Ten Hag verwacht geen nieuwe spelers meer

BartVeenstra, 29-08-2019 om 07:05, 13621 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht geen nieuwe spelers meer bij Ajax. De selectie van de Amsterdamse club is volgens de oefenmeester compleet, zo vertelt hij bij Ziggo Sport.

'Ik heb het al een aantal keer aangegeven: ik verwacht niets. Nee, ook geen vervanger voor Kasper Dolberg', zegt Ten Hag, die weet dat Ajax de deuren niet helemaal sluit. 'We hebben bewuste keuzes gemaakt en als Ajax zullen we altijd alert zijn, mochten er buitenkansjes komen. Maar in deze fase van de transferwindow zijn de goede spelers weg. We hebben ons werk gedaan en deze selectie is compleet.'

Naast Dolberg, die naar OGC Nice vertrekt, lijkt ook Dani de Wit Ajax te gaan verlaten. De middenvelder staat op punt om een transfer te maken naar AZ. De Amsterdammers wisten zich deze zomer te versterken met Razvan Marin, Edson Álvarez, Lisandro Martínez, Quincy Promes, Kik Pierie en Kjell Scherpen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daveajax1976
Neres Tadic Ziyech

Aankoop vd beek Martinez

Nico Alvarez blind Nous

We hebben echt een middenvelder nodig van CL Niveau!
Marin gaat het niet worden ben ik bang
0 0
goajaxgo
Toch gewoon niet verstandig.
0 0
Flipper33
Overmars zei ga zorgen dat er een ijzersterke selectie staat en Ajax gaat zorgen voor vuurwerk op de transfermarkt ! Vind het eigenlijk maar tegengevallen middenveld is echt te zwak voor de CL
0 0
louis60
Waarom nog niet een supersnelle spits uit Afrika? Bij de Belgische clubs lopen een paar snelle jongens.
0 0
trainerdv
Niet vreemd. Gister keken we al naar de back-ups. Normaal zullen Donny en Nous spelen en dat is van (minimaal) hetzelfde niveau als vorig jaar. Nu een aankoop doen zou onzorgvuldig beleid zijn. Alleen omdat het kan en dus veel te paniekerig.
1 -2
Flipper33
Donny is wel goed maar Nous vind ik niks
0 0
louis60
Haal gvd een extra spits! En zet Edson op CV. We kunnen in de winter ook nog spelers verkopen en/of verhuren. Ik vind dat lampies nu toch sneller handelen. Lammers valt uit en ze hebben binnen een week een extra spits en middenvelder. Wij verkopen alleen maar.
1 -1
Santiago
We hebben genoeg spitsen
0 -1
Flipper33
Valt wel mee Huntelaar Traore !
0 0
AFCAjax
Iedereen is helemaal koopgek geworden op AS. Als ze nog wat zouden halen zal het waarschijnlijk toch weer iets zijn wat niet ver af blijkt te zitten van wat we al hebben.
een maand geleden hadden we nog een wereldselectie.
1 -1
dumperPattiruhu
Er moeten juist wat spelers geloosd worden zodat er weer wat perspectief/ruimte komt voor jeugdspelers.
Schuurs/Lang
0 0
Flipper33
Vind kik en scherpen anders geen versterkingen waar je in de CL wat aan heb ! Wordt een kort avontuur in de CL met dit middenveld
3 0
Venta
Jammer! Dit lijkt me toch hét moment om een ster binnen te halen met het argument: “..want we spelen Champions League!!” in plaats van “..als we de voorrondes doorkomen spelen we Champions League”.
2 0
Ron6
Ik blijf het jammer vinden dat Doan nu naar PSV gaat. Ik weet dat de meeste hier op dit forum hem niet goed genoeg vinden. Ik denk dat hij in een ploeg met betere medespelers en een meer aanvallend ingestelde ploeg veel beter gaat worden. Ben heel bang dat PSV zich kapot gaat lachen komend seizoen, dat Ajax deze speler niet heeft gehaald. Het is, helaas, niet zomaar een gelopen koers om kampioen te worden. Gaat weer enorm spannend worden. Gelukkig is de kans groot dat de verdediging van PSV minder goed uit zal pakken.
2 -2
Ajacied33
PSV gaat zich kapot lachen of wij? Ze hebben Doen binnengehaald he, van FC Groningen....Niet dat je in de war bent met Messi of zo..
0 0
Ron6
Wij hebben wel eens een Suarez bij Groningen opgehaald. Niet dat Doan goed met hem te vergelijken is, maar toen was Suarez ook geen zekerheid. Blij dat Suarez toen niet voor PSV koos....
1 0
Frank1978
Dat ze zich dan maar letterlijk kapot lachen, zijn we eindelijk van die neppe club af. Lijkt mij overigens niet dat wij Doan nodig hebben op dit moment.
0 0
BrandjeXL
Waar wil je Doan dan in godsnaam neerzetten? Ajax heeft nog behoefte aan een goede middenvelder.
2 0
Ron6
Ik hoor iedereen dat we nog een creatieve middenvelder nodig hebben. Ik denk dat Doan een prima alternatief is als Donny niet kan spelen. Ik heb de wijsheid zeker niet in pacht. Ik heb gewoon het idee dat hij bij PSV of Ajax veel beter zal spelen dan bij Groningen.
1 0
ErikDeBosz
Wat een amateurisme is dit weer zeg. Dolberg was een maand geleden nog eerste spits en nu haal je geen vervanger voor hem? Dat kan alleen bij Ajax.
3 -1
Venta
We hebben Huntelaar en Tadic, en een behoorlijk talentvolle lichting in Jong Ajax.
1 -1
Flipper33
Tadic is geen spits !! Dat maakt TH ervan
0 0
Santiago
Man man man we hebben Tadic, Huntelaar en Traore die er aan komt.
2 -4
louis60
Traore? Wanneer krijgt hij dan een kans? Zodat we hem kunnen beoordelen in het 1e. Stel dat een Tadic of een Huntelaar geblesseerd raakt? Wie heb je dan als zekerheidje?
1 0
Steeph
Veltman is ook niet goed genoeg, dus als je ook maar iets aan blessures krijgt achterin heb je meteen een probleem in de verdediging én het middenveld omdat Marin ook niet goed genoeg is. Dan ga je meteen een paar klassen achteruit. Het verschil met de bank is ook gewoon enorm.

