Ten Hag: 'Wisselingen zijn goed bevallen'

FinnDekker, 28-08-2019 om 23:45, 8379 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is na de kwalificatie voor Champions League-voetbal erg te spreken over zijn ploeg. Bij Veronica steekt de oefenmeester de loftrompet over het spel van zijn Ajax tegen APOEL Nicosia. Door goals van Edson Álvarez en Dusan Tadic werd het 2-0 voor de thuisploeg. 

'We hadden totale controle en hebben gedomineerd. Maar het verschil was heel lang één. Ze hoefden maar een mogelijkheid te krijgen... Maar de ploeg heeft niets toegelaten en was georganiseerd en gefocust', vertelt Ten Hag na afloop. 

De trainer koos voor de return - deels noodgedwongen - voor een andere opstelling. 'De positiewisselingen zijn goed bevallen. We wilden het voetbal aan de gang krijgen. De eerste pass van achteruit moet goed zijn, dat heeft Blind uitstekend ingevuld. Ook op het middenveld is het wegvallen van Van de Beek geweldig opgevangen. Ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen.'

Hakim Ziyech krijgt de meeste complimenten van het stel. 'Vandaag was Hakim belangrijk op de as van het veld. Hij doet altijd iets goeds aan de bal. Weinig balverlies, een geweldige assist en veel creativiteit. Een buitengewoon goede prestatie.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzalez75
Kan die Veltman ook nog svp een transfer krijgen. Onnodige gele kaart pakt die, lijkt wel als een stier die een rood doek voor zich krijgt gehouden. Zo onbesuisd en ongecontroleerd.
2 -5
Babangida83
Anders Schuurs maar verhuren. Want 5 man voor twee plekken is een beetje onzin met Veltman, Schuurs, Alvarez, Mazraoui en Dest.
0 0
ossenaar
Onnodig geel omdat Tadic wel weer heel makkelijk de bal verliest. Voor de rest speelde die foutloos met een paar goede onderscheppingen. Maar het is wel weer heel makkelijk om Veltman weer als boeman te zien. #kansloos
3 -1
Gonzalez75
Dit was niet alleen gisteren, dit is een opsomming van de afgelopen wedstrijden. Hij voldoet gewoon niet als RCV.
1 0
Vlieske
Precies. Speelde gewoon een prima pot.
2 -1
Bil
Ik hoop dat Ajax een poging voor Vertongen gaat wagen.

Onana
Dest, Vertongen, Blind, Tagalafico ;
Alvarez, Martinez;
vd Beek;
Ziyech, Tadic, Neres;
0 -2
jeppas
3 linkspoten achterin? Dan gaan alle aanvallers over het rechterbeen van de verdedigers.
0 0
jeppas
Ik hoop dat Eiting snel terug is. Hij kan wel eens het ontbrekende stukje zijn voor ons middenveld

-----------Dony-------------
Martinez-------Careltje
2 -2
Babangida83
Maar dan Ziyech, Donny, Carel.
0 0
tyzinho
Ik denk dat Eiting in de problemen gaat komen als rechtshalf omdat hij totaal niet dynamisch is en weinig duelkracht heeft. Blijft een goeie speler maar dan wel echt op 6.
0 0
ETM
Dit heeft Erik gewoon goed geregeld. Effe flink op wat anders trainen, pers nog een keer het bos insturen, Martinez naar voren, Blind naar achteren, Alvarez pats debutant in cruciaal duel, Dest er tegen aan gooien, Ziyech afwisselend op 10, en Ajax wint eigenlijk souverein van Apoel. Hoewel het door score-verloop en rare VAR toch iets te spannend werd allemaal.
Moet zeggen dat ik Veltman wederom een wat zwakke schakel vond. En Neres had zn dag niet, even als een week terug. Hij leek wel een beetje warm te draaien in de 2de helft, maar in de slotfase is hij weer niet scherp. Met de zwervende Ziyech wist Apoel zich geen raad. Leken ze ook geen rekening mee gehouden te hebben. Dat vond ik sowieso echt een pluspunt aan dit duel, dat er weer heel veel positiewisselingen waren en dat is gewoon de luxe met Neres, Ziyech en Tadic.
Maar uitgerekend Huntelaar komt vanaf de zijlijn met de beste bal van de wedstrijd. :)
2 -2
JOHANisGOD
Hij blijft maar doorgaan.

Non-stop.

