Ten Hag heeft geen spijt van vertrek Schöne

JesseTH, 27-08-2019 om 17:45, 17779 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft geen spijt van het laten gaan van Lasse Schöne. Na diens periode bij Ajax liet hij Amsterdam plots achter zich voor Genoa en zijn gemis wordt door steeds meer mensen opgemerkt. Ook zit Kasper Dolberg tegen APOEL Nicosia opnieuw niet bij de selectie en lijkt Edson Álvarez klaar voor de volgende stap.

Het laten gaan van Schöne 'was een bewuste keuze' van de club, zo maakt Ten Hag dinsdagmiddag bekend tijdens de persconferentie. 'We hebben Marin en Álvarez gehaald en we hebben Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch. We hebben daar spelers waar we hoge verwachtingen van hebben.'

Van Álvarez zag het publiek nog maar weinig tijdens wedstrijden, maar de Mexicaan is Ten Hag goed bevallen. 'Hij is een rechtermiddenvelder die een groot bereik heeft en in een hoog ritme kan spelen. Hij neemt een ongelooflijke winnaarsdrang met zich mee.' Wel waakt de coach voor de fitheid van zijn pupil. 'Het seizoen loopt voor hem door, want hij heeft na de Gold Cup nauwelijks een break gehad. Daarvoor heeft hij ook gewoon gespeeld. De laatste weken heeft hij wat minder gespeeld, maar hier voornamelijk getraind. Ik denk dat hij er klaar voor is.'

Een andere speler binnen de selectie die op het middenveld uit de voeten kan, is Hakim Ziyech. Hij lijkt één van de kandidaten voor de weggevallen Donny van de Beek, maar Ten Hag wil niets kwijt over de invulling van die positie. 'Ik denk dat hij (Ziyech, red.) heel vaak op het middenveld staat. Waar hij ook speelt. Ook als hij voorin staat, staat hij heel vaak op het middenveld. Maar ook weleens voorin. Dat is ook de kracht van Hakim. Het gaat erom hem in zijn kracht en aan de bal te brengen, zodat hij creatief kan zijn. Ik vind hem heel erg goed en ik ben heel blij dat hij nog voor Ajax speelt.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van APOEL? Zet in en krijg 1,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Sportief gezien geen discussie. Dan had Schone beter kunnen blijven. Maar binnen de context van de speler heb ik er gewoon begrip voor dat ze hebben meegewerkt.

Wat me wel verrast heeft is dat Blind geenzins de Schone rol heeft overgenomen. Dat verwachtte ik namelijk toen hij doorgeschoven werd. Dan is Marin dus de aanvallende 6. Maar zoals het Blind tot nog toe invulde is eigenlijk heel aanvallend. Een beetje als spelmaker.
Hoewel Blind vervolgens weer in het gedrang kwam met Martinez die ook heel veelvuldig het spelmaakt en hoog op het veld zich met de opbouw bemoeit.
0 0
louis60
Edson zou CV worden maar zei meteen al dat hij als middenvelder wilde spelen. Dus....waar gvd blijft die nieuwe grote CV?
2 -1
Hans Kraay Jr.
Perr Schuurs?
0 0
ETM
Hij zei niet dat hij middenveld wilde spelen. Hij zei dat dat zn favoriete rol was. Dat is wat anders.
Ten Hag heeft t ook toegelicht; toen Alvarez door de scouting kwam was dat als cv, daarna is hij pas echt veel als middenvelder gebruikt. Is prima, want Ajax heeft een cv nodig die het middenveld in kan :)
0 0
Sterspeler
Edson bepaalt niet waar die speelt. Die staat gewoon CV met Schuurs en of Blind.
0 -1
robinho12
Ik post nog niet zo heel lang op AS maar als ik sommige reacties lees....

Ten Hag was DE man. Dubbel, 1/2 finale CL.

Nu.... oke, het spel is nog niet zo best en vorige week tegen Apoel was een van de slechtste wedstrijden in jaren, zeker. Maar we staan, als we de inhaalpot winnen, gewoon bovenaan en bij winst morgen in de groepsfase CL! En toch lees ik nu al 'Ten Hag moet weg' e.d. hoezo veeeeel te voorbarig?

Vorig jaar waren de voorronden ook niet zo best. Wel beter dan vorige week... en overigens speelde Marin destijds prima tegen Ajax!

Door het succes van vorig seizoen lijken sommige personen ineens wonderen te verwachten van dit Ajax. Natuurlijk, het grote deel is er nog en 'op elkaar ingespeeld raken' is een onzinexcuus -de aanval is immers hetzelfde en bakte er ook niets van tegen Apoel- maar geef het wat tijd joh.
2 -3
ETM
Een paar imo vreemde uitspraken. Vorige week was niet de slechtste wedstrijd in jaren. Afgelopen seizoen zaten er vergelijkbaar slechte wedstrijden tussen. Daarvoor ook, en daarvoor ook..

Ajax speelde vorig seizoen veel beter in de kwalificatie. Ajax had het even zwaar met Luik uit, maar was verder suprieur.