Ik denk dat Olmo nog moet komen (hoewel ik hem niet heb zien spelen).
3 0
FerdiZ
veltman moet er sowieso uit voor Schuurs. en dan heb je dus alvarez ook nog..
4 0
dumperPattiruhu
Inderdaad met Blind naast Schuurs achterin zal hij in de luwte kunnen groeien. Alvarez en martinez vechten voor die CVM positie. Veltman back up RB.
1 0
ovdw
Ik snap hier niks van. Je hebt slechts twee (!) spelers in de selectie die pure middenvelders zijn en basiswaardig: van de beek en marin (waarbij ik de laatste met pijn en moeite het voordeel van de twijfel geef). Met zoveel geld is dit gewoon een zwaktebod. Hopen dat Lang mag doorbreken.

De aankopen dit jaar zijn vrij matig (Martinez is wel een schot in de roos; de rest nog niet bepaald (Alvarez heb ik te weinig zien spelen)) . De contractverlengingen, zijn wel top.
2 -2
Steeph
Hoe kun je nou zeggen dat Marin basiswaardig is? Verleg je standaard nou eens man, als je wil doorpakken kunnen we echt niks meer met niveautje Marin.
3 -2
FerdiZ
blijf erbij dat Marin wel basiswaardig wordt.
maar is zelfde type als vd beek die een stukje verder is natuurlijk
0 -2
Danos
Nou ik vind de selectie nog niet klaar
Van Leer, Siem de jong moeten echt weg geen perspectief.
Labyad en Maggalan prima voor de bank en hebben nog een klein beetje een voordeel van de twijfel.

Keepers zitten we goed
Aanval zit je ook prima met Neres, Tadic, Promes, Huntelaar en Zyech

Afhankelijk van wie je in de verdediging of middenveld wil zetten kan hier nog wel een aankoop bij.

Ben toch benieuwd wat Ajax met al het geld van plan is als je in dit kalender jaar alleen al naar de bruto transferinkomsten kijkt zonder bonussen zit je op 195 miljoen aan inkomsten en je hebt 57 miljoen uitgeven, dus per saldo heb je 138 miljoen over.

Dan komen daar alle CL, huur opbrengsten, jeugdsolidariteit en extra sponsor inkomsten bij en de extra prestaties premies en andere kosten nog af maar er staat een goede plus.
3 -1
Steeph
Wat ze gaan doen met dat geld? Dividend uitkeren.
0 -2
louis60
Ze gaan een groter deel van stadion kopen.
0 0
Danos
Dat doen ze bijna nooit, en het word wel is voorgesteld maar vaak stemt de vereniging als groot aandeelhouder tegen.
0 0
masterrr
Een spelmaker op het middenveld zou natuurlijk erg welkom zijn, maar dan moet hij er wel direct boven uit kunnen steken. Of je die voor 20-30 miljoen hebt in de huidige markt, vraag ik me af

