Blind: 'Geen probleem te wisselen van positie'

BartVeenstra, 02-09-2019 om 11:35, 6835 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind vindt het geen probleem om te wisselen van positie. De ene keer speelt de ervaren kracht als centrale verdediger, de andere keer komt hij in actie als controlerende middenvelder.

In de Ajax Podcast op Ajax.nl geeft Blind, net als hij zondagmiddag ook al deed, aan zowel graag achterin als op het middenveld te spelen. 'Ik heb veel achterin gespeeld. De laatste weken speelde ik op het middenveld, maar in het team was het zoeken naar de juiste balans. De keuze ligt bij de trainer.'

De laatste twee duels - met respectievelijk APOEL Nicosia (2-0) en Sparta Rotterdam (1-4) - speelde Blind als centrale verdediger. 'Dat ik me daar fijn voel, is zeker. Van achteruit kan ik sturing en rust geven aan het elftal. Maar zoals in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en tegen Vitesse in de competitie ging het op het middenveld ook goed. Het is soms ook kijken wat een wedstrijd nodig heeft en hoe de trainer denkt over een bepaalde tegenstander. Voor mij is het geen probleem om te wisselen van positie.'

Dat Ajax op dit moment nog geen geoliede machine is, baart Blind geen zorgen. Vorig seizoen rond deze tijd draaide de ploeg immers ook nog niet op volle toeren. 'Nee, toen waren we in de play-offs van de Champions League ook niet op ons best en in de eerste competitiewedstrijden van vorig seizoen waren we ook niet goed. Toen verloren we punten. Een team moet groeien, dat is ook dit jaar het geval. We zijn met een proces bezig en het ziet er voor nu goed uit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
En daarom zeggen ze een allround speler die Blind...... En die rat driessen is gewoon aan zoeken
0 0
Cupmetgroteoren
Driessen zou echt enorm fout zijn geweest tijdens de oorlog.
2 0
waayop
Die heeft geen oorlog nodig om fout te zijn.
0 0
ajax4lifebaby
Leuke podcast, zeker aanraden waard om ff te checken. Maar ook helemaal eens met Danny Blind. De media in Nederland zijn echt dramatisch. Eerst is alles geweldig dan 1 wedstrijd slecht of minder dan is alles weer kut. Hiermee gaan gasten als Driessen altijd op hun bek.
1 -1
markk
Het probleem is dat hij eerder heel eerlijk zij dat hij het liefst op het middenveld speelt en daar is niks mis mee maar dan kan je er op zitten wachten dat de media daar een draai aan geeft voor de kijkcijfers. Achteraf was het beter geweest om het generieke antwoord te geven dat je graag speelt waar de coach wil dat je speelt. Achterlijke media.
1 0
Rentokill
Daarom krijg je van die saaie nikszeggende reacties en persconferenties meestal. Want owee als je per ongeluk iets zegt wat anders uitgelegd kan worden of als dingen anders lopen.
0 0
Schip
Hoezo dan. Wat heeft Blind verkeerd gezegd?
1 0
Rentokill
Helemaal niks. Hij kijkt wel uit. Meer in het algemeen.
0 0
JanTa
Ze zijn nog heel onbevangen als ze hun debuut maken in het 1e maar daarna komt de mediatrainingen om de hoek kijken en dan krijg je nietszeggende antwoorden op vaak weinig verrassende vragen. Uit alles blijkt dat sport een ondergeschoven kindje is dat men erbij doet.
0 0
Cupmetgroteoren
Helemaal niets. Media nemen een haal met woorden en spinnen er eigen verhaal aan. Vervolgens plakken ze 'volgens betrouwbare bronnen' erachteraan. Spelers moeten schijt hebben en gewoon zeggen wat ze denken. Er heerst een angstcultuur door de media.
0 0
Danos
Het enige wat hij heeft gezegd ( wat niet verkeerd was) dat hij niet de hele tijd van positie wil wisselen en wil kunnen focussen op 1 plek.
En als dan een keer de situatie voordoet dat hij een x vanwege een blessure of tactisch op een andere plek moet staan was het geen enkel probleem.

Alleen Valentijn heeft dit niet zo goed gesnapt of wil dit niet snappen.
0 0
Joseph
Ik blijf Blind de beste optie vinden voor de 6, maar dan wel een 6 met de punt naar achteren en niet de dubbele 6.

Op dit moment is er geen enkele zekerheid achterin en is Blind gewoon de enige optie. Ik hoop wel dat Schuurs er snel naast komt, je wilt wel een centraal duo met groeipotentie achterin.

Martinez doet het op het middenveld ook verdienstelijk, dat is een serieus alternatief. Ik denk dat als Donny daarnaast wordt gezet je veel meer opties hebt in de opbouw en combinaties. Als je Schuurs (of Alvarez) brengt voor Veltman en Donny op het middenveld zet, denk ik dat je een heel mooi team hebt met veel groeipotentie!
2 -2
Schip
Eens, Blind is een betere 6 nog dan 4. Hij heeft een seizoen lang uitgeblonken als controleur in de punt naar achteren onder De Boer. Tegen Barca zat hij er constant bovenop. Precies wat je nodig hebt. Veel loopvermogen, veel druk, prima opbouw.

Werd verkozen tot beste speler van de eredivisie en vertrok naar United. Er wordt vaak gedaan alsof hij die transfer te danken had aan die voorzet op Persie op het WK. Maar daarvoor bestond de interesse van United al. Die cross was leuk voor de media, die Blind niet echt kenden uit de eredivisie.

Daarna vorig jaar nog tegen Bayern gespeeld op die plek, ipv Frenkie. Dat was de eerste keer dat de balans tegen zo'n sterke ploeg zo goed was. Tegen PSV gingen we er hard af, tegen Bayen stond het enorm solide. Dat was niet alleen omdat Tadic op 9 kwam, maar ook omdat Blind op 6 kwam.

Begin dit seizoen ook prima gestart. Maar dan valt de rest gewoon uit elkaar omdat Schone vertrekt, Mazrouai verschrikkelijk uit vorm is en Marin werkelijk niets brengt.

Maar dan is het Blind die opeens geen 6 meer is. En dan de media voor opportunisten uitmaken...

Blind kan beide posities goed aan en is op zijn sterkst in de as. Neemt niet weg dat 6 zijn beste plek is. Hij zegt niet voor niets ook dat het team nu baat heeft hij hem op 4. Verder een non discussie. Donny zal mogelijk ook een linie zakken en dan roepen dat het team dat nodig heeft. Wat waar is.
3 -1
LS16
Helemaal met je eens. Ik zou het graag zo zien als Donny fit is:

Promes Tadic Neres
Ziyech
Van de Beek Martinez
Tagliafico Blind Alvarez Veltman
Onana

De voorste 4 kunnen wat mij betreft dan veelvuldig van positie wisselen. Ik verkies hier Veltman boven Dest omdat ik denk dat Dest tegen grote tegenstanders verdedigend nog wat te kort komt. Tegen de relatief kleine tegenstanders zou een aanvallendere back als Dest wel een voordeel zijn.
2 -1
Joseph
Ik zou Veltman überhaupt overslaan, ik denk dat Alvarez ook een uitstekende optie zou zijn op rechtsback als je iets meer kracht in je verdediging wilt. Maar ik zou Dest niet onderschatten hoor, die is verdedigend beter dan Mazraoui.

Voor mij is Schuurs absoluut 1e keus, goede voorbereiding en veel groeimogelijkheden, meer dan Alvarez.
1 0
jollie18
Idd Driessen met je even op
0 0
jollie18
let
0 0
Murtagh
fuck driessen
1 -1