Ten Hag: 'Had een monsterscore móéten worden'

JesseTH, 01-09-2019 om 21:55, 12185 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag had graag een grotere uitslag neergezet op bezoek bij Sparta Rotterdam. Na een lastige openingsfase liep Ajax uiteindelijk uit naar een 1-4 overwinning, maar met wat minder gemakzucht had er volgens de trainer meer ingezeten.

'Het had een monsterscore móéten worden', oordeelt Ten Hag dan ook tegenover de NOS. 'We hebben de ruimtes die zij lieten heel goed benut met lopende mensen. Het aanvalsspel was een aantal keren om van te smullen, alleen in de opbouw moeten we lang aan de bal blijven. Dat vond ik slordig en dat moet vele malen beter.'

Aankoop Lisandro Martínez noemt Ten Hag 'fantastisch'. 'Hij moet natuurlijk nog wennen aan het systeem en de stijl hoe wij willen spelen, maar je ziet dat hij de potentie heeft om daar (op het middenveld, red.) te spelen. Dat moet per wedstrijd gaan groeien. Daarin moet je hem de tijd geven en ondertussen moeten we resultaat halen. Hij speelde, net als Edson Álvarez, een uitstekende wedstrijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
erik moet niet teveel het verlies van frenkie de jong en mathijs de ligt blijven compenseren, door te blijven schuiven.
hoe je het wend of keert, ze zijn niet op te vangen door niemand. achterin hou je onrust omdat je de rust en overzicht van de jong mist.

dus hij oiet nu een keuze gaan maken, want hoelanger je blijft schuiven des te meer bestaat het risico dat je vrij snel tegenslagen gaat tegenkomen(cl)en dat de ploeg gedemotiveerd kan raken.

de cl word sowieso in verdedigend opzicht billen knijpen dat zal zo blijven.
1 -3
Rentokill
minnetje per ongeluk... ik geef namelijk nooit minnetjes
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
maak niet uit gap, doet me niet zoveel:)
0 0
Rentokill
In het begin moet je gewoon zoeken naar de juiste samenstelling. Niet zoeken (niet schuiven) is geen optie.
0 0
mcjc
Zeker. Met wat meer creatieve middenvelders ipv centrale verdedigers had het zomaar 0-7 kunnen worden.
0 -1
MK77
Ja of je loopt tegen 3 of 4 counters aan zoals in de eerste wedstrijden en voorin in een trechter
2 0
martin1234
Of je loopt een aantal rot blessures op, op dat kunstgras, terwijl het seizoen nog heel lang is. Tja, het kan niet altijd feest zijn. Zeker nu met die overvolle agenda voor voetballers. Niet alleen Ajax, ook qua interlands en zo.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik vind het aanvallende spel van ajax beter dan vorigjaar in deze fase, we hebben er een paar toppers bij gekregen.
in deze samenstelling kan je vrij eenvoudig achterstanden wegwerken.

het zou super zijn als er ineens een klik komt in de verdediging, waar daley blind een rol in kan spelen door de boys aan te sturen. als dit lukt kan het welleens uitgroeien naar een favoriet in de cl
0 0
ST
Wordt weer een mooi seizoen!
1 -1
Afcagauke95
Denk eerder dat tadic en promes omwisselen, marin, schuurs Huntelaar mazroaui en lang rotatie wissels
0 0
ajaxdordtt
Om van te smullen? Echt?
5 -3
Saanchez
Ja, echt! Hij zegt dat het aanvalsspel zo nu en dan om te smullen was en daar ben ik het volledig mee eens. Er zaten weer enkele heerlijke aanvallen tussen, waaronder een paar goals.
3 -1
Gecko
Die Dest is wel een topper hoor!
0 0
EKS
Tegen dit soort JL niveau ploegen wel ja, maar nu nog zien als hij onder druk komt te staan en geen Kluivertje meer kan spelen.
0 -1
Starkoo
Tja laatste kwartier teveel niet willen voetballen, tijd rekken van Andre Onana sloeg ook nergens op! Ach ja komt goed!

Maar ja PSV is niks wat zijn die slecht, met wat meer geluk hadden ze 1-1 gespeeld tegen RKC lol We worden zeker kampioen alleen de vraag wanneer!
0 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dit moet er ook uit, als men wil groeien naar het nivo van vorigjaar. als ze dit niet doen, kunnen ze ook niet goed op resultaat gaan spelen verder in het seizoen, of 90 minuten conditioneel mee op hoog nivo.
0 0
Schwalbino
Niet overdrijven Erik. Het seizoen is nog lang.

Hij is wel goed bezig moet ik eraan toevoegen. Nog steeds is hij een beetje zoekende maar je ziet wel dat er nu een as is die functioneert. Of er genoeg voetbal op het middenveld zit moeten we nog zien in een wedstrijd tegen een echte topploeg maar daar kan met een wissel snel wat aan gedaan worden.
1 0
DarkDefender
Zo zie je maar je kunt ook wennen en toch goed spelen
1 0
31xAjax
5, misschien wel 6 mensen niet op de voor hen beste positie Erik.....
3 -4
Saanchez
Best mogelijk dat je dat zo ziet maar ik denk dat Ten Hag alvast verder kijkt. Martinez is meer een verdediger dan middenvelder maar laat wel zeker zien daar veel potentie voor te hebben en dus zet hij hem er gewoon neer van `Laat het maar zien!`. En hij stelt denk ik geen teleur!
Denk wel dat Alvarez daarentegen echt beter tot zijn recht komt als CV dus zou graag zien, zoals anderen dat hier ook al zeiden, dat hij rechts naast Blind komt te staan en dan Donny naast Martinez op het middenveld.

Qua aanvallers valt eigenlijk niet te zeggen dat ze op verkeerde posities staan gezien ons spel erom draait dat alle vier constant van positie wisselen. Of Ziyech nou rechtsbuiten of op 10 staat en Tadic op 9 of linksbuiten maakt niet uit. Absoluut onze grootste kracht is de onvoorspelbaarheid van onze aanvallen en het samenspel tussen de vier die elkaar ondanks alle wisselingen alsnog goed weten te vinden. En dat zal steeds nog beter worden
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik martinez meer een middenvelder, als liefhebber van het vak verdedigen vind ik hem te klein en een te grote drang naar voren hebben, daardoor ontstonden ook die ruimtes achterin.

het gaat iets vooruit achterin, helaas vind ik onze backs nog niet goed fuctioneren(op dest na gisteren) met name tagliafico sleelt een matige opening van het seizoen.
daar moet een reden voor zijn, kan zijn omdat de ligt ontbreekt en dat nico meer get centrum moet ondersteunen dus meer naar binnentrekt.

ik vind dat nico teveel zijn mannetjes laat lopen en de achterlijn laat halen, en dat roep ik al jaren dat je dit niet moet hebben bij ajax
0 0
Sterspeler
Real Madrid Ajax 1-4
Sparta Rotterdam Ajax 1-4
Sparta is net zo goed al RM.
3 -3
Labrador
Hey vergeet VVV niet
3 0
036AFCA97
Onana
Dest Alvarez Blind Nico
Martinez
Tadic Donny
Ziyech Promes Neres

Even zo neerzetten, Erik! Dan kan je bij mij niet meer stuk.
1 0
Sterspeler
Qua spelers eens. Maar niet qua positie.

Martinez;
Ziyech, Donny;
Neres, Tadic, Promes
1 0
DonQ
Promes is echt totaal geen spits.
0 0
Dolberg25
Gaat ook wel gebeuren. Ff wachten tot Donny terug is.
0 0
036AFCA97
Hoop het man!
0 0