Waar je natuurlijk wel gelijk in hebt is het extreme opportunisme van de overheersende (massa) opinie.
1 0
ajaxdordtt
Hoezo was ten Hag DE man? DE man zit nu in Barcelona.
3 -1
ETM
Nee hoor, dat was Tadic ;)
0 0
MPAjax
en genoa want je kan schöne niet vergeten met zijn goal tegen real, zonder hen zijn er inderdaad ineens minder doelpunten in wedstrijden waar het er echt om gaat maar ja wat niet is kan nog komen, blijf positief
1 0
HilversumNoord
Lul
0 -5
vincent_DV
Ik hoor nu iedereen ineens zeggen: Eerst vond iedereen dat Schone niet meer kon, en nu heeft Ajax hem ineens nodig en te makkelijk laten gaan.

Ik denk alleen dat niemand dat zo ziet. Iedereen vond dat Ajax hem die transfer moest gunnen en dat hij inderdaad niet meer echt voldeed. Alleen de meeste hadden wel verwacht dat Ajax hem ging vervangen, dus om de kwaliteit omhoog te brengen. Maar aangezien Ajax helemaal niemand wil halen, dan hebben ze hem inderdaad te makkelijk laten gaan, want nu hebben we vrijwel geen middenvelders meer.
2 -2
AFCAMSTERDAM
Ik denk dat iedereen baalde van het betrek van schöne, maar wist dat Ajax zich ging versterken omdat ze natuurlijk genoeg hebben verdiend. Nu moeten we het doen met alvarez en marin op het middenveld. Ik houd mijn hart vast dat er geen geblesseerde vallen, want met eiting, ekkelenkamp en gravenberch verwacht dat we in vergelijking met vorig jaar een Juventus en real Madrid totaal niet aan kunnen. Onvoorstelbaar dat Ajax zoveel risico neemt met zoveel financiële middelen. Laten we hopen dat het goed komt.
1 -1
De_Realist
Is Alvarez nu opeens een middenvelder in Ten Hag zijn ogen?
4 -2
HilversumNoord
Is zijn favoriete plek zegt hij
1 0
Santiago
Voor de miljoenste keer. Alvarez is al langer een middenvelder.
1 -1
vincent_DV
Dat is dus helemaal niet waar. Hij heeft 25% van zijn wedstrijden voor America op het middenveld gespeeld en maar 8 van zijn 26 interlands. Dat hij dus meer middenvelder is als verdediger is 1 groot fabeltje.
2 -1
Santiago
Of je kan gewoon even lezen en zien dat ik niet zeg dat het middenveld zijn voornaamste positie is. Ik zeg enkel dat het ook een middenvelder is.
0 0
MPAjax
hij werd in eerste instantie als cv afgeschilderd voor hij werd gekocht
0 -1
TheTruth
*verwijderd*
0 -2
Mocrodammerr
iedereen riep in koor dat Schone het niet meer kon belopen. Dat was vaak ook wel zo. op een gegeven moment moet je doorselecteren.
0 -5
vincent_DV
Ja dat klopt. Alleen had Ajax hem moeten vervangen en niet zo maar lukraak gaan gokken op Ekkelenkamp en een paar verdedigers die ook wel op het middenveld kunnen.
3 0
Klasseman
Goed dat hij weg is
0 -5
Vlieske
We kunnen allemaal wel het beleid van overmars en ten hag verdedigen maar het blijft gewoon te triest voor worden dat we 150 miljoen hebben binnen gehaald en met Joel veltman centraal spelen. Lachwekkend. Niet meer en niet minder.
3 -1
mikap74
Op zich leuk dat Ajax Schöne een transfer gunde, maar had liever gezien dat Ajax hem dit jaar een mooie salarisverhoging had gegeven en Lasse had gehouden. En dan in april bekeken of hij nog een jaar zou doorspelen of bij Ajax in dienst was getreden als jeugdtrainer
4 0
Bky
"We hebben Marin en Alvarez gehaald en we hebben Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch".

Dani de Wit: "Am I a joke to you?".
0 -5
Petervandersluis
Dani schijnt in onderhandeling te zijn met Barcelona, nu Frenkie tegen lijkt te vallen. Dit heb ik overigens vernomen uit doorgaans betrouwbare bron.
4 -1
DT10
Dezelfde betrouwbare bron als Derksen?
2 -4
preme
Als inschuivende verdediger bij Ajax krijgt Alvarez alle ruimte om CB-plus te zijn i.p.v. enkel CB bij elke willekeurige andere club.
0 -1
vincent_DV
Het wordt steeds lachwekkender in mijn ogen. Hij noemt nu 5 spelers waarvan er 2 totaal niet toe zijn aan Ajax 1 voetbal, eentje die totaal nog niet gewend is(Marin), eentje die eigenlijk gehaald is als vervanger van de Ligt dus aangezien hij middenvelder moet zijn zijn de enige opties voor RCV Schuurs en Veltman wat ook niet echt denderend is. En tot overmaat van ramp noemt hij Eiting die het vorige hele seizoen bijna alleen maar geblesseerd was en nu alweer!

