Prestaties Dest verrassen Ten Hag geenszins

JesseTH, 01-09-2019 om 17:40, 8913 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De prestaties van Sergiño Dest komen voor Erik ten Hag niet als een verrassing, zo vertelt hij tijdens de persconferentie na afloop van Sparta Rotterdam - Ajax. Voorafgaand aan het seizoen had de oefenmeester al het vermoeden dat de jongeling zijn kans zou kunnen grijpen dit seizoen en dat komt uit. De eisen zijn hoog voor zijn positie, maar de invulling gaat goed.

Ten Hag zag Dest vanaf het begin af aansluiten tijdens de voorbereiding van Ajax, ondanks een korte vakantie. 'Maar een dag of tien', vertelt hij. 'Ik zei: laat hem komen de eerste week van de voorbereiding, want het zou zomaar eens zijn jaar kunnen worden. Het zou zomaar eens volgens hetzelfde traject kunnen gaan als Mazraoui. Dan kunnen we hem later alsnog op vakantie sturen. Vanaf dag één toont hij zich. Hij is in alle facetten heel erg goed. Voor de buitenwacht lijkt het alsof het een verrassing is, maar hij doet het gewoon.'

De trainer legt uit wat hij verwacht van een rechtsback van het huidige Ajax. 'Als eerste moet je je kant dichthouden. Dat doen we het liefst door agerend vooruit te verdedigen, pressen daar waar het kan. Soms moet je ook eerst wat meer terug zijn, vanuit een passieve rol. Uiteindelijk moet je proactief worden. Een back moet bij ons ook op het middenveld kunnen spelen, maar ook rechtsbuiten. Die eisen zijn hoog.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Gister goed, maar dit was Sparta hè... Mazraoui heeft vorig jaar heel erg goede wedstrijden gespeeld, onder mee trtegen Bayern en Benfica die 5 keer beter zijn dan Sparta. Vergelijken en afschrijven slaat dus nergens op. Een terugslag voor een talent als Nous is normaal, gelukkig hebben nu Dest en geen Kristensen meer bij de selectie.
0 0
Rentokill
Dest was gister goed. Tegen Apoel vond ik m nog niet zo super maar nu wel. Voor Mazraoui is dit ook goed. Die leert nu dat je er op 90% niet mee wegkomt als er concurrentie in je nek gaat hijgen.
0 0
Heliumschaap
Laat Dest maar een paar potjes staan. En Martinez ook op zijn positie van vandaag.

Prima ingevuld!
0 0
FSideMaluku
Serginio Dest, heerlijke speler, ik zei het in de voorbereiding al, hij gaat het maken! En goed ook!!
0 0
Cupmetgroteoren
Dest speelt de laatste twee wedstrijden erg goed. In de voorbereiding ook samen met Lang de uitblinker. Mazraoui lijkt het helemaal verloren te hebben. Zoveelste rechtsback die na een eerste goed jaar inkakt. Hopelijk gebeurt Dest niet hetzelfde.
1 0
Sterspeler
Ik denk dat ETH een trainer is die hem wel weer aan de praat krijgt. Maar het moet in de eerste instantie van Nous zelf komen. ETH heeft afgelopen seizoen een zeer gezonde concurrentie cultuur weten te behouden.
0 -1
1738
Mazraoui komt voor de positie middenvelder en rechtsback te kort. Vorig jaar pakte het nog af en toe goed uit omdat de prestaties overschaduwde. Maar komt eigenlijk echt op alle fronten te kort
0 0
Pauw
Mazraoui is volgens mij in no time vergeten waar hij vandaan komt, waar hij z’n succes aan te danken heeft. Dat is ontzettend hard knokken voor je plek. Nu hij “er is”, lijkt de scherpte te zijn verdwenen.

Typerend, die enorme zucht toen hij binnen de lijnen kwam.
1 0
FreddyAX
Dest is nog erg jong maar hij heeft het wel in zich, vreemd alleen dat er bij ons nogal eens moet blijken dat zo'n jonge gozer na een goede start nogal eens ver terugvalt, is natuurlijk een gevolg van de leeftijd maar dit hebben we nu al best vaak gezien met een rechtsback.
0 0
gi0vanni
Zal zeer waarschijnlijk te maken hebben met de hoeveelheid wedstrijden die de talenten niet gewend zijn. Ik zie dat bij heel vaak voorkomen. Allemaal te lang door gespeeld met al die toernooien. Maar het kan ook zijn omdat hij verdedigen nog moet leren. Dat is nooit zijn sterkste punt geweest. Gelukkig hebben we met Dest een prima vervanger maar als ze heel het jaar alles zouden laten spelen met in de zomer nog een toernooi zou hij het jaar erop ook minder zijn.
1 0
MaximilianRosse
Voorlopig mag Nous bankie. Bakte er weer werkelijk waar helemaal geen pepernoot van. Wat is er toch met hem. Heeft zijn vorm nog totaal niet.
2 0
AJAIXIXIXI
Wat mij vandaag opviel is dat Dest naast alles ook nog eens bloedsnel is. Hij liep die jongens van Sparta er een paar keer goed uit.
2 0
b.hulshof
De tegengoal had niet gevallen met Dest nog in het team. Ongelofelijk hoe traag Nous terug liep naar die gozer die vrij stond om in te tikken. Hopelijk haalt Koeman Dest snel over om voor Oranje te kiezen.
4 0
Mentir
Nous is er niet bij qua gedacht om volledig mee te verdedigen. eerste paar actie van rechts stond ie zo wat in de 16 mee aan te vallen. Dat is je rechts back....
En bij omschakeling loopt ie maar rustig terug, en positie op middenveld kan ie beter helemaal uit het hoofd zetten.
0 0
BrentTomassen
Aan zijn insta-bio te zien lijkt dat laatste niet snel te gaan gebeuren denk ik.
0 0