Misschien eens op de bank kijken bij een paar topclubs?
2 0
PeterVKV
Ruime bezetting (25 man):
1. Onana (Varela, Scherpen)
2. Dest (Maraoui, Veltman)
3. Alvarez (Schuurs, Veltman)
4. Blind (Martinez, Magallan)
5. Tagliafico (Martinez, Blind)
6. Martinez (Alvarez, Blind, Eiting)
7. Neres (Ziyech, Lang, Promes)
8. vd Beek (Marin, Alvarez, Ekkelenkamp, Gravenberch)
9. Tadic (Huntelaar, Traore)
10. Ziyech (vd Beek, Promes, Lang)
11. Promes (Neres, Tadic, Lang, Labiyad)
1 -4
louis60
Nog verkopen: Labiyad, Magallan, Siem de Jong en Marin valt me ook tegen.
0 0
Cruijffthebest
Middenveld blijft het zorgenkindje van Ajax, te weinig creativiteit, daar moet echt wat gebeuren.
We spelen CL, maar geloof voor geen dat de de poulefase doorkomen met deze selectie.
Alvarez wil op het middenveld spelen, maar komt daar gewoon voor te kort, simpel.
Het liefst zie ik een Propper/Olmo komen.
5 -1
DeMeervanweleer
Je haalt zo`n 300 miljoen op en investeert er ruim 50.... Regeren is vooruit zien; de grootste talenten van Nederland moeten bij Ajax spelen; Boadu en Ihattaren halen, voor ze onbetaalbaar worden.
Je verzwakt een directe concurrent en onderstreept je ambitie om een team met Nederlandse signatuur te blijven. Promes, Martinez en Alvarez zijn prima aankopen maar in z`n totaliteit te weinig om het Bayern van Nederland te worden, Marin ben ik niet zo enthousiast over.
2 -2
Ajacied33
Ihattaren ben ik met je eens, een hele grote talent. Die zit echt bij de verkeerde club, juist bij Ajax zou hij zijn kansen gaan krijgen en pakken. Boadu heb ik nog weinig kennis van, zie hem soms alleen bij Studio Sport langskomen. Voor de rest hoef ik geen Bayern van NL te worden hoor, ook saai en voorspelbaar toch?
0 -2
tyzinho
Boadu gaat bij ons gwn op de bank zitten, dan kan die beter bij AZ Europese ervaring op doen. Daarnaast is Traore ook een groot talent van wat ik tot nu toe heb gezien, moet bij ons alleen geduld hebben door Tadic en Huntelaar.
0 -1
EersteAanname
Sterke selectie, vertrouwen in een mooi seizoen!
2 -2
Stibba020
Prima, gewoon talenten vertrouwen geven.
2 0
Duif63
"Met deze spelers gaan we het doen" Het is weer zover. Binnen Ajax hebben ze blijkbaar niets geleerd van in het verleden gemaakte fouten waardoor er ook nu weer een incomplete en onevenwichtige selectie staat. Jammer.
4 -9
Deepblue
Blijkbaar heb jij weer niks geleerd van het verleden toen je aan het begin ook zat te zeiken en aan het einde te juichen. Jammer.
4 -2
Duif63
Dat verleden is maar één jaar. Daarvoor vier jaar helemaal niks. En zelfs vorig jaar was de selectie niet in balans. Waar was de vervanger van Neres toen die tegen Tottenham niet kon spelen ? Een aanvaller met snelheid en diepgang in zijn spel, die we toen zo hard nodig hadden. Precies, die hadden we niet. Jammer.
0 0
FerdiZ
en daarom is nu Promes gehaald, omdat ze daarvan geleerd hebben
0 0
Wesl
Is ook niet nodig! Nu de druk weer even is gaan liggen kun je bouwen
Onana; Dest, Alvarez, Blind, Nico; vd Beek, Martinez, Promes; Ziyech, Tadic, Neres
2 -2
Ajaxxxisdebeste
Dolberg verkopen en er geen vervanger voor halen is merkwaardig
3 -2
D4nny
Huntelaar en Tadic voor de spits en de jeugd die erachter staat (vooral Traore heb ik een goed gevoel over)
2 -1
marrene
Die is echt we weg kwijt. "De goede spelers zijn weg". Mits je wil investeren zijn er genoeg goede spelers te halen. Deze man kan beter wegblijven van de media. Komt alleen maar onzin uit zijn mond.
2 -3
Jortjuh14
Haha in CL tegen gpede ploegen worden westraks helemaal toereloer getikt met 2CV's op middenveld.
3 -3
CoolRunnings
Als je met een 6 gaat spelen is een aankoop niet nodig. Noa Lang kan dan in de competie op het middenveld en in grote wedstrijden Ziyech naar het middenveld.

Speel je met een dubbele zes dan zou ik wel een voetballende 6 halen.
1 -1
JariHeijden
VdBeek op de positie van Schöne.
1 0
tyzinho
Op die positie is denk ik nog een klasse beter dan als 2e spits op de 10 positie
0 0
Bil
Ik hoop dat Ajax een poging voor Vertongen gaat wagen.

