Ajax bevestigt transfer van Cassierra

FinnDekker, 03-09-2019 om 07:25, 15772 views, Belenenses |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mateo Cassierra is verkocht aan Belenenses. Dat is wat de Portugese voetbalclub maandagavond wereldkundig maakte en Ajax dinsdagochtend heeft bevestigd. De voormalig spits van Ajax kwam in de zomer van 2016 over voor 5,5 miljoen euro maar wist nooit echt te overtuigen. 

Onder Peter Bosz kreeg de Colombiaan nog de nodige kansen, maar een seizoen later kwam de aanvaller niet meer in de plannen voor. In de zomer van 2018 werd Cassierra verhuurd aan FC Groningen. Dit werd geen succes. Vorige winter kwam de rechtspoot terug naar Ajax om gelijk weer verhuurd te worden aan het Argentijnse Racing Club.

De 22-jarige speelde uiteindelijk 34 officiële duels in de hoofdmacht van Ajax. Hierin was Cassierra vijf keer trefzeker en gaf de spits één assist. In Portugal heeft de aanvaller een contract getekend tot de zomer van 2022. Ajax zou naar verluidt een doorverkooppercentage van veertig procent hebben bedongen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Yeshyeshyall
Vond het altijd een leuke speler. Geeft wel te denken dat hij met verhuur nergens indruk heeft gemaakt
0 0
Sterspeler
Verbaas ik me ook over. Begon goed tegen PSV.
0 0
milan-jantje
Fabio coentrao voor niets op te halen same als ben arfa prima stand ins lijkt mij
0 -1
ram
Betaal jij het salaris?
0 0
Ajax114
Ze willen het verlies liever niet laten zien daarom wordt de transfersom niet bekend gemaakt.
2 0
BillSplate
Jammer dat het er niet uit is gekomen. Was echt geen verkeerde speler, maar heeft onvoldoende indruk op de trainingen gemaakt om vaker te spelen in Ajax 1. Daarna twee matig of slechte uitleenbeurten.
0 0
oudzuid2
zie dat De Jong en Labyad weer mochten opdraven voor een oefenpotje tegen Utrecht. onbegrijpelijk dat die niet verhuurd zijn. wel mooi de rentree van Eiting en Bandé
0 0
ram
Nu de transferperiode erop zit, tijd voor de 'algemene beschouwingen':

Ik ben redelijk tevreden over de zomer. Ik vind dat we er ondanks het vertrek van onvervangbare spelers, niet héél er op achteruit zijn gegaan.

Jammer dat er niet nog iets meer is vertrokken. Ik had graag nog afscheid genomen van Veltman omdat ik vind dat hij talent in de weg staat en zelf niet veel toevoegt. Kotarski had ik graag verhuurd omdat het in Jong Ajax stikt van de keepers. Ik had Van Bladeren, Van Leer, De Jong en Labyad - zoals iedereen - graag nog zien vertrekken. Ook was het voor Jong Ajax misschien goed geweest om afscheid te nemen van Ter Heide, Solomons en Thethani en misschien had er daar wat verdedigend talent bij gekund. Ik zie nu dat deze opvulling iets teveel minuten maakt wat zonde is. Maar okay; niet heel belangrijk.

Het liefst had ik nog één extra aankoop gezien: een hele goede creatieve middenvelder (Olmo of zo'n type). Ik ben 'bang' dat het nu creatief én kwantitatief iets te weinig is. Aan de andere kant begrijp ik ook dat zo'n aankoop niet gedaan is omdat je daarmee speeltijd voor spelers als Marin, Promes, Lang én ander talent, zult beperken. Dus ik vind het geen groot probleem dat we het met deze ploeg gaan doen.

Wel vind ik dat we niet altijd met Alvarez en Martinez op het midden moeten spelen. Tegen mindere ploegen vind ik dat iets te weinig creatief. Tegen Sparta zag je dat ook. Al zie je ook dat de aanvallende jongens daarvoor, over het algemeen, goed genoeg zijn om het verschil te maken.
Toch zou ik het handig vinden als we ook een systeem met een '6' inslijpen. Zo kun je vooral tegen zwakkere ploegen, denk ik, meer een vuist maken.

Tegen mindere ploegen (dus het overgrote deel van de wedstrijden):
Onana;
Dest, Alvarez, Blind, Tagliafico;
Martinez;
Van de Beek, Ziyech;
Neres, Tadic/Huntelaar, Promes/Tadic.

Tegen sterke ploegen:
Onana;
Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico;
Alvarez, Martinez;
Ziyech, Van de Beek, Neres/Promes/Tadic;
Tadic/Huntelaar.