Kom op jongens, dit is toch een totaal Ajax onwaardig beleid op deze manier. Ze gokken er gewoon totaal op dat het wel goed komt terwijl je vrijwel alleen maar verdedigers op kan stellen op het middenveld, dat betekent dus eigenlijk heeeeeeel erg weinig creativiteit terwijl we dat echt missen voor de verdediging!! Ik vind het echt lachwekkend aan het worden!
9 -4
Bky
Als Eiting, Gravenberch of Lang zich in de basis weet te spelen dan hebben we opeens een speler met creatieve passing op het middenveld staan en zie ik het probleem niet zo.

Wel zie ik nog liever een 8 met creatieve passing gehaald worden, maar daar ziet het niet naar uit.
0 0
Minsc
Klein probleempje, die 3 gaan zich niet in de basis spelen. Gravenberch misschien over een jaar of 2, Lang en zeker Eiting helemaal nooit.
2 0
vincent_DV
Dat is toch precies wat ik zeg?? Een creatieve speler naast een verdedigende middenvelder, dus Blind/Martinez of Alvarez.

Lang vind ik meer iemand voor de 3 posities achter de spits, Eiting is al zo lang telkens geblesseerd dat ik weinig hoop meer op hem heb en Gravenberch is nog niet Ajax 1 waardig, is ook nog hartstikke jong.
0 0
DT10
Ik denk niet dat Ten Hag veel te zeggen had over de transfer van Schöne. Lasse wou weg, Ajax liet hem gaan. Het was ook niet netjes geweest om er dwars voor te gaan liggen, bij een speler die de club zolang gediend heeft. Niet van Overmars en niet van Ten Hag.

Ze hadden beter kunnen vragen of hij spijt had, dat hij Overmars ooit gevraagd heeft om Labyad te halen en hem vervolgens nooit op te stellen. Nu zit Ajax met een speler die een miljoen per jaar verdiend en voornamelijk op de tribune zit.
1 0
Lazell
Hij is de langszittende speler van de selectie. Die had gewoon een flinke salarisverhoging moeten krijgen in zijn laatste jaar, zeker als Ziyech, Tadic, Neres, Onana, Tagliafico etc. dat ook krijgen. Dan langzaam uit de basis verdwijnen voor de jongere talenten en eventueel doorstromen als trainer.
0 0
Bjorn
Alvarez wordt dus echt als middenvelder gezien? Dan hebben we een probleempje op RCV. Schuurs en Veltman beiden geen absolute zekerheidjes.

Ik vind Alvarez in bouw, mobiliteit, passing duidelijk geen Ajax-middenvelder.
5 0
Redrum
Alvarez is voor ons de beste optie op RCV denk ik ja. Met Schuurs als back-up. Veltman mag God op zijn blote knietjes danken als hij ooit nog op mag draven als rechtsback.
1 0
MichelBoerebach
Morgenavond dus! (-:
1 0
Vlieske
Ten hag is ook geen Ajax trainer.
0 -5
Santiago
Vond je dat vorig seizoen ook? En zou je ook meteen kunnen vermelden wat in jouw ogen een Ajax trainer is?
1 0
gi0vanni
Duidelijk een fan van de Boer.
0 0
Santiago
Ik snap niet dat er rond deze transfer wordt gedacht rond 'wat had Ajax moeten doen'

Daar ging het voor een keer niet om. Schöne moest je deze transfer gunnen of het nou goed voor Ajax was of niet.

Die man was hartstikke blij eens in de Serie A te mogen spelen.
3 0
Redrum
Exact. Lasse mocht een paar jaar geleden al transfervrij vertrekken. Dit moest je deze gozer gewoon gunnen. Hij wordt daarnaast ook veel belangrijker gemaakt dan hij is. Afgelopen seizoen werd hij gered door Frenkie de Jong, maar de realiteit is dat hij het niet meer kon belopen. Ja, hij heeft hele goeie wedstrijden gespeeld. Ja, hij heeft hele mooie goals (vrije trappen) gemaakt. Maar nee, hij was niet het cement van dit elftal. In bijna elke wedstrijd die we niet wonnen was het juist Lasse die bij elke tegengoal in geen velden of wegen te bekennen was toen zijn man vogelvrij kon scoren. Omdat hij echter niet net te laat kwam, maar gewoon op minimaal 10 meter afstand stond viel het simpelweg minder op.
0 0
adam1973
Precies dit. Kijk nog maar eens naar Lasse bij het doelpunt dat Bayern maakte in de uitwedstrijd in München afgelopen seizoen.
0 0
Eriksen10
Alvarez heeft helemaal het postuur niet van een middenvelder, maar laat me graag verassen !
2 0
Knalpot
Voor een 10 niet maar heeft een Busquets bijv. wel het postuur van een middenvelder?
0 0
MichelBoerebach
Wat is het postuur van een middenvelder?
0 0
ajaxxcied4life
Pogba, Viera, Yaya Toure, Fernandinho im beginsel ook niet.
0 0