Onana
Dest, Vertongen, Blind, Tagalafico ;
Alvarez, Martinez;
vd Beek;
Ziyech, Tadic, Neres;
0 -2
Bjorn
Prima, mits de poppetjes op de goede plek worden gezet ziet dit er redelijk uit. In de komende maanden bekijken welke jongens interesse hebben in de overstap komende zomer. Het opnieuw peilen van Alderweireld, Vertonghen en Suarez bijvoorbeeld.
0 0
PJSM
Spits en Olmo voor middenveld halen.
4 0
tyzinho
Dan heb je naast Huntelaar nog een aankoop de bank. Wat gaan we doen met Lang, Traore, Gravenberch etc. Die aankopen blijven ook niet maar 1 jaar hangen.
1 0
Jari83
Suarez en dan is het wel klaar.
0 -1
jollie18
Jammer vind dat er toch wel iets bij moet
3 -1
Ewald
Je hebt 2 cv's nodig op het middenveld. Kom op er moet toch gewoon een middenvelder bij. Marin is geen vervanger van de Jong. Ik zou met al die miljoenen gewoon een risicootje nemen en een zekerheidje kopen. Propper had bijv niet misstaan.
0 0
stopperspil
Noa Lang
5 0
DarkDefender
Ik hoop ook dat ze Noa snel wat speeltijd geven. Toch sluit ik niet uit dat ze toch nog met een aankoop komen.
0 -1
RedFeather
Krankzinnig
Gooi je eigen glazen maar weer in
Zo iritant dit
2 -9
ajaxxcied4life
Gooi je eigen glazen 'maar weer in" lees ik nu Kafka of de teksten van een gefrustreerde Telegraafnaprater?

Ik wil jou er even aan helpen herinneren dat Erik Ten Hag vorig seizoen het nationale bekertoernooi, de nationale competitie heeft gewonnen en de halve finale van de CL heeft bereikt.

kleuter.
2 -3
marrene
Met en vooral dankzij topspelers.
1 0
ajax4ever01
Zoveel geld op de bank en dan geen vervanger voor Dolberg ok, nou daar komen ze dan nog wel op terug als Tadic, Neres en Ziyech een keer lang uit de roulatie zijn.
2 -7
tyzinho
We hebben ook Traore en Lang die echt kansen moeten gaan krijgen, anders kunnen we beter stoppen met de jeugdopleiding, als we zelfs voor de 3e in de rij spelers gaan kopen.
1 0
MukaMara87
juistem, precies dit
0 0
Chiesaneres11
precies!! vorig jaar weinig schorsingen en geblesseerden gehad..dat kan je kop gaan kosten met 3 comp in een seizoen met imo te smalle selectie(kwaliteit genoeg bij 1e 14spelers daarna middelmaat)
0 0
Fieldman
Gemiste kans van Ajax. Gisteren moesten we twee CV's en een buitenspeler opstellen op het middenveld.

Zoveel geld en dan niet investeren in een pure middenvelder a la Schone (maar dan een moderne versie).
2 -2
Danos
Volgens mij is Hakim van nature een middenvelder en geen buitenspeler
0 0
vincent_DV
Iedereen, ook Overmars en Ten Hag, heeft nu toch wel kunnen zien zoals ik al verwachtte dat Alvarez en Martinez op 1 middenveld totaal Ajax onwaardig is. Verdedigend is dat natuurlijk prima, maar aan de bal lever je zo veel voetbal in.... Ik zou het totaal onbegrijpelijk vinden als Ajax niet beslist een middenvelder te halen. 1 van de 2 op het middenveld kan prima maar 2 is te veel omdat je dan aanvallend te kort komt. Ik zou Martinez er wel houden en Alvarez is gewoon een goede centrale verdediger dus die kan Veltman vervangen.
2 -1
JariHeijden
VdBeek kan daar spelen. Ik denk dat dat in het hoofd van Ten Hag zit. En verder vanuit de jeugd gedurende het seizoen. Gravenbergh ontwikkelt zich snel. Taylor hebben we ook. Ekkelenkamp is in mijn ogen ook niet zo slecht als velen hier roepen. Er zijn dus best wat gegadigden voor de 'rechter zes', maar niet zozeer op dit moment. En Marin moet duidelijk nog wennen, maar ik denk dat ze in hem toch echt wel een zes zien. Dat hij dat nu niet is, wil niet zeggen dat hij zich niet kan ontwikkelen op die positie.

Alvarez deed het prima op het middenveld, maar is in mijn ogen ook meer een verdediger. Voor deze wedstrijd werkte het prima.
0 0
Soccerskins
Er mag een Suarez bij ;)
0 0