Volgens is onze bank redelijk (middenveld dus wel wat dunnetjes) als je een tweede team kunt opstellen bestaande uit:
Varela;
Mazraoui/Veltman, Schuurs/Veltman, Schuurs/Martinez/Pierie, Martinez/Castillo;
Eiting;
Marin, Gravenberch/Ekkelenkamp;
Lang, Lang/Ekkelenkamp/Labyad, Promes/Bande/Labyad;
Huntelaar/Traore.
1 -1
afcajacied00
Je was hem haast vergeten, was samen gekomen met sanchez toen. Wat een kwaliteitsverschil
0 0
younes11
Tottenham supporters willen op dit moment niets liever dan van Sanchez af...
0 0
DT10
Onana, Varela, Scherpen, Kotarski
Blind,Veltman, Alvarez, Schuurs, Pierie
Tagliafico, Mazraoui, Dest
Van De Beek, Martinez, Marin, Eiting, Ekkelenkamp
Ziyech, Neres, Promes, Lang, Labyad
Tadic, Huntelaar, Traore

Is het nog mogelijk om Van Leer en De Jong transfervrij te laten vertrekken?
0 0
ram
Dat zou ik bij Van Leer en Siem wel doen inderdaad. Labyad nog maar de kans geven dan.
0 0
ajaxdordtt
Iemand mag altijd transfervrij vertrekken.
0 0
vincent_DV
Iemand is enkel speelgerechtigd als zijn contract vòòr het sluiten van de transfermarkt is ontbonden. Daarna dus niet meer! Oftewel, de Jong en van Leer mogen tot januari voor niemand anders als Ajax spelen of ze moeten naar een club gaan waar de transferperiode nog gaande is.
0 0
DT10
Labyad naar Qatar
Siem naar Mexico
Van Leer naar Indonesie
1 0
vincent_DV
Als we nu kijken naar onze selectie vind ik toch echt dat het allemaal vrij dunnetjes is. Ik heb even een selectie samengesteld waarmee ik iedereen maar 1 keer noem omdat ik zelf vind dat je altijd zo min mogelijk moet schuiven bij blessures en schorsingen omdat je dan al je automatismen verliest. De eerste spelers zijn de spelers die tegen Sparta speelde

DM: Onana/Varela/Kotarski
RV: Dest/Mazraoui
RCV: Veltman/Schuurs
LCV: Blind
LV: Tagliafico

CVM: Alvarez/Marin
CVM: Martinez/Eiting( al geef ik hem door zijn blessureleed vrij weinig kans en vind hem eigenlijk ook niet goed genoeg)

AM: Promes/van de Beek
RB: Ziyech/Lang
LB: Neres
SP: Tadic/Huntelaar

Daarachter heb je enkel nog Ekkelenkamp en Traore maar vind van beide dat ie er nog niet aan toe zijn.

Als Martinez, Tagliafico of Blind geblesseerd of geschorst zijn zijn we gewoon de pineut. Dan moet Dest naar links of wat dan ook, maar als Blind of Martinez er niet zijn wat dan?? Want we hebben daar totaal geen vervanging voor. En dan ook nog te bedenken dat Ter Heide, Solomons en Kemper regelmatig in de defensie staan van Jong Ajax.

Onze selectie is zowel kwalitatief(dat is logisch) maar ook zeker kwantitatief veel minder sterk. Ajax komt bij elke blessure dit jaar in de problemen omdat we dan moeten schuiven en dat is totaal niet wenselijk. Ik snap niet dat Ajax iedereen zo makkelijk heeft laten gaan en zelf helemaal niks heeft gedaan. Er zijn 8(!) spelers die vorig jaar altijd bij de selectie zaten vertrokken en er zijn er maar 4 bij gekomen. Dest uit de jeugd want de rest zat er vorig jaar ook al vaak bij. Dan kom je er op uit dat Ajax 3 spelers minder heeft als vorig seizoen. Belachelijk.
1 0
DonQ
Als je iedereen maar 1 keer noemt, krijg je inderdaad een vertekend beeld. We zijn pas de pineut als Martinez, Tagliafico en Blind tegelijkertijd geschorst of geblesseerd raken. De kans daarop lijkt me zeer gering. Alleen op het middenveld komen eigenlijk een creatieve jongen tekort. Maar ook dat valt wel mee als je met een enkele 6 gaat spelen omdat Marin dan veel beter tot zijn recht komt en ook Lang een positie op het middenveld kan invullen.
1 0
vincent_DV
Wat is jouw oplossing dan als Martinez of Blind er niet is dan? Ik ben heel benieuwd.
0 0
zivkabrimovic
Castillo, Pieri, Gravenberch?
0 -2
vincent_DV
Castillo moet eerst maar laten zien mee te kunnen bij Jong Ajax. Zou eventueel in de loop van het seizoen kunnen natuurlijk. Maar het is niet voor niets dat hij aansluit bij Jong Ajax.

Pierie heeft tot nu toe laten zien absoluut niet in aanmerking te komen voor het eerste.

Gravenberch is 17 dus kan je ook echt niet van uit gaan. Die moet je er nu bij halen alvast voor volgend jaar en ook hij laat zien Jong Ajax nog niet ontgroeid te zijn. Zou ik trouwens ook eerder Taylor pakken.
2 0
Ajax27
Slim dat hoge doorverkooppercentage. Waarschijnlijk zullen ze 'm voor 1-2 miljoen verkopen. Komt ie straks toch tot bloei ergens en levert ie 10 miljoen op, dan pak je nog lekker even 4 miljoen en heb je geen verlies gedraaid.
0 0
Minsc
En als ze hem veel pokon geven levert hij straks misschien wel 40 miljoen op! Dan heb je zelfs winst! Gaat niet gebeuren, 10 miljoen,
0 0
Ajax27
Want je hebt een glazen bol? Felipe Luis slaagde ook niet bij Ajax... kwam via een omweg bij Athletico uit, heeft toch een aardige carriere gehad. En zo zijn er wel meer voorbeelden. Als je in 2013 had gezegd dat binnen 5 jaar van Dijk de duurste verdediger ooit zou worden en hij de CL zou winnen, zou iedereen je hebben uitgelachen want het was gewoon een beperkte voetballer. Het is niet te zeggen hoe iemand zich ontwikkelt binnen een aantal jaren bij de juiste club.
1 0
ghouleseddik
Hoe zou het eigenlijk met Bandé zijn? Die jongen heeft dus bijna al anderhalf jaar geen officieel duel meer gespeeld, 11 maart 2018 was z'n laatste :S
0 0
BillSplate
Tweede helft volledig meegespeeld vandaag.
0 0
Ajacied33
34 wedstrijden? Ze bedoelen natuurlijk met JA erbij neem ik aan. Toch jammer dat hij het niet gemaakt heeft, zo verkeerd is hij niet. En 40% doorverkoop getuigt van vertrouwen in hem bij Ajax
1 -4
ram
What the fuck... Ik zit dit effe na te kijken en hij schijnt gewoon 21x Eredivisie gespeeld te hebben voor Ajax. Inclusief beker en Europees kom je misschien wel aan de 34.
Ik dacht echt dat hij 5x in het eerste had gespeeld ofzo. Ik ben in dezen schijnbaar totaal de weg kwijt.
0 -1
Minsc
Het getuigt juist niet van vertrouwen, 40% = lage transfersom nu een hoog % van waarschijnlijk erg weinig in de toekomst. Hoe hoger het % hoe minder het vertrouwen.
1 -5
WZAWZDB14
Haha tuurlijk niet, als ajax geen vertrouwen heeft (oftewel dan verwachten ze dat de toekomstige waarde niet hoger zal worden) dan pakken ze de gehele transfersom. Als ze wel vertouwen hebben (dus ze verwachten wel een hogere toekomstige waarde) dan nemen ze een hoge doorverkoop percentage.
2 -1
ghouleseddik
Nee, hij heeft toch wel 34 duels (ED Beker EU) voor Ajax 1 gespeeld. Verspreid over drie seizoenen. Voor JA heeft 'ie er nog veel meer.
0 0
ajaxrosenberg
Nou dat neem ik aan van niet, er staat duidelijk bij hoofdmacht. Bovendien heeft hij 5 doelpunten gemaakt staat er bij, en in Jong Ajax heeft hij behoorlijk vaak gescoord.
0 0
martin1234
Dat veel scoren bij JA lijkt toch heel weinig te zeggen. Živković deed het ook en speelt nu voor FC Bal op het dak in China.
0 0
JordanAFCA
Hahaha 34 officiële duels in Ajax, komt wel vaak voor he nummer 34?
1 -7
martin1234
Mwa. Alleen het rugnummer van Abdelhak Nouri en het aantal kampioenschappen tot nu toe, verder niet toch?
0 0
PetrusKeizer
huh?! ik kan hier niet om lachen. waarom dit?
0 0
Bky
Ban AUB
0 -1
DeWijsneus
Net als jouw IQ. Beperkte imbeciel.
0 -1
Stamhoofd
Grappen maken over Nouri, jij durft.
1 -1
martin1234
Nou ja. De kans dat die hier meeleest lijkt me bijzonder klein.
0 -1
mxmeul
De kans dat jij grappig bent lijkt me nog kleiner
0 0
martin1234
Dat was mijn bedoeling ook niet. Ik constateer alleen. Ik zie ook wat overspannen reacties hier. Nergens voor nodig vind ik.
0 0