.
2 -4
godenzonenssuper
Voor iemand die 'rustig 2 seizoenen de kans kreeg' heeft Dolberg erg weinig gespeeld.
2 -3
Web
Dolberg was een bijzonder talent, die heeft het laten zien
Magallan vanaf de eerste minuten niet.
Ik schrijf ook niemand af, voor ik het zelf gezien heb
Maar geen Ajax niveaue
0 -1
Pierre Heno
Dolberg heeft het tot en met de wedstrijd thuis tegen NEC ( nov 2016) laten zien en daarna nog een enkele sporadische goal ( 2 mooie goals tegen Lyon) maar alleen maar bergafwaarts. En Ten Hag bleef hem maar opstellen. Dat 'beleid' heeft ons uiteindelijk zelfs de finale CL gekost. In de finale EL was Dolberg ook al niet te zien. Toen werd hij veel te laat door Bosz gewisseld. Maar ja..Bosz had al vanaf het begin de adviezen van Van Gaal in de wind geslagen hoe het beste MU te bestrijden. L'histoire se repète.
1 0
MosesD
Krankzinnig inderdaad.
0 -4
Murtagh
Komt helaas te kort succes in spanje!
2 -2
BrandjeXL
Wij vinden het ook 64 mooie minuten.
3 -3
MPAjax
liever had erik de domme wissel niet gedaan want tottenham kon nog steeds de winnende scoren, hij zette hem, een speler die nog ingespeeld moest zijn in een CL halve finale dan ben je de weg kwijt als je het mij vraagt
4 -1
EricAjax1
Meer minuten dan jij ooit zal spelen op respectabel niveau
4 -5
ram
Hey! We hebben de eerste Magallan fan gevonden. Gezellig.
3 -2
ajaxdordtt
Geweldig beargumenteerd.
1 -7
EricAjax1
Net als jouw zielige haatcomments over elke speler die niet aan jouw eisen voldoet
2 0
ajaxdordtt
Noem er eens 1?
0 -1