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/892956/ophef-rond-driessen-na-nieuwe-aanval-op-ten-hag-de-tukker-was-in-paniek-.html
0 0
flodder
net als Derksen en van der Gyp......misselijk makende etters
0 0
kampioen0809
Huh, goed bevallen? Nee hoor, de Telegraaf schrijft van niet.
0 0
14AJAX14
Voor een echt CL waardig elftal hebben we nog een spelmaker nodig, verder staat alles helemaal prima...
----------------------------Onana----------------------
Dest/Maz Alvarez/Schuurs Blind Tagliafico
---------------Kanon--------------Martinez---------
--------------------------Donny-------------------------
Ziyech------------------Tadic-----------------Neres
1 -1
ajaxdordtt
Wilfried Kanon?
1 -2
AnsB
Voor nu was dit een prima bezetting, omdat het een 'do or die' wedstrijd was en dan is controle uitermate belangrijk - ervan uitgaande dat Ajax altijd zelf wel tot kansen komt.
Maar wat mij betreft was dit eenmalig of opnieuw voorbehouden aan hele specifieke (fases in) wedstrijden (zoals b.v. zo'n situatie als tegen Tottenham na de 2-2).
Voor overige wedstrijden brengt dit middenveld veel te weinig creativiteit - op Ziyech na uiteraard. Die speelde zijn beste wedstrijd van het nog prille seizoen.

Ik hoop dat TH weer geheel blanco begint met zijn ideale middenveld/verdediging-bezetting en vooral kijkt naar de kwaliteiten die deze spelersgroep heeft én naar de mogelijkheden om de jonge talenten in te passen of langzaam te brengen: Schuurs en Dest met name. Maar ook Lang en Traoré.

Zelf heb ik vooralsnog een voorkeur voor de volgende opstelling (als je met dubbele zes (speelt):
Onana
Dest/Mazraoui, Schuurs/Alvarez, Martinez, Tagliafico
Van de Beek, Blind, Promes/Neres/Tadic/Ziyech
Promes/Neres/Lang, Tadic/Traoré, Ziyech/Neres.

Ik vergeet Marin, maar hem zie ik op dit moment alleen in de basis als er met de punt naar achteren wordt gespeeld. In dat geval zou ik met Martinez of Alvarez als controleur spelen en kun je als halven variëren met Van de Beek, Marin, Promes, Tadic, Ziyech en Lang.
0 -1
OdjePils
Wauw wat een schijt verhaal met al die schuine strepen!!!! Clarence hou op!!!
0 -2
Oempaloempa
Ajax zit weer in de CL, horde genomen!
Spel gaat vooruit, maar team heeft tijd nodig om te groeien, op elkaar ingespeeld te raken en de weg is nog lang. Vorig jaar was zo"n jaar waar we heel lang op gewacht hadden. Buitengewoon. Wat zal de toekomst brengen? Ben heel benieuwd en ook hoopvol. Ik heb vanavond toch een paar heel mooie dingen gezien.
1 0
Charly187
Tadic - Hunt - Neres

Ziyech

Martinez - Donny

Nico - Blind - Alvarez - dest/Veltman

Onana
5 0
Daniii
Ik ben wel benieuwd hoe Blind-Alvarez achterin zou functioneren, gelukkig hebben we met Alvarez ook weer wat lengte terug sinds het vertrek van De Ligt.

Wat ik wel denk dat Alvarez voor op het middenveld handelingssnelheid te kort komt
7 0
ajaxfan83
terwijl het van nature een middenvelder is.
ze zeggen wel van het is een cv en kan op rb staan terwijl hij bijna nooit op die posities heeft gespeeld
2 -2
afcas
Als senioren speler heeft hij toch echt 53 wedstrijden als cv gespeeld en maar 24 als cvm. Maar ik denk dat een hoop grote cvm's bij ajax ook beter als cv's kunnen spelen doordat je bij ons gewoon minder ruimte hebt op het middenveld als bij de meeste clubs waardoor je voetballende beperkingen eerder opvallen.
2 0
ajaxfan83
waarom geef hij zelf aan dan van dat hij het liefst niet in de verdediging speel.
En bij het mexicaans elftal is hij ook middenvelder.
0 -2
Daniii
Mazraoui speelt toch ook liever middenveld, loopt het beter met hem als die back of middenveld staat?
0 0
ajaxdordtt
Maakt geen reet uit wat hij zelf vindt. Iedereen is het liefste spits.
1 0
masterrr
Feiten daar houden we van
Alvarez lijkt in alles op een CV, met een prima korte pass

