Tadic predikt geduld: 'Stap voor stap, hè'

BartVeenstra, 02-09-2019 om 07:35, 10951 views, Trouw |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic vindt dat men geduld moet hebben met het vernieuwde Ajax. De Amsterdammers raakten deze zomer meerdere spelers - waaronder Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne - kwijt, terwijl er ook enkele nieuwe spelers werden aangetrokken.

Het zorgt ervoor dat Ajax nog niet compleet op elkaar is ingespeeld. Tadic is het met die stelling eens, maar hij heeft er veel vertrouwen in dat het goed komt, zo zegt hij tegen Trouw. 'We moeten geduldig zijn. De verwachtingen zijn weer hoog, maar we hebben drie, vier nieuwe spelers. Elke dag werken zij hard om onze manier van spelen en het systeem onder de knie te krijgen. Dat is lastig. Stap voor stap hè.'

Ajax wil dit seizoen uiteraard opnieuw kampioen worden, de beker winnen en zo ver mogelijk zien te komen in de Champions League. Tadic wil echter niet te ver vooruit kijken. 'Natuurlijk hebben we onze doelen, maar we moeten niet te veel in de toekomst kijken. De kunst is om in het nu te leven en hard te blijven werken aan ons spel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
We need to pak schaal step by step
0 0
Klaasforever
Wat was het toch een gouwe greep van Overmars en Ten Hag om de tovenaar uit Bačka Topola vorig jaar binnen te halen. En misschien nog wel een gouwere greep om dit jaar z'n contract te verlengen tot einde carrière.
2 0
Amsteraaij
he gap, ik doe die shit stap voor stap
0 0
Gajes
Het is wel ernstig dat Tadic zich genoodzaakt voelt om dit te moeten zeggen terwijl we zo goed als 1ste staan in de competitie en de CL groepsfase alweer gehaald is . Sommige media creëeren de sfeer dat het er allemaal niet uitziet en een zooitje is terwijl er geen club ter wereld is die met zoveel nieuwe spelers direct hoogstaand voetbal laat zien.
6 -1
AlexIbarra
Gelukkig pakken we nu punten terwijl we geduldig zijn, itt kort na de winterstop. :)
0 0
LouisVonGoal
We need to pak geduld.
7 0
Wilje
Lame!
0 0
blessure
Met deze opstelling, wat betreft het middenveld, geeft AJAX weinig kansen weg.
0 0
Joseph
Toen Sparta druk zette, kwam Ajax er maar moeilijk doorheen, een ploeg met iets betere aanvallers had het in die 20 minuten al afgemaakt.

Ik vind Martinez voldoen aan de eisen van een verdedigende Ajax middenvelder, hij is verdedigend sterk, draait snel en heeft een goede pass. Alvarez mist dat, is fel in het jagen, maar voetballend brengt hij weinig. Ik zie Alvarez (of Schuurs) graag op de plek van Veltman, of op de plek van Dest als er verdedigend meer gebraagd wordt.

Ik denk dat als Donny de plek van Alvarez over neemt, er mooie dingen kunnen gebeuren. Die kan mee in de snelle combinaties, kan ze ook opzetten, heeft uitstekende diepgang en scoort makkelijk.
4 0
Ajax_026
ik vind Alverez wel weer sterk in positie kiezen zonder bal.
0 0
Gerard36
helemaal eens, martinez is inderdaad een petfecte middenvelder waar wij nog veel plezier aan gaan beleven.
0 0
GrandMasterFlex
Klopt en daarnaast zijn Martinez en Alvarez juist heel subtiel en zakelijk aan de bal. Zie bijvoorbeeld het opwippen van de bal, waardoor Alvarez tussen twee spelers door glipt met de bal aan de voet of Martine met zijn korte draaien en snelle spel. Allebei ruimschoots voldoende en nu heeft Marin even lucht om weer in vorm te komen. Ook hij kan voetballen, maar moet dat op zijn eigen manier gaan doen. Wederom heel sterk gehandeld van Overmars.
6 -1
altijdwelwat
Ergens wel jammer dat de weerstand in de competitie zo zwak is dat je je geduld kan permitteren.
0 0
Schip
Aan de andere kant geeft het een procestrainer als TH wel de kans om maar te blijven sleutelen en procesmatig naar de beste opstelling te gaan.
1 0
Schwalbino
Maar je wordt ook weer niet echt getest. Dus wat heeft het nou precies voor waarde? Waar gaat het knijpen in deze opstelling als de tegenstander beter is?

Wat als je tegenstander blind en martinez bij de opbouw stoort zodat het allemaal via veltman en Alvarez moet lopen?
0 0
Rentokill
Wat een ambassadeur voor Ajax is dit toch ook he!

En hij heeft natuurlijk helemaal gelijk. Exact een jaar geleden was het ook niet al te best. Ook niet mét de Ligt en de Jong.
7 -2
Ajacied33
Sterker nog, het is nu beter als toen op hetzelfde moment..
4 -2
Sonofafca
Dat is geheel normaal die nieuwe gasten moeten aan alles wennen. Kijk nu naar de ligt en Frenkie. Ik luister alleen naar echte trainers,Derksen kieft brallen maar wat in de lucht.
3 -1
Mokum31
Oeeh Dusan pas op he dat mag je niet zeggen van de telegraaf kieft de mos Derksen etc etc
5 0