Op middenveld mag nog wel echt een goede speler bij
3 0
jarenfan
Vond het niet veel beter alleen vielen er nu wel
Doelpunten verschil met vorig jaar is erg groot.
0 -7
DonQ
Het was echt vele malen beter dan vorige week. Als je dat niet kan zien ben je blind. Vorige week was je gewoon de mindere en hadden we geluk dat die Cyprioten niet met scherp schoten. Er was zoveel chaos op het veld en er werd zoveel balverlies geleden.
Vanavond heb ik me geen moment zorgen gemaakt. Ajax heeft de driedubbele bus perfect bestreden en zelf helemaal niets weggegeven.
4 0
Simpelishetmoeilijkst
Gaat goed komen met Alvarez en Martinez op het middenveld, Daley weer op zijn plek, en Donny weer op zijn plekje. In de tweede helft zag ik het begin van iets heel positiefs. Het begon weer te lopen.
3 -2
vincent_DV
Kom op?? Iedereen kan toch zien dat je nu wel heel veel voetbal te kort komt op het middenveld? Verdedigend was het echt prima, aan de bal vond ik het alles behalve een goede combinatie.
0 0
talent020
zelf denk ik dat de puzzel bijna compleet is, Donny op de plek van Alvarez, Alvarez op de plek van Veltman en Promes en Huntelaar afwisselend basis,( afhankelijk van tegenstander,) voor de rest dezelfde opstelling als gisteren,
0 0
GrandMasterFlex
Ik zou dan Martinez op 6 en daarvoor Promes en Vd Beek. Blind een koppeltje met Alvarez of Schuurs.
1 0
JOHANisGOD
BOEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMMMM


https://www.voetbalprimeur.nl/videos/892951/el-sierd-sloopt-zogenaamde-kenners-derksen-en-driessen-tijdens-ajax-apoel.html
5 -2
Kaatje
Mooi gedaan van El Sierd
1 -1
Joseph
"controle en gedomineerd" heb ik dit seizoen vaker gehoord van ten Hag, erg zorgelijke ontwikkeling.. Frank heeft dat ook geprobeerd, daarhaal je weinig punten mee en heb je Europees weinig mee te zoeken.
1 -6
Fairsquare
Heb ik vorig seizoen ook vaak gehoord. En had je toen wat te klagen?
4 -1
talent020
AZ heeft interesse in De Wit, dat worden nog zenuwslopende onderhandelingen voor Overmars.
2 -1
Simpelishetmoeilijkst
En slapeloze nachten voor ons, de fans.
0 0
Arie Vink
Bijzonder bericht: de Wit naar AZ...
2 0
ajaxfan83
deed alvarez nou niet hetzelfde wat die memphis ook altijd doe.
met die vingers aan zn oor
0 0
ajaxfan83
hij was alleen vergeten om veltman voor de wedstrijd te wisselen.
1 -2
ajaxminimax
Tuurlijk was het niet briljant, wat ik vooral weer positief vond, is dat Ajax weinig weggaf. Hier kun je echt verder mee
2 -1
Redrum
Klopt, tegen Paok was het echt tering kwetsbaar achterin. Nu hebben ze eigenlijk geen enkele kans weggegeven. Dat geeft een hoop vertrouwen ja.
0 0
altijdwelwat
Hakim had 32 x balverlies, tegen een ploeg die echt onderkant Eredivisie is hoor. Zeldzaam slechte ploeg , zijn de middenlijn amper over geweest. Ik vond Dest de beste op het veld , verdedigend niet getest maar erg comfortabel aan de bal.
2 -9
Kaatje
Tsja. zo is er altijdwelwat...
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Voor mij was Alvarez een openbaring. Die jongen gaat het heel erg goed doen, al vond ik Dest, mijn landgenoot, ook genieten.
1 0
Knalpot
Tuurlijk kenner. Je kan ook zeggen dat Ajax door een goede pressing vooruit de tegenstander nauwelijks op de eigen helft heeft toegelaten.
2 0
ETM
Maar onderschat niet de moeilijkheid van deze pot. Zag je hoe Apoel stond? Ajax kreeg niks om aan te vallen. Geen spelers om druk op te zetten en geen ruimte. Dan moet je heel voorzichtig zijn want heb je veel mensen voor de bal en is een counter levens gevaarlijk. 0-0 een kutstand met alle druk die erbij komt.
Ajax deed het voortreffelijk. Tadic had al moeten scoren. En neem aan dat je gezien hebt dat Ziyech een dijk van een pot speelde anders klopt er echt iets niet aan je beleving hoor..
6 0
Web
100 procent mee eens, er is geen ruimte in het veld om te spelen, je loopt tegen een muur aan, zeer gedisciplineerd Ajax gezien
0 0
Knalpot
Dit dus al was de pressing meer dan prima vanavond. Bij tijd en wijle wisten die gasten echt niet wat ze met de bal moesten doen.
3 0
ETM
Klopt zeker. Maar probeer die jongen uit te leggen dat het een moeilijke wedstrijd is ook al heet de tegenstander Apoel.
2de helft moest Apoel wel een beetje voetballen en dan moet Ajax het eigenlijk meer uitdrukken in de score. Maar een hoop was goed. Ik houd er zeker een goed gevoel aan over.
Ik zeg altijd dat vanuit theorie Ziyech geen 10 is, maar hij haalde een heel hoog niveau. En juist ook kwa balvastheid.
2 0
Beffie
Een hele goede middenvelder erbij halen.
Verdedigers en aanvallers genoeg.
0 0
BokkieBokstra
Ziyech op het middenveld was de motm. Ajax moet zichzelf opnieiw uitvinden. Een zuid Amerikaanse vechtmachine.
0 -1
ErikDeBosz
Het was niet briljant vanavond, toch vond ik het spel niet zo slecht. Er mist gewoon een speler die speciaal is en daar zal je portemonnee voor moeten trekken en dan heb je het over serieuze bedragen. Ik hoop dat ze het doen, want zo slecht is de basis niet.
1 0
ETM
Niet zo slecht? Het was gewoon goed. Belachelijk dat die goal van Huntelaar werd afgekeurd. Daarna zag je een kleine terugslag. Dat is mentaal.
3 0
Simpelishetmoeilijkst
Vieze mof, die scheids, probeerde de Cypridioten te helpen, door Huntelaar’s goal af te keren.
0 0
Mbaku
Niks kopen, uit de eigen jeugd brengen. Noa Lang is wellicht die speciale al moet dat nog blijken maar over een jaar zijn Unuvar, Taylor en Salah dat sowieso.
2 0
Labrador
Ik roep op tot een totale boycot van de telegraaf. Wat een zielig stelletje daar.
3 0
ajaxxcied4life
Op Ajax Insta is een groepsfoto geplaatst de haat en nijd spat er vanaf, maar niet heus.
4 0
insectenverdelg
Nous zal moeten vechten om weer basis te komen
Dest was niets minder dan Nous vorige week.
8 0
Yeshyeshyall
Ja mooi, twee goede opties. Mazraoui was vorig jaar echt bij vlagen fantastisch. Dest komt er ook aan, speelde goed.
0 0
Redrum
Ik hoef Nous voorlopig even niet meer te zien in Ajax 1 eerlijk gezegd. Dest ben ik veel meer gecharmeerd van.
3 0
Joseph
Het is inderdaad knap hoe hij na zo'n seizoen weer op 0 staat na die wedstrijd, ik heb zelden iemand zo gedesinteresseerd het veld af zien lopen na een 2e gele kaart..
2 0
Redrum
Er straalt echt helemaal niets vanuit dit seizoen nee. Vorig jaar was hij een verademing op rechtsback. Maar ja, toen waren we Veltman gewend.. De rechtsback positie bij Ajax blijft wat dat betreft een aparte. Steeds duikt er een speler op die opmerkelijk beter is dan zijn voorganger, maar dan blijkt vrij snel dat ook die nieuwe speler niet voldoende is. Bij Dest heb ik wel echt het gevoel dat hier een bijzondere speler staat.
2 -1
DonQ
Haha je verwoordt de situatie perfect. Met Dest heb ik wel het idee dat we een soort Alba op rechtsback krijgen. Een heerlijk spelertje die aanvallend straks nog meer gaat laten zien.
0 0
JordanAFCA
Mist alleen lengte maar voor de rest echt uitstekend
0 0
DonQ
Als hij lengte had gehad, was hij waarschijnlijk niet zo bewegelijk en snel. Lengte is sowieso overrated op de backposities. De beste backs zijn allemaal kleine mannetjes die heel goed kunnen voetballen.
0 0
AFCAjax
Nous heeft bergen met krediet bij ten Hag ben ik bang, dus die gaat ie opstellen of dat nou op rechtsback is of op het middenveld.
1 -1
AFCA1961
Veel gif in dat mannetje en een wat betere techniek dan Nous.